2024

1. Influence of apple pomace on the oxidation status, fatty acidcontent, colour stability and microbiological profile of baked meat products
artykuł [AUT.] Paulina Kęska, [AUT.] Karolina Wójciak, [AUT.] Joanna Stadnik, [AUT.] Maciej Ireneusz Kluz , [AUT.] Miroslava Kačániová , [AUT.] Natália Čmiková , [AUT.] Elżbieta Solska, [AUT.] Katarzyna Mazurek . INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY 2024 T. 59 Nr 3 s. 1591-1604, DOI: 10.1111/ijfs.16908

2021

2019

2018

6. Influence of lamb breed on physicochemical properties of raw-fermented sausage with acid whey addition
inne publikacje [AUT.] Karolina Ferysiuk, [AUT.] Karolina Wójciak, [AUT.] Dariusz Stasiak, [AUT.] Elżbieta Solska, [AUT.] Krzysztof Patkowski. W: XXIII Sesja Naukowa Sekcji Młodej Kadry Naukowej" Żywność – tradycja i nowoczesność" : VI International Session Of Young Scientific Staff "Food - tradition and modernity", Materiały konferencji naukowej, Lublin, 24-25 maj 2018, Lublin 2018 2018, 978-83-63761-74-5
7. Wpływ rasy jagniąt na właściwości fizykochemiczne modelowych kiełbas surowo dojrzewających z serwatką kwasową
rozdział z monografii [AUT.] Karolina Ferysiuk, [AUT.] Karolina Wójciak, [AUT.] Dariusz Stasiak, [AUT.] Elżbieta Solska, [AUT.] Krzysztof Patkowski. W: Procesy technologiczne a jakość żywności / Pod redakcją naukową Karoliny M. Wójciak, Małgorzaty Karwowskiej, Lublin 2018 2018 s. 5-17, 978-83-63-761-75-2

2017

9. Ocena cech fizykochemicznychn wybranych wyrobów mięsnych surowo dojrzewających
inne publikacje [AUT.] Paulina Kęska, [AUT.] Joanna Stadnik, [AUT.] Elżbieta Solska. W: XLVII DNI PRZEMYSŁU MIĘSNEGO pt. "Przepisy regulujące handel żywnością" oraz Sympozjum Naukowo-Techniczne pt. "Postęp w Technologii Mięsa.Nauka - Praktyce 2017", Warszawa, 18 maja 2017r., [Warszawa] 2017, s. 37

2016

2015

12. Poradnik tradycyjnego wędzenia produktów ekologicznych
monografia [AUT.] Zbigniew J. Dolatowski , [AUT.] Mirosław Budoran, [AUT.] Małgorzata Karwowska, [AUT.] Paulina Kęska, [AUT.] Justyna Libera, [AUT.] Agata Nowaczyk, [AUT.] Anna Okoń, [AUT.] Elżbieta Solska, [AUT.] Joanna Stadnik, [AUT.] Karolina Wójciak, [AUT.] Danuta Kołożyn-Krajewska , [AUT.] Katarzyna Neffe , [AUT.] Monika Trząskowska , [AUT.] Dorota Zielińska , [AUT.] Henryk Skórnicki , [AUT.] Tomasz Lesisz , [AUT.] Andrzej Śliwa , [AUT.] Paweł Krajmas , [AUT.] Agnieszka Paczkowska , [AUT.] Bartłomiej Ruda . Lublin 2015
13. Badania nad możliwością zastosowania serwatki kwasowej i mleka ukwaszonego w produkcji ligawy dojrzewającej
inne publikacje [AUT.] Paweł Krajmas , [AUT.] Karolina Wójciak, [AUT.] Elżbieta Solska, [AUT.] Zbigniew J. Dolatowski . W: Probiotyki w żywności : VI Sympozjum Naukowe, Kiry pod Zakopanem, 15-17 kwietnia 2015 r., [b.m.] 2015, s. 7-7

2014

15. Ekologiczne metody przetwórstwa mięsa i wyrobu produktów mięsnych bez stosowania dodatków azotanów i azotynów z uwzględnieniem wydłużania trwałości przechowalniczej tych produktów
rozdział z monografii [AUT.] Zbigniew J. Dolatowski , [AUT.] Dariusz Stasiak, [AUT.] Małgorzata Karwowska, [AUT.] Joanna Stadnik, [AUT.] Karolina Wójciak, [AUT.] Mirosław Budoran, [AUT.] Agata Nowaczyk, [AUT.] Anna Okoń, [AUT.] Elżbieta Solska, [AUT.] Danuta Kołożyn-Krajewska , [AUT.] Barbara Sionek , [AUT.] Joanna Trafiałek , [AUT.] Monika Trząskowska , [AUT.] Dorota Zielińska , [AUT.] Katarzyna Neffe , [AUT.] Paweł Krajmas , [AUT.] Agnieszka Paczkowska . , Warszawa 2014 s. 396-406, 978-83-62178-80-3

2013

16. Ekologiczne metody przetwórstwa mięsa i wyrobu produktów mięsnych bez stosowania dodatków azotanów i azotynów z uwzględnieniem wydłużania trwałości przechowalniczej tych produktów
rozdział z monografii [AUT.] Zbigniew J. Dolatowski , [AUT.] Małgorzata Karwowska, [AUT.] Joanna Stadnik, [AUT.] Dariusz Stasiak, [AUT.] Karolina Wójciak, [AUT.] Elżbieta Solska, [AUT.] Danuta Kołożyn-Krajewska , [AUT.] Barbara Sionek , [AUT.] Paweł Krajmas , [AUT.] Agnieszka Paczkowska . , Warszawa Falenty 2013 s. 19-29, 978-83-62416-51-6

2012

17. Ekologiczne metody przetwórstwa mięsa i wyrobu produktów mięsnych bez stosowania dodatków azotanów i azotynów z uwzględnieniem wydłużania trwałości przechowalniczej tych produktów
rozdział z monografii [AUT.] Zbigniew J. Dolatowski , [AUT.] Luiza Jachacz , [AUT.] Agata Nowaczyk, [AUT.] Monika Skwarek , [AUT.] Elżbieta Solska, [AUT.] Karolina Wójciak, [AUT.] Elżbieta Krajewska-Kułak , [AUT.] Aleksandra Szydłowska , [AUT.] Dorota Zielińska , [AUT.] Katarzyna Neffe , [AUT.] Paweł Krajmas . , Warszawa 2012 s. 87-94, 978-83-62178-52-0

2011

18. Prowadzenie badań w przetwórstwie produktów roślinnych, zwierzęcych metodami ekologicznymi
rozdział z monografii [AUT.] Zbigniew J. Dolatowski , [AUT.] Luiza Jachacz , [AUT.] Agata Nowaczyk, [AUT.] Elżbieta Solska, [AUT.] Monika Skwarek , [AUT.] Karolina Wójciak, [AUT.] Danuta Kołożyn-Krajewska , [AUT.] Aleksandra Szydłowska , [AUT.] Katarzyna Neffe , [AUT.] Danuta Rapczyńska , [AUT.] Joanna Dziubińska , [AUT.] Zbigniew Sokołowski . , Warszawa 2011 2011 s. 119-127, 978-83-62416-14-1

2010

2009

2008

21. Wpływ żywienia świń na proces technologiczny i wybrane właściwości szynek surowo dojrzewających
inne publikacje [AUT.] Elżbieta Solska, [AUT.] Zbigniew J. Dolatowski . W: Tradycyjne i regionalne technologie i produkty w żywieniu człowieka : Międzynarodowa Konferencja Naukowa, Lublin, 25-26 września 2008 : (materialy konferencyjne), Lublin 2008

2006

23. Wpływ karagenu na trwałość barwy modelowego wyrobu mięsnego o zróżnicowanej zawartości tłuszczu
inne publikacje [AUT.] Zbigniew J. Dolatowski , [AUT.] Magdalena Olszak , [AUT.] Elżbieta Solska. W: Mięso w przetwórstwie i żywieniu człowieka, Konferencja naukowa (materiały konferencyjne - conference proceedings): Scientific Conference, Meat in technology and human nutrition, Lublin, 21-22.09.2006 2006, s. 47
24. Wpływ naturalnych przeciwutleniaczy papryki na utlenianie składników wołowiny podczas przechowywania
inne publikacje [AUT.] Małgorzata Karwowska, [AUT.] Zbigniew J. Dolatowski , [AUT.] Elżbieta Solska. W: Mięso w przetwórstwie i żywieniu człowieka, Konferencja naukowa (materiały konferencyjne - conference proceedings): Scientific Conference, Meat in technology and human nutrition, Lublin, 21-22.09.2006 2006, s. 69
25. Wpływ sonifikacji mięsa wołowego i PSE wieprzowego na wodochłonność i zawartość wolnych grup-SH w białkach miofibrylarnych podczas dojrzewania
inne publikacje [AUT.] Agnieszka Latoch, [AUT.] Zbigniew J. Dolatowski , [AUT.] Elżbieta Solska, [AUT.] Marlena Kołodziej . W: Mięso w przetwórstwie i żywieniu człowieka, Konferencja naukowa (materiały konferencyjne - conference proceedings): Scientific Conference, Meat in technology and human nutrition, Lublin, 21-22.09.2006 2006, s. 87
Elementów na stronie: