2024

1. The effect of the addition of powdered Sumac (Rhus coriaria L.) and cold plasma treatment on the quality of carrot juice
artykuł [AUT. KOR.] Emilia Osmólska, [AUT.] A. Starek-Wójcicka , [AUT.] A. Sagan , [AUT.] Piotr Terebun , [AUT.] J. Pawłat . Applied Sciences-Basel 2024 T. 14 Nr 3 s. 1263, DOI: 10.3390/app14031263
3. Pozostałości poprodukcyjne - ważne dodatki prozdrowotne i funkcjonalne do żywności
artykuł [AUT.] Aleksandra Rolewicz , [AUT.] A. Starek-Wójcicka , [AUT.] A. Sagan . Przemysł Spożywczy 2024 T. 78 Nr 5 s. 30-32, DOI: 10.15199/65.2024.5.4

2023

5. Effect of supplementation of freshly pressed carrot juice with Rhus coriaria L. on changes in juice quality
artykuł [AUT. KOR.] Emilia Osmólska, [AUT.] Monika Stoma, [AUT.] A. Sagan , [AUT.] Barbara Chudzik , [AUT.] A. Starek-Wójcicka . Sustainability 2023 T. 15 s. 719, DOI: 10.3390/su15010719
6. Quality of tomato juice as influenced by non-thermal air plasma treatment
artykuł [AUT.] A. Starek-Wójcicka , [AUT.] A. Sagan , [AUT.] Piotr Terebun , [AUT.] Michał Kwiatkowski , [AUT. KOR.] Emilia Osmólska, [AUT.] Marta Krajewska, [AUT.] Elżbieta Grządka , [AUT.] Narumol Matsuyama , [AUT.] Nobuya Hayashi , [AUT.] J. Pawłat . Applied Sciences-Basel 2023 T. 13 Nr 1 s. 578, DOI: 10.3390/app13010578
7. Plasma treatment for conditioning of juice
inne publikacje [AUT. KOR.] Dawid Zarzeczny , [AUT.] Michał Kwiatkowski , [AUT.] Piotr Terebun , [AUT.] J. Pawłat , [AUT.] A. Starek-Wójcicka , [AUT.] Barbara Chudzik , [AUT.] Zdenko Machala , [AUT.] Karol Hensel . W: Book of abstracts: 2nd Training School " Cold Plasmas to fight microorganisms, viruses & toxins for medical and agricultural applications" 13th-16th Ferbruary 2023, Bari, Italy, Bari 2023 2023
9. Juice quality evaluation with multisensor systems—a review
artykuł [AUT. KOR.] Emilia Osmólska, [AUT.] Monika Stoma, [AUT.] A. Starek-Wójcicka . SENSORS 2023 T. 23 Nr 10 s. 4824, DOI: 10.3390/s23104824
12. Wpływ dodatku sumaka (rhus coriaria l. ) na zawartość podstawowych składników odżywczych w koktajlu owocowo-warzywnym
inne publikacje [AUT. KOR.] Emilia Osmólska, [AUT.] A. Starek-Wójcicka . W: XXIII Ogólnopolska Konferencja Naukowa-"Postęp w Inżynierii Produkcji - Doniesienia Naukowe": Zamość 2023, Zamość 2023 2023, s. 14-14
14. Badania pilotażowe nad zastosowaniem zimnej plazmy atmosferycznej do utrwalania pieczywa
inne publikacje [AUT.] A. Starek-Wójcicka , [AUT.] Renata Różyło, [AUT.] Iwona Niedźwiedź, [AUT.] Michał Kwiatkowski , [AUT.] Piotr Terebun , [AUT.] Magdalena Polak-Berecka, [AUT.] J. Pawłat . W: XXIII Ogólnopolska Konferencja Naukowa-"Postęp w Inżynierii Produkcji - Doniesienia Naukowe": Zamość 2023, Zamość 2023 2023, s. 56-56
15. Wpływ obróbki zimną plazmą atmosferyczną na jakość świeżego soku tłoczonego z marchwi
artykuł [AUT.] A. Starek-Wójcicka , [AUT.] Elżbieta Grządka , [AUT.] A. Sagan , [AUT.] Piotr Terebun , [AUT.] Michał Kwiatkowski , [AUT. KOR.] Dawid Zarzeczny , [AUT.] Z. Kobus , [AUT.] Barbara Chudzik , [AUT.] Dariusz Andrejko, [AUT.] J. Pawłat . Zywnosc. Nauka. Technologia. Jakosc/Food. Science Technology. Quality 2023 T. 30 Nr 3 s. 181-197
17. PRODUKTY CONVENIENCE I GRILLOWE w sektorze mięsnym
artykuł [AUT.] A. Starek-Wójcicka , [AUT.] J. Pawłat . Gospodarka Mięsna 2023 Nr 5 s. 24-27

2022

21. Usefulness of selected apple varieties for the production of NFC juices
inne publikacje [AUT. KOR.] Emilia Osmólska, [AUT.] A. Starek-Wójcicka , [AUT.] Katarzyna Prokopiuk . W: 1st International PhD Student’s Conference at the University of Life Sciences in Lublin, Poland: ENVIRONMENT – PLANT – ANIMAL – PRODUCT., Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie, Lublin 2022 2022, s. 027, DOI: 10.24326/ICDSUPL1.T027
25. Economic effects of food industry waste management in the context of sustainable development
rozdział z monografii [AUT.] A. Starek-Wójcicka , [AUT.] Monika Stoma, [AUT. KOR.] Emilia Osmólska, [AUT.] Leszek Rydzak, [AUT.] Paweł Sobczak. W: Book: Farm Machinery and Processes Management in Sustainable Agriculture ,XI International Scientific Symposium: Bari, Italy 13-15 June 2022 pod redakcją : Simone Pascuzzi i Francesco Santoro, Bari 2022 2022, Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie s. 97-106, 978-3-031-13089-2
Elementów na stronie: