2024

1. The antioxidative influence of dietary creatine monohydrate and L-carnitine on laying performance, egg quality, ileal microbiota, blood biochemistry, and redox status of stressed laying quails
artykuł [AUT.] Karrar Imad Abdulsahib Al-Shammari , [AUT.] Sarah Jasim Zamil , [AUT. KOR.] Justyna Batkowska. POULTRY SCIENCE 2024 T. 103 Nr 1 s. 103166, DOI: 10.1016/j.psj.2023.103166
2. ß-Hydroxy-ß-methylbutyrate: A feed supplement influencing performance, bone metabolism, intestinal morphology, and muscle quality of laying hens: a preliminary one-point study
artykuł [AUT.] Ewa Tomaszewska, [AUT.] Sylwester Świątkiewicz , [AUT.] Anna Arczewska-Włosek , [AUT.] Dorota Wojtysiak , [AUT.] Piotr Dobrowolski , [AUT.] Piotr Domaradzki, [AUT.] Iwona Puzio, [AUT.] Halyna Rudyk , [AUT.] Oksana Brezvyn , [AUT. KOR.] Siemowit Muszyński. POULTRY SCIENCE 2024 T. 103 Nr 5 s. 103597, DOI: 10.1016/j.psj.2024.103597
3. Gastrointestinal response to the early administration of antimicrobial agents in growing turkeys infected with Escherichia coli
artykuł [AUT.] Dariusz Mikulski , [AUT.] Jerzy Juśkiewicz , [AUT. KOR.] Katarzyna Ognik, [AUT.] Bartosz Fotschki , [AUT.] Bartłomiej Tykałowski , [AUT.] Jan Jankowski . POULTRY SCIENCE 2024 T. 103 Nr 6 s. 103720, DOI: 10.1016/j.psj.2024.103720

2023

5. Effect of emulsifier and multicarbohydrase enzyme supplementation on performance and nutrient digestibility in broiler diets containing rapeseed meal
artykuł [AUT.] Zuzanna Wiśniewska , [AUT.] Paweł Kołodziejski , [AUT.] Ewa Pruszyńska , [AUT.] Paweł Konieczka , [AUT.] Misza Kinsner , [AUT.] Paweł Górka , [AUT.] Jadwiga Flaga , [AUT.] Kinga Kowalik , [AUT.] Marcin Hejdysz , [AUT.] Marta Kubiś , [AUT. KOR.] Łukasz Jarosz, [AUT.] Artur Ciszewski, [AUT. KOR.] Sebastian Kaczmarek . POULTRY SCIENCE 2023 T. 102 Nr 1 s. 102268, DOI: 10.1016/j.psj.2022.102268
7. The eggshell defect as a factor affecting the egg quality after storage
artykuł [AUT.] Karolina Wengerska, [AUT. KOR.] Justyna Batkowska, [AUT.] Kamil Drabik. POULTRY SCIENCE 2023 T. 102 Nr 7 s. 102749, DOI: 10.1016/j.psj.2023.102749
9. The effect of early administration of antibiotics or feeding a diet containing a coccidiostat on inflammatory responses and the morphological structure of selected organs of the immune system in young meat-type turkeys
artykuł [AUT.] Radosław Smagieł , [AUT. KOR.] Katarzyna Ognik, [AUT.] Ewelina Cholewińska, [AUT.] Anna Stępniowska, [AUT.] Piotr Listos, [AUT.] Bartłomiej Tykałowski , [AUT.] Dariusz Mikulski , [AUT.] Andrzej Koncicki , [AUT.] Jan Jankowski . POULTRY SCIENCE 2023 T. 102 Nr 9 s. 102876, DOI: 10.1016/j.psj.2023.102876

2022

10. The use of selected herbal preparations for the disinfection of Japanese quail hatching eggs
artykuł [AUT. KOR.] Karrar I.A. Al-Shammari , [AUT. KOR.] Justyna Batkowska, [AUT.] Magdalena Gryzińska, [AUT.] Łukasz Wlazło, [AUT.] Mateusz Ossowski, [AUT.] Bożena Nowakowicz-Dębek. POULTRY SCIENCE 2022 T. 101 Nr 10 s. 102066, DOI: 10.1016/j.psj.2022.102066
11. Gastrointestinal tract and neuroendocrine system responses of young turkeys to the early administration of antibiotics or feeding a diet containing a coccidiostat
artykuł [AUT.] Dariusz Mikulski , [AUT.] Jerzy Juśkiewicz , [AUT. KOR.] Katarzyna Ognik, [AUT.] Przemysław Zduńczyk , [AUT.] Radosław Smagieł , [AUT.] Jan Jankowski . POULTRY SCIENCE 2022 T. 101 Nr 11 s. 102098, DOI: 10.1016/j.psj.2022.102098

2021

13. Citric acid as a factor limiting changes in the quality of table eggs during their storage
artykuł [AUT.] Kamil Drabik, [AUT. KOR.] Justyna Batkowska, [AUT.] Tomasz Próchniak, [AUT.] Beata Horecka. POULTRY SCIENCE 2021 T. 100 Nr 4 s. 100995, DOI: 10.1016/j.psj.2021.01.018
14. Phenotypic and genotypic characterization of Enterococcus spp. from yolk sac infections in broiler chicks with a focus on virulence factors
artykuł [AUT. KOR.] Dagmara Stępień-Pyśniak, [AUT.] Tomasz Hauschild , [AUT.] Marta Dec, [AUT.] Agnieszka Marek, [AUT.] Renata Urban-Chmiel, [AUT.] Urszula Kosikowska . POULTRY SCIENCE 2021 T. 100 Nr 4 s. 100985, DOI: 10.1016/j.psj.2021.01.008
16. Antimicrobial resistance and genetic diversity of Enterococcus faecalis from yolk sac infections in broiler chicks
artykuł [AUT. KOR.] Dagmara Stępień-Pyśniak, [AUT.] Tomasz Hauschild , [AUT.] Marta Dec, [AUT.] Agnieszka Marek, [AUT.] Michał Brzeski , [AUT.] Urszula Kosikowska . POULTRY SCIENCE 2021 T. 100 Nr 12 s. 101491, DOI: 10.1016/j.psj.2021.101491
17. Transfer of enrofloxacin, ciprofloxacin, and lincomycin into eggshells and residue depletion in egg components after multiple oral administration to laying hens
artykuł [AUT. KOR.] Małgorzata Gbylik-Sikorska , [AUT.] Beata Łebkowska-Wieruszewska, [AUT.] Anna Gajda , [AUT.] Ewelina Nowacka-Kozak , [AUT.] Andrzej Lisowski. POULTRY SCIENCE 2021 T. 100 Nr 9 s. 101341, DOI: 10.1016/j.psj.2021.101341

2020

18. The effect of different dietary ratios of arginine, methionine, and lysine on the performance, carcass traits, and immune status of turkeys
artykuł [AUT.] Jan Jankowski , [AUT.] Dariusz Mikulski , [AUT.] Marzena Mikulska , [AUT. KOR.] Katarzyna Ognik, [AUT.] Zuzanna Całyniuk, [AUT.] Emilia Mróz , [AUT.] Zenon Zduńczyk . POULTRY SCIENCE 2020 T. 99 Nr 2 s. 1028-1031, DOI: 10.1016/j.psj.2019.10.008
19. Immunomodulant feed supplement Boswellia serrata to support broiler chickens' health and dietary and technological meat quality
artykuł [AUT. KOR.] Bożena Kiczorowska, [AUT. KOR.] Wioletta Samolińska, [AUT.] Ali Ridha Mustafa Al-Yasiry , [AUT.] Malwina Zając . POULTRY SCIENCE 2020 T. 99 Nr 2 s. 1052-1061, DOI: 10.1016/j.psj.2019.10.007
21. Use of reactive oxygen species (ozone, hydrogen peroxide) for disinfection of hatching eggs
artykuł [AUT.] Łukasz Wlazło, [AUT.] Kamil Drabik, [AUT.] Karrar Imad Abdulsahib Al-Shammari , [AUT. KOR.] Justyna Batkowska, [AUT.] Bożena Nowakowicz-Dębek, [AUT.] Magdalena Gryzińska. POULTRY SCIENCE 2020 T. 99 Nr 5 s. 2478-2484, DOI: 10.1016/j.psj.2019.12.039
23. Effects of different levels of arginine and methionine in a high-lysine diet on the immune status, performance, and carcass traits of turkeys
artykuł [AUT.] Jan Jankowski , [AUT. KOR.] Katarzyna Ognik, [AUT.] Paweł Konieczka , [AUT.] Dariusz Mikulski . POULTRY SCIENCE 2020 T. 99 Nr 10 s. 4730-4740, DOI: 10.1016/j.psj.2020.06.039

2019

24. The effect of the source and dose of manganese on the performance, digestibility and distribution of selected minerals, redox, and immune status of turkeys
artykuł [AUT.] Jan Jankowski , [AUT. KOR.] Katarzyna Ognik, [AUT.] Anna Stępniowska, [AUT.] Zenon Zduńczyk , [AUT.] Krzysztof Kozłowski . POULTRY SCIENCE 2019 T. 98 Nr 3 s. 1379-1389, DOI: 10.3382/ps/pey467
26. Analysis of mechanical properties of bones and tendons shows that modern hybrid rye can be introduced to corn-wheat based diet in broiler chickens as an alternative energy source irrespective of xylanase supplementation
artykuł [AUT. KOR.] Siemowit Muszyński, [AUT.] Sylwester Świątkiewicz , [AUT.] Anna Arczewska-Włosek , [AUT.] Piotr Dobrowolski , [AUT.] Jose Luis Valverde Piedra, [AUT.] Marcin Arciszewski, [AUT.] Sylwia edyta Szymańczyk, [AUT.] Anna Zacharko-Siembida, [AUT.] Sylwester Kowalik, [AUT.] Monika Hułas-Stasiak , [AUT.] Agnieszka Tomczyk-Warunek, [AUT.] Tomasz Schwarz , [AUT.] Ewa Tomaszewska. POULTRY SCIENCE 2019 T. 98 s. 5613-5621, DOI: 10.3382/ps/pez323
27. The effect of raw and fermented rapeseed cake on growth performance, carcass traits, and breast meat quality in turkey
artykuł [AUT. KOR.] Aleksandra Drażbo , [AUT.] Krzysztof Kozłowski , [AUT. KOR.] Katarzyna Ognik, [AUT.] Anita Zaworska , [AUT.] Jan Jankowski . POULTRY SCIENCE 2019 T. 98 Nr 11 s. 6161-6169, DOI: 10.3382/ps/pez322
28. Femur and tibia development in meat-type chickens with different growth potential for 56 days of rearing period
artykuł [AUT. KOR.] Krzysztof Damaziak , [AUT.] Anna Charuta , [AUT.] Jan Niemiec , [AUT.] Marcin Tatara, [AUT.] Witold Krupski , [AUT.] Dariusz Gozdowski , [AUT.] Brygida Kruzińska . POULTRY SCIENCE 2019 T. 98 Nr 12 s. 7063-7075, DOI: 10.3382/ps/pez445

2018

30. A loop-mediated isothermal amplification procedure targeting the sodA gene for rapid and specific identification of Gallibacterium anatis
artykuł [AUT. KOR.] Dagmara Stępień-Pyśniak, [AUT.] Urszula Kosikowska , [AUT.] Tomasz Hauschild , [AUT.] Adam Burzyński , [AUT.] Jarosław Wilczyński , [AUT.] Angelika Kolińska , [AUT.] Anna Nowaczek, [AUT.] Agnieszka Marek. POULTRY SCIENCE 2018 T. 97 Nr 4 s. 1141-1147, DOI: 10.3382/ps/pex420
Elementów na stronie: