3.
Przywrócić przetworom zbożowym należne miejsce w podstawie piramidy żywienia!!!
inne publikacje
[AUT.] Zbigniew Rzedzicki, [AUT.] Aldona Sobota, [AUT.] Piotr Zarzycki, [AUT.] Emilia Sykut-Domańska, [AUT.] Anna Wirkijowska, [AUT.] Ewelina Kuzawińska, [AUT.] Katarzyna Bartoszek .
W: Jakość zdrowotna żywności i żywienia : XXV Ogólnopolskie Sympozjum Bromatologiczne : Streszczenia wykładów, komunikatów i plakatów: Warszawa-Józefów, 12-13 wrzesień 2016 / [red. Andrzej Tokarz], Warszawa 2016, s. 43
4.
Zachowania żywieniowe w zakresie produktów zbożowych w wybranych grupach konsumentów województwa lubelskiego
inne publikacje
[AUT.] Emilia Sykut-Domańska, [AUT.] Zbigniew Rzedzicki, [AUT.]
A. Dorosz
,
[AUT.]
M. Osojca
,
[AUT.] Piotr Zarzycki, [AUT.] Aldona Sobota, [AUT.] Anna Wirkijowska, [AUT.] Ewelina Kuzawińska, [AUT.] Katarzyna Bartoszek .
W: Jakość zdrowotna żywności i żywienia : XXV Ogólnopolskie Sympozjum Bromatologiczne : Streszczenia wykładów, komunikatów i plakatów: Warszawa-Józefów, 12-13 wrzesień 2016 / [red. Andrzej Tokarz], Warszawa 2016, s. 151-152
8.
Przywrócić przetworom zbożowym należne miejsce w podstawie piramidy żywienia !!!
inne publikacje
[AUT.] Zbigniew Rzedzicki, [AUT.] Aldona Sobota, [AUT.] Piotr Zarzycki, [AUT.] Emilia Sykut-Domańska, [AUT.] Anna Wirkijowska, [AUT.] Ewelina Kuzawińska, [AUT.] Katarzyna Bartoszek .
W: Jakość zdrowotna żywności i żywienia : XXV Ogólnopolskie Sympozjum Bromatologiczne : Streszczenia wykładów, komunikatów i plakatów: Warszawa-Józefów, 12-13 wrzesień 2016 / [red. Andrzej Tokarz], Warszawa 2016 2016, s. 43
9.
Ocena żywienia dzieci w wieku przedszkolnym w województwie lubelskim
inne publikacje
[AUT.] Emilia Sykut-Domańska, [AUT.] Zbigniew Rzedzicki, [AUT.] Piotr Zarzycki, [AUT.] Aldona Sobota, [AUT.] Anna Wirkijowska, [AUT.] Ewelina Kuzawińska, [AUT.]
Anna Kot
,
[AUT.] Katarzyna Bartoszek .
W: XLII Sesja Naukowa Komitetu Nauk o Żywności Polskiej Akademii Nauk : Żywność - Zdrowie - Przyszłość. Materiały konferencji naukowej. Lublin 25-26 czerwca 2015, Kraków 2015, s. 172, 978 - 83 - 935421 - 6 - 1
10.
Wpływ podciśnienia w czasie mieszania składników ciasta na jakość makaronów tłoczonych
inne publikacje
[AUT.] Aldona Sobota, [AUT.] Piotr Zarzycki, [AUT.] Zbigniew Rzedzicki, [AUT.] Emilia Sykut-Domańska, [AUT.] Anna Wirkijowska, [AUT.] Jarosław Mazurkiewicz, [AUT.] Ewelina Kuzawińska, [AUT.] Katarzyna Bartoszek , [AUT.]
Monika Krupka
.
W: XLII Sesja Naukowa Komitetu Nauk o Żywności Polskiej Akademii Nauk : Żywność - Zdrowie - Przyszłość. Materiały konferencji naukowej. Lublin 25-26 czerwca 2015, Kraków 2015, s. 245, 978 - 83 - 935421 - 6 - 1
11.
Wpływ dodatku surowego jęczmienia na wybrane cechy jakościowe pieczywa
inne publikacje
[AUT.] Anna Wirkijowska, [AUT.] Zbigniew Rzedzicki, [AUT.] Piotr Zarzycki, [AUT.] Aldona Sobota, [AUT.] Emilia Sykut-Domańska, [AUT.] Ewelina Kuzawińska, [AUT.] Katarzyna Bartoszek , [AUT.] Stanisław Mleko, [AUT.] Marta Tomczyńska-Mleko.
W: XLII Sesja Naukowa Komitetu Nauk o Żywności Polskiej Akademii Nauk : Żywność - Zdrowie - Przyszłość. Materiały konferencji naukowej. Lublin 25-26 czerwca 2015, Kraków 2015, s. 258, 978 - 83 - 935421 - 6 - 1
12.
Ocena właściwości reologicznych kleików z mieszanek mąk pszennych o zróżnicowanej wartości wypiekowej
inne publikacje
[AUT.] Piotr Zarzycki, [AUT.] Aldona Sobota, [AUT.] Emilia Sykut-Domańska, [AUT.] Anna Wirkijowska, [AUT.] Zbigniew Rzedzicki, [AUT.] Katarzyna Bartoszek , [AUT.] Ewelina Kuzawińska, [AUT.] Stanisław Mleko, [AUT.] Marta Tomczyńska-Mleko.
W: XLII Sesja Naukowa Komitetu Nauk o Żywności Polskiej Akademii Nauk : Żywność - Zdrowie - Przyszłość. Materiały konferencji naukowej. Lublin 25-26 czerwca 2015, Kraków 2015, s. 261, 978 - 83 - 935421 - 6 - 1
13.
Wpływ podciśnienia w czasie mieszania składników ciasta na jakość makaronów tłoczonych
rozdział z monografii
[AUT.] Aldona Sobota, [AUT.] Piotr Zarzycki, [AUT.] Zbigniew Rzedzicki, [AUT.] Emilia Sykut-Domańska, [AUT.] Anna Wirkijowska, [AUT.] Jarosław Mazurkiewicz, [AUT.] Ewelina Kuzawińska, [AUT.] Katarzyna Bartoszek , [AUT.]
Monika Krupka
.
W: Technologiczne kształtowanie jakości żywności, Kraków 2015 2015 s. 263-274, 978-83-935421-9-2
14.
Wpływ dodatku razówki jęczmiennej na wybrane cechy jakościowe pieczywa
rozdział z monografii
[AUT.] Anna Wirkijowska, [AUT.] Zbigniew Rzedzicki, [AUT.] Piotr Zarzycki, [AUT.] Aldona Sobota, [AUT.] Emilia Sykut-Domańska, [AUT.] Ewelina Kuzawińska, [AUT.] Katarzyna Bartoszek , [AUT.] Stanisław Mleko, [AUT.] Marta Tomczyńska-Mleko.
W: Technologiczne kształtowanie jakości żywności, Kraków 2015 s. 299-309, 978-83-935421-9-2
15.
Ocena właściwości reologicznych kleików z mieszanek mąk pszennych o zróżnicowanej wartości wypiekowej
rozdział z monografii
[AUT.] Piotr Zarzycki, [AUT.] Aldona Sobota, [AUT.] Emilia Sykut-Domańska, [AUT.] Anna Wirkijowska, [AUT.] Zbigniew Rzedzicki, [AUT.] Katarzyna Bartoszek , [AUT.] Ewelina Kuzawińska, [AUT.] Stanisław Mleko, [AUT.] Marta Tomczyńska-Mleko.
W: Technologiczne kształtowanie jakości żywności, Kraków 2015 2015 s. 343-354, 978-83-935421-9-2
18.
Zboża niechlebowe - strategiczna rola w profilaktyce i zwalczaniu chorób cywilizacyjnych
inne publikacje
[AUT.] Zbigniew Rzedzicki, [AUT.] Aldona Sobota, [AUT.] Piotr Zarzycki, [AUT.] Emilia Sykut-Domańska, [AUT.] Anna Wirkijowska, [AUT.] Katarzyna Bartoszek , [AUT.] Ewelina Kuzawińska.
W: Jakość a wykorzystanie ziarna zbóż : V ogólnopolska konferencja naukowa, Puławy, 22-23 października 2015 / [opracowanie redakcyjne i graficzne Grażyna Hołubowicz-Kliza], Puławy 2015 2015, s. 88-89, 978-83-7562-195-2
|