5.
Jakość peletów z biomasy jako paliwa i surowca do produkcji gazu syntezowego
artykuł
[AUT.] Alina Kowalczyk-Juśko, [AUT.] Józef Kowalczuk, [AUT.] Marek Szmigielski, [AUT.] Andrzej Marczuk, [AUT.] Krzysztof Jóźwiakowski, [AUT.]
Karol Zarajczyk
,
[AUT.] Andrzej Masłowski, [AUT.] Beata Ślaska-Grzywna, [AUT.] Agnieszka Sagan, [AUT.] Janusz Zarajczyk.
PRZEMYSL CHEMICZNY 2015 T. 94 Nr 10 s. 1835-1837, DOI: 10.15199/62.2015.10.38
6.
Ocena wybranych właściwości fizycznych ziarna nowych linii hodowlanych jarej pszenicy twardej (Triticum durum Desf.)
rozdział z monografii
[AUT.] Andrzej Masłowski, [AUT.] Dariusz Andrejko, [AUT.] Beata Ślaska-Grzywna, [AUT.] Marek Szmigielski, [AUT.] Agnieszka Sagan, [AUT.] Agnieszka Starek , [AUT.] Grzegorz Łysiak, [AUT.] Zbigniew Segit, [AUT.] Wanda Kociuba.
W: Fizyczne właściwości surowców i ich wykorzystanie w procesach przetwórstwa spożywczego / red. nauk. Paweł Sobczak, Beata Ślaska-Grzywna, Lublin 2014 2014 s. 63-74, 978-83-63761-52-3
7.
Zależność wyznaczników tekstury od zastosowanej obróbki cieplnej wybranych warzyw dyniowatych
rozdział z monografii
[AUT.] Agata Blicharz-Kania, [AUT.] Agnieszka Starek , [AUT.] Beata Ślaska-Grzywna, [AUT.] Agnieszka Sagan, [AUT.] Dariusz Andrejko, [AUT.] Andrzej Masłowski, [AUT.] Zbigniew Kobus, [AUT.]
Sławomir Obidziński
.
W: Fizyczne właściwości surowców i ich wykorzystanie w procesach przetwórstwa spożywczego / red. nauk. Paweł Sobczak, Beata Ślaska-Grzywna, Lublin 2014 2014 s. 145-159, 978-83-63761-52-3
11.
Zastosowanie posmażalniczych olejów roślinnych do produkcji substytutu oleju napędowego
inne publikacje
[AUT.] Marek Szmigielski, [AUT.] Wiesław Piekarski, [AUT.] Dariusz Andrejko, [AUT.] Andrzej Masłowski, [AUT.] Grzegorz Zając.
W: Budowa i Eksploatacja Maszyn przemysłu spożywczego : BEMS 2012, XV Konferencja Naukowo-Techniczna, Koszalin-Kołobrzeg , wrzesień 2012, Koszalin 2012, s. 160, 978-83-7365-285-9
|