2019

2017

2. Geopolitical determinants of prices of petroleum fuels
artykuł [AUT.] Marek Szmigielski, [AUT.] Józef Kowalczuk, [AUT.] Karol Zarajczyk , [AUT.] Janusz Zarajczyk, [AUT.] Agnieszka Starek , [AUT.] Andrzej Masłowski, [AUT.] Zbigniew Krzysiak, [AUT.] Anna Piecak , [AUT.] Krzysztof Kowalik . MOTROL Motoryzacja i Energetyka Rolnictwa 2017 T. 19 Nr 4 s. 27-28

2016

3. The effect of infrared radiation in modifying nutritional and mechanical properties of grass pea seeds
artykuł [AUT.] Agnieszka Sagan, [AUT.] Dariusz Andrejko, [AUT.] Teresa Jaśkiewicz, [AUT.] Beata Ślaska-Grzywna, [AUT.] Marek Szmigielski, [AUT.] Andrzej Masłowski, [AUT.] Wioletta Żukiewicz-Sobczak . ITALIAN JOURNAL OF FOOD SCIENCE 2016 T. 28 Nr 4 s. 697-704, DOI: 10.14674/1120-1770%2Fijfs.v429

2015

5. Jakość peletów z biomasy jako paliwa i surowca do produkcji gazu syntezowego
artykuł [AUT.] Alina Kowalczyk-Juśko, [AUT.] Józef Kowalczuk, [AUT.] Marek Szmigielski, [AUT.] Andrzej Marczuk, [AUT.] Krzysztof Jóźwiakowski, [AUT.] Karol Zarajczyk , [AUT.] Andrzej Masłowski, [AUT.] Beata Ślaska-Grzywna, [AUT.] Agnieszka Sagan, [AUT.] Janusz Zarajczyk. PRZEMYSL CHEMICZNY 2015 T. 94 Nr 10 s. 1835-1837, DOI: 10.15199/62.2015.10.38

2014

6. Ocena wybranych właściwości fizycznych ziarna nowych linii hodowlanych jarej pszenicy twardej (Triticum durum Desf.)
rozdział z monografii [AUT.] Andrzej Masłowski, [AUT.] Dariusz Andrejko, [AUT.] Beata Ślaska-Grzywna, [AUT.] Marek Szmigielski, [AUT.] Agnieszka Sagan, [AUT.] Agnieszka Starek , [AUT.] Grzegorz Łysiak, [AUT.] Zbigniew Segit, [AUT.] Wanda Kociuba. W: Fizyczne właściwości surowców i ich wykorzystanie w procesach przetwórstwa spożywczego / red. nauk. Paweł Sobczak, Beata Ślaska-Grzywna, Lublin 2014 2014 s. 63-74, 978-83-63761-52-3
7. Zależność wyznaczników tekstury od zastosowanej obróbki cieplnej wybranych warzyw dyniowatych
rozdział z monografii [AUT.] Agata Blicharz-Kania, [AUT.] Agnieszka Starek , [AUT.] Beata Ślaska-Grzywna, [AUT.] Agnieszka Sagan, [AUT.] Dariusz Andrejko, [AUT.] Andrzej Masłowski, [AUT.] Zbigniew Kobus, [AUT.] Sławomir Obidziński . W: Fizyczne właściwości surowców i ich wykorzystanie w procesach przetwórstwa spożywczego / red. nauk. Paweł Sobczak, Beata Ślaska-Grzywna, Lublin 2014 2014 s. 145-159, 978-83-63761-52-3

2013

2012

10. Wpływ warunków przechowywania na cechy jakościowe wybranych olejów roślinnych
inne publikacje [AUT.] Andrzej Masłowski, [AUT.] Dariusz Andrejko, [AUT.] Marek Szmigielski, [AUT.] Jacek Mazur. W: Budowa i Eksploatacja Maszyn przemysłu spożywczego : BEMS 2012, XV Konferencja Naukowo-Techniczna, Koszalin-Kołobrzeg , wrzesień 2012, Koszalin 2012, s. 104, 978-83-7365-285-9
11. Zastosowanie posmażalniczych olejów roślinnych do produkcji substytutu oleju napędowego
inne publikacje [AUT.] Marek Szmigielski, [AUT.] Wiesław Piekarski, [AUT.] Dariusz Andrejko, [AUT.] Andrzej Masłowski, [AUT.] Grzegorz Zając. W: Budowa i Eksploatacja Maszyn przemysłu spożywczego : BEMS 2012, XV Konferencja Naukowo-Techniczna, Koszalin-Kołobrzeg , wrzesień 2012, Koszalin 2012, s. 160, 978-83-7365-285-9

2011

2010

2009

16. Ocena właściwości fizyko-chemicznych tradycyjnych olejów roślinnych produkowanych na ziemi lubelskiej
inne publikacje [AUT.] Barbara Maniak, [AUT.] Andrzej Masłowski. W: Kształtowanie jakości żywieniowej w procesach technologicznych : VII Konferencja Naukowa z cyklu Jakość i Bezpieczeństwo Żywności, Warszawa, 3-4 grudnia 2009, Warszawa 2009, s. 59, 978-83-7583-153-5
17. Wpływ temperatury i okresu przechowywania na wybrane cechy jakościowe tłoczonych na zimno olejów : lnianego i lniankowego
inne publikacje [AUT.] Andrzej Masłowski, [AUT.] Barbara Maniak. W: Kształtowanie jakości żywieniowej w procesach technologicznych : VII Konferencja Naukowa z cyklu Jakość i Bezpieczeństwo Żywności, Warszawa, 3-4 grudnia 2009, Warszawa 2009, s. 64, 978-83-7583-153-5

2007

18. Ocena aktywności antytrypsynowej autoklawowanych nasion Lędźwianu Siewnego z zastosowaniem wskaźnika Purpury Bromokrezolowej (BCPI)
inne publikacje [AUT.] Marek Szmigielski, [AUT.] Andrzej Masłowski, [AUT.] Stanisław Matyka. W: Nowoczesne metody analityczne w zapewnieniu jakości i bezpieczeństwa żywności : VI Konferencja Naukowa z cyklu: Jakość i bezpieczeństwo żywności, Warszawa, 6-7 grudnia 2007, Warszawa 2007, s. 131, 978-83-7244-914-6

2005

19. Porównanie wartości wybranych parametrów technologicznych odmiany Mironowskiej 65 z uprawianymi w Polsce odmianami jakościowymi pszenicy ozimej
inne publikacje [AUT.] Andrzej Masłowski. W: Problemy inżynierii rolniczej w aspekcie rolnictwa zrównoważonego. Jubileuszowa Międzynarodowa Konferencja Naukowa ; XXXV lat Wydziału Inżynierii Produkcji Akademii Rolniczej w Lublinie. Lublin, 2005, 12-13 maja, Lublin 2005, s. 247-248, 83-922409-0-1
20. Badania trwałości przechowalniczej olejów: lnianego, lniankowego i rzepakowego, pozyskiwanych metodą tłoczenia "na zimno"
inne publikacje [AUT.] Andrzej Masłowski, [AUT.] Stanisław Matyka. W: Problemy inżynierii rolniczej w aspekcie rolnictwa zrównoważonego. Jubileuszowa Międzynarodowa Konferencja Naukowa ; XXXV lat Wydziału Inżynierii Produkcji Akademii Rolniczej w Lublinie. Lublin, 2005, 12-13 maja, Lublin 2005, s. 252-253, 83-922409-0-1
21. Ocena porównawcza wybranych cech jakościowych olejów: lnianego, lniankowego i rzepakowego, tłoczonych metodą "na zimno"
inne publikacje [AUT.] Andrzej Masłowski, [AUT.] Leszek Płocharz . W: Problemy inżynierii rolniczej w aspekcie rolnictwa zrównoważonego. Jubileuszowa Międzynarodowa Konferencja Naukowa ; XXXV lat Wydziału Inżynierii Produkcji Akademii Rolniczej w Lublinie. Lublin, 2005, 12-13 maja, Lublin 2005, s. 254-255, 83-922409-0-1
22. Zastosowanie wskaźnika purpury bromokrezolowej (BCPI) do oceny aktywności antytrypsynowej autoklawowanych nasion lędźwianu siewnego
inne publikacje [AUT.] Stanisław Matyka, [AUT.] Marek Szmigielski, [AUT.] Andrzej Masłowski. W: Problemy inżynierii rolniczej w aspekcie rolnictwa zrównoważonego. Jubileuszowa Międzynarodowa Konferencja Naukowa ; XXXV lat Wydziału Inżynierii Produkcji Akademii Rolniczej w Lublinie. Lublin, 2005, 12-13 maja, Lublin 2005, s. 256-257, 83-922409-0-1

2001

2000

26. Wpływ obróbki termicznej na wybrane właściwości białek nasion soi
inne publikacje [AUT.] Andrzej Masłowski, [AUT.] Marek Szmigielski, [AUT.] Stanisław Matyka. W: Aktualne problemy inżynierii rolniczej w aspekcie integracji Polski z Unią Europejską. Jubileuszowa Międzynarodowa Konferencja Naukowa XXX lat Wydziału Techniki Rolniczej Akademii Rolniczej w Lublinie. Lublin, 2000, 13-14 września, Lublin 2000, s. 279, 83-7259-032-X
27. Porównanie czułości testów stosowanych do oceny skuteczności obróbki termicznej nasion soi
inne publikacje [AUT.] Marek Szmigielski, [AUT.] Andrzej Masłowski, [AUT.] Stanisław Matyka. W: Aktualne problemy inżynierii rolniczej w aspekcie integracji Polski z Unią Europejską. Jubileuszowa Międzynarodowa Konferencja Naukowa XXX lat Wydziału Techniki Rolniczej Akademii Rolniczej w Lublinie. Lublin, 2000, 13-14 września, Lublin 2000, s. 307, 83-7259-032-X
28. Czułość testów do oceny efektywności obróbki termicznej nasion soi
inne publikacje [AUT.] Marek Szmigielski, [AUT.] Andrzej Masłowski, [AUT.] Stanisław Matyka. W: Żywność w dobie ekspansji naukowej: potencjał, oczekiwania, perspektywy. XXI Sesja Naukowa Komitetu Technologii Chemii Żywności. Poznań, 2000, 14-15 września, Poznań 2000, s. 138, 83-86707-6-8

1998

30. Wpływ obróbki mikrofalowej i autoklawowania na wybrane cechy białka nasion lędźwianu siewnego
inne publikacje [AUT.] Marek Szmigielski, [AUT.] Andrzej Masłowski, [AUT.] Stanisław Matyka. W: Procesy technologiczne a jakość żywności. XXIX Sesja Naukowa Komitetu Technologii i Chemii Żywności PAN. Olsztyn, 1998, 21-32 września, Olsztyn 1998, s. 94, 83-87443-65-4
Elementów na stronie: