2018

2017

2. Amino acid profile and sensory characteristics of dry fermented pork loins produced with a mixture of probiotic starter cultures
artykuł [AUT.] Katarzyna Neffe-Skocińska , [AUT.] Anna Okoń, [AUT.] Danuta Kołożyn-Krajewska , [AUT.] Zbigniew J. Dolatowski . JOURNAL OF THE SCIENCE OF FOOD AND AGRICULTURE 2017 T. 97 Nr 9 s. 2953-2960, DOI: 10.1002/jsfa.8133

2015

5. Bakterie probiotyczne w surowo dojrzewających wędlinach
inne publikacje [AUT.] Monika Skwarek , [AUT.] Paulina Kęska, [AUT.] Justyna Libera, [AUT.] Katarzyna Neffe-Skocińska , [AUT.] Anna Okoń, [AUT.] Joanna Stadnik, [AUT.] Monika Trząskowska , [AUT.] Karolina Wójciak. W: XLII Sesja Naukowa Komitetu Nauk o Żywności Polskiej Akademii Nauk : Żywność - Zdrowie - Przyszłość. Materiały konferencji naukowej. Lublin 25-26 czerwca 2015, Kraków 2015 2015, s. 200, 978-83-935421-6-1
6. Biologicznie aktywne peptydy w produktach mięsnych surowo dojrzewających
inne publikacje [AUT.] Paulina Kęska, [AUT.] Anna Okoń, [AUT.] Joanna Stadnik, [AUT.] Zbigniew J. Dolatowski . W: XLII Sesja Naukowa Komitetu Nauk o Żywności Polskiej Akademii Nauk : Żywność - Zdrowie - Przyszłość. Materiały konferencji naukowej. Lublin 25-26 czerwca 2015, Kraków 2015, s. 274, 978-83-935421-6-1
7. Surowo dojrzewające produkty mięsne jako źródło składników bioaktywnych
rozdział z monografii [AUT.] Anna Okoń, [AUT.] Paulina Kęska, [AUT.] Joanna Stadnik, [AUT.] Zbigniew J. Dolatowski . W: Trendy w żywieniu człowieka, Kraków 2015 2015 s. 225-234, 978-83-935421-8-5
8. Bakterie probiotyczne w surowo dojrzewających wędlinach
rozdział z monografii [AUT.] Paulina Kęska, [AUT.] Justyna Libera, [AUT.] Katarzyna Neffe-Skocińska , [AUT.] Anna Okoń, [AUT.] Monika Skwarek , [AUT.] Joanna Stadnik, [AUT.] Monika Trząskowska , [AUT.] Karolina Wójciak. W: Technologiczne kształtowanie jakości żywności, Kraków 2015 2015 s. 81-92, 978-83-935421-9-2
9. Wpływ dodatku otrąb pszennych na właściwości jogurtów naturalnych
rozdział z monografii [AUT.] Marta Tomczyńska-Mleko, [AUT.] Stanisław Mleko, [AUT.] Dariusz Stasiak, [AUT.] Agnieszka Latoch, [AUT.] Anna Okoń, [AUT.] Jarosław Mazurkiewicz, [AUT.] Piotr Zarzycki, [AUT.] Anna Wirkijowska, [AUT.] Beata Domżał, [AUT.] Beata Pasternak . W: Technologiczne kształtowanie jakości żywności, Kraków 2015 2015 s. 287-297, 978-83-935421-9-2
10. Poradnik tradycyjnego wędzenia produktów ekologicznych
monografia [AUT.] Zbigniew J. Dolatowski , [AUT.] Mirosław Budoran, [AUT.] Małgorzata Karwowska, [AUT.] Paulina Kęska, [AUT.] Justyna Libera, [AUT.] Agata Nowaczyk, [AUT.] Anna Okoń, [AUT.] Elżbieta Solska, [AUT.] Joanna Stadnik, [AUT.] Karolina Wójciak, [AUT.] Danuta Kołożyn-Krajewska , [AUT.] Katarzyna Neffe-Skocińska , [AUT.] Monika Trząskowska , [AUT.] Dorota Zielińska , [AUT.] Henryk Skórnicki , [AUT.] Tomasz Lesisz , [AUT.] Andrzej Śliwa , [AUT.] Paweł Krajmas , [AUT.] Agnieszka Paczkowska , [AUT.] Bartłomiej Ruda . Lublin 2015
11. Wpływ mieszaniny szczepów bakterii Lb. rhamnosus LOCK900 i Lb. acidophilus Bauer na stopień hydrolizy polędwic surowo dojrzewających
inne publikacje [AUT.] Anna Okoń, [AUT.] Zbigniew J. Dolatowski . W: Probiotyki w żywności : VI Sympozjum Naukowe, Kiry pod Zakopanem, 15-17 kwietnia 2015 r., [b.m.] 2015, s. 8-8
12. Antioxidant activity of peptides isolated from dry aged loins inoculated with Lactobacillus probiotic strains
inne publikacje [AUT.] Anna Okoń, [AUT.] Zbigniew J. Dolatowski , [AUT.] Joanna Stadnik. W: 61st International Congress of Meat Science and Technology : Think meat, Think healthy, August 23rd-28th, 2015, Clermont Ferrand, France, Abstracts, Saint-Genès-Champanelle 2015, s. 269, 978-273-801-3798

2014

13. Polędwica dojrzewająca z probiotykami
inne publikacje [AUT.] Anna Okoń, [AUT.] Zbigniew J. Dolatowski . W: Identyfikacja i ocena żywności o gwarantowanej wysokiej jakości [Konferencja naukowa], Poznań, 18.11.2014, Poznań 2014
14. Ekologiczne metody przetwórstwa mięsa i wyrobu produktów mięsnych bez stosowania dodatków azotanów i azotynów z uwzględnieniem wydłużania trwałości przechowalniczej tych produktów
rozdział z monografii [AUT.] Zbigniew J. Dolatowski , [AUT.] Dariusz Stasiak, [AUT.] Małgorzata Karwowska, [AUT.] Joanna Stadnik, [AUT.] Karolina Wójciak, [AUT.] Mirosław Budoran, [AUT.] Agata Nowaczyk, [AUT.] Anna Okoń, [AUT.] Elżbieta Solska, [AUT.] Danuta Kołożyn-Krajewska , [AUT.] Barbara Sionek , [AUT.] Joanna Trafiałek , [AUT.] Monika Trząskowska , [AUT.] Dorota Zielińska , [AUT.] Katarzyna Neffe-Skocińska , [AUT.] Paweł Krajmas , [AUT.] Agnieszka Paczkowska . , Warszawa 2014 s. 396-406, 978-83-62178-80-3

2013

16. Wpływ szczepów bakterii probiotycznych na kształtowanie probiotycznych na kształtowanie profilu wolnych aminokwasów i cech sensorycznych polędwic wieprzowych surowo dojrzewających
inne publikacje [AUT.] Anna Okoń, [AUT.] Zbigniew J. Dolatowski . W: Probiotyki w żywności : IV Sympozjum Naukowe, Kiry pod Zakopanem, 24-26 kwietnia 2013 r, [b.m.] 2013

2012

17. Proteoliza białek w wędlinach surowo dojrzeawjących z udziałem szczepu probiotycznego Lactobacillus casei ŁOCK 900
inne publikacje [AUT.] Anna Okoń, [AUT.] Zbigniew J. Dolatowski . W: Probiotyki w żywności : III Sympozjum Naukowe, Kiry pod Zakopanem, 11-13 kwietnia 2012 r., [b.m.] 2012

2011

Elementów na stronie: