2020

2019

3. Możliwość wykorzystania wytłoków i mąki kokosowej jako dodatków funkcjonalnych do produkcji makaronu
inne publikacje [AUT.] Piotr Zarzycki, [AUT.] Emilia Sykut-Domańska, [AUT.] Aldona Sobota, [AUT.] Dorota Teterycz, [AUT.] Anna Wirkijowska, [AUT.] Jarosław Mazurkiewicz, [AUT.] Ada Krawęcka. W: II Konferencja Naukowa Nauka o Zbożach "Nowa jakość dla świadomego konsumenta", Poznań 26-27 września 2019 r., [Poznań], [2019] 2019

2018

4. Wpływ dodatki mąki łubinowej na właściwości fizyczne, jakość kulinarną i wartość odżywczą makaronów
inne publikacje [AUT.] Dorota Teterycz, [AUT.] Aldona Sobota, [AUT.] Anna Wirkijowska, [AUT.] Piotr Zarzycki, [AUT.] Emilia Sykut-Domańska, [AUT.] Jarosław Mazurkiewicz. W: Badania i rozwój młodych naukowców w Polsce 2018. Materiały konferencyjne-jesień. Część trzecia-Lublin / Red.nauk.Jędrzej Nyćkowiak,Jacek Leśny, Młodzi Naukowcy, Poznań 2018 2018, s. 130

2017

2016

6. Effect of whole-wheat barley flour addition on the quality of wheat bread
inne publikacje [AUT.] Anna Wirkijowska, [AUT.] Zbigniew Rzedzicki, [AUT.] Aldona Sobota, [AUT.] Emilia Sykut-Domańska, [AUT.] Piotr Zarzycki, [AUT.] Jarosław Mazurkiewicz. W: ICA 2016, 11th International Conference on Agrophysics : Soil, Plant & Climate : Book of abstracts, Lublin 2016, s. 215, 978-83-89969-43-9
7. Technological quality of the grain of some spring wheat cultivars depending on storage time after harvest
inne publikacje [AUT.] Jarosław Mazurkiewicz, [AUT.] Antoni Miś , [AUT.] Cezary Kwiatkowski, [AUT.] Piotr Zarzycki, [AUT.] Marta Tomczyńska-Mleko, [AUT.] Ewa Solarska. W: ICA 2016, 11th International Conference on Agrophysics : Soil, Plant & Climate : Book of abstracts, Lublin 2016, s. 150, 978-83-89969-43-9
8. Fractal dimension and rheological properties of the starches of various biological orgin
inne publikacje [AUT.] Jarosław Mazurkiewicz, [AUT.] Piotr Zarzycki, [AUT.] Anna Wirkijowska, [AUT.] Marta Tomczyńska-Mleko. W: ICA 2016, 11th International Conference on Agrophysics : Soil, Plant & Climate : Book of abstracts, Lublin 2016, s. 151, 978-83-89969-43-9

2015

10. Zdolność różnych zakwasów piekarskich do degradacji trichotecenów z grupy B w cieście żytnim
inne publikacje [AUT.] Jarosław Mazurkiewicz, [AUT.] Stanisław Mleko, [AUT.] Marta Tomczyńska-Mleko, [AUT.] Anna Stój, [AUT.] Aldona Sobota, [AUT.] Ewa Solarska. W: XLII Sesja Naukowa Komitetu Nauk o Żywności Polskiej Akademii Nauk : Żywność - Zdrowie - Przyszłość. Materiały konferencji naukowej. Lublin 25-26 czerwca 2015, Kraków 2015, s. 229, 978 - 83 - 935421 - 6 - 1
11. Żelowanie izolatu białek serwatkowych z dekstranem
inne publikacje [AUT.] Stanisław Mleko, [AUT.] Marta Tomczyńska-Mleko, [AUT.] Bartosz Sołowiej, [AUT.] Maciej Nastaj, [AUT.] Dariusz Stasiak, [AUT.] Agnieszka Latoch, [AUT.] Jarosław Mazurkiewicz, [AUT.] Piotr Zarzycki, [AUT.] Anna Wirkijowska, [AUT.] Kamila Wasilewska . W: XLII Sesja Naukowa Komitetu Nauk o Żywności Polskiej Akademii Nauk : Żywność - Zdrowie - Przyszłość. Materiały konferencji naukowej. Lublin 25-26 czerwca 2015, Kraków 2015, s. 233, 978-83-935421-6-1
12. Wpływ podciśnienia w czasie mieszania składników ciasta na jakość makaronów tłoczonych
inne publikacje [AUT.] Aldona Sobota, [AUT.] Piotr Zarzycki, [AUT.] Zbigniew Rzedzicki, [AUT.] Emilia Sykut-Domańska, [AUT.] Anna Wirkijowska, [AUT.] Jarosław Mazurkiewicz, [AUT.] Ewelina Kuzawińska, [AUT.] Katarzyna Bartoszek , [AUT.] Monika Krupka . W: XLII Sesja Naukowa Komitetu Nauk o Żywności Polskiej Akademii Nauk : Żywność - Zdrowie - Przyszłość. Materiały konferencji naukowej. Lublin 25-26 czerwca 2015, Kraków 2015, s. 245, 978 - 83 - 935421 - 6 - 1
14. Wpływ podciśnienia w czasie mieszania składników ciasta na jakość makaronów tłoczonych
rozdział z monografii [AUT.] Aldona Sobota, [AUT.] Piotr Zarzycki, [AUT.] Zbigniew Rzedzicki, [AUT.] Emilia Sykut-Domańska, [AUT.] Anna Wirkijowska, [AUT.] Jarosław Mazurkiewicz, [AUT.] Ewelina Kuzawińska, [AUT.] Katarzyna Bartoszek , [AUT.] Monika Krupka . W: Technologiczne kształtowanie jakości żywności, Kraków 2015 2015 s. 263-274, 978-83-935421-9-2
15. Zdolność różnych zakwasów piekarskich do degradacji trichotocenów z grupy B w cieście żytnim
rozdział z monografii [AUT.] Jarosław Mazurkiewicz, [AUT.] Stanisław Mleko, [AUT.] Marta Tomczyńska-Mleko, [AUT.] Anna Stój, [AUT.] Aldona Sobota, [AUT.] Ewa Solarska. W: Bezpieczeństwo zdrowotne żywności: Aspekty mikrobiologiczne, chemiczne i ocena towaroznawcza, Kraków 2015 2015 s. 193-202, 978-83-935421-7-8
16. Żelowanie izolatu białek serwatkowych z dekstranem
rozdział z monografii [AUT.] Stanisław Mleko, [AUT.] Marta Tomczyńska-Mleko, [AUT.] Bartosz Sołowiej, [AUT.] Maciej Nastaj, [AUT.] Dariusz Stasiak, [AUT.] Agnieszka Latoch, [AUT.] Jarosław Mazurkiewicz, [AUT.] Piotr Zarzycki, [AUT.] Anna Wirkijowska, [AUT.] Kamila Wasilewska . W: Technologiczne kształtowanie jakości żywności, Kraków 2015 s. 213-223, 978-83-935421-9-2
17. Wpływ dodatku otrąb pszennych na właściwości jogurtów naturalnych
rozdział z monografii [AUT.] Marta Tomczyńska-Mleko, [AUT.] Stanisław Mleko, [AUT.] Dariusz Stasiak, [AUT.] Agnieszka Latoch, [AUT.] Anna Okoń, [AUT.] Jarosław Mazurkiewicz, [AUT.] Piotr Zarzycki, [AUT.] Anna Wirkijowska, [AUT.] Beata Domżał, [AUT.] Beata Pasternak . W: Technologiczne kształtowanie jakości żywności, Kraków 2015 2015 s. 287-297, 978-83-935421-9-2
18. Wiedza konsumentów na temat zafałszowań żywności
rozdział z monografii [AUT.] Anna Stój, [AUT.] Katarzyna Kwiecień , [AUT.] Jarosław Mazurkiewicz. W: Bezpieczeństwo zdrowotne żywności: Aspekty mikrobiologiczne, chemiczne i ocena towaroznawcza, Kraków 2015 2015 s. 309-320, 978-83-935421-7-8

2014

2013

23. Mycotoxin content of organic and conventional oats from southeastern Poland
artykuł [AUT.] Adam Kuzdraliński, [AUT.] Ewa Solarska, [AUT.] Jarosław Mazurkiewicz. FOOD CONTROL 2013 T. 33 Nr 1 s. 68-72, DOI: 10.1016/j.foodcont.2013.02.014

2012

2011

2008

30. Występowanie Trichotecenów fuzaryjnych w jęczmieniu jarym z systemów produkcji ekologicznej i konwencjonalnej
inne publikacje [AUT.] Jarosław Mazurkiewicz, [AUT.] Ewa Solarska, [AUT.] Adam Kuzdraliński, [AUT.] Marta Muszyńska . W: XLVIII Sesja Naukowa Instytutu Ochrony Roślin : streszczenia. Poznań, 31 stycznia - 1 lutego 2008 r., [b.m.] 2008
Elementów na stronie: