MENU
PL
|
EN
0
0
:
0
0
:
0
0
A
A
A
MENU
Osoby
Publikacje
Repozytorium
Dane badawcze
Czasopisma
Wydawnictwa
Jednostki
Uczelnia
Projekty
wszędzie
Projekty
Czasopisma
Wydawnictwa
Osoby
Publikacje
Jednostki
Szukaj
Technologiczne kształtowanie jakości żywności
Abstrakt
Autorzy
Karolina Wójciak
Zbigniew J. Dolatowski
Rodzaj publikacji:
*
monografia
Wydawnictwo:
*
Wydawnictwo Naukowe PTTŻ
Język:
*
Polski
ISBN:
*
978-83-935421-9-2
Rok wydania:
*
2015
Rozdziały:
*
Studia nad metodą oceny wartości technologicznej ziarna pszenicy zwyczajnej
[AUT.]
Ewelina Kuzawińska
, [AUT.]
Zbigniew Rzedzicki
, [AUT.]
Piotr Zarzycki
, [AUT.]
Aldona Sobota
, [AUT.]
Anna Wirkijowska
, [AUT.]
Emilia Sykut-Domańska
. Kraków 2015, s. 125-135, 978-83-935421-9-2
Wpływ podciśnienia w czasie mieszania składników ciasta na jakość makaronów tłoczonych
[AUT.]
Aldona Sobota
, [AUT.]
Piotr Zarzycki
, [AUT.]
Zbigniew Rzedzicki
, [AUT.]
Emilia Sykut-Domańska
, [AUT.]
Anna Wirkijowska
, [AUT.]
Jarosław Mazurkiewicz
, [AUT.]
Ewelina Kuzawińska
, [AUT.]
Katarzyna Serewa
, [AUT.]
Monika Krupka .
Kraków 2015 2015, s. 263-274, 978-83-935421-9-2
Wpływ dodatku razówki jęczmiennej na wybrane cechy jakościowe pieczywa
[AUT.]
Anna Wirkijowska
, [AUT.]
Zbigniew Rzedzicki
, [AUT.]
Piotr Zarzycki
, [AUT.]
Aldona Sobota
, [AUT.]
Emilia Sykut-Domańska
, [AUT.]
Ewelina Kuzawińska
, [AUT.]
Katarzyna Serewa
, [AUT.]
Stanisław Mleko
, [AUT.]
Marta Tomczyńska-Mleko
. Kraków 2015, s. 299-309, 978-83-935421-9-2
Ocena właściwości reologicznych kleików z mieszanek mąk pszennych o zróżnicowanej wartości wypiekowej
[AUT.]
Piotr Zarzycki
, [AUT.]
Aldona Sobota
, [AUT.]
Emilia Sykut-Domańska
, [AUT.]
Anna Wirkijowska
, [AUT.]
Zbigniew Rzedzicki
, [AUT.]
Katarzyna Serewa
, [AUT.]
Ewelina Kuzawińska
, [AUT.]
Stanisław Mleko
, [AUT.]
Marta Tomczyńska-Mleko
. Kraków 2015 2015, s. 343-354, 978-83-935421-9-2
Badanie trwałości ekstraktów z owocni papryki poddanych ozonowaniu
[AUT.]
Barbara Chilczuk
, [AUT.]
Małgorzata Materska
, [AUT.]
Monika Sachadyn-Król
, [AUT.]
Irena Perucka
, [AUT.]
Dariusz Daniłkiewicz ,
[AUT.]
Izabella Jackowska
. Kraków 2015 2015, s. 5-13, 978-83-935421-9-2
Wpływ ogrzewania preparatów białek serwatkowych na właściwości reologiczne otrzymanych z nich żeli
[AUT.]
Aleksandra Ciołkowska
, [AUT.]
Waldemar Gustaw
, [AUT.]
Katarzyna Skrzypczak
, [AUT.]
Monika Michalak-Majewska
, [AUT.]
Wojciech Radzki
, [AUT.]
Aneta Sławińska
, [AUT.]
Ewa Jabłońska-Ryś
, [AUT.]
Marta Zalewska-Korona
. Kraków 2015 2015, s. 27-40, 978-83-935421-9-2
Właściwości reologiczne i teksturalne mimetyków napojów fermentowanych otrzymywanych na bazie inuliny i serwatki
[AUT.]
Paweł Glibowski
, [AUT.]
Bartosz Sołowiej
, [AUT.]
Maciej Nastaj
, [AUT.]
Magdalena Rajca .
Kraków 2015 2015, s. 59-68, 978-83-935421-9-2
Bakterie probiotyczne w surowo dojrzewających wędlinach
[AUT.]
Paulina Kęska
, [AUT.]
Justyna Libera
, [AUT.]
Katarzyna Neffe-Skocińska ,
[AUT.]
Anna Okoń
, [AUT.]
Monika Szendała
, [AUT.]
Joanna Stadnik
, [AUT.]
Monika Trząskowska ,
[AUT.]
Karolina Wójciak
. Kraków 2015 2015, s. 81-92, 978-83-935421-9-2
Porównanie właściwości emulgujących sojowych i rzepakowych preparatów lecytynowych
[AUT.]
Dariusz Kowalczyk
, [AUT.]
Tomasz Czernecki
, [AUT.]
Monika Karaś
, [AUT.]
Michał Świeca
. Kraków 2015 2015, s. 103-112, 978-83-935421-9-2
Wpływ ekstraktu z pestek Vitis vinifera L. na barwę i stabilność oksydacyjną dojrzewającego baleronu
[AUT.]
Justyna Libera
, [AUT.]
Dariusz Stasiak
. Kraków 2015 2015, s. 161-170, 978-83-935421-9-2
Żelowanie izolatu białek serwatkowych z dekstranem
[AUT.]
Stanisław Mleko
, [AUT.]
Marta Tomczyńska-Mleko
, [AUT.]
Bartosz Sołowiej
, [AUT.]
Maciej Nastaj
, [AUT.]
Dariusz Stasiak
, [AUT.]
Agnieszka Latoch
, [AUT.]
Jarosław Mazurkiewicz
, [AUT.]
Piotr Zarzycki
, [AUT.]
Anna Wirkijowska
, [AUT.]
Kamila Wasilewska .
Kraków 2015, s. 213-223, 978-83-935421-9-2
Wpływ dodatku otrąb pszennych na właściwości jogurtów naturalnych
[AUT.]
Marta Tomczyńska-Mleko
, [AUT.]
Stanisław Mleko
, [AUT.]
Dariusz Stasiak
, [AUT.]
Agnieszka Latoch
, [AUT.]
Anna Okoń
, [AUT.]
Jarosław Mazurkiewicz
, [AUT.]
Piotr Zarzycki
, [AUT.]
Anna Wirkijowska
, [AUT.]
Beata Domżał
, [AUT.]
Beata Pasternak .
Kraków 2015 2015, s. 287-297, 978-83-935421-9-2
Czynniki kształtujące przydatność surowca wieprzowego do produkcji wędlin surowo dojrzewających
[AUT.]
Agata Witek ,
[AUT.]
Joanna Stadnik
, [AUT.]
Katarzyna Neffe-Skocińska .
Kraków 2015 2015, s. 311-320, 978-83-935421-9-2
Ocena przydatności owoców wybranych odmian papryki do mrożenia
[AUT.]
Marta Zalewska-Korona
, [AUT.]
Ewa Jabłońska-Ryś
, [AUT.]
Wojciech Radzki
, [AUT.]
Waldemar Gustaw
, [AUT.]
Aneta Sławińska
, [AUT.]
Monika Michalak-Majewska
, [AUT.]
Katarzyna Skrzypczak
, [AUT.]
Aleksandra Ciołkowska
. Kraków 2015 2015, s. 333-342, 978-83-935421-9-2
Sposób udostępnienia:
*
inne
Wybór licencji:
*
Dozwolony użytek
Wersja tekstu:
*
ostateczna wersja opublikowana
Czas udostępnienia:
*
w momencie opublikowania
Liczba punktów:
5
Impact Factor:
0
Liczba cytowań Scopus:
0
Liczba cytowań Web of Science:
0