2024

1. Wpływ dodatku wybranych surowców utylizacyjnych do filamentu PLA na właściwości wytrzymałościowe próbek z druku 3D w technologii FDM
inne publikacje [AUT.] Jacek Mazur, [AUT.] Paweł Sobczak, [AUT.] Marian Panasiewicz, [AUT.] Kazimierz Zawiślak, [AUT.] Patrycja Łusiak. W: 30 Jubileuszowa Konferencja Naukowa " Postęp Naukowo-Techniczny i Organizacyjny w rolnictwie" Zakopane, 5-8 luty, 2024. Książka streszczeń, Zakopane 2024 2024, s. 58, 978-83-64377-59-4
2. Możliwości technologiczne produkcji karm dla psów
inne publikacje [AUT.] Marian Panasiewicz, [AUT.] Jacek Mazur, [AUT.] Paweł Sobczak, [AUT.] Kazimierz Zawiślak, [AUT.] Patrycja Łusiak. W: 30 Jubileuszowa Konferencja Naukowa " Postęp Naukowo-Techniczny i Organizacyjny w rolnictwie" Zakopane, 5-8 luty, 2024. Książka streszczeń, Zakopane 2024 2024, s. 65, 978-83-64377-59-4
5. Surowce i dodatki do żywności
artykuł [AUT.] Patrycja Łusiak, [AUT.] Paweł Sobczak. Przemysł Spożywczy 2024 T. 78 Nr 5 s. 26-29, DOI: 10.15199/65.2024.5.3

2023

7. Assessment of health safety of pigs taking natural sorbents with feed
artykuł [AUT.] Łukasz Wlazło, [AUT.] Małgorzata Kwiecień, [AUT.] Hanna Bis-Wencel, [AUT.] Wojciech Łopuszyński, [AUT.] Grzegorz Buszewicz , [AUT. KOR.] Katarzyna Karpińska , [AUT.] Izabela Rodzyń , [AUT.] Martyna Kasela , [AUT.] Paweł Sobczak, [AUT. KOR.] Bożena Nowakowicz-Dębek. BMC Veterinary Research 2023 T. 19 s. 3, DOI: 10.1186/s12917-022-03563-3
8. Development of alternative protein sources in terms of a sustainable system
artykuł [AUT.] Paweł Sobczak, [AUT.] Józef Grochowicz, [AUT.] Patrycja Łusiak, [AUT.] Wioletta Żukiewicz-Sobczak . Sustainability 2023 T. 15 Nr 16 s. 12111, DOI: 10.3390/su151612111
9. Parametry tarcia mydeł z dodatkiem rozdrobnionych łupin orzechów laskowych
inne publikacje [AUT.] Jacek Mazur, [AUT.] Monika Wójcik, [AUT.] Marian Panasiewicz, [AUT.] Paweł Sobczak, [AUT.] Patrycja Łusiak, [AUT. KOR.] Renata Różyło, [AUT.] Kazimierz Zawiślak. W: XXIII Ogólnopolska Konferencja Naukowa-"Postęp w Inżynierii Produkcji - Doniesienia Naukowe": Zamość 2023, Zamość 2023 2023, s. 12-12
10. Wykorzystanie wytłoków jabłkowych i marchwiowych w produkcji wzbogaconych mydeł
inne publikacje [AUT.] Patrycja Łusiak, [AUT.] Paweł Sobczak, [AUT.] Jacek Mazur, [AUT. KOR.] Renata Różyło, [AUT.] Arkadiusz Matwijczuk. W: XXIII Ogólnopolska Konferencja Naukowa-"Postęp w Inżynierii Produkcji - Doniesienia Naukowe": Zamość 2023, Zamość 2023 2023, s. 64-64
11. Trendy w produkcji żywności
artykuł [AUT.] Patrycja Łusiak, [AUT.] Paweł Sobczak. Przemysł Spożywczy 2023 T. 77 Nr 12 s. 27-30, DOI: 10.15199/65.2023.12.3
12. The use of carrot and apple pomace in the production of healthy snack bars
artykuł [AUT.] Patrycja Łusiak, [AUT.] Jacek Mazur, [AUT.] Paweł Sobczak, [AUT.] Kazimierz Zawiślak, [AUT.] Marian Panasiewicz. Agricultural Engineering 2023 T. 27 Nr 1 s. 289-300, DOI: 10.2478/agriceng-2023-0021
13. Ocena aktywności wybranych probiotyków w procesie zapalnym in vitro
artykuł [AUT.] Maciej Domański , [AUT.] Anna Domańska , [AUT.] Luiza Kubisiak-Banaszewicz , [AUT.] Wioletta Żukiewicz-Sobczak , [AUT.] Paulina Wojtyła-Buciora , [AUT.] Paweł Sobczak. Biuletyn Głównej Biblioteki Lekarskiej 2023 Nr 381 s. 477-486
14. Podstawowe systemy zapewnienia higieny w zakładach mięsnych
artykuł [AUT.] Wioletta Żukiewicz-Sobczak , [AUT.] Paweł Sobczak. Gospodarka Mięsna 2023 Nr 10 s. 16-17
15. Folie kalogenowe
artykuł [AUT.] Paweł Sobczak, [AUT.] Wioletta Żukiewicz-Sobczak . Gospodarka Mięsna 2023 Nr 11 s. 15-17
16. Funkcjonalne dodatki do żywności
artykuł [AUT.] Wioletta Żukiewicz-Sobczak , [AUT.] Paweł Sobczak. Gospodarka Mięsna 2023 Nr 1 s. 18-20
17. Transport wewnętrzny surowca
artykuł [AUT.] Paweł Sobczak, [AUT.] Wioletta Żukiewicz-Sobczak . Gospodarka Mięsna 2023 Nr 2 s. 10-13

2022

18. Application of the bromocresol purple Index (BCPI) to evaluate the effectiveness of heating soybeans and their products
artykuł [AUT.] Marek Szmigielski, [AUT.] Paweł Sobczak, [AUT.] Kazimierz Zawiślak, [AUT.] Dariusz Andrejko, [AUT.] Grażyna Bielecka , [AUT.] Jolanta Rubaj , [AUT.] Jacek Mazur, [AUT.] Małgorzata Szczepanik. Sustainability 2022 T. 14 Nr 3 s. 1872, DOI: 10.3390/su14031872
20. Economic effects of food industry waste management in the context of sustainable development
rozdział z monografii [AUT.] Agnieszka Starek-Wójcicka, [AUT.] Monika Stoma, [AUT. KOR.] Emilia Osmólska, [AUT.] Leszek Rydzak, [AUT.] Paweł Sobczak. W: Book: Farm Machinery and Processes Management in Sustainable Agriculture ,XI International Scientific Symposium: Bari, Italy 13-15 June 2022 pod redakcją : Simone Pascuzzi i Francesco Santoro, Bari 2022 2022, Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie s. 97-106, 978-3-031-13089-2
21. Wpływ opakowań na trwałość zapakowanych produktów
artykuł [AUT.] Paweł Sobczak, [AUT.] Konrad Żukiewicz , [AUT.] Wioletta Żukiewicz-Sobczak , [AUT.] Anna Domańska . Gospodarka Mięsna 2022 Nr 8 s. 36-39
23. Changes in soil pH and their Influence on sustainable development in the agriculture
rozdział z monografii [AUT.] Wioletta Żukiewicz-Sobczak , [AUT.] Paweł Sobczak, [AUT.] Katarzyna Grotkiewicz , [AUT.] Anna Domańska , [AUT.] Jacek Mazur, [AUT.] Patrycja Łusiak, [AUT.] Konrad Żukiewicz , [AUT.] Małgorzata Bernatek . W: Book: Farm Machinery and Processes Management in Sustainable Agriculture ,XI International Scientific Symposium: Bari, Italy 13-15 June 2022 pod redakcją : Simone Pascuzzi i Francesco Santoro, Bari 2022 2022, Springer s. 145-157, 978-3-031-13089-2
24. Assessment of the suitability of apple pomace for food purposes in the context of sustainable agriculture
rozdział z monografii [AUT. KOR.] Rafał Nadulski, [AUT.] Paweł Sobczak, [AUT.] Kazimierz Zawiślak, [AUT.] Zbigniew Kobus. W: Book: Farm Machinery and Processes Management in Sustainable Agriculture ,XI International Scientific Symposium: Bari, Italy 13-15 June 2022 pod redakcją : Simone Pascuzzi i Francesco Santoro, Bari 2022 2022, Springer s. 365-372, 978-3-031-13089-2
25. Pozyskiwanie i przydatność technologiczna osłonek naturalnych
artykuł [AUT.] Paweł Sobczak, [AUT.] Wioletta Żukiewicz-Sobczak . Gospodarka Mięsna 2022 Nr 1 s. 10-11
26. Wszystko o dymie wędzarniczym
artykuł [AUT.] Paweł Sobczak, [AUT.] Konrad Żukiewicz , [AUT.] Wioletta Żukiewicz-Sobczak , [AUT.] Anna Domańska . Gospodarka Mięsna 2022 Nr 7 s. 27-28
27. Zdrowotne aspekty peklownia
artykuł [AUT.] Paweł Sobczak, [AUT.] Wioletta Żukiewicz-Sobczak . Gospodarka Mięsna 2022 Nr 3 s. 24-27

2021

28. Jakość powierzchni magazynowych w przemyśle mięsnym
artykuł [AUT.] Paweł Sobczak, [AUT.] Wioletta Żukiewicz-Sobczak . Gospodarka Mięsna 2021 Nr 4 s. 12-16
29. Zachowanie łańcucha chłodniczego w przetwórstwie mięsa
artykuł [AUT.] Paweł Sobczak, [AUT.] Wioletta Żukiewicz-Sobczak . Gospodarka Mięsna 2021 Nr 6 s. 14-16
30. Determination of the content of selected pesticides in surface waters as a marker of environmental pollution
artykuł [AUT.] Ewa Pawłowicz-Sosnowska , [AUT.] Wioletta Żukiewicz-Sobczak , [AUT.] Paweł Sobczak, [AUT.] Maciej Domański , [AUT.] Dominik Szwajgier. Sustainability 2021 T. 13 Nr 16 s. 8942, DOI: 10.3390/su13168942
Elementów na stronie: