1.
Innovative high fat diet establishes a novel zebrafish model for the study of visceral obesity
artykuł
[AUT. KOR.]
Smolińska Katarzyna
,
[AUT.]
Sobczyński Jan
,
[AUT.]
Szopa Aleksandra
,
[AUT.]
Wnorowski Artur
,
[AUT.] Tomaszewska Ewa , [AUT.] Muszyński Siemowit , [AUT.] Anna Winiarska, [AUT.] Czernecki Tomasz , [AUT.] Agata Bielak, [AUT.]
Dobrowolska Katarzyna
,
[AUT.]
Smoliński Kacper
,
[AUT.] Renata Klebaniuk, [AUT. KOR.]
Dobrowolski Piotr
.
Scientific Reports 2024 T. 14 s. 3012
11.
Ocena wpływu diety BARF na zdrowie psów
inne publikacje
[AUT.] Maciej Bąkowski, [AUT.] Agata Bielak, [AUT.] Garbiec A. , [AUT.] Kapustka J. , [AUT.]
Miklaszewska M.
.
W: Materiały konferencyjne Międzynarodowej Konferencji „Doskonalenie Żywienia w Zrównoważonej Produkcji Zwierzęcej” w ramach XLIX Konferencji Naukowej Sekcji Żywienia Zwierząt Komitetu Nauk Zootechnicznych i Akwakultury Polskiej Akademii Nauk, Lublin, 25–27 września 2023., Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie, Lublin 2023 2023, s. 22, DOI: 10.24326/mk.2023.5
12.
Wpływ źródła miedzi (siarczan & chelat) w diecie na masę ciała oraz zawartość Cu, Fe i Zn w wybranych narządach wewnętrznych dorosłych szczurów
inne publikacje
[AUT.] Małgorzata Kwiecień, [AUT.] Karolina Jachimowicz , [AUT.] Anna Winiarska, [AUT.] Krupa W. , [AUT.] Agata Bielak, [AUT.] Bis-Wencel H. , [AUT.] Jarosz Ł.S. , [AUT.]
Zasadna Z.
,
[AUT.]
Yanovych D.
.
W: Materiały konferencyjne Międzynarodowej Konferencji „Doskonalenie Żywienia w Zrównoważonej Produkcji Zwierzęcej” w ramach XLIX Konferencji Naukowej Sekcji Żywienia Zwierząt Komitetu Nauk Zootechnicznych i Akwakultury Polskiej Akademii Nauk, Lublin, 25–27 września 2023., Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie, Lublin 2023 2023, s. 36, DOI: 10.24326/mk.2023.5
13.
Polifenole jako potencjalny czynnik wspomagający mikrobiom jelitowy psów
inne publikacje
[AUT.] Agata Bielak, [AUT.] Renata Klebaniuk, [AUT.] Bożena Kiczorowska, [AUT.] Edyta Kowalczuk-Vasilev, [AUT.] Maciej Bąkowski.
W: Materiały konferencyjne Międzynarodowej Konferencji „Doskonalenie Żywienia w Zrównoważonej Produkcji Zwierzęcej” w ramach XLIX Konferencji Naukowej Sekcji Żywienia Zwierząt Komitetu Nauk Zootechnicznych i Akwakultury Polskiej Akademii Nauk, Lublin, 25–27 września 2023., Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie, Lublin 2023 2023, s. 24, DOI: 10.24326/mk.2023.5
14.
Wykorzystanie alg w żywieniu zwierząt towarzyszących
inne publikacje
[AUT. KOR.]
Moczulska M.
,
[AUT.] Julia Fabjanowska, [AUT.]
Szymon Milewski
,
[AUT.] Agata Bielak, [AUT.] Renata Klebaniuk.
W: Materiały konferencyjne Międzynarodowej Konferencji „Doskonalenie Żywienia w Zrównoważonej Produkcji Zwierzęcej” w ramach XLIX Konferencji Naukowej Sekcji Żywienia Zwierząt Komitetu Nauk Zootechnicznych i Akwakultury Polskiej Akademii Nauk, Lublin, 25–27 września 2023., Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie, Lublin 2023 2023, s. 46, DOI: 10.24326/mk.2023.5
16.
Analiza preferencji konsumenckich studentów na rynku ryb i przetworów rybnych
inne publikacje
[AUT.] Karolina Jachimowicz , [AUT.]
Olga Arusztowicz-Tomaszewska
,
[AUT.] Agata Bielak, [AUT.] Małgorzata Kwiecień, [AUT.] Anna Winiarska.
W: XIV Interdyscyplinarna Konferencja Naukowa Tygiel 2022: Interdyscyplinarność kluczem do rozwoju: abstrakty, Lublin, 24-27 marca 2022 r. / redakcja: Paulina Pomajda, Monika Maciąg, Kamil Maciąg, Lublin 2022 2022, s. 213-214, 978-83-67194-30-3
17.
Spożycie produktów mlecznych przez dzieci w wieku 3-6
inne publikacje
[AUT.] Agata Bielak, [AUT.] Małgorzata Kwiecień, [AUT.] Anna Winiarska, [AUT.] Karolina Jachimowicz , [AUT.]
Kinga Burczaniuk
.
W: XIV Interdyscyplinarna Konferencja Naukowa Tygiel 2022: Interdyscyplinarność kluczem do rozwoju: abstrakty, Lublin, 24-27 marca 2022 r. / redakcja: Paulina Pomajda, Monika Maciąg, Kamil Maciąg, Lublin 2022 2022, s. 338, 978-83-67194-30-3
23.
Żywieniowe możliwości poprawy właściwości immunostymulujących siary krów
rozdział z monografii
[AUT.] Julia Fabjanowska, [AUT.]
Paulina Główka
,
[AUT.] Renata Klebaniuk, [AUT.] Edyta Kowalczuk-Vasilev, [AUT.]
Szymon Milewski
,
[AUT.] Agata Bielak, [AUT.] Magdalena Olcha, [AUT.]
Piotr Jarzyna
.
W: Wykorzystanie roślin w medycynie i przemyśle - najnowsze badania. Redakcja/ Paulina Szymczyk, Kinga Kalbarczyk, Lublin 2022 2022, Wydawnictwo Naukowe TYGIEL Sp. z o. o. s. 126-142, 978-83-67104-34-0
24.
Effect of garlic (Allium sativum L.) supplementation of feed mixtures on selected rearing parameters in broiler chickens
inne publikacje
[AUT.]
Szymon Milewski
,
[AUT.] Renata Klebaniuk, [AUT.] Wioletta Samolińska, [AUT.] Julia Fabjanowska, [AUT.] Bożena Kiczorowska, [AUT.] Agata Bielak, [AUT.]
Malwina Zając
,
[AUT.] Anna Danek-Majewska.
W: 1st International PhD Student’s Conference at the University of Life Sciences in Lublin, Poland: ENVIRONMENT – PLANT – ANIMAL – PRODUCT, 26 April 2022. Volume: 1, 2022., Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie, Lublin 2022 2022, s. 022, DOI: 10.24326/ICDSUPL1.A022
25.
Effectiveness of production of cows fed with rations supplemented with oregano (Origanum vulgare)
inne publikacje
[AUT.] Julia Fabjanowska, [AUT.] Renata Klebaniuk, [AUT.] Edyta Kowalczuk-Vasilev, [AUT.] Agata Bielak, [AUT.]
Szymon Milewski
,
[AUT.] Maciej Bąkowski, [AUT.] Magdalena Olcha.
W: 1st International PhD Student’s Conference at the University of Life Sciences in Lublin, Poland: ENVIRONMENT – PLANT – ANIMAL – PRODUCT, 26 April 2022. Volume: 1, 2022., Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie, Lublin 2022 2022, s. 022, DOI: 10.24326/ICDSUPL1.A022
28.
Zioła i fitobiotyki w żywieniowej i pozażywieniowej biostymulacji organizmu zwierząt gospodarskich
inne publikacje
[AUT.] Renata Klebaniuk, [AUT.] Bożena Kiczorowska, [AUT.] Edyta Kowalczuk-Vasilev, [AUT.] Wioletta Samolińska, [AUT.] Eugeniusz Grela, [AUT.] Małgorzata Kwiecień, [AUT.] Jan Matras, [AUT.] Maciej Bąkowski, [AUT.] Anna Winiarska, [AUT.] Robert Krusiński, [AUT.] Justyna Widz, [AUT.] Anna Danek-Majewska, [AUT.] Agata Bielak, [AUT.] Magdalena Olcha, [AUT.] Julia Fabjanowska, [AUT.]
Szymon Milewski
,
[AUT.]
Malwina Zając
,
[AUT.] Karolina Jachimowicz , [AUT.] Michał Pałys.
W: Konferencja Międzynarodowa pt.: Rodzime rasy zwierząt jako ważny element ochrony bioróżnorodności, zachowania tradycji regionów oraz produkcji żywności o podwyższonych walorach prozdrowotnych połączona z Jubileuszem 50-lecia pracy naukowej prof. dr hab. dr h.c. multi Zygmunta Litwińczuka, oraz 70-leciem Katedry Hodowli i Ochrony Zasobów Genetycznych Bydła, Lublin, 14-15 czerwca 2022 r., Lublin 2022 2022, s. 50
|