2014

1. Zmiany właściwości fizycznych chleba bezglutenowego pod wpływem dodatku liofilizowanego zakwasu gryczanego
inne publikacje [AUT.] Renata Różyło, [AUT.] Stanisław Rudy, [AUT.] Andrzej Krzykowski, [AUT.] Dariusz Dziki, [AUT.] Janusz Laskowski. W: IV Sympozjum Inżynierii Żywności, Warszawa 1-2 lipca 2014, Warszawa 2014, s. 138, 978-83-7583-568-7
4. Wpływ wilgotności na energię zagęszczania wybranych odmian pszenicy
artykuł [AUT.] Łukasz Kwiecień , [AUT.] Ryszard Kulig, [AUT.] Janusz Laskowski, [AUT.] Renata Różyło, [AUT.] Agnieszka Malec , [AUT.] Stanisław Skonecki, [AUT.] Grzegorz Łysiak. MOTROL Motoryzacja i Energetyka Rolnictwa 2014 T. 16 Nr 4 s. 299-302

2013

7. Physicochemical and grinding characteristics of dragonhead seeds
artykuł [AUT.] Dariusz Dziki, [AUT.] Antoni Miś , [AUT.] Bożena Gładyszewska, [AUT.] Janusz Laskowski, [AUT.] Stanisław Kwiatkowski , [AUT.] Urszula Gawlik-Dziki . International Agrophysics 2013 T. 27 Nr 4 s. 403-408, DOI: 10.2478/intag-2013-0010

2012

13. Analiza podatności na rozdrabnianie nasion pszczelnika mołdawskiego (Dracocephalum moldavica L.)
inne publikacje [AUT.] Dariusz Dziki, [AUT.] Janusz Laskowski, [AUT.] Stanisław Kwiatkowski , [AUT.] Tadeusz Wolski. W: Budowa i Eksploatacja Maszyn przemysłu spożywczego : BEMS 2012, XV Konferencja Naukowo-Techniczna, Koszalin-Kołobrzeg , wrzesień 2012, Koszalin 2012, s. 51, 978-83-7365-285-9
14. Use of farinograph measurements for predicting extensograph traits of bread dough enriched with carom fibre and oat wholemeal
artykuł [AUT.] Antoni Miś , [AUT.] Stanisław Grundas , [AUT.] Dariusz Dziki, [AUT.] Janusz Laskowski. JOURNAL OF FOOD ENGINEERING 2012 T. 108 Nr 1 s. 1-12, DOI: 10.1016/j.jfoodeng.2011.08.007

2011

18. Znaczenie właściwości fizycznych surowców roślinnych w procesie granulowania
rozdział z monografii [AUT.] Janusz Laskowski, [AUT.] Stanisław Skonecki. , Kraków 2011 s. 193-202, 978-83-930818-1-3
19. Breads: physical properties
rozdział z monografii [AUT.] Renata Różyło, [AUT.] Janusz Laskowski. , Dordrecht 2011 s. 91-93, 978-90-481-3584-4
20. Cereals, evaluation of utility values
rozdział z monografii [AUT.] Dariusz Dziki, [AUT.] Janusz Laskowski. , Dordrecht 2011 s. 110-113, 978-90-481-3584-4
21. Wpływ średnicy komory i wilgotności biomasy roślinnej na parametry zagęszczania
inne publikacje [AUT.] Janusz Laskowski, [AUT.] Stanisław Skonecki. W: Metody fizyczne w badaniu środowiska rolno-spożywczego i leśnego : konferencja naukowa 7-9 września 2011, Białowieża : referaty i doniesienia, Lublin 2011, s. 68-69, 978-83-926649-8-7
22. Zmienność właściwości fizycznych miękiszu pieczywa pszennego wzbogaconego w dodatek łuski cebuli
inne publikacje [AUT.] Dariusz Dziki, [AUT.] Urszula Gawlik-Dziki , [AUT.] Michał Świeca, [AUT.] Barbara Baraniak, [AUT.] Janusz Laskowski. W: Właściwości geometryczne, mechaniczne i strukturalne surowców i produktów spożywczych : V konferencja naukowa, Olsztyn 24-27.05.2011 : referaty i doniesienia, Olsztyn 2011
23. Projektowanie badań w zakresie aglomeracji surowców roślinnych
inne publikacje [AUT.] Janusz Laskowski, [AUT.] Stanisław Skonecki. W: Właściwości geometryczne, mechaniczne i strukturalne surowców i produktów spożywczych : V konferencja naukowa, Olsztyn 24-27.05.2011 : referaty i doniesienia, Olsztyn 2011
24. Właściwości fizyczne i chemiczne surowców roślinnych stosowanych do produkcji biopaliw
inne publikacje [AUT.] Stanisław Skonecki, [AUT.] Janusz Laskowski, [AUT.] Milena Potręć . W: Teoretyczne i aplikacyjne problemy inżynierii rolniczej : XI Międzynarodowa Konferencja Naukowo-Szkoleniowa, Polanica Zdrój, 27-30 czerwca 2011, Wrocław 2011, s. 92, 978–83–7717–052–6
25. Influence of onion skin addition on the physical and antioxidant properties of wheat bread
inne publikacje [AUT.] Dariusz Dziki, [AUT.] Urszula Gawlik-Dziki , [AUT.] Michał Świeca, [AUT.] Barbara Baraniak, [AUT.] Janusz Laskowski. W: Book of abstracts : AQL : International conference agrophysics for quality of life, 31st May - 3rd June 2011, Lublin, Poland / [ed. by: Anna Król, Cezary Sławiński], Lublin 2011, s. 121-122, 978-83-89969-56-9
26. Farinograph and extensograph characteristics of carob fibre and oat wholemeal-enriched wheat dough
inne publikacje [AUT.] Antoni Miś , [AUT.] Stanisław Grundas , [AUT.] Dariusz Dziki, [AUT.] Janusz Laskowski. W: Book of abstracts : AQL : International conference agrophysics for quality of life, 31st May - 3rd June 2011, Lublin, Poland / [ed. by: Anna Król, Cezary Sławiński], Lublin 2011, s. 67, 978-83-89969-56-9
Elementów na stronie: