2023

2022

3. Właściwości fizykochemiczne mięsa wołowego przechowywanego próżniowo w woreczkach z kompozytowych materiałów biodegradowalnych
inne publikacje [AUT. KOR.] Marek Kowalczyk, [AUT.] Piotr Domaradzki, [AUT.] Mariusz Florek, [AUT.] Piotr Skałecki, [AUT.] Agnieszka Kaliniak , [AUT.] Małgorzata Dmoch, [AUT.] Małgorzata Ryszkowska-Siwko, [AUT.] Piotr Stanek, [AUT.] Paweł Żółkiewski, [AUT.] Karolina Kaczmar . W: Żywność w XXI wieku-innowacje czy powrót do tradycji: Sympozjum Naukowe. Lublin 11 maja 2022 r., Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie, Lublin 2022 2022, s. 52-53
5. Właściwości fizykochemiczne mięsa buhajków rasy białogrzbietej w zależności od końcowej temperatury grillowania
inne publikacje [AUT.] Piotr Domaradzki, [AUT.] Mariusz Florek, [AUT.] Patrycja Zawadzka , [AUT.] Agnieszka Kaliniak , [AUT. KOR.] Marek Kowalczyk, [AUT.] Małgorzata Dmoch, [AUT.] Małgorzata Ryszkowska-Siwko. W: Konferencja Międzynarodowa pt.: Rodzime rasy zwierząt jako ważny element ochrony bioróżnorodności, zachowania tradycji regionów oraz produkcji żywności o podwyższonych walorach prozdrowotnych połączona z Jubileuszem 50-lecia pracy naukowej prof. dr hab. dr h.c. multi Zygmunta Litwińczuka, oraz 70-leciem Katedry Hodowli i Ochrony Zasobów Genetycznych Bydła, Lublin, 14-15 czerwca 2022 r., Lublin 2022 2022, s. 37
6. Porównanie właściwości fizykochemicznych i sensorycznych kremów do rąk o różnym udziale składników naturalnych
rozdział z monografii [AUT.] Zuzanna Polesiak-Klepacz , [AUT.] Piotr Domaradzki, [AUT. KOR.] Marek Kowalczyk, [AUT.] Anna Wolanciuk , [AUT.] Monika Kędzierska-Matysek, [AUT.] Małgorzata Dmoch, [AUT.] Justyna Zdyb-Domaradzka , [AUT.] Małgorzata Ryszkowska-Siwko. , Lublin 2022 2022, Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie T. 2 s. 171-179
7. Właściwości żywicy z Croton lechleri oraz jej zastosowanie w produktach kosmetycznych
inne publikacje [AUT.] Justyna Ciećko , [AUT.] Adrianna Romańska , [AUT. KOR.] Marek Kowalczyk, [AUT.] Anna Wolanciuk , [AUT.] Barbara Topyła, [AUT.] Małgorzata Dmoch. W: Ogólnopolska Konferencja Naukowa „Naturalne surowce lecznicze i kosmetyczne”. Streszczenia, Lublin 2022 2022, s. 48
8. Znaczenie pyłku kwiatowego jako naturalnego surowca w dietetyce i kosmetologii
inne publikacje [AUT.] Barbara Topyła, [AUT.] Monika Kędzierska-Matysek, [AUT.] Jolanta Król, [AUT.] Aneta Brodziak, [AUT.] Anna Wolanciuk , [AUT. KOR.] Marek Kowalczyk, [AUT.] Agnieszka Kaliniak , [AUT.] Małgorzata Dmoch. W: Ogólnopolska Konferencja Naukowa „Naturalne surowce lecznicze i kosmetyczne”. Streszczenia, Lublin 2022 2022, s. 58
9. Jakość wybranych olejów roślinnych wykorzystywanych w produktach kosmetycznych
inne publikacje [AUT.] Małgorzata Dmoch, [AUT.] Piotr Domaradzki, [AUT.] Agnieszka Kaliniak , [AUT.] Małgorzata Ryszkowska-Siwko, [AUT. KOR.] Marek Kowalczyk, [AUT.] Barbara Topyła, [AUT.] Mariia Semenchenko , [AUT.] Justyna Ciećko , [AUT.] Adrianna Romańska . W: Ogólnopolska Konferencja Naukowa „Naturalne surowce lecznicze i kosmetyczne”. Streszczenia, Lublin 2022 2022, s. 77
10. Właściwości fizykochemiczne kremów do rąk
inne publikacje [AUT.] Zuzanna Polesiak-Klepacz , [AUT.] Piotr Domaradzki, [AUT. KOR.] Marek Kowalczyk, [AUT.] Małgorzata Dmoch. W: III Międzynarodowe Sympozjum Studenckich Kół Naukowych. Streszczenia., Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie, Lublin 2022 2022, s. 50, DOI: 10.24326/mon.2022.2

2021

12. Surowce zwierzęce wykorzystywane w kosmetyce
rozdział z monografii [AUT.] Agnieszka Kaliniak , [AUT.] Piotr Skałecki, [AUT.] Mariusz Florek, [AUT.] Piotr Domaradzki, [AUT.] Monika Kędzierska-Matysek, [AUT.] Anna Wolanciuk , [AUT.] Aneta Brodziak, [AUT.] Małgorzata Dmoch, [AUT. KOR.] Marek Kowalczyk, [AUT.] Barbara Topyła, [AUT.] Małgorzata Ryszkowska-Siwko, [AUT.] Monika Ziomek. W: Wybrane aspekty biokosmetologii. Pod redakcją Mirosławy Chwil i Bożeny Denisow, Lublin 2021 2021, Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie s. 151-177, 978-83-7259-354-2
13. Ocena profilu kwasów tłuszczowych olejów roślinnych wykorzystywanych w żywieniu człowieka i kosmetyce
rozdział z monografii [AUT.] Justyna Ciećko , [AUT.] Adrianna Romańska , [AUT. KOR.] Marek Kowalczyk, [AUT.] Piotr Domaradzki, [AUT.] Monika Kędzierska-Matysek, [AUT.] Anna Wolanciuk , [AUT.] Piotr Skałecki, [AUT.] Mariusz Florek, [AUT.] Małgorzata Dmoch, [AUT.] Michał Kondraciuk . , Lublin 2021 2021, Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie s. 16-22
14. Ocena jakości masła dostępnego na rynku lubelskim
rozdział z monografii [AUT.] Dominika Polesiak , [AUT.] Jowita Kwiatkowska , [AUT.] Katarzyna Zdrzałek , [AUT.] Paweł Żółkiewski, [AUT.] Piotr Domaradzki, [AUT.] Piotr Stanek, [AUT. KOR.] Marek Kowalczyk, [AUT.] Małgorzata Dmoch, [AUT.] Monika Kędzierska-Matysek, [AUT.] Justyna Zdyb-Domaradzka , [AUT.] Agnieszka Żelazna , [AUT.] Kamila Steciuk . , Lublin 2021 2021, Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie s. 146-153
15. Jakość fizykochemiczna i sensoryczna pasztetów wieprzowych z udziałem surowców z ryb
inne publikacje [AUT.] Piotr Skałecki, [AUT.] Agnieszka Kaliniak , [AUT.] Piotr Domaradzki, [AUT.] Mariusz Florek, [AUT.] Jolanta Król, [AUT.] Małgorzata Dmoch. W: Rola towaroznawstwa w zarządzaniu jakością w warunkach gospodarki opartej na wiedzy. 10 Międzynarodowa Konferencja Naukowa : Zarządzanie jakością towarów i usług w aspekcie zrównoważonego rozwoju, Gdynia, 8-10 września 2021. Streszczenia / Red. Agnieszka Palka = The role of commodity science in quality management in a knowledge-based economy 10th International Scientific Conference : Managing the quality of goods and services in the context of sustainable development, Gdynia, September 8-10 2021 Book of abstracts / Ed. Agnieszka Palka, Uniwersytet Morski w Gdyni, Gdynia 2021 2021, s. 73-74, 978-83-7421-349-3
16. Metody sensoryczne w ocenie jakości kosmetyków
rozdział z monografii [AUT.] Anna Masłowska , [AUT.] Julia Kusy , [AUT. KOR.] Marek Kowalczyk, [AUT.] Piotr Domaradzki, [AUT.] Monika Kędzierska-Matysek, [AUT.] Anna Wolanciuk , [AUT.] Piotr Skałecki, [AUT.] Agnieszka Kaliniak , [AUT.] Małgorzata Dmoch. , Lublin 2021 2021, Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie s. 104-111
17. Rola i znaczenie programów edukacji żywieniowej kierowanych do dzieci i młodzieży szkolnej
rozdział z monografii [AUT.] Piotr Domaradzki, [AUT.] Anna Wolanciuk , [AUT. KOR.] Marek Kowalczyk, [AUT.] Mariusz Florek, [AUT.] Monika Kędzierska-Matysek, [AUT.] Justyna Zdyb-Domaradzka , [AUT.] Małgorzata Dmoch, [AUT.] Katarzyna Zdrzałek , [AUT.] Aneta Krawiec . , Lublin 2021 2021, Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie s. 7-14, 978-83-7259-341-2

2019

19. Wykorzystanie świni rasy puławskiej do produkcji mięsa oraz wędlin wysokiej jakości
rozdział z monografii [AUT.] Marek Babicz, [AUT.] Kinga Kropiwiec-Domańska, [AUT.] Marcin Hałabis, [AUT.] Piotr Skałecki, [AUT.] Anna Litwińczuk, [AUT.] Małgorzata Dmoch, [AUT.] Piotr Domaradzki, [AUT.] Michał Prasow, [AUT.] Bartłomiej Ruda . W: Rasy rodzime w ochronie przyrody i produkcji żywności prozdrowotnej / redakcja naukowa Tomasz M. Gruszecki, Andrzej Junkuszew., Lublin 2019 2019, Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie s. 219-227, 978-83-7259-304-7

2018

21. Wpływ czasu przechowywania w warunkach chłodniczych na stabilność oksydacyjną mięsa tuczników rasy puławskie
inne publikacje [AUT.] Piotr Domaradzki, [AUT.] Anna Litwińczuk, [AUT.] Marek Babicz, [AUT.] Piotr Skałecki, [AUT.] Małgorzata Dmoch, [AUT.] Michał Prasow, [AUT.] Małgorzata Ryszkowska-Siwko, [AUT.] Beata Ciupak . W: Wyzwania zootechniki w warunkach rolnictwa zrównoważonego : LXXXIII Zjazd Naukowy Polskiego Towarzystwa Zootechnicznego, Konferencja Międzynarodowa. Streszczenia, Lublin, 19–21 września 2018 r. / Redakcja merytoryczna Marek Babicz, Wydawnictwo Uniwersytetu Przyrodniczego w Lublinie, Lublin 2018 2018, s. 208
22. Skład chemiczny, profil i wartość żywieniowa kwasów tłuszczowych mięśni szkieletowych buhajków rasy polskiej holsztyńsko-fryzyjskiej
inne publikacje [AUT.] Piotr Domaradzki, [AUT.] Anna Litwińczuk, [AUT.] Mariusz Florek, [AUT.] Małgorzata Dmoch. W: I Międzynarodowa Konferencja Naukowa pt. „Kwasy tłuszczowe w łańcuchu żywności” połączona z Jubileuszem pracy naukowej i dydaktycznej prof. dr hab. Bożeny Patkowniej-Sokoły, 5-6 lipca 2018 Ponadregionalne Rolnicze Centrum Kongresowe Uniwersytetu Przyrodniczego we Wrocławiu, [Wrocław] 2018 2018, s. 14
23. Wpływ przechowywania chłodniczego na jakość tusz pstrąga tęczowego
artykuł [AUT.] Kamila Samcik , [AUT.] Agnieszka Kaliniak , [AUT.] Sylwia Hawryluk , [AUT.] Małgorzata Dmoch, [AUT.] Grzegorz Siemiński, [AUT.] Piotr Skałecki, [AUT.] Anna Wolanciuk . Journal of Animal Science, Biology and Bioeconomy 2018 T. 36 Nr 3 s. 33-45, DOI: 10.24326/jasbbx.2018.3.3

2016

25. Standardy higieniczne przy produkcji żywności na poziomie gospodarstwa
rozdział z monografii [AUT.] Jolanta Król, [AUT.] Aneta Brodziak, [AUT.] Agnieszka Zaborska , [AUT.] Anna Wolanciuk , [AUT.] Monika Kędzierska-Matysek, [AUT.] Barbara Topyła, [AUT.] Małgorzata Dmoch. W: Wytwarzanie produktów regionalnych jako szansa aktywizacji gospodarstw utrzymujących lokalne rasy zwierząt i promocji zrównoważonego rozwoju obszarów wiejskich / red. nauk. Joanna Barłowska, [Lublin] 2016 s. 33-46, 978-83-955655-0-3
26. Wpływ wybranych czynników na profil kwasów tłuszczowych mleka koziego
inne publikacje [AUT.] Robert Pastuszka, [AUT.] Joanna Barłowska, [AUT.] Piotr Domaradzki, [AUT.] Małgorzata Dmoch. W: Dostosowanie jakości żywności pochodzenia zwierzęcego do wymagań konsumentów i zapewnienia jej bezpieczeństwa. Konferencja naukowa, Lublin, 6-7 września 2016 / Kom. red. Mariusz Florek, Władysław Migdał, Jolanta Król, [Lublin] 2016, s. 28

2015

28. Comparison of value in use and meat proximate composition of pike and zander from polish aquaculture
inne publikacje [AUT.] Agnieszka Kaliniak , [AUT.] Agnieszka Staszowska , [AUT.] Agnieszka Zaborska , [AUT.] Małgorzata Dmoch. W: XII Międzynarodowe Seminarium Studenckich Kół Naukowych na temat "Środowisko-Zwierzę-Produkt", II Ogólnopolska Konferencja Doktorantów, Lublin, 14 kwietnia 2015 r, [Lublin], Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie, [Lublin] 2015, s. 172

2014

Elementów na stronie: