2024

2023

2. Fizykochemia rehydrowanych rozdrobnionych liofilizatów jabłek
artykuł [AUT. KOR.] Marek Domin, [AUT.] Marek Szmigielski, [AUT.] Stanisław Rudy. PRZEMYSL CHEMICZNY 2023 T. 102 Nr 7 s. 695-699, DOI: 10.15199/62.2023.7.8

2022

3. Application of the bromocresol purple Index (BCPI) to evaluate the effectiveness of heating soybeans and their products
artykuł [AUT.] Marek Szmigielski, [AUT.] Paweł Sobczak, [AUT.] Kazimierz Zawiślak, [AUT.] Dariusz Andrejko, [AUT.] Grażyna Bielecka , [AUT.] Jolanta Rubaj , [AUT.] Jacek Mazur, [AUT.] Małgorzata Szczepanik. Sustainability 2022 T. 14 Nr 3 s. 1872, DOI: 10.3390/su14031872

2021

7. Black Cumin pressing waste material as a functional additive for starch bread
artykuł [AUT. KOR.] Renata Różyło, [AUT.] Jolanta Piekut , [AUT.] Monika Wójcik, [AUT.] Katarzyna Kozłowicz, [AUT.] Marzena Smolewska , [AUT.] Marta Krajewska, [AUT.] Marek Szmigielski, [AUT.] Hayat Bourekoua . Materials 2021 T. 14 Nr 16 s. 4560, DOI: 10.3390/ma14164560
8. The use of Moldavian Dragonhead bagasse in shaping the thermophysical and physicochemical properties of ice cream
artykuł [AUT.] Katarzyna Kozłowicz, [AUT.] Sybilla Kłapsia , [AUT. KOR.] Renata Różyło, [AUT.] Maciej Nastaj, [AUT.] Stanisław Parafiniuk, [AUT.] Marek Szmigielski, [AUT.] Agata Bieńczak , [AUT.] Natalia Kozłowicz . Applied Sciences-Basel 2021 T. 11 Nr 18 s. 8598, DOI: 10.3390/app11188598
9. Wykorzystanie wytłoków z pszczelnika mołdawskiego w kształtowaniu właściwości termofizycznych i fizykochemicznych lodów
inne publikacje [AUT.] Katarzyna Kozłowicz, [AUT.] Sybilla Kłapsia , [AUT. KOR.] Renata Różyło, [AUT.] Maciej Nastaj, [AUT.] Stanisław Parafiniuk, [AUT.] Marek Szmigielski, [AUT.] Agata Bieńczak , [AUT.] Natalia Kozłowicz . W: Rola Inżynierii Rolniczej i Inżynierii Środowiska w Rozwoju Rolnictwa Zrównoważonego. 50 lecie Wydziału Inżynierii Produkcji Uniwersytetu Przyrodniczego w Lublinie 1970-2020., Lublin 2021 2021, s. 34-34

2020

13. Chemiczne konsekwencje pochodzenia i przechowywania miodu
artykuł [AUT. KOR.] Piotr Kiczorowski, [AUT.] Marek Szmigielski, [AUT.] Dariusz Andrejko, [AUT.] Norbert Leszczyński. PRZEMYSL CHEMICZNY 2020 T. 99 Nr 12 s. 1770-1772, DOI: 10.15199/62.2020.12.15
14. Chemiczna diagnostyka skuteczności ogrzewania protein nasion ciecierzycy
artykuł [AUT.] Marek Szmigielski. PRZEMYSL CHEMICZNY 2020 T. 99 Nr 4 s. 1000-1002, DOI: 10.15199/62.2020.4.17
15. Chemiczna diagnostyka skuteczności ogrzewania nasion soi
artykuł [AUT.] Marek Szmigielski, [AUT.] Dariusz Andrejko, [AUT.] Zbigniew Krzysiak, [AUT.] Zbigniew Kobus, [AUT. KOR.] Marek Domin. PRZEMYSL CHEMICZNY 2020 T. 99 Nr 9 s. 1000-1003, DOI: 10.15199/62.2020.9.31

2019

19. Wpływ sonikacji na stabilność i aktywność antyoksydacyjną kwasu kawowego
artykuł [AUT.] Zbigniew Kobus, [AUT.] Marek Szmigielski, [AUT.] Kamil Wilczyński, [AUT.] Klaudia Kałwa, [AUT.] Leszek Rydzak, [AUT.] Agata Blicharz-Kania, [AUT. KOR.] Anna Pecyna. PRZEMYSL CHEMICZNY 2019 T. 98 Nr 6 s. 944-947, DOI: 10.15199/62.2019.6.17

2018

20. Effects of seaweed extract on yield and protein content of two common bean (Phaseolus vulgaris L.) cultivars
artykuł [AUT. KOR.] Sławomir Kocira, [AUT.] Anna Kocira , [AUT.] Rafał Kornas , [AUT.] Milan Koszel, [AUT.] Marek Szmigielski, [AUT.] Marta Krajewska, [AUT.] Agnieszka Szparaga , [AUT.] Zbigniew Krzysiak. Legume Research 2018 T. 41 Nr 4 s. 589-593
22. Hybrid drive as a future in agricultural technology
inne publikacje [AUT.] Jacek Caban, [AUT. KOR.] Janusz Zarajczyk, [AUT.] Marek Szmigielski, [AUT.] Beata Górniak . W: XVII International Technical Systems Degradation Conference, Liptovský Mikuláš, 4-7 April 2018, Warszawa 2018, 978-83-94840-2-7
23. Jakość oleju z nasion sezamu tłoczonego na zimno
inne publikacje [AUT.] Marta Krajewska, [AUT.] Beata Ślaska-Grzywna, [AUT.] Marek Szmigielski, [AUT.] Agata Blicharz-Kania, [AUT.] Beata Zdybel. W: Konferencja naukowa : Współczesne problemy inżynierii produkcji : Przemysł Rolno-Spożywczy - Transport - Energia i Środowisko / Streszczenia referatów, 16-18 maja 2018, Gawrych-Ruda, [b.m.] 2018 2018
24. Ocena przydatności wybranych odmian jabłek do produkcji soku mętnego
inne publikacje [AUT.] Agata Blicharz-Kania, [AUT.] Marek Szmigielski, [AUT.] Dariusz Andrejko, [AUT.] Agnieszka Starek . W: Budowa i eksploatacja maszyn przemysłu spożywczego : BEMS 2018 / XVIII Konferencja Naukowo-Techniczna,Koszalin-Ustronie Morskie, wrzesień 2018, Koszalin 2018 2018, 978-83-7365-494-5
25. Chemiczne właściwości oleju tłoczonego na zimno z nasion sezamu
artykuł [AUT.] Beata Ślaska-Grzywna, [AUT.] Marek Szmigielski, [AUT.] Marta Krajewska, [AUT. KOR.] Agnieszka Sagan, [AUT.] Agnieszka Starek , [AUT.] Agata Blicharz-Kania, [AUT.] Dariusz Andrejko, [AUT.] Beata Zdybel, [AUT.] Dariusz Góral. PRZEMYSL CHEMICZNY 2018 T. 97 Nr 5 s. 784-787, DOI: 10.15199/62.2018.5.27
26. Chemiczne właściwości oleju z nasion tytoniu
artykuł [AUT.] Agata Blicharz-Kania, [AUT. KOR.] Anna Pecyna, [AUT.] Marta Krajewska, [AUT.] Dariusz Andrejko, [AUT.] Marek Szmigielski, [AUT.] Kazimierz Zawiślak, [AUT.] Paweł Sobczak, [AUT.] Apoloniusz Berbeć . PRZEMYSL CHEMICZNY 2018 T. 97 Nr 11 s. 1906-1909, DOI: 10.15199/62.2018.11.18
29. Testy linii technologicznej do produkcji paliwa alternatywnego
artykuł [AUT.] Marek Szmigielski, [AUT. KOR.] Janusz Zarajczyk, [AUT.] Adam Węgrzyn, [AUT.] Norbert Leszczyński, [AUT.] Józef Kowalczuk, [AUT.] Dariusz Andrejko, [AUT.] Zbigniew Krzysiak, [AUT.] Waldemar Samociuk, [AUT.] Karol Zarajczyk . PRZEMYSL CHEMICZNY 2018 T. 97 Nr 7 s. 1079-1082, DOI: 10.15199/62.2018.7.9
Elementów na stronie: