2008

1. Modelowanie enzymatycznie katalizowanych procesów biotechnologicznych
inne publikacje [AUT.] Jacek Skwarcz, [AUT.] Jacek Pielecki. W: Zastosowanie technologii informacyjnych w rolnictwie : XI Ogólnopolska Konferencja Naukowa, Kraków - Niepołomice, 20-23 kwietnia 2008, [Kraków] 2008

2006

2. Potencjał antyoksydacyjny substancji zawartych w winach jabłkowych produkowanych z dodatkiem syropu jabłkowego
inne publikacje [AUT.] Barbara Maniak, [AUT.] Jacek Pielecki. W: Doskonalenie jakości żywności i żywienia w perspektywie potrzeb konsumenta XXI wieku : XXXVII Sesja Naukowa Komitetu Nauk o Żywności PAN, Gdynia, 26-27 września 2006, Gdynia 2006, s. 46, 83-7421-075

2005

2004

11. Wydzielanie i utrwalanie bioproduktów
rozdział z monografii [AUT.] Jacek Pielecki. , Lublin 2004 s. 133-168, 83-227-2226-5
12. Biosynteza enzymów proteolitycznych i ich wpływ na aktywność celulaz Trichoderma reesei
inne publikacje [AUT.] Piotr Janas, [AUT.] Eugenia Podgórska, [AUT.] Stanisław Mleko, [AUT.] Jacek Pielecki. W: Agrotechnika w kształtowaniu środowiska i jakości żywności : materiały Konferencji organizowanej w ramach obchodów 60-lecia Wydziału Rolniczego Akademii Rolniczej w Lublinie. Lublin, 27-28 września, 2004 r., Lublin 2004
13. Jednoczesna nadprodukcja inulinazy i inwertazy przez szczep Aspergillus niger w warunkach stresów abiotycznych
inne publikacje [AUT.] Jacek Pielecki, [AUT.] Piotr Janas. W: Agrotechnika w kształtowaniu środowiska i jakości żywności : materiały Konferencji organizowanej w ramach obchodów 60-lecia Wydziału Rolniczego Akademii Rolniczej w Lublinie. Lublin, 27-28 września, 2004 r., Lublin 2004
14. Jednoczesna produkcja ksantanu i inulinazy przez antybiotykoopornego mutanta xanthomonas campestris podczas hodowli okresowo-dolewowych
inne publikacje [AUT.] Piotr Janas, [AUT.] Jacek Pielecki. W: Żywność - aspekty technologiczne i prozdrowotne. XXXV Sesja Naukowa Komitetu Nauk o Żywności Polskiej Akademii Nauk. Łódź, 2004, 21-22 września, Łódź 2004, s. 85, 83-912026-5-8
15. Produkcja inulinazy przez drożdże K.marxianus na złożu stałym
inne publikacje [AUT.] Jacek Pielecki, [AUT.] Piotr Janas. W: Żywność - aspekty technologiczne i prozdrowotne. XXXV Sesja Naukowa Komitetu Nauk o Żywności Polskiej Akademii Nauk. Łódź, 2004, 21-22 września, Łódź 2004, s. 103, 83-912026-5-8
16. Neuralna predykcja wyników jednoczesnej produkcji enzymów przez szczepy Aspergillus niger i Kluyveromyces marxianus w warunkach hodowli bioreaktorowej
inne publikacje [AUT.] Jacek Pielecki, [AUT.] Jacek Skwarcz. W: Zastosowanie technologii informacyjnych w rolnictwie. VII Krajowa Konferencja Naukowa. Kaziemierz Dolny n. Wisłą, 2004, 19-20 kwietnia, [Lublin] 2004
17. Evaluation of usefulness of magnafloc M-22S flocculant in the process of obtaining protein concentrates from peas
artykuł [AUT.] Barbara Baraniak, [AUT.] Małgorzata Niezabitowska , [AUT.] Jacek Pielecki, [AUT.] Wiesław Wójcik . FOOD CHEMISTRY 2004 T. 85 s. 251-257

2003

19. Wpływ ultradźwięków na zmiany potencjału redox czerwonych win owocowych
inne publikacje [AUT.] Barbara Maniak, [AUT.] Jacek Pielecki. W: Jakość polskiej żywności w przededniu integracji Polski z Unią Europejską" : XXXIV sesja naukowa Komitetu Nauk o Żywności PAN, Wrocław, 10-11 września 2003 : streszczenia wykładów i komunikatów, [Wrocław] 2003, s. 136, 83-913594-6-8
20. Jednoczesna produkcja ksantanu i enzymów zewnątrzkomórkowych przez antybiotykoopornego mutanta Xanthomonas campestris w warunkach stersów abiotycznych
inne publikacje [AUT.] Piotr Janas, [AUT.] Jacek Pielecki. W: Jakość polskiej żywności w przededniu integracji Polski z Unią Europejską. XXXIV Sesja Naukowa Komitetu Nauk o Żywności PAN. Wrocław, 2003, 10-11 września. Streszczenia wykładów i komunikatów., [b.m.] 2003, s. 298, 83-913594-6-8
21. Optymalizacja procesu obróbki wstępnej substratów ligninocelulozowych z zastosowaniem techniki sieci neuronowych.
inne publikacje [AUT.] Jacek Pielecki, [AUT.] Bartosz Sołowiej. W: Jakość polskiej żywności w przededniu integracji Polski z Unią Europejską. XXXIV Sesja Naukowa Komitetu Nauk o Żywności PAN. Wrocław, 2003, 10-11 września, [b.m.] 2003, s. 305, 83-913594-6-8

2002

26. Wykorzystanie bulw topinamburu do produkcji ksantanu i enzymów zewnątrzkomórkowych przez antybiotykoopornego mutanta Xanthomonas campestris
inne publikacje [AUT.] Piotr Janas, [AUT.] Jacek Pielecki. W: Nauka o żywności : osiągnięcia i perspektywy. XXXIII Sesja Naukowa Komitetu Technologii i Chemii Żywności PAN. Lublin, 2002, 10-11 września, Lublin 2002, s. 257, 83-917658-0-6
27. Optymalizacja procesu obróbki wstępnej substratów ligninowo-celulozowych w produkcji bioetanolu paliwowego
inne publikacje [AUT.] Andrzej W. Marciniak, [AUT.] Jacek Pielecki, [AUT.] Jacek Skwarcz. W: Zastosowanie technologii informacyjnych w rolnictwie. V Jubileuszowa Konferencja Naukowa. Kazimierz Dolny n. Wisłą, 2002, 15-16 kwietnia, Lublin 2002, s. 51-52, 83-7270-111-3
28. Identyfikacja modelu procesu jednoczesnej produkcji inulinazy i inwertazy przez A. niger 13/36 przy zastosowaniu sieci neuronowych
inne publikacje [AUT.] Jacek Pielecki, [AUT.] Andrzej W. Marciniak. W: Zastosowanie technologii informacyjnych w rolnictwie. V Jubileuszowa Konferencja Naukowa. Kazimierz Dolny n. Wisłą, 2002, 15-16 kwietnia, Lublin 2002, s. 62, 83-7270-111-3

2001

Elementów na stronie: