2016

2015

2. BioaktywnośćO-glikozydowych pochodnych kwercetyny i luteoliny oraz ich aglikonów
inne publikacje [AUT.] Małgorzata Materska, [AUT.] Irena Perucka, [AUT.] Maria Konopacka , [AUT.] Jacek Rogoliński , [AUT.] Krzysztof Ślosarek . W: XLII Sesja Naukowa Komitetu Nauk o Żywności Polskiej Akademii Nauk : Żywność - Zdrowie - Przyszłość. Materiały konferencji naukowej. Lublin 25-26 czerwca 2015, Kraków 2015, s. 90, 978 - 83 - 935421 - 6 - 1
3. Badanie trwałości ekstraktów z owocni papryki poddanych ozonowaniu
inne publikacje [AUT.] Barbara Chilczuk, [AUT.] Małgorzata Materska, [AUT.] Monika Sachadyn-Król, [AUT.] Irena Perucka, [AUT.] Dariusz Daniłkiewicz , [AUT.] Izabella Jackowska. W: XLII Sesja Naukowa Komitetu Nauk o Żywności Polskiej Akademii Nauk : Żywność - Zdrowie - Przyszłość. Materiały konferencji naukowej. Lublin 25-26 czerwca 2015, Kraków 2015, s. 104, 978 - 83 - 935421 - 6 - 1
4. Porównanie aktywności antyoksydacyjnej ekstraktów otrzymanych z owoców wybranych odmian papryki Capsicum annuum L
inne publikacje [AUT.] Irena Perucka, [AUT.] Barbara Chilczuk, [AUT.] Małgorzata Materska. W: XLII Sesja Naukowa Komitetu Nauk o Żywności Polskiej Akademii Nauk : Żywność - Zdrowie - Przyszłość. Materiały konferencji naukowej. Lublin 25-26 czerwca 2015, Kraków 2015, s. 280, 978 - 83 - 935421 - 6 - 1
5. Porównanie aktywności antyoksydacyjnej ekstraktów otrzymanych z owoców wybranych odmian papryki ( Capsicum annuum)L
rozdział z monografii [AUT.] Irena Perucka, [AUT.] Barbara Chilczuk, [AUT.] Małgorzata Materska. W: Trendy w żywieniu człowieka, Kraków 2015 2015 s. 235-243, 978-83-935421-8-5
6. Badanie trwałości ekstraktów z owocni papryki poddanych ozonowaniu
rozdział z monografii [AUT.] Barbara Chilczuk, [AUT.] Małgorzata Materska, [AUT.] Monika Sachadyn-Król, [AUT.] Irena Perucka, [AUT.] Dariusz Daniłkiewicz , [AUT.] Izabella Jackowska. W: Technologiczne kształtowanie jakości żywności, Kraków 2015 2015 s. 5-13, 978-83-935421-9-2
8. Effect of flavonoid glycosides on reduction of superoxide level and DNA damages after x-ray radiation of human lymphocytes in vitro
inne publikacje [AUT.] Małgorzata Materska, [AUT.] Irena Perucka, [AUT.] Maria Konopacka , [AUT.] Jacek Rogoliński , [AUT.] Krzysztof Ślosarek , [AUT.] Barbara Chilczuk. W: XVII th Gliwice Scientific Meetings 2013, Gliwice, November 15-16.2013, [b.m.] 2015, s. 136-136

2014

2013

10. Wpływ procesu liofilizacji owoców papryki na wydajność ekstrakcji O-glikozydów kwercetyny i luteoliny
inne publikacje [AUT.] Małgorzata Materska, [AUT.] Irena Perucka, [AUT.] Barbara Chilczuk. W: Naturalne substancje roślinne - aspekty strukturalne i aplikacyjne: III krajowa konferencja, Puławy, 4-6 września 2013 r. : materiały konferencyjne, Puławy 2013, s. 238-239, 978-83-7562-140-2
11. Changes in the chlorophyll content in stored lettuce Lactuca sativa L. after pre-harvest foliar application of CaCl2
artykuł [AUT.] Irena Perucka, [AUT.] Katarzyna Olszówka , [AUT.] Barbara Chilczuk. Acta Agrobotanica 2013 T. 66 Nr 4 s. 137-142, DOI: 10.5586/aa.2013.060

2012

12. Bioactive compounds of lipophilic fraction of curcubites
inne publikacje [AUT.] Irena Perucka, [AUT.] Barbara Chilczuk, [AUT.] Halina Buczkowska, [AUT.] Aleksandra Głębocka . W: Plant - the source of research material, 2nd International Conference and Workshop, Book of Abstracts., / Ed.: Anna Bogucka-Kocka, Janusz Kocki, Ireneusz Sowa. Lublin, 18-20.10.2012, Lublin 2012, s. 278, 978-83-7847-034-2
13. Wolne rodniki: mechanizm tworzenia, działanie toksyczne, biomarkery
rozdział z monografii [AUT.] Irena Perucka, [AUT.] Barbara Chilczuk. , Radom 2012 s. 137-149, 987-83-62805-68-6

2011

2010

19. Influence of the method for lettuce (Lactuca sativa L.) storage on carotenoids and phenolic compounds contents
rozdział z monografii [AUT.] Irena Perucka, [AUT.] Katarzyna Olszówka . W: New trends of research in agricultural engineering, Warszawa 2010 s. 40-46, 978-83-89503-97-8

2009

22. Extraction and chromatographic analysis of tocopherols in raw vegetables
inne publikacje [AUT.] Irena Perucka, [AUT.] Katarzyna Olszówka . W: 2009 Vol. 56 supl. 2, ACTA BIOCHIMICA POLONICA 2009, s. 37

2008

23. Akumulacja Mg, K i Ca w liściach sałaty roślin traktowanych CaCl2
inne publikacje [AUT.] Irena Perucka, [AUT.] Katarzyna Olszówka . W: Pierwiastki w środowisku i życiu człowieka : materiały konferencyjne. XI Naukowa Lubelska Konferencja Magnezologiczna, Lublin, 31 maja 2008 r., Lublin 2008
24. Wpływ procesu przechowywania sałaty na poziom luteiny, β-karotenu i witaminy E
inne publikacje [AUT.] Irena Perucka, [AUT.] Katarzyna Olszówka . W: Tradycyjne i regionalne technologie i produkty w żywieniu człowieka : Międzynarodowa Konferencja Naukowa, Lublin, 25-26 września 2008 : (materialy konferencyjne), Lublin 2008
25. The effect of lettuce (Lactusa sativa L.) storage on the level of lutein, β-carotene and vitamin E
inne publikacje [AUT.] Irena Perucka, [AUT.] Katarzyna Olszówka . W: Tradycyjne i regionalne technologie i produkty w żywieniu człowieka : Międzynarodowa Konferencja Naukowa, Lublin, 25-26 września 2008 : (materialy konferencyjne), Lublin 2008

2007

26. Zależność między zawartością tokoferoli w ekstraktach z papryki dodawanych do wyrobów mięsnych i ich barwą
inne publikacje [AUT.] Irena Perucka, [AUT.] Zbigniew J. Dolatowski , [AUT.] Małgorzata Karwowska, [AUT.] Małgorzata Materska. W: Naturalne przeciwutleniacze : od surowca do organizmu : konferencja naukowa, Poznań, 29-30.01.2007, Poznań 2007, s. 70, 978-83-7160-44-30
28. Wpływ CaCl2 na zawartość składników mineralnych w liściach sałaty
artykuł [AUT.] Irena Perucka, [AUT.] Józef Nurzyński, [AUT.] Katarzyna Olszówka . Journal of Elementology 2007 T. 12 Nr 3 s. 181-190
30. Biological interaction between chlorogenic acid derivatives and calcium ions in lettuce (Lactuca sativa)
inne publikacje [AUT.] Irena Perucka, [AUT.] Katarzyna Olszówka . W: 2007 Vol. 54 supl. 4, ACTA BIOCHIMICA POLONICA 2007, s. 76
Elementów na stronie: