2024

1. Effect of the addition o fselected unmalted raw materials to barley malt on selected parameters of malt extracts
artykuł [AUT.] Leszek Rydzak, [AUT.] Kostiantyn Vasiukov, [AUT.] Tomasz Guz, [AUT.] Marek Domin, [AUT.] Stepan Kovalyshyn , [AUT.] Piotr Kiczorowski. Agricultural Engineering 2024 T. 28 Nr 1 s. 185-194, DOI: 10.2478/agriceng-2024-0012
2. Use of barley malt for enzymatic hydrolysis of starches from various grains
inne publikacje [AUT.] Kostiantyn Vasiukov, [AUT.] Leszek Rydzak. W: 3rd International PhD Student’s Conference at the University of Life Sciences in Lublin, Poland: ENVIRONMENT – PLANT – ANIMAL – PRODUCT, 24 April 2024, Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie, Lublin 2024 2024, s. 010, DOI: 10.24326/ICDSUPL3.T010

2023

4. Using of microwave treatment on Triticale malt - preliminary experiments
inne publikacje [AUT.] Kostiantyn Vasiukov, [AUT.] Leszek Rydzak. W: 2nd International PhD Student’s Conference at the University of Life Sciences in Lublin, Poland: ENVIRONMENT – PLANT – ANIMAL – PRODUCT, 19 April 2023, Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie, Lublin 2023 2023, s. 059, DOI: 10.24326/ICDSUPL2.T059
5. Milk production and cattle breeding in Ukraine - wartime challenges
inne publikacje [AUT.] Kostiantyn Vasiukov, [AUT.] Vadym Perenesiienko , [AUT.] Wioletta Sawicka-Zugaj, [AUT.] Vasyl Terpai , [AUT.] Witold Chabuz. W: 2nd International PhD Student’s Conference at the University of Life Sciences in Lublin, Poland: ENVIRONMENT – PLANT – ANIMAL – PRODUCT, 19 April 2023, Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie, Lublin 2023 2023, s. 037, DOI: 10.24326/ICDSUPL2.A037
6. WOJNA W UKRAINIE a pszczelarstwo
artykuł [AUT.] Natalia Senczuk , [AUT.] Kostiantyn Vasiukov. Aktualności Uniwersytetu Przyrodniczego w Lublinie 2023 T. 27 Nr 1 s. 26-28
8. Słodowanie wybranych gatunków zbóż
inne publikacje [AUT.] Kostiantyn Vasiukov, [AUT.] Leszek Rydzak, [AUT.] Agata Blicharz-Kania. W: XXIII Ogólnopolska Konferencja Naukowa-"Postęp w Inżynierii Produkcji - Doniesienia Naukowe": Zamość 2023, Zamość 2023 2023, s. 49-49
9. Structural changes in barley malt produced by vacuum impregnation
inne publikacje [AUT.] Tomasz Guz, [AUT.] Leszek Rydzak, [AUT.] Marcin Natoniewski, [AUT.] Kostiantyn Vasiukov. W: XXIII Ogólnopolska Konferencja Naukowa-"Postęp w Inżynierii Produkcji - Doniesienia Naukowe": Zamość 2023, Zamość 2023 2023, s. 48-48
11. Preservation and rational use of domestic poultry gene pool in Ukraine
rozdział z monografii [AUT.] Oleg Katerynych , [AUT.] Svitlana Pankova , [AUT.] Kostiantyn Vasiukov. W: Szanse nauk o zwierzętach/ pod redakcją Brygidy Ślaskiej, Andrzeja Junkuszewa, Bożeny Kiczorowskiej., Lublin 2023 2023, Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie s. 63-71, 978-83-7259-415-0
12. Involvement of the Carpathian Euroregion and other institutionsfor conservation of cattle biodiversity and sustainable development of local communities in the Carpathian region
rozdział z monografii [AUT. KOR.] Terpai Vаsyl , [AUT.] Wioletta Sawicka-Zugaj, [AUT.] Witold Chabuz, [AUT.] Kostiantyn Vasiukov, [AUT.] Monika Lech . W: Lokalne rasy zwierząt w ochronie bioróżnorodności i zachowaniu tradycji regionów / pod redakcją Witolda Chabuza i Wioletty Sawickiej-Zuga, Lublin 2023 2023, Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie s. 110-123, 978-83-7259-413-6
14. Ocena właściwości termicznych wybranych opakowań zimnochronnych dostępnych w handlu
rozdział z monografii [AUT. KOR.] Dawid Curyło , [AUT.] Łukasz K. Gałek , [AUT.] Michał Kłos , [AUT.] Michał Lewandowski , [AUT.] Savelii Ishchenko , [AUT.] Kostiantyn Vasiukov, [AUT.] Marek Domin. , Lublin 2023 2023, Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie s. 14-22, 978-83-7259-403-7, DOI: 10.24326/mon.2023.3
15. Zamrażanie jako czynnik kształtujący twardość i ubytek masy owoców kiwi po rozmrożeniu
rozdział z monografii [AUT. KOR.] Damian Kałduś , [AUT.] Piotr Ł. Kopyt , [AUT.] Wiktor Bielawski , [AUT.] Katarzyna Siwak , [AUT.] Sofiia Danko , [AUT.] Kostiantyn Vasiukov, [AUT.] Marek Domin. , Lublin 2023 2023, Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie s. 31-40, 978-83-7259-403-7

2022

16. Review of the poultry feed production technologies
inne publikacje [AUT.] Kostiantyn Vasiukov, [AUT.] Piotr Kiczorowski, [AUT.] Agata Blicharz-Kania. W: 1st International PhD Student’s Conference at the University of Life Sciences in Lublin, Poland: ENVIRONMENT – PLANT – ANIMAL – PRODUCT., Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie, Lublin 2022 2022, s. 030, DOI: 10.24326/ICDSUPL1.A030
17. Kormovi dobavky ta efekt yikh vykorystannia u hodivli ptytsi
artykuł [AUT.] Kostiantyn Vasiukov, [AUT.] Alina Woronowa . Ptakhivnytstvo 2022 T. 50 Nr 2 s. 21-25
18. Stan rozvytku indykivnytstva u YeS na prykladi Respubliky Polshcha
artykuł [AUT.] Kostiantyn Vasiukov, [AUT.] Piotr Kiczorowski, [AUT.] Alina Woronowa . Ptakhivnytstvo 2022 T. 49 Nr 1 s. 29-29
20. Ochrona bioróżnorodności bydła w krajach regionu karpackiego
inne publikacje [AUT.] Vasyl Теrpаi , [AUT.] Witold Chabuz, [AUT.] Wioletta Sawicka-Zugaj, [AUT.] Kostiantyn Vasiukov. W: Konferencja Międzynarodowa pt.: Rodzime rasy zwierząt jako ważny element ochrony bioróżnorodności, zachowania tradycji regionów oraz produkcji żywności o podwyższonych walorach prozdrowotnych połączona z Jubileuszem 50-lecia pracy naukowej prof. dr hab. dr h.c. multi Zygmunta Litwińczuka, oraz 70-leciem Katedry Hodowli i Ochrony Zasobów Genetycznych Bydła, Lublin, 14-15 czerwca 2022 r., Lublin 2022 2022, s. 27
21. Jakość jaj i mięsa drobiowego pozyskanych od kur rasy Ayam Cemani. Cz.1
artykuł [AUT.] Justyna Batkowska, [AUT.] Kamil Drabik, [AUT.] Karolina Wengerska, [AUT.] Kostiantyn Vasiukov, [AUT.] Dominika Krakowiak , [AUT.] Voranava Alina . Wiadomości Drobiarskie 2022 T. 13 Nr 1 s. 8-13
22. Jakość jaj i mięsa drobiowego pozyskanych od kur rasy Ayam Cemani. Cz.2
artykuł [AUT.] Justyna Batkowska, [AUT.] Kamil Drabik, [AUT.] Małgorzata Karwowska, [AUT.] Damian Spustek , [AUT.] Karolina Wengerska, [AUT.] Kostiantyn Vasiukov, [AUT.] Voranava Alina . Wiadomości Drobiarskie 2022 T. 13 Nr 2 s. 12-17
23. Wpływ procesu zamrażania buraka czerwonego na efektywność tłoczenia
rozdział z monografii [AUT.] Katarzyna Siwak , [AUT.] Wiktor Bielawski , [AUT.] Emilia Osmólska, [AUT.] Kostiantyn Vasiukov. , Lublin 2022 2022, Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie T. 2 s. 180-190
24. Jakość jaj oraz aktywność lizozymu w nich zawartych w zależności od gatunku drobiu grzebiącego
inne publikacje [AUT.] Dominika Krakowiak , [AUT.] Kinga Rokicka , [AUT.] Anastasiya Ramankevich , [AUT.] Kostiantyn Vasiukov, [AUT.] Kamil Drabik. W: III Międzynarodowe Sympozjum Studenckich Kół Naukowych. Środowisko – Roślina – Zwierzę – Produkt. Streszczenia., Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie, Lublin 2022 2022, s. 124, DOI: 10.24326/mon.2022.2
25. Jakość jaj oraz aktywność lizozymu w nich zawartych w zależności od gatunku drobiu grzebiącego
inne publikacje [AUT.] Dominika Krakowiak , [AUT.] Kinga Rokicka , [AUT.] Anastasiya Ramankevich , [AUT.] Kostiantyn Vasiukov, [AUT.] Kamil Drabik. W: III Międzynarodowe Sympozjum Studenckich Kół Naukowych. Streszczenia., Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie, Lublin 2022 2022, s. 124
26. Ocena jakości soków tłoczonych z rozmrożonych białych winogron deserowych
inne publikacje [AUT.] Savelii Ishchenko , [AUT.] Ola Kuśmirek , [AUT.] Kostiantyn Vasiukov. W: III Międzynarodowe Sympozjum Studenckich Kół Naukowych. Środowisko – Roślina – Zwierzę – Produkt. Streszczenia., Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie, Lublin 2022 2022, s. 66-66, DOI: 10.24326/mon.2022.2
27. Ocena jakości soków tłoczonych z rozmrożonych białych winogron deserowych
rozdział z monografii [AUT.] Savelii Ishchenko , [AUT.] Ola Kuśmirek , [AUT.] Emilia Osmólska, [AUT.] Kostiantyn Vasiukov. , Lublin 2022 2022, Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie T. 2 s. 46-53

2021

28. Fizjologiczne, behawioralne i produkcyjne aspekty instynktu kwoczenia u drobiu
inne publikacje [AUT.] Anastasiya Ramankevich , [AUT.] Kostiantyn Vasiukov, [AUT.] Dominika Krakowiak , [AUT.] Kamil Drabik, [AUT.] Justyna Batkowska. W: Badania i rozwój młodych naukowców w Polsce 2021: Materiały konferencyjne–wiosna. / Redakcja naukowa Jędrzej Nyćkowiak, Jacek Leśny,, Młodzi Naukowcy, Poznań 2021 2021, s. 106, 978-83-66743-21-2
29. Wpływ zróżnicowanego żywienia gęsi na efekty produkcyjne oraz wybrane cechy jakości ich mięsa
inne publikacje [AUT.] Kostiantyn Vasiukov, [AUT.] Magdalena Kutrzuba , [AUT.] Alina Woronowa , [AUT.] Damian Spustek , [AUT.] Tomasz Próchniak, [AUT.] Antoni Brodacki, [AUT.] Justyna Batkowska. W: Międzynarodowe Sympozjum Studenckich Kół Naukowych. Streszczenia. Redakcja merytoryczna / Marek Babicz, Witold Chabuz, Katarzyna Dzida, Adam Gawryluk, Urszula Szymanowska, Wojciech Płaska, Monika Stoma, Marta Wójcik, Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie, Lublin 2021 2021, s. 118
30. Jakość jaj i mięsa drobiowego pozyskiwanych od kur rasy Ayam cemani
inne publikacje [AUT.] Alina Woronowa , [AUT.] Anastasiya Ramankevich , [AUT.] Ewelina Misiec , [AUT.] Kostiantyn Vasiukov, [AUT.] Kamil Drabik, [AUT.] Justyna Batkowska. W: Międzynarodowe Sympozjum Studenckich Kół Naukowych. Streszczenia. Redakcja merytoryczna / Marek Babicz, Witold Chabuz, Katarzyna Dzida, Adam Gawryluk, Urszula Szymanowska, Wojciech Płaska, Monika Stoma, Marta Wójcik, Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie, Lublin 2021 2021, s. 123
Elementów na stronie: