2023

1. Znaczenie rolnictwa ekologicznego z perspektywy rozwoju zrównoważonego
inne publikacje [AUT.] Anna Nowak, [AUT.] Anna Kobiałka. W: Ogranìzacìjno-ekonomičnì ta socìal`nì składovì rozvitku pidpriemnictva. Materìali II vsevkraïns`koï naukowo-praktičnoï konferencji. L`vìv, 24 travnâ 2023/ L`vivs`kij Nacìonal`nij Universitet Pripodokoristrvannâ, [b.w], L`vìv 2023 2023, s. 83-86
3. Volodimir Didušìd’kij v istorìï l’vivs’koï školi lìsovoì osvìti (do 200 rìččâ z dlâ narodženiâ)
inne publikacje [AUT.] Andrzej Woźniak, [AUT.] Myroslawa Soroka , [AUT.] Volodimir Batočenko , [AUT.] Oksana Galevič . W: Naukovì osnovi pìdviŝennâ produktivnostì ta bìilogìčnoï stijknostì lisvìh ta urbanìzovanix ekosystem : 73-a naukowo-texnìčna konferencìâ profesors’ko-vikladoc’kogo składu, naukovix pracìvnikìv, doktorantìv, ta aspìrantiv za pidsumkami naukovoï dìâl’nostì u 2022-2023 rokah 5 grudnâ2023 roku, [b.w], L’vìv 2023 2023, s. 7-10

2022

5. Reference genes expression stability in Avena sativa L. during compatible and incompatible interactions with Puccinia coronata
inne publikacje [AUT. KOR.] Sylwia Sowa, [AUT.] Magdalena Sozoniuk, [AUT.] Joanna Lech, [AUT.] Edyta Paczos-Grzęda. W: VI Polski Kongres Genetyki Kraków 27-30.06.2022 : Streszczenia wystąpień i plakatów, [b.w], [Kraków] 2022 2022
6. Molecular marker development and chromosomal location a highly effective oat crown rust resistance gene Pc59
inne publikacje [AUT.] Edyta Paczos-Grzęda, [AUT. KOR.] Sylwia Sowa, [AUT.] Joanna Lech, [AUT.] Aneta Koroluk, [AUT.] Krzysztof Kowalczyk. W: VI Polski Kongres Genetyki Kraków 27-30.06.2022 : Streszczenia wystąpień i plakatów, [b.w], [Kraków] 2022 2022
7. Natural food coloring additives produced by freeze-drying.
inne publikacje [AUT. KOR.] Renata Różyło. W: 2nd Virtual Conference on Food Science & Technology, February 23-24, 2022, [b.w], Online 2022 2022
8. Fresh chokeberry as valuable additive in extruded snack pellets and crisps.
inne publikacje [AUT. KOR.] Renata Różyło. W: 9th International Conference on Food Pathogen and Food Safety. June 20-21, 2022, Paris, France, [b.w], Paris 2022 2022, s. s.17-17
9. A new generation of extruded snacks with the addition of broccol
inne publikacje [AUT.] Tomasz Oniszczuk. W: 9th International Conference on Food Pathogen and Food Safety. June 20-21, 2022, Paris, France, [b.w], Paris 2022 2022, s. 15-15
10. A new generation of extruded snacks with the addition of cricket flour
inne publikacje [AUT. KOR.] Maciej Combrzyński. W: 9th International Conference on Food Pathogen and Food Safety. June 20-21, 2022, Paris, France, [b.w], Paris 2022 2022, s. 16-16
11. Selected aspects of the use of sprouted seeds in food production
inne publikacje [AUT.] Beata Biernacka. W: 9th International Conference on Food Pathogen and Food Safety. June 20-21, 2022, Paris, France, [b.w], Paris 2022 2022, s. 22-22
12. The influence of fresh highbush blueberry addition on the extrusion process of snack pellets
inne publikacje [AUT.] Marcin Mitrus. W: 9th International Conference on Food Pathogen and Food Safety. June 20-21, 2022, Paris, France, [b.w], Paris 2022 2022, s. 23-23
13. Polarimetric Sentinel-1 SAR data from ascending and descending orbits as a source for mapping built-up areas
inne publikacje [AUT. KOR.] Barbara Kępowicz, [AUT.] Marek Mróz , [AUT.] Przemysław Slesiński , [AUT.] Natalia Kotulak . W: 3rd International Scientific Conference on Ecological and Environmental Engineering. Abstrakty, [b.w], Poznań 2022 2022, s. 73-73
14. The potential of waste from agriculture and agri-food processing for the production of biogas
inne publikacje [AUT.] Viola Vambol , [AUT.] Alina Kowalczyk-Juśko. W: 3rd International Scientific Conference on Ecological and Environmental Engineering. Abstrakty, [b.w], Poznań 2022 2022, s. 149-149
15. Komplementarność kierunków obserwacji i polaryzacji mikrofal w zakresie identyfikacji budynków na obrazach radarowych Sentinel-1A/B: na przykładzie aglomeracji Krakowa
inne publikacje [AUT. KOR.] Barbara Kępowicz, [AUT.] Marek Mróz , [AUT.] Przemysław Slesiński , [AUT.] Natalia Kotulak . W: XXII Ogólnopolskie Sympozjum Naukowe „FOTOGRAMETRIA – TELEDETEKCJA – GEOINFORMACJA: stan aktualny i tendencje rozwoju”,Kraków, 26-28 września 2022 r., [b.w], Kraków 2022 2022, s. 1-2

2021

16. Badania wstępne nad wpływem podłoża popieczarkowego na wybrane parametry aktywności bakterii i grzybów glebowych
inne publikacje [AUT.] Jolanta Joniec, [AUT.] Cezary Kwiatkowski, [AUT.] Edyta Kwiatkowska. W: V Ogólnopolskie Sympozjum Mikrobiologiczne „Metageny różnych środowisk” . Abstrakty. Warszawa, 17-18 czerwca 2021 roku, [b.w], Warszawa 2021 2021, s. 79
17. Involvement of keratinolytic fungi derived from rookery soils in the management of poultry industry post-production waste for practical use
inne publikacje [AUT. KOR.] Justyna Bohacz, [AUT.] Michał tomasz Możejko, [AUT.] Ignacy Kitowski, [AUT.] Joanna Bednarz. W: 2nd International Scientific Conference on Ecological and Environmental Engineering. Book of Abstracts : 30 June - 1 July 2021. WROCŁAW, POLAND, [b.w], [b.m] 2021 2021, s. 8
18. Dendrologìčnì zborì Karla Gabrìelâ Benìtca u Gerbarìï Nacìonal’nogo Lisotehnogo Ynìversitetu Ukraïni (LWFU)
inne publikacje [AUT.] Myroslawa Soroka , [AUT.] Andrzej Woźniak. W: Herbaria of the 21st century: Achievements and Challenges : Proceedings of International Scientific Conference dedicated to the 100th anniversary of the National Herbarium of Ukraine (KW) – the Herbarium of M.G. Kholodny Institute of Botany, NAS of Ukraine (1 October 2021, Kyiv), [b.w], Kyiv 2021 2021, s. 128-132
19. Innovative potato production technology and its influence on quality of tubers
inne publikacje [AUT.] Barbara Sawicka, [AUT.] Krishnan Umachandran , [AUT.] Piotr Pszczółkowski. W: International Conference on Emerging Technology and Interdisciplinary Sciences (ICETIS 2021), [b.w], [b.m] 2021 2021, s. 174-195, 978-81-951230-0-1
20. Innovative potato production technology and its influence on quality oftubers
inne publikacje [AUT.] Barbara Sawicka, [AUT.] Krishnan Umachandran , [AUT.] Piotr Pszczółkowski. W: International Conference on Emerging Technology and Interdisciplinary Sciences (ICETIS 2021) : Conference Proceedings, [b.w], [b.m] 2021 2021, s. 174-195, 978-81-951230-0-1
21. Sweet potato (Ipomoea batatas L. [Lam]) as an alternative to climate change in Europe
inne publikacje [AUT.] Barbara Sawicka, [AUT.] Barbara Krochmal-Marczak, [AUT.] A. Olutosin Otekunrin , [AUT.] Dominika Skiba. W: International Conference on Emerging Technology and Interdisciplinary Sciences (ICETIS 2021) : Conference Proceedings, [b.w], [b.m] 2021 2021, s. 196-204, 978-81-951230-0-1
22. Organic fruit and vegetables in the opinion and behavior of Polish consumers
inne publikacje [AUT.] Joanna Pawlak, [AUT.] Wioletta Wróblewska. W: Food Markets 4.0 Conference. Book of Abstracts. 18-19th November 2021, [b.w], [Lublin 2021] 2021, s. 28-29
23. Specjalizacje gospodarcze Lublina - w nowym europejskim układzie współzależności ekonomicznych(w perspektywie do 2030 r.)
monografia [AUT.] Tomasz Kijek, [AUT.] Elżbieta Bukalska , [AUT.] Jakub Czerniak , [AUT.] Arkadiusz Kijek , [AUT.] Agnieszka Komor, [AUT.] Anna Matras-Bolibok, [AUT.] Andrzej Miszczuk , [AUT.] Korneliusz Pylak , [AUT.] Grzegorz Szczypa . Lublin 2021 2021, [b.w]
24. Mevidìonal’na diferencìâ bukovih lìcìv Roztoččâ
inne publikacje [AUT.] Myroslawa Soroka , [AUT.] Andrzej Woźniak. W: Aktual’nì pitannâ vikoristannâ ta zberežennâ privodinh resursiv prikordonnih teritorij Ukraïni ì Pol’ši Mìžnarodna naukowo-praktična konferenciâ. Tezi dopovìdej. 11.05.2021., [b.w], L’viv Spolom 2021, s. 60-61, 978-966-919-704-7

2020

25. Wpływ czasu relaksacji ziarniaków pszenicy na parametry modelu pelega i normanda
inne publikacje [AUT.] Aridhee Jawad Kadhim Al , [AUT. KOR.] Grzegorz Łysiak, [AUT.] Ryszard Kulig, [AUT. KOR.] Renata Różyło, [AUT.] Monika Wójcik. W: XIX KONFERENCJA NAUKOWO-TECHNICZNA BEMS 2020 ,MIKOŁAJKI – STARE SADY 8-11 WRZEŚNIA, [b.w], Stare Sady 2020 2020, s. 12-13
26. Stabilizacja oleju lnianego przy wykorzystaniu naturalnych przeciwutleniaczy
inne publikacje [AUT. KOR.] Dariusz Andrejko, [AUT.] Agnieszka Sagan, [AUT.] Agnieszka Starek-Wójcicka. W: XIX KONFERENCJA NAUKOWO-TECHNICZNA BEMS 2020 ,MIKOŁAJKI – STARE SADY 8-11 WRZEŚNIA, [b.w], Stare Sady 2020 2020, s. 11-11
27. Właściwości fizyczne chleba bezglutenowego z dodatkiem liofilizowanych jagód acai
inne publikacje [AUT. KOR.] Renata Różyło, [AUT.] Monika Wójcik, [AUT.] Patryk Sobaszek , [AUT.] Beata Biernacka, [AUT.] Dariusz Dziki. W: XIX KONFERENCJA NAUKOWO-TECHNICZNA BEMS 2020 ,MIKOŁAJKI – STARE SADY 8-11 WRZEŚNIA, [b.w], Stare Sady 2020 2020, s. 56-57
28. Właściwości fizykochemiczne i sensoryczne makaronów wzbogaconych dodatkiem kawy zbożowej
inne publikacje [AUT.] Beata Biernacka, [AUT.] Dariusz Dziki, [AUT. KOR.] Renata Różyło, [AUT.] Urszula Gawlik. W: XIX KONFERENCJA NAUKOWO-TECHNICZNA BEMS 2020 ,MIKOŁAJKI – STARE SADY 8-11 WRZEŚNIA, [b.w], Stare Sady 2020 2020, s. 17-18
29. Możliwości wykorzystania otrąb zbożowych w produkcji biotworzyw
inne publikacje [AUT. KOR.] Maciej Combrzyński, [AUT.] Agnieszka Wójtowicz, [AUT.] Marcin Mitrus, [AUT.] Tomasz Oniszczuk, [AUT.] Karol Kupryaniuk, [AUT.] Marek Milanowski. W: XIX KONFERENCJA NAUKOWO-TECHNICZNA BEMS 2020 ,MIKOŁAJKI – STARE SADY 8-11 WRZEŚNIA, [b.w], Stare Sady 2020 2020, s. 20-20
30. Wpływ dodatku wywaru z owoców głogu na właściwości fizyczne pieczywa pszennego
inne publikacje [AUT.] Monika Wójcik, [AUT. KOR.] Renata Różyło. W: XIX KONFERENCJA NAUKOWO-TECHNICZNA BEMS 2020 ,MIKOŁAJKI – STARE SADY 8-11 WRZEŚNIA, [b.w], Stare Sady 2020 2020, s. 66-67
Elementów na stronie: