2022

1. Effect of Moldavian dragonhead seed residue on the baking properties of wheat flour and bread quality
artykuł [AUT.] Piotr Zarzycki, [AUT.] Anna Wirkijowska, [AUT. KOR.] Agnieszka Nawrocka , [AUT.] Katarzyna Kozłowicz, [AUT.] Marta Krajewska, [AUT.] Konrad Kłosok , [AUT.] Ada Krawęcka. LWT-FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY 2022 T. 155 s. 112967, DOI: 10.1016/j.lwt.2021.112967
2. Effect of black cumin cake addition on the chemical composition, glycemic index, antioxidant activity, and cooking quality of durum wheat pasta
artykuł [AUT.] Ada Krawęcka, [AUT.] Aldona Sobota, [AUT.] Eva Ivanišová , [AUT.] L’Uboš Harangozo , [AUT.] Veronika Valková , [AUT.] Ewelina Zielińska , [AUT.] Agata Blicharz-Kania, [AUT.] Beata Zdybel, [AUT.] Sylwia Mildner-Szkudlarz . MOLECULES 2022 T. 27 Nr 19 s. 6342
4. Makarony o niskim indeksie glikemicznym z dodatkiem mąki łubinowej i β-glukanów
inne publikacje [AUT.] Aldona Sobota, [AUT.] Dominik Polak , [AUT.] Ada Krawęcka, [AUT.] Piotr Zarzycki, [AUT.] Dorota Teterycz, [AUT.] Anna Wirkijowska. W: III Konferencja Naukowa Nauka o Zbożach osiągnięcia i perspektywy : streszczenia : Lublin 22-23 września 2022, Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie, Lublin 2022 2022, s. 10, 978-83-7259-372-6, DOI: 10.24326/mon.2022.11

2021

6. Ocena preferencji żywieniowych studentów Uniwersytetu Przyrodniczego w Lublinie
rozdział z monografii [AUT.] Patrycja Skwarek, [AUT.] Karol Jakubowski , [AUT.] Justyna Libera, [AUT.] Ada Krawęcka. W: Żywienie i produkcja żywności - przegląd najnowszych doniesień. Redakcja / Beata Bujalska, Joanna Kozłowska, Lublin 2021 2021, Wydawnictwo Naukowe TYGIEL Sp. z o. o. s. 49-6, 978-83-66489-97-4
9. Ocena preferencji żywieniowych studentów Uniwersytetu Przyrodniczego w Lublinie
inne publikacje [AUT.] Patrycja Skwarek, [AUT.] Justyna Libera, [AUT.] Karol Jakubowski , [AUT.] Ada Krawęcka. W: III Ogólnopolska Konferencja Naukowa Nutricib „Żywność i żywienie – przegląd i badania” 27.05.2021. Abstrakty, Wydawnictwo Naukowe TYGIEL Sp. z o. o., Lublin 2021 2021, s. 24, 978-83-66861-36-7

2020

10. Effect of moisturizing pre-treatment of dietary fibre preparations on formation of gluten network during model dough mixing - A study with application of FT-IR and FT-Raman spectroscopy
artykuł [AUT. KOR.] Agnieszka Nawrocka , [AUT.] Magdalena Krekora , [AUT.] Zbigniew Niewiadomski , [AUT.] Monika Szymańska-Chargot , [AUT.] Ada Krawęcka, [AUT.] Aldona Sobota, [AUT.] Antoni Miś . LWT-FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY 2020 T. 121 s. 108959, DOI: 10.1016/j.lwt.2019.108959
13. The effect of the xanthan gum on the physicochemical properties, culinary and organoleptic quality of pasta
inne publikacje [AUT.] Ada Krawęcka, [AUT.] Aldona Sobota, [AUT.] Patrycja Krala . W: Badania i rozwój młodych naukowców w Polsce 2020. Materiały konferencyjne- wiosna. Część III. Redakcja naukowa dr. Jędrzej Nyćkowiak i dr. hab Jacek Leśny, Młodzi Naukowcy, Poznań 2020 2020, s. 45, 978-83-66392-65-6
14. The myth of dietary fiber
inne publikacje [AUT.] Ada Krawęcka, [AUT.] Emilia Sykut-Domańska. W: Badania i rozwój młodych naukowców w Polsce 2020. Materiały konferencyjne- wiosna. Część III. Redakcja naukowa dr. Jędrzej Nyćkowiak i dr. hab Jacek Leśny, Młodzi Naukowcy, Poznań 2020 2020, s. 46, 978-83-66392-65-6

2019

15. Health-related behaviours of women diagnosed with hashimoto's disease
artykuł [AUT.] Emilia Sykut-Domańska, [AUT.] Ada Krawęcka, [AUT.] Monika Piłat . Journal of Food and Nutrition Research (Newark, Del. Print) 2019 T. 7 Nr 9 s. 656-661, DOI: 10.12691/jfnr-7-9-6
17. Sorbet owocowy wzbogacony w probiotyki w diecie osób z zaburzeniami gospodarki węglowodanowej
inne publikacje [AUT.] Ada Krawęcka, [AUT.] Justyna Libera, [AUT.] Aldona Sobota. W: Badania i rozwój młodych naukowców w Polsce 2019. Materiały konferencyjne - wiosna. Część pierwsza - Lublin / Red. nauk. Jędrzej Nyćkowiak, Jacek Leśny, Młodzi Naukowcy, Poznań 2019, s. 78, 978-83-66139-83-1
18. Możliwość wykorzystania wytłoków i mąki kokosowej jako dodatków funkcjonalnych do produkcji makaronu
inne publikacje [AUT.] Piotr Zarzycki, [AUT.] Emilia Sykut-Domańska, [AUT.] Aldona Sobota, [AUT.] Dorota Teterycz, [AUT.] Anna Wirkijowska, [AUT.] Jarosław Mazurkiewicz, [AUT.] Ada Krawęcka. W: II Konferencja Naukowa Nauka o Zbożach "Nowa jakość dla świadomego konsumenta", Poznań 26-27 września 2019 r., [Poznań], [2019] 2019
19. Wpływ dodatku (1,3)(1,4)-β-d-glukanówna właściwości fizykochemiczne i jakość kulinarną makaronu
inne publikacje [AUT.] Aldona Sobota, [AUT.] Ada Krawęcka, [AUT.] Dorota Teterycz, [AUT.] Piotr Zarzycki, [AUT.] Emilia Sykut-Domańska, [AUT.] Anna Wirkijowska, [AUT.] Angelika Hordejuk . W: II Konferencja Naukowa Nauka o Zbożach "Nowa jakość dla świadomego konsumenta", Poznań 26-27 września 2019 r., [Poznań], [2019] 2019
20. Czy dietą można wpłynąć na wygląd skóry, włosów i paznokci?
rozdział z monografii [AUT.] Joanna Wójcik , [AUT.] Justyna Libera, [AUT.] Ada Krawęcka, [AUT.] Agnieszka Latoch. W: Przegląd badań z zakresu żywienia i technologii żywności / redakcja Kamil Maciąg, Monika Maciąg, Lublin 2019 2019, Wydawnictwo Naukowe TYGIEL Sp. z o. o. s. 198-205, 978-83-65932-88-4

2016

21. Produkty mleczne w diecie osób chorych na cukrzycę typu 2.
rozdział z monografii [AUT.] Aneta Brodziak, [AUT.] Ada Krawęcka, [AUT.] Tomasz Czernecki, [AUT.] Małgorzata Kostecka, [AUT.] Jolanta Król. , Wrocław 2016 s. 93-104, 978-83-65690-06-7
Elementów na stronie: