2023

1. The potential of aquafaba as a structure-shaping additive in plant-derived food technology
artykuł [AUT.] Joanna Stasiak , [AUT.] Dariusz Stasiak, [AUT.] Justyna Libera. Applied Sciences-Basel 2023 T. 13 Nr 7 s. 4122, DOI: 10.3390/app13074122
3. Wpływ dodatku wytłoków z owoców rokitnika (Hippophae rhamnoides) na właściwości fizykochemiczne i jakość makaronów
inne publikacje [AUT.] Aldona Sosik , [AUT.] Paulina Łysakowska, [AUT.] Piotr Zarzycki, [AUT.] Justyna Libera, [AUT.] Angelika Plewik . W: Żywność jako wyzwanie dla współczesnej nauki i przemysłu: XV Konferencja Naukowa z cyklu: Żywność XXI wieku. Kraków, 21–22 września 2023 r. Materiały konferencyjne. Opracowanie redakcyjne / Dorota Gałkowska, Emilia Bernaś, Kraków 2023 2023, s. 49, 978-83-962880-3-5
4. Przebieg trzymiesięcznej interwencji żywieniowej u kobiet z atopowym zapaleniem skóry - studium przypadków
rozdział z monografii [AUT.] Paulina Dudek , [AUT.] Justyna Libera. W: Współczesne trendy w dietetyce. Redakcja naukowa Joanna Gromadzka-Ostrowska, Łódź 2023 2023, Wydawnictwo Naukowe ArchaeGraph Diana Łukomiak s. 380-393, 978-83-67527-62-0

2022

5. Jakość wyrobów blokowych z mięsa jagnięcego z dodatkiem fermentowanego mleka
inne publikacje [AUT.] Dariusz Stasiak, [AUT.] Karolina Wójciak, [AUT.] Małgorzata Karwowska, [AUT.] Justyna Libera, [AUT.] Krzysztof Patkowski. W: Konferencja Międzynarodowa pt.: Rodzime rasy zwierząt jako ważny element ochrony bioróżnorodności, zachowania tradycji regionów oraz produkcji żywności o podwyższonych walorach prozdrowotnych połączona z Jubileuszem 50-lecia pracy naukowej prof. dr hab. dr h.c. multi Zygmunta Litwińczuka, oraz 70-leciem Katedry Hodowli i Ochrony Zasobów Genetycznych Bydła, Lublin, 14-15 czerwca 2022 r., Lublin 2022 2022, s. 76
7. Żywienie osób starszych - okiem dietetyka geriatrycznego
inne publikacje [AUT.] Justyna Libera. W: II Międzynarodowa Konferencja Naukowa Gerontologia współczesne wyzwania / Książka streszczeń / Lublin listopad-grudzień 2022 r., Lublin 2022 2022, s. 52, 978-83-943847-3-9
8. Korekta sposobu odżywiania 67-letniej pacjentki z otyłością - studium przypadku z gabinetu dietytyka
inne publikacje [AUT.] Patrycja Gazda , [AUT.] Paulina Adasik , [AUT.] Justyna Libera. W: II Międzynarodowa Konferencja Naukowa Gerontologia współczesne wyzwania / Książka streszczeń / Lublin listopad-grudzień 2022 r., Lublin 2022 2022, s. 43, 978-83-943847-3-9
9. Wykorzystanie soczewicy w technologii wysokobiałkowych ciastek przeznaczonych dla osób aktywnych fizycznie
inne publikacje [AUT.] Justyna Libera, [AUT.] Aleksandra Czachór . W: III Konferencja Naukowa Nauka o Zbożach osiągnięcia i perspektywy : streszczenia : Lublin 22-23 września 2022, Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie, Lublin 2022 2022, s. 13, 978-83-7259-372-6
10. Analiza wybranych parametrów antropometrycznych u nastolatki z anoreksją - podsumowanie rocznej współpracy z dietetykiem
inne publikacje [AUT.] Justyna Libera, [AUT. KOR.] Katarzyna Iłowiecka . W: Fizjologiczne uwarunkowania postępowania dietetycznego : IX Konferencja Naukowa pod Honorowym Patronatem JM Rektora SGGW Prof. dr hab. Michała Zasady, Warszawa 17-18.11.2022 r. Materiały konferencyjne., Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie, b.m. [2022] 2022, s. 72
12. Przebieg trzymiesięcznej interwencji żywieniowej u kobiet z atopowym zapaleniem skóry - studium przypadku
inne publikacje [AUT.] Paulina Dudek , [AUT.] Justyna Libera. W: Fizjologiczne uwarunkowania postępowania dietetycznego : IX Konferencja Naukowa pod Honorowym Patronatem JM Rektora SGGW Prof. dr hab. Michała Zasady, Warszawa 17-18.11.2022 r. Materiały konferencyjne., Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie, b.m. [2022] 2022, s. 55

2021

13. Ocena preferencji żywieniowych studentów Uniwersytetu Przyrodniczego w Lublinie
rozdział z monografii [AUT.] Patrycja Skwarek, [AUT.] Karol Jakubowski , [AUT.] Justyna Libera, [AUT.] Ada Krawęcka. W: Żywienie i produkcja żywności - przegląd najnowszych doniesień. Redakcja / Beata Bujalska, Joanna Kozłowska, Lublin 2021 2021, Wydawnictwo Naukowe TYGIEL Sp. z o. o. s. 49-6, 978-83-66489-97-4
15. Preferencje żywieniowe dzieci i decyzje zakupowe rodziców dotyczące produktów mlecznych
rozdział z monografii [AUT.] Ewa Potent , [AUT.] Justyna Libera. , Lublin 2021 2021, Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie s. 108-117, 978-83-7259-341-2
16. Consumption of processed red meat and its impact on human health: A review
artykuł [AUT.] Justyna Libera, [AUT. KOR.] Katarzyna Iłowiecka , [AUT.] Dariusz Stasiak. INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY 2021 T. 56 Nr 12 s. 6115-6123, DOI: 10.1111/ijfs.15270
17. Wybrane cechy jakościowe pieczeni z jagnięciny z dodatkiem nasion lnu
inne publikacje [AUT. KOR.] Agnieszka Latoch, [AUT.] Justyna Libera. W: Żywność w strategii Zielonego Ładu : XLV Sesja Naukowa Komitetu Nauk o Żywności i Żywieniu PAN, 1-2 lipca 2021 Gdańsk, Politechnika Gdańska, Wydział Chemiczny : Materiały konferencyjne, [b.m.] [2021] 2021, s. 112
18. Zastosowanie liofilizatu z ostropestu plamistego w technologii kiełbas dojrzewających o obniżonym dodatku azotanu (III) sodu
rozdział z monografii [AUT.] Justyna Libera, [AUT. KOR.] Agnieszka Latoch. W: Żywność w XXI wieku od producenta do konsumenta, Kraków 2021 2021, Wydawnictwo Naukowe PTTŻ s. s. 228-238, 978-83-953897-2-6
21. Ocena preferencji żywieniowych studentów Uniwersytetu Przyrodniczego w Lublinie
inne publikacje [AUT.] Patrycja Skwarek, [AUT.] Justyna Libera, [AUT.] Karol Jakubowski , [AUT.] Ada Krawęcka. W: III Ogólnopolska Konferencja Naukowa Nutricib „Żywność i żywienie – przegląd i badania” 27.05.2021. Abstrakty, Wydawnictwo Naukowe TYGIEL Sp. z o. o., Lublin 2021 2021, s. 24, 978-83-66861-36-7
22. Projekt potencjalnie probiotycznego napoju mlecznego z dodatkiem nasion ostropestu
inne publikacje [AUT.] Patrycja Skwarek, [AUT.] Justyna Libera, [AUT.] Katarzyna Woźniak . W: IV Ogólnopolska Konferencja Naukowa „Rośliny w naukach medycznych i przyrodniczych” 28.05.2021. Abstrakty, Wydawnictwo Naukowe TYGIEL Sp. z o. o., Lublin 2021 2021, s. 31-32, 978-83-66861-39-8
23. Jakość żywności na podstawie raportu RASFF w okresie od 01.01.2019 do 31.12.2020 roku w krajach Unii Europejskiej
inne publikacje [AUT.] Patrycja Skwarek, [AUT.] Justyna Libera. W: Młodzi Liderzy Jakości 2021. Książka abstraktów, Uniwersytet Ekonomiczny w Poznaniu, Poznań 2021 2021, s. 37
24. Występowanie trendów clean label i zero waste w strategiach produkcji żywności
rozdział z monografii [AUT.] Patrycja Skwarek, [AUT.] Justyna Libera. W: Wybrane problemy środowiska przyrodniczego w ujęciu naukowym, Lublin 2021 2021, Wydawnictwo Naukowe TYGIEL Sp. z o. o. s. 186-195, 978-83-66489-62-2

2020

28. Obecność trendu zero waste w przetwórstwie żywności
rozdział z monografii [AUT.] Dorota Sikora , [AUT.] Justyna Libera. W: Najnowsze doniesienia z zakresu ochrony środowiska i nauk pokrewnych / redakcja Alicja Danielewska Monika Maciąg, Lublin 2020 2020, Wydawnictwo Naukowe TYGIEL Sp. z o. o. s. 105-114, 978-83-66489-19-6
29. Jakie produkty mleczne wybierają rodzice dla swoich dzieci?
inne publikacje [AUT.] Ewa Potent , [AUT.] Weronika Kruk , [AUT.] Justyna Libera. W: Przegląd badań prowadzonych w studenckich kołach naukowych, Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie, Lublin 2020 2020, s. 170

2019

30. Jakość produktów mięsnych pochodzących z krajów UE według raportu RASTF z okresu 2015-2018
inne publikacje [AUT.] Aleksandra Górnicka , [AUT.] Karolina Grymuza , [AUT.] Justyna Libera. W: Interdyscyplinarność kluczem do rozwoju : XI Interdyscyplinarna Konferencja Naukowa Tygiel 2019 : abstrakty, Lublin 23-24 marca 2019 r. / redakcja Barbara Wrzyszcz, Ewelina Chodźko, Kamil Maciąg, Lublin 2019 2019, s. 123, 978-83-66261-09-9
Elementów na stronie: