2023

1. Współczesne trendy w dietetyce. Redakcja naukowa Joanna Gromadzka-Ostrowska
monografia [RED.] Joanna Gromadzka-Ostrowska . Łódź 2023 2023, Wydawnictwo Naukowe ArchaeGraph Diana Łukomiak, 978-83-67527-62-0
2. Przebieg trzymiesięcznej interwencji żywieniowej u kobiet z atopowym zapaleniem skóry - studium przypadków
rozdział z monografii [AUT.] Paulina Dudek , [AUT.] Justyna Libera. W: Współczesne trendy w dietetyce. Redakcja naukowa Joanna Gromadzka-Ostrowska, Łódź 2023 2023, Wydawnictwo Naukowe ArchaeGraph Diana Łukomiak s. 380-393, 978-83-67527-62-0

2022

6. Występowanie i zagrożenia stwarzane przez Bacillus cereus w produktach mlecznych
rozdział z monografii [AUT.] Agata Bielak, [AUT.] Karolina Jachimowicz-Rogowska, [AUT.] Edyta Kowalczuk-Vasilev, [AUT.] Małgorzata Kwiecień, [AUT.] Anna Winiarska. W: Współczesne trendy w technologii żywności. Redakcja naukowa /Zuzanna Goluch, Łódż 2022 2022, Wydawnictwo Naukowe ArchaeGraph Diana Łukomiak s. 7-23, 978-83-67074-58-2
7. Ocena preferencji i częstotliwości spożycia słonych przekąsek przez studentów lubelskich uczelni
rozdział z monografii [AUT.] Karolina Jachimowicz-Rogowska, [AUT.] Izabela Glac , [AUT.] Agata Bielak, [AUT.] Anna Winiarska, [AUT.] Małgorzata Kwiecień, [AUT.] Kataarzyna Kolasa . W: Współczesne trendy w technologii żywności. Redakcja naukowa /Zuzanna Goluch, Łódż 2022 2022, Wydawnictwo Naukowe ArchaeGraph Diana Łukomiak s. 49-62, 978-83-67074-58-2
8. Ocena jakości jogurtów beztłuszczowych - wartość energetyczna, zawartość makroskładników oraz ocena konsumencka
rozdział z monografii [AUT.] Małgorzata Kwiecień, [AUT.] Agata Bielak, [AUT.] Karolina Jachimowicz-Rogowska, [AUT.] Barbraa Łuszczyńska , [AUT.] Anna Winiarska. W: Współczesne trendy w technologii żywności. Redakcja naukowa /Zuzanna Goluch, Łódż 2022 2022, Wydawnictwo Naukowe ArchaeGraph Diana Łukomiak s. 85-95, 978-83-67074-58-2
9. Czynniki wpływające na jakość mięsa kurcząt i indyków
rozdział z monografii [AUT.] Szymon Milewski , [AUT.] Julia Fabjanowska, [AUT.] Małgorzata Kwiecień. W: Współczesne trendy w technologii żywności. Redakcja naukowa /Zuzanna Goluch, Łódż 2022 2022, Wydawnictwo Naukowe ArchaeGraph Diana Łukomiak s. 111-127, 978-83-67074-58-2
10. Wyzwania współczesnego świata w ujęciu medyczno-środowiskowym. Redakcja /Barbara Sitko, Dawid Kobylański, Agnieszka Decyk
monografia [RED.] Barbara Sitko , [RED.] Dawid Kobylański , [RED.] Agnieszka Decyk . Łodź 2022 2022, Wydawnictwo Naukowe ArchaeGraph Diana Łukomiak, 978-83-67527-38-5
11. Hodowla domowa agamy brodatej karłowatej (Pogona henrylawsoni)
rozdział z monografii [AUT.] Monika Gumieniczek , [AUT.] Damian Zieliński. W: Wyzwania współczesnego świata w ujęciu medyczno-środowiskowym. Redakcja /Barbara Sitko, Dawid Kobylański, Agnieszka Decyk, Łódź 2022 2022, Wydawnictwo Naukowe ArchaeGraph Diana Łukomiak s. 57-67, 978-83-67527-38-5
12. Behawior rozrodczy agamy brodatej karłowatej (Pogona henrylawsoni) - raport rozmnożeniowy
rozdział z monografii [AUT.] Monika Gumieniczek , [AUT.] Damian Zieliński. W: Wyzwania współczesnego świata w ujęciu medyczno-środowiskowym. Redakcja /Barbara Sitko, Dawid Kobylański, Agnieszka Decyk, Łódź 2022 2022, Wydawnictwo Naukowe ArchaeGraph Diana Łukomiak s. 69-82, 978-83-67527-38-5

2021

14. Analiza jakościowa i ilościowa jadłospisów oraz ocena świadomości kobiet w wieku prokreacyjnym na temat planowania ciąży
rozdział z monografii [AUT.] Karolina Jachimowicz-Rogowska, [AUT.] Anna Rusak , [AUT.] Anna Winiarska. W: Żywienie człowieka i dietetyka w nauce i praktyce. Redakcja naukowa / Zuzanna Goluch, Łódź-Kielce 2021 2021, Wydawnictwo Naukowe ArchaeGraph Diana Łukomiak s. 65-81, 978-83-67074-27-8
15. Odżywianie a zdrowie psychiczne człowieka
rozdział z monografii [AUT.] Renata Klebaniuk, [AUT.] Karolina Chilimoniuk , [AUT.] Karolina Jachimowicz-Rogowska, [AUT.] Wioletta Samolińska, [AUT.] Agata Bielak, [AUT.] Julia Fabjanowska, [AUT.] Martyna Bielak . W: Żywienie człowieka i dietetyka w nauce i praktyce. Redakcja naukowa / Zuzanna Goluch, Łódź-Kielce 2021 2021, Wydawnictwo Naukowe ArchaeGraph Diana Łukomiak s. 83-96, 978-83-67074-27-8
16. Popularność stosowania ziół i przypraw przez osoby starsze
rozdział z monografii [AUT.] Edyta Kowalczuk-Vasilev, [AUT.] Wioletta Samolińska, [AUT.] Anna Winiarska. W: Żywienie człowieka i dietetyka w nauce i praktyce. Redakcja naukowa / Zuzanna Goluch, Łódź-Kielce 2021 2021, Wydawnictwo Naukowe ArchaeGraph Diana Łukomiak, 978-83-67074-27-8

2020

18. Determinanty rozwoju usług przewodnickich w czasie kryzysu
rozdział z monografii [AUT.] Anna Mazurek-Kusiak. W: Wybrane problemy rozwoju sektora przedsiębiorstw w Polsce / redakcja naukowa Michał Kruszyński, Łódź 2020 2020, Wydawnictwo Naukowe ArchaeGraph Diana Łukomiak s. 205-218, 978-83-66709-40-9
Elementów na stronie: