1.
Meat nutritional value of Puławska fattening pigs, Polish Large White × Puławska crossbreeds and hybrids of DanBred
artykuł
[AUT.] Grzegorz Siemiński, [AUT.] Piotr Skałecki, [AUT.] Mariusz Florek, [AUT.] Piotr Domaradzki, [AUT.]
Ewa Poleszak
,
[AUT.] Małgorzata Dmoch, [AUT.] Małgorzata Ryszkowska-Siwko, [AUT.] Monika Kędzierska-Matysek, [AUT.] Anna Wolanciuk , [AUT. KOR.] Marek Kowalczyk, [AUT.] Agnieszka Kaliniak .
Animals 2023 T. 13 Nr 15 s. 2408, DOI: 10.3390/ani13152408
2.
Effect of heat treatments on the physicochemical and sensory properties of the longissimus thoracis muscle in unweaned Limousin calves
artykuł
[AUT.] Agnieszka Kaliniak , [AUT.] Piotr Domaradzki, [AUT. KOR.] Marek Kowalczyk, [AUT.] Mariusz Florek, [AUT.] Piotr Skałecki, [AUT.] Monika Kędzierska-Matysek, [AUT.] Piotr Stanek, [AUT.] Małgorzata Dmoch, [AUT.]
Tomasz Grenda
,
[AUT.] Edyta Kowalczuk-Vasilev.
MEAT SCIENCE 2022 T. 192 s. 108881, DOI: 10.1016/j.meatsci.2022.108881
3.
Właściwości fizykochemiczne mięsa wołowego przechowywanego próżniowo w woreczkach z kompozytowych materiałów biodegradowalnych
inne publikacje
[AUT. KOR.] Marek Kowalczyk, [AUT.] Piotr Domaradzki, [AUT.] Mariusz Florek, [AUT.] Piotr Skałecki, [AUT.] Agnieszka Kaliniak , [AUT.] Małgorzata Dmoch, [AUT.] Małgorzata Ryszkowska-Siwko, [AUT.] Piotr Stanek, [AUT.] Paweł Żółkiewski, [AUT.]
Karolina Kaczmar
.
W: Żywność w XXI wieku-innowacje czy powrót do tradycji: Sympozjum Naukowe. Lublin 11 maja 2022 r., Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie, Lublin 2022 2022, s. 52-53
5.
Właściwości fizykochemiczne mięsa buhajków rasy białogrzbietej w zależności od końcowej temperatury grillowania
inne publikacje
[AUT.] Piotr Domaradzki, [AUT.] Mariusz Florek, [AUT.]
Patrycja Zawadzka
,
[AUT.] Agnieszka Kaliniak , [AUT. KOR.] Marek Kowalczyk, [AUT.] Małgorzata Dmoch, [AUT.] Małgorzata Ryszkowska-Siwko.
W: Konferencja Międzynarodowa pt.: Rodzime rasy zwierząt jako ważny element ochrony bioróżnorodności, zachowania tradycji regionów oraz produkcji żywności o podwyższonych walorach prozdrowotnych połączona z Jubileuszem 50-lecia pracy naukowej prof. dr hab. dr h.c. multi Zygmunta Litwińczuka, oraz 70-leciem Katedry Hodowli i Ochrony Zasobów Genetycznych Bydła, Lublin, 14-15 czerwca 2022 r., Lublin 2022 2022, s. 37
9.
Jakość wybranych olejów roślinnych wykorzystywanych w produktach kosmetycznych
inne publikacje
[AUT.] Małgorzata Dmoch, [AUT.] Piotr Domaradzki, [AUT.] Agnieszka Kaliniak , [AUT.] Małgorzata Ryszkowska-Siwko, [AUT. KOR.] Marek Kowalczyk, [AUT.] Barbara Topyła, [AUT.]
Mariia Semenchenko
,
[AUT.]
Justyna Ciećko
,
[AUT.]
Adrianna Romańska
.
W: Ogólnopolska Konferencja Naukowa „Naturalne surowce lecznicze i kosmetyczne”. Streszczenia, Lublin 2022 2022, s. 77
12.
Surowce zwierzęce wykorzystywane w kosmetyce
rozdział z monografii
[AUT.] Agnieszka Kaliniak , [AUT.] Piotr Skałecki, [AUT.] Mariusz Florek, [AUT.] Piotr Domaradzki, [AUT.] Monika Kędzierska-Matysek, [AUT.] Anna Wolanciuk , [AUT.] Aneta Brodziak, [AUT.] Małgorzata Dmoch, [AUT. KOR.] Marek Kowalczyk, [AUT.] Barbara Topyła, [AUT.] Małgorzata Ryszkowska-Siwko, [AUT.] Monika Ziomek.
W: Wybrane aspekty biokosmetologii. Pod redakcją Mirosławy Chwil i Bożeny Denisow, Lublin 2021 2021, Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie s. 151-177, 978-83-7259-354-2
13.
Ocena profilu kwasów tłuszczowych olejów roślinnych wykorzystywanych w żywieniu człowieka i kosmetyce
rozdział z monografii
[AUT.]
Justyna Ciećko
,
[AUT.]
Adrianna Romańska
,
[AUT. KOR.] Marek Kowalczyk, [AUT.] Piotr Domaradzki, [AUT.] Monika Kędzierska-Matysek, [AUT.] Anna Wolanciuk , [AUT.] Piotr Skałecki, [AUT.] Mariusz Florek, [AUT.] Małgorzata Dmoch, [AUT.]
Michał Kondraciuk
.
, Lublin 2021 2021, Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie s. 16-22
14.
Ocena jakości masła dostępnego na rynku lubelskim
rozdział z monografii
[AUT.]
Dominika Polesiak
,
[AUT.]
Jowita Kwiatkowska
,
[AUT.]
Katarzyna Zdrzałek
,
[AUT.] Paweł Żółkiewski, [AUT.] Piotr Domaradzki, [AUT.] Piotr Stanek, [AUT. KOR.] Marek Kowalczyk, [AUT.] Małgorzata Dmoch, [AUT.] Monika Kędzierska-Matysek, [AUT.]
Justyna Zdyb-Domaradzka
,
[AUT.]
Agnieszka Żelazna
,
[AUT.]
Kamila Steciuk
.
, Lublin 2021 2021, Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie s. 146-153
15.
Jakość fizykochemiczna i sensoryczna pasztetów wieprzowych z udziałem surowców z ryb
inne publikacje
[AUT.] Piotr Skałecki, [AUT.] Agnieszka Kaliniak , [AUT.] Piotr Domaradzki, [AUT.] Mariusz Florek, [AUT.] Jolanta Król, [AUT.] Małgorzata Dmoch.
W: Rola towaroznawstwa w zarządzaniu jakością w warunkach gospodarki opartej na wiedzy. 10 Międzynarodowa Konferencja Naukowa : Zarządzanie jakością towarów i usług w aspekcie zrównoważonego rozwoju, Gdynia, 8-10 września 2021. Streszczenia / Red. Agnieszka Palka = The role of commodity science in quality management in a knowledge-based economy 10th International Scientific Conference : Managing the quality of goods and services in the context of sustainable development, Gdynia, September 8-10 2021 Book of abstracts / Ed. Agnieszka Palka, Uniwersytet Morski w Gdyni, Gdynia 2021 2021, s. 73-74, 978-83-7421-349-3
16.
Metody sensoryczne w ocenie jakości kosmetyków
rozdział z monografii
[AUT.]
Anna Masłowska
,
[AUT.]
Julia Kusy
,
[AUT. KOR.] Marek Kowalczyk, [AUT.] Piotr Domaradzki, [AUT.] Monika Kędzierska-Matysek, [AUT.] Anna Wolanciuk , [AUT.] Piotr Skałecki, [AUT.] Agnieszka Kaliniak , [AUT.] Małgorzata Dmoch.
, Lublin 2021 2021, Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie s. 104-111
17.
Rola i znaczenie programów edukacji żywieniowej kierowanych do dzieci i młodzieży szkolnej
rozdział z monografii
[AUT.] Piotr Domaradzki, [AUT.] Anna Wolanciuk , [AUT. KOR.] Marek Kowalczyk, [AUT.] Mariusz Florek, [AUT.] Monika Kędzierska-Matysek, [AUT.]
Justyna Zdyb-Domaradzka
,
[AUT.] Małgorzata Dmoch, [AUT.]
Katarzyna Zdrzałek
,
[AUT.]
Aneta Krawiec
.
, Lublin 2021 2021, Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie s. 7-14, 978-83-7259-341-2
19.
Wykorzystanie świni rasy puławskiej do produkcji mięsa oraz wędlin wysokiej jakości
rozdział z monografii
[AUT.] Marek Babicz, [AUT.] Kinga Kropiwiec-Domańska, [AUT.] Marcin Hałabis, [AUT.] Piotr Skałecki, [AUT.] Anna Litwińczuk, [AUT.] Małgorzata Dmoch, [AUT.] Piotr Domaradzki, [AUT.] Michał Prasow, [AUT.]
Bartłomiej Ruda
.
W: Rasy rodzime w ochronie przyrody i produkcji żywności prozdrowotnej / redakcja naukowa Tomasz M. Gruszecki, Andrzej Junkuszew., Lublin 2019 2019, Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie s. 219-227, 978-83-7259-304-7
21.
Wpływ czasu przechowywania w warunkach chłodniczych na stabilność oksydacyjną mięsa tuczników rasy puławskie
inne publikacje
[AUT.] Piotr Domaradzki, [AUT.] Anna Litwińczuk, [AUT.] Marek Babicz, [AUT.] Piotr Skałecki, [AUT.] Małgorzata Dmoch, [AUT.] Michał Prasow, [AUT.] Małgorzata Ryszkowska-Siwko, [AUT.]
Beata Ciupak
.
W: Wyzwania zootechniki w warunkach rolnictwa zrównoważonego : LXXXIII Zjazd Naukowy Polskiego Towarzystwa Zootechnicznego, Konferencja Międzynarodowa. Streszczenia, Lublin, 19–21 września 2018 r. / Redakcja merytoryczna Marek Babicz, Wydawnictwo Uniwersytetu Przyrodniczego w Lublinie, Lublin 2018 2018, s. 208
28.
Comparison of value in use and meat proximate composition of pike and zander from polish aquaculture
inne publikacje
[AUT.] Agnieszka Kaliniak , [AUT.]
Agnieszka Staszowska
,
[AUT.]
Agnieszka Zaborska
,
[AUT.] Małgorzata Dmoch.
W: XII Międzynarodowe Seminarium Studenckich Kół Naukowych na temat "Środowisko-Zwierzę-Produkt", II Ogólnopolska Konferencja Doktorantów, Lublin, 14 kwietnia 2015 r, [Lublin], Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie, [Lublin] 2015, s. 172
|