MENU
PL
|
EN
0
0
:
0
0
:
0
0
A
A
A
MENU
Osoby
Publikacje
Repozytorium
Dane badawcze
Czasopisma
Wydawnictwa
Jednostki
Uczelnia
Projekty
wszędzie
Projekty
Czasopisma
Wydawnictwa
Osoby
Publikacje
Jednostki
Szukaj
Trendy w żywieniu człowieka
Abstrakt
Autorzy
Małgorzata Karwowska
Waldemar Gustaw
Rodzaj publikacji:
*
monografia
Wydawnictwo:
*
Wydawnictwo Naukowe PTTŻ
Język:
*
Polski
ISBN:
*
978-83-935421-8-5
Rok wydania:
*
2015
Rozdziały:
*
Ocena żywienia dzieci w wieku przedszkolnym w województwie lubelskim
[AUT.]
Emilia Sykut-Domańska
, [AUT.]
Zbigniew Rzedzicki
, [AUT.]
Piotr Zarzycki
, [AUT.]
Aldona Sobota
, [AUT.]
Anna Wirkijowska
, [AUT.]
Ewelina Kuzawińska
, [AUT.]
Anna Kot ,
[AUT.]
Katarzyna Serewa
. Kraków 2015 2015, s. 343-353, 978-83-935421-8-5
Profil kwasów tłuszczowych w tkankach różnych gatunków zwierząt
[AUT.]
Anna Czech
, [AUT.]
Katarzyna Ognik
, [AUT.]
Zwenyslawa Zasadna .
Kraków 2015, s. 25-36, 978-83-935421-8-5
Czynniki żywieniowe w diecie ciężarnych i ich znaczenie dla prawidłowego rozwoju ich potomstwa
[AUT.]
Paulina Iwaniak ,
[AUT.]
Ewa Tomaszewska
, [AUT.]
Piotr Dobrowolski ,
[AUT.]
Agnieszka Tomczyk-Warunek
, [AUT.]
Natalia Burmańczuk
, [AUT.]
Antoni Gawron .
Kraków 2015 2015, s. 73-80, 978-83-935421-8-5
Porównanie właściwości przeciwrodnikowych wybranych herbat owocowych
[AUT.]
Monika Karaś
, [AUT.]
Dariusz Kowalczyk
, [AUT.]
Anna Jakubczyk
, [AUT.]
Ewelina Zielińska .
Kraków 2015 2015, s. 81-89, 978-83-935421-8-5
Znaczenie żywieniowe utlenionych pochodnych cholesterolu w mięsie i produktach mięsnych
[AUT.]
Małgorzata Karwowska
, [AUT.]
Justyna Libera
, [AUT.]
Karolina Wójciak
. Kraków 2015 2015, s. 91-99, 978-83-935421-8-5
Żywienie człowieka jako element przeciw starzeniu się organizmu
[AUT.]
Małgorzata Kostecka
, [AUT.]
Monika Bojanowska
, [AUT.]
Agnieszka Halska .
Kraków 2015 2015, s. 123-132, 978-83-935421-8-5
Rola mięsa w żywieniu osób o zwiększonej aktywności fizycznej
[AUT.]
Agnieszka Latoch
, [AUT.]
Agnieszka Malik
, [AUT.]
Stanisław Mleko
, [AUT.]
Dariusz Stasiak
, [AUT.]
Marta Tomczyńska-Mleko
. Kraków 2015, s. 157-171, 978-83-935421-8-5
Wybrane związki bioaktywne w owocach południowych i otrzymanych z nich sokach
[AUT.]
Agnieszka Malik
, [AUT.]
Monika Pytka
, [AUT.]
Agnieszka Latoch
, [AUT.]
Zdzisław Targoński
, [AUT.]
Wioleta Giza .
Kraków 2015 2015, s. 187-201, 978-83-935421-8-5
Zawartość chlorku sodu w wybranych warzywach konserwowanych oraz ich udział w realizacji dziennego maksymalnego spożycia soli
[AUT.]
Monika Michalak-Majewska
, [AUT.]
Waldemar Gustaw
, [AUT.]
Marta Zalewska-Korona
, [AUT.]
Ewa Jabłońska-Ryś
, [AUT.]
Aneta Sławińska
, [AUT.]
Wojciech Radzki
, [AUT.]
Katarzyna Skrzypczak
, [AUT.]
Aleksandra Ciołkowska
. Kraków 2015 2015, s. 203-212, 978-83-935421-8-5
Wpływ suplementacji diety odżywkami węglowodano-białkowymi na sprawnośc fizyczną mężczyzn uprawiajacych sporty siłowe
[AUT.]
Maciej Nastaj
, [AUT.]
Bartosz Sołowiej
, [AUT.]
Paweł Glibowski
, [AUT.]
Stanisław Mleko
, [AUT.]
Kamil Toczek
. Kraków 2015 2015, s. 213-223, 978-83-935421-8-5
Surowo dojrzewające produkty mięsne jako źródło składników bioaktywnych
[AUT.]
Anna Okoń
, [AUT.]
Paulina Kęska
, [AUT.]
Joanna Stadnik
, [AUT.]
Zbigniew józef Dolatowski
. Kraków 2015 2015, s. 225-234, 978-83-935421-8-5
Porównanie aktywności antyoksydacyjnej ekstraktów otrzymanych z owoców wybranych odmian papryki ( Capsicum annuum)L
[AUT.]
Irena Perucka
, [AUT.]
Barbara Chilczuk
, [AUT.]
Małgorzata Materska
. Kraków 2015 2015, s. 235-243, 978-83-935421-8-5
Konsumpcja i walory zdrowotne wybranych produktów fermentowanych pochodzenia roślinnego
[AUT.]
Monika Pytka
, [AUT.]
Agnieszka Malik
, [AUT.]
Zdzisław Targoński
, [AUT.]
Agnieszka Kierepka .
Kraków 2015 2015, s. 257-265, 978-83-935421-8-5
Właściwości przeciwutleniające trzonów i kapeluszy wybranych gatunków grzybów uprawnych
[AUT.]
Wojciech Radzki
, [AUT.]
Aneta Sławińska
, [AUT.]
Ewa Jabłońska-Ryś
, [AUT.]
Monika Michalak-Majewska
, [AUT.]
Marta Zalewska-Korona
, [AUT.]
Katarzyna Skrzypczak
, [AUT.]
Aleksandra Ciołkowska
, [AUT.]
Waldemar Gustaw
. Kraków 2015 2015, s. 267-277, 978-83-935421-8-5
Rola folianów w diecie - skutki niedoboru i suplementacja
[AUT.]
Alicja Skrzypek
, [AUT.]
Anna Ciołek
. Kraków 2015 2015, s. 311-320, 978-83-935421-8-5
Wpływ promieniowania UV na właściwości przeciwutleniające i zawartośc związków aktywnych biologicznie w świeżych owocnikach pieczarki dwuzarodnikowej
[AUT.]
Aneta Sławińska
, [AUT.]
Wojciech Radzki
, [AUT.]
Ewa Jabłońska-Ryś
, [AUT.]
Waldemar Gustaw
, [AUT.]
Marta Zalewska-Korona
, [AUT.]
Monika Michalak-Majewska
, [AUT.]
Katarzyna Skrzypczak
, [AUT.]
Aleksandra Ciołkowska
. Kraków 2015 2015, s. 321-332, 978-83-935421-8-5
Owady w diecie człowieka - niekonwencjonalne źródło pełnowartościowego białka
[AUT.]
Monika Karaś
, [AUT.]
Anna Jakubczyk
, [AUT.]
Ewelina Zielińska .
Kraków 2015 2015, s. 367-374, 978-83-935421-8-5
Sposób udostępnienia:
*
inne
Wybór licencji:
*
Dozwolony użytek
Wersja tekstu:
*
ostateczna wersja opublikowana
Czas udostępnienia:
*
w momencie opublikowania
Liczba punktów:
5
Impact Factor:
0
Liczba cytowań Scopus:
0
Liczba cytowań Web of Science:
0