2023

1. Socjolog w społeczeństwie. Dwa Jubileusze Krystyny Leśniak-Moczuk. 40 lat pracy naukowej. 10 lat Ruchu Krystyn.
monografia [RED.] Alina Betlej , [RED.] Teresa Zbyrad . Rzeszów 2023 2023, Uniwersytet Rzeszowski, 978-83-8277-105-3

2022

2. Uwarunkowania produkcji żywności. Cz. 2, redakcja naukowa / Grażyna Gajdek, Czesław Puchalski
monografia [RED.] Grażyna Gajdek , [RED.] Czesław Puchalski . Rzeszów 2022 2022, Uniwersytet Rzeszowski, 978-83-7996-963-0
3. Ochrona bioróżnorodności rodzimych ras koni w Polsce
rozdział z monografii [AUT.] Jadwiga Topczewska , [AUT.] Wanda Krupa, [AUT.] Małgorzata Ormian , [AUT.] Jadwiga Lechowska . W: Uwarunkowania produkcji żywności. Cz. 2, redakcja naukowa / Grażyna Gajdek, Czesław Puchalski, Rzeszów 2022 2022, Uniwersytet Rzeszowski T. 2 s. 7-18, 978-83-7996-963-0

2021

4. Potencjał biologiczny żywności. Cz. 2/ reakcja naukowa Czesław Puchalski, Grażyna Gajdek
monografia [RED.] Grażyna Gajdek , [RED.] Czesław Puchalski . Rzeszów 2021 2021, Uniwersytet Rzeszowski, 978-83-7996-928-9
5. Wykorzystanie soku z cytryn i dodatków ziołowych w procesie marynowania mięsa indyków
rozdział z monografii [AUT.] Małgorzata Ormian , [AUT.] Jadwiga Topczewska , [AUT.] Wanda Krupa, [AUT.] Anna Augustyńska-Prejsnar , [AUT.] Jadwiga Lechowska . W: Potencjał biologiczny żywności. Cz. 2/ reakcja naukowa Czesław Puchalski, Grażyna Gajdek, Rzeszów 2021 2021, Uniwersytet Rzeszowski s. 57-69, 978-83-7996-928-9

2020

6. Ekonomiczno-technologiczne aspekty rolnictwa i energetyki redakcja naukowa / Grażyna Gajdek, Czesław Puchalski
monografia [RED.] Grażyna Gajdek , [RED.] Czesław Puchalski . Rzeszów 2020 2020, Uniwersytet Rzeszowski, 978-83-7996-838-1
7. Postępy w naukach rolniczych i produkcji żywności. Redakcja naukowa / Grażyna Gajdek, Czesław Puchalski
monografia [RED.] Grażyna Gajdek , [RED.] Czesław Puchalski . Rzeszów 2020 2020, Uniwersytet Rzeszowski, 978-83-79996-801-5
8. Żywność funkcjonalna pochodzenia zwierzęcego
rozdział z monografii [AUT.] Wanda Krupa, [AUT.] Jadwiga Topczewska , [AUT.] Małgorzata Ormian , [AUT.] Jadwiga Lechowska . W: Postępy w naukach rolniczych i produkcji żywności. Redakcja naukowa / Grażyna Gajdek, Czesław Puchalski, Rzeszów 2020 2020, Uniwersytet Rzeszowski s. 61-69, 978-83-79996-801-5
9. Ochrona środowiska produkcji rolniczej, redakcja naukowa / Grażyna Gajdek, Czesław Puchalski
monografia [RED.] Grażyna Gajdek , [RED.] Czesław Puchalski . Rzeszów 2020 2020, Uniwersytet Rzeszowski, 978-83-7996-818-3
10. Zadrzewianie śródpolne jako istotny czynnik ochrony gatunkowej
rozdział z monografii [AUT.] Wanda Krupa, [AUT.] Jadwiga Topczewska , [AUT.] Małgorzata Ormian . W: Ochrona środowiska produkcji rolniczej, redakcja naukowa / Grażyna Gajdek, Czesław Puchalski, Rzeszów 2020 2020, Uniwersytet Rzeszowski s. 128-138, 978-83-7996-818-3
11. Postęp w naukach ożywieniu człowieka. Redakcja naukowa / Grażyna Jaworska, Czesław Puchalski, Teresa Witczak, Grażyna Gajdek
monografia [RED.] Grażyna Jaworska , [RED.] Czesław Puchalski , [RED.] Teresa Witczak , [RED.] Grażyna Gajdek . Rzeszów 2020 2020, Uniwersytet Rzeszowski, 978-83-7996-837-4
12. Poziom higieny przy obsłudze klienta w placówkach żywienia zbiorowego na terenie Lublina
rozdział z monografii [AUT.] Magdalena Stobiecka, [AUT.] Joanna Wajs, [AUT.] Jolanta Król. W: Postęp w naukach ożywieniu człowieka. Redakcja naukowa / Grażyna Jaworska, Czesław Puchalski, Teresa Witczak, Grażyna Gajdek, Rzeszów 2020 2020, Uniwersytet Rzeszowski s. 90-100, 978-83-7996-837-4

2019

13. Człowiek - żywność - środowisko. T. 1 / redakcja naukowa Maciej Kluz, Paweł Hanu
monografia [RED.] Maciej Kluz , [RED.] Paweł Hanus . Rzeszów 2019 2019, Uniwersytet Rzeszowski, 978-83-7996-744-5
14. Charakterystyka wybranych opakowań produktów mlecznych
rozdział z monografii [AUT.] Joanna Cieślikowska , [AUT.] Robert Siepsiak , [AUT.] Joanna Gmitrowicz-Iwan. W: Człowiek - żywność - środowisko. T. 1 / redakcja naukowa Maciej Kluz, Paweł Hanu, Rzeszów 2019 2019, Uniwersytet Rzeszowski T. 1 s. 7-17, 978-83-7996-744-5
15. Wpływ endopasożytów przewodu pokarmowego na hodowlę i chów świń
rozdział z monografii [AUT.] Marcin Bany , [AUT.] Danuta Dąbrowska , [AUT.] Natalia Hełetkanycz . W: Człowiek - żywność - środowisko. T. 1 / redakcja naukowa Maciej Kluz, Paweł Hanu, Rzeszów 2019 2019, Uniwersytet Rzeszowski s. 18-26, 978-83-7996-744-5
16. Analiza stanu czystości wód powierzchniowych w popularnych turystycznie jeziorach Lubelszczyzny
rozdział z monografii [AUT.] Joanna Gmitrowicz-Iwan, [AUT.] Joanna Cieślikowska , [AUT.] Robert Siepsiak . W: Człowiek - żywność - środowisko. T. 1 / redakcja naukowa Maciej Kluz, Paweł Hanu, Rzeszów 2019 2019, Uniwersytet Rzeszowski T. 1 s. 36-44, 978-83-7996-744-5
17. Znaczenie kastracji w eliminacji zapachu płciowego u knurów
rozdział z monografii [AUT.] Natalia Hełetkanycz , [AUT.] Danuta Dąbrowska , [AUT.] Marcin Bany . W: Człowiek - żywność - środowisko. T. 1 / redakcja naukowa Maciej Kluz, Paweł Hanu, Rzeszów 2019 2019, Uniwersytet Rzeszowski T. 1 s. 66-75, 978-83-7996-744-5
18. Ocena popularności żywności ekologicznej i jej wpływ na zdrowie człowieka w opinii konsumenta
rozdział z monografii [AUT.] Robert Siepsiak , [AUT.] Joanna Gmitrowicz-Iwan, [AUT.] Joanna Cieślikowska . W: Człowiek - żywność - środowisko. T. 1 / redakcja naukowa Maciej Kluz, Paweł Hanu, Rzeszów 2019 2019, Uniwersytet Rzeszowski T. 1 s. 119-131, 978-83-7996-744-5
19. Charakterystyka serwatki oraz sposoby jej wykorzystania w różnych sektorach przemysłu
rozdział z monografii [AUT.] Agnieszka Wawryniuk , [AUT.] Jolanta Król, [AUT.] Aneta Brodziak, [AUT.] Joanna Barłowska. W: Człowiek - żywność - środowisko. T. 1 / redakcja naukowa Maciej Kluz, Paweł Hanu, Rzeszów 2019 2019, Uniwersytet Rzeszowski T. 1 s. 143-153, 978-83-7996-744-5

2018

21. Kształtowanie i rozwój szkolenia polskich lekkoatletów w latach pięćdziesiątych i sześćdziesiątych XX wieku
rozdział z monografii [AUT.] Bożena Bednarska. W: Z tradycji kultury fizycznej w 150-lecie sportu w Polsce. Redakcja naukowa Iwona Pezdan-Śliż, Marta Przydział, Rzeszów 2018 2018, Uniwersytet Rzeszowski s. 374-388, 978-83-65293-58-9
Elementów na stronie: