MENU
PL
|
EN
0
0
:
0
0
:
0
0
A
A
A
MENU
Osoby
Publikacje
Repozytorium
Dane badawcze
Czasopisma
Wydawnictwa
Jednostki
Uczelnia
Projekty
wszędzie
Projekty
Czasopisma
Wydawnictwa
Osoby
Publikacje
Jednostki
Szukaj
Bezpieczeństwo zdrowotne żywności: Aspekty mikrobiologiczne, chemiczne i ocena towaroznawcza
Abstrakt
Autorzy
Joanna Stadnik
Izabella Jackowska
Rodzaj publikacji:
*
monografia
Wydawnictwo:
*
Wydawnictwo Naukowe PTTŻ
Link do publikacji (płatny dostęp):
*
Link do publikacji (płatny dostęp)
Język:
*
Polski
ISBN:
*
978-83-935421-7-8
Rok wydania:
*
2015
Rozdziały:
*
Zdolność różnych zakwasów piekarskich do degradacji trichotocenów z grupy B w cieście żytnim
[AUT.]
Jarosław Mazurkiewicz
, [AUT.]
Stanisław Mleko
, [AUT.]
Marta Tomczyńska-Mleko
, [AUT.]
Anna Stój
, [AUT.]
Aldona Sobota
, [AUT.]
Ewa Solarska
. Kraków 2015 2015, s. 193-202, 978-83-935421-7-8
Bezpieczeństwo zdrowotne produktów wędzonych
[AUT.]
Joanna Stadnik
, [AUT.]
Małgorzata Karwowska
, [AUT.]
Dariusz Stasiak
. Kraków 2015 2015, s. 287-297, 978-83-935421-7-8
Nowa metodyka genetycznej modyfikacji Rhizopus oryzae i Rhizopus microsporus za pomocą kolchicyny i benomylu
[AUT.]
Monika Kordowska-Wiater
, [AUT.]
Magdalena Polak-Berecka
, [AUT.]
Adam Waśko
, [AUT.]
Zdzisław Targoński
. Kraków 2015 2015, s. 77-86, 978-83-935421-7-8
Analiza wybranych aspektów jakościowych syropów malinowych
[AUT.]
Ewa Jabłońska-Ryś
, [AUT.]
Marta Zalewska-Korona
, [AUT.]
Aneta Sławińska
, [AUT.]
Wojciech Radzki
, [AUT.]
Monika Michalak-Majewska
, [AUT.]
Waldemar Gustaw
, [AUT.]
Katarzyna Skrzypczak
, [AUT.]
Aleksandra Ciołkowska
. Kraków 2015 2015, s. 57-65, 978-83-935421-7-8
Niedestrukcyjne techniki w kontroli jakości wyrobów mięsnych
[AUT.]
Marcin Maksymiec ,
[AUT.]
Dariusz Stasiak
, [AUT.]
Justyna Libera
. Kraków 2015 2015, s. 145-154, 978-83-935421-7-8
Zastosowanie techniki spektrofotometrycznej oraz impulsowej polarografii różnicowej do oznaczania zawartości kwasu askorbinowego
[AUT.]
Artur Mazurek
, [AUT.]
Marzena Włodarczyk-Stasiak
, [AUT.]
Monika Sujka
, [AUT.]
Urszula Pankiewicz
, [AUT.]
Radosław Kowalski
, [AUT.]
Jerzy Jamroz
. Kraków 2015 2015, s. 183-192, 978-83-935421-7-8
Właściwości reologiczne i teksturalne majonezów pełnotłustych i o obniżonej zawartości tłuszczu dostępnych na rynku lubelskim
[AUT.]
Katarzyna Skrzypczak
, [AUT.]
Ewa Jabłońska-Ryś
, [AUT.]
Marta Zalewska-Korona
, [AUT.]
Monika Michalak-Majewska
, [AUT.]
Aleksandra Ciołkowska
, [AUT.]
Aneta Sławińska
, [AUT.]
Wojciech Radzki
, [AUT.]
Waldemar Gustaw
. Kraków 2015 2015, s. 243-254, 978-83-935421-7-8
Zdolność toksynotwórcza wybranych izolatów Fusarium spp. otrzymanych z ziarna jęczmienia
[AUT.]
Ewa Solarska
, [AUT.]
Marzena Marzec .
Kraków 2015 2015, s. 255-263, 978-83-935421-7-8
Właściwości fizykochemiczne kefirów dostępnych na rynku lubelskim
[AUT.]
Bartosz Sołowiej
, [AUT.]
Maciej Nastaj
, [AUT.]
Paweł Glibowski
, [AUT.]
Stanisław Mleko
, [AUT.]
Ewelina Ożga ,
[AUT.]
Dariusz Kowalczyk
. Kraków 2015 2015, s. 265-275, 978-83-935421-7-8
Analiza zapraw do napojów o smaku malinowym dostepnych na rynku lubelskim
[AUT.]
Bożena Sosnowska
. Kraków 2015 2015, s. 277-285, 978-83-935421-7-8
Barwa i tekstura sera twarogowego kwasowego przechowywanego w różnych opakowaniach
[AUT.]
Dariusz Stasiak
, [AUT.]
Agnieszka Latoch
, [AUT.]
Stanisław Mleko
, [AUT.]
Marta Tomczyńska-Mleko
. Kraków 2015 2015, s. 299-308, 978-83-935421-7-8
Wiedza konsumentów na temat zafałszowań żywności
[AUT.]
Anna Stój
, [AUT.]
Katarzyna Kwiecień ,
[AUT.]
Jarosław Mazurkiewicz
. Kraków 2015 2015, s. 309-320, 978-83-935421-7-8
Ocena towaroznawcza piwa jasnego z produkcji własnej i browarów rergionalnych
[AUT.]
Kamil Toczek
, [AUT.]
Paweł Glibowski
, [AUT.]
Marta Wesołowska-Trojanowska
, [AUT.]
Mateusz Madycz .
Kraków 2015 2015, s. 321-329, 978-83-935421-7-8
Bezpieczeństwo mikrobiologiczne mięsnych produktów ekologicznych
[AUT.]
Karolina Wójciak
, [AUT.]
Katarzyna Neffe-Skocińska ,
[AUT.]
Małgorzata Karwowska
, [AUT.]
Paweł Krajmas .
Kraków 2015 2015, s. 359-370, 978-83-935421-7-8
Sposób udostępnienia:
*
inne
Wybór licencji:
*
Dozwolony użytek
Wersja tekstu:
*
ostateczna wersja opublikowana
Czas udostępnienia:
*
w momencie opublikowania
Liczba punktów:
5
Impact Factor:
0
Liczba cytowań Scopus:
0
Liczba cytowań Web of Science:
0