6.
Ocena wybranych gatunków warzyw z upraw ekologicznych pod względem zawartości związków biologicznie aktywnych
inne publikacje
[AUT.] Ewa Jabłońska-Ryś, [AUT.] Marta Zalewska-Korona, [AUT.] Aneta Sławińska, [AUT.] Wojciech Radzki, [AUT.] Monika Michalak-Majewska, [AUT.] Katarzyna Skrzypczak, [AUT.] Aleksandra Ciołkowska, [AUT.] Waldemar Gustaw.
W: „Owoce, Warzywa, Grzyby – Żywność i Technologia” : IX Ogólnopolska Konferencja Naukowa Technologów Przetwórstwa Owoców i Warzyw, Lublin 19-20 maja 2016, [Lublin] 2016, s. 18
11.
Wpływ ogrzewania preparatów białek serwatkowych na właściwości reologiczne otrzymanych z nich żeli
inne publikacje
[AUT.] Aleksandra Ciołkowska, [AUT.] Waldemar Gustaw, [AUT.] Katarzyna Skrzypczak, [AUT.] Monika Michalak-Majewska, [AUT.] Wojciech Radzki, [AUT.] Aneta Sławińska, [AUT.] Ewa Jabłońska-Ryś, [AUT.] Marta Zalewska-Korona.
W: XLII Sesja Naukowa Komitetu Nauk o Żywności Polskiej Akademii Nauk : Żywność - Zdrowie - Przyszłość. Materiały konferencji naukowej. Lublin 25-26 czerwca 2015, Kraków 2015, s. 106, 978 - 83 - 935421 - 6 - 1
12.
Analiza wybranych aspektów syropów malinowych
inne publikacje
[AUT.] Ewa Jabłońska-Ryś, [AUT.] Marta Zalewska-Korona, [AUT.] Aneta Sławińska, [AUT.] Wojciech Radzki, [AUT.] Monika Michalak-Majewska, [AUT.] Waldemar Gustaw, [AUT.] Katarzyna Skrzypczak, [AUT.] Aleksandra Ciołkowska.
W: XLII Sesja Naukowa Komitetu Nauk o Żywności Polskiej Akademii Nauk : Żywność - Zdrowie - Przyszłość. Materiały konferencji naukowej. Lublin 25-26 czerwca 2015, Kraków 2015, s. 126, 978 - 83 - 935421 - 6 - 1
13.
Zawartość chlorku sodu w wybranych warzywach konserwowanych oraz realizacja przez nie maksymalnego dziennego spożycia soli
inne publikacje
[AUT.] Monika Michalak-Majewska, [AUT.] Waldemar Gustaw, [AUT.] Marta Zalewska-Korona, [AUT.] Ewa Jabłońska-Ryś, [AUT.] Aneta Sławińska, [AUT.] Wojciech Radzki, [AUT.] Katarzyna Skrzypczak, [AUT.] Aleksandra Ciołkowska.
W: XLII Sesja Naukowa Komitetu Nauk o Żywności Polskiej Akademii Nauk : Żywność - Zdrowie - Przyszłość. Materiały konferencji naukowej. Lublin 25-26 czerwca 2015, Kraków 2015, s. 163, 978 - 83 - 935421 - 6 - 1
14.
Ocena towaroznawcza o normalnej i o obniżonej zawartości tłuszczu dostępnych na rynku lubelskim
inne publikacje
[AUT.] Katarzyna Skrzypczak, [AUT.] Ewa Jabłońska-Ryś, [AUT.] Marta Zalewska-Korona, [AUT.] Monika Michalak-Majewska, [AUT.] Aleksandra Ciołkowska, [AUT.] Aneta Sławińska, [AUT.] Wojciech Radzki, [AUT.] Waldemar Gustaw.
W: XLII Sesja Naukowa Komitetu Nauk o Żywności Polskiej Akademii Nauk : Żywność - Zdrowie - Przyszłość. Materiały konferencji naukowej. Lublin 25-26 czerwca 2015, Kraków 2015, s. 244, 978 - 83 - 935421 - 6 - 1
15.
Ocena przydatności owoców wybranych odmian papryki do mrożenia
inne publikacje
[AUT.] Marta Zalewska-Korona, [AUT.] Ewa Jabłońska-Ryś, [AUT.] Wojciech Radzki, [AUT.] Waldemar Gustaw, [AUT.] Aneta Sławińska, [AUT.] Monika Michalak-Majewska, [AUT.] Katarzyna Skrzypczak, [AUT.] Aleksandra Ciołkowska.
W: XLII Sesja Naukowa Komitetu Nauk o Żywności Polskiej Akademii Nauk : Żywność - Zdrowie - Przyszłość. Materiały konferencji naukowej. Lublin 25-26 czerwca 2015, Kraków 2015, s. 260, 978 - 83 - 935421 - 6 - 1
16.
Właściwości przeciwutleniające trzonów i kapeluszy wybranych gatunków grzybów uprawnych
inne publikacje
[AUT.] Wojciech Radzki, [AUT.] Aneta Sławińska, [AUT.] Ewa Jabłońska-Ryś, [AUT.] Monika Michalak-Majewska, [AUT.] Marta Zalewska-Korona, [AUT.] Katarzyna Skrzypczak, [AUT.] Aleksandra Ciołkowska, [AUT.] Waldemar Gustaw.
W: XLII Sesja Naukowa Komitetu Nauk o Żywności Polskiej Akademii Nauk : Żywność - Zdrowie - Przyszłość. Materiały konferencji naukowej. Lublin 25-26 czerwca 2015, Kraków 2015, s. 282, 978 - 83 - 935421 - 6 - 1
17.
Wpływ promieniowania UV na właściwości przeciwutleniające i zawartość związków aktywnych biologicznie w świeżych owocnikach pieczarki dwuzarodnikowej
inne publikacje
[AUT.] Aneta Sławińska, [AUT.] Wojciech Radzki, [AUT.] Ewa Jabłońska-Ryś, [AUT.] Waldemar Gustaw, [AUT.] Marta Zalewska-Korona, [AUT.] Monika Michalak-Majewska, [AUT.] Katarzyna Skrzypczak, [AUT.] Aleksandra Ciołkowska.
W: XLII Sesja Naukowa Komitetu Nauk o Żywności Polskiej Akademii Nauk : Żywność - Zdrowie - Przyszłość. Materiały konferencji naukowej. Lublin 25-26 czerwca 2015, Kraków 2015, s. 284, 978 - 83 - 935421 - 6 - 1
23.
Analiza wybranych aspektów jakościowych syropów malinowych
rozdział z monografii
[AUT.] Ewa Jabłońska-Ryś, [AUT.] Marta Zalewska-Korona, [AUT.] Aneta Sławińska, [AUT.] Wojciech Radzki, [AUT.] Monika Michalak-Majewska, [AUT.] Waldemar Gustaw, [AUT.] Katarzyna Skrzypczak, [AUT.] Aleksandra Ciołkowska.
W: Bezpieczeństwo zdrowotne żywności: Aspekty mikrobiologiczne, chemiczne i ocena towaroznawcza, Kraków 2015 2015 s. 57-65, 978-83-935421-7-8
24.
Właściwości reologiczne i teksturalne majonezów pełnotłustych i o obniżonej zawartości tłuszczu dostępnych na rynku lubelskim
rozdział z monografii
[AUT.] Katarzyna Skrzypczak, [AUT.] Ewa Jabłońska-Ryś, [AUT.] Marta Zalewska-Korona, [AUT.] Monika Michalak-Majewska, [AUT.] Aleksandra Ciołkowska, [AUT.] Aneta Sławińska, [AUT.] Wojciech Radzki, [AUT.] Waldemar Gustaw.
W: Bezpieczeństwo zdrowotne żywności: Aspekty mikrobiologiczne, chemiczne i ocena towaroznawcza, Kraków 2015 2015 s. 243-254, 978-83-935421-7-8
|