2013

1. Analiza behawioru świń rosnących w aspekcie komunikacji międzyosobniczej
inne publikacje [AUT.] Marek Babicz, [AUT.] Kinga Kropiwiec , [AUT.] Marcin Pastwa, [AUT.] Andrzej Stasiak, [AUT.] Anna Kasprzyk, [AUT.] Piotr Kamyk , [AUT.] Robert Cichocki . W: Trzoda chlewna w gospodarce narodowej : VI Zimowa Szkoła Świniarzy, 19-21 lutego 2013 r., Szklarska Poręba, Wrocław 2013, s. 41, 978-83-7717-122-6
2. Inseminacja loch w Środkowo-Wschodniej Polsce
inne publikacje [AUT.] Andrzej Stasiak, [AUT.] Marek Babicz, [AUT.] Marcin Pastwa, [AUT.] Anna Kasprzyk, [AUT.] Piotr Kamyk , [AUT.] Jerzy Lechowski, [AUT.] Jacek Burdzanowski. W: Trzoda chlewna w gospodarce narodowej : VI Zimowa Szkoła Świniarzy, 19-21 lutego 2013 r., Szklarska Poręba, Wrocław 2013, s. 71, 978-83-7717-122-6
3. Zawartość glikogenu w wątrobie i mięśniach tuczników głodzonych i niegłodzonych przed ubojem
inne publikacje [AUT.] Andrzej Stasiak, [AUT.] Anna Kasprzyk, [AUT.] Piotr Kamyk . W: Produkcja zwierzęca w warunkach zrównoważonego rolnictwa : LXXVIII Zjazd Naukowy PTZ, Kraków, 9-11 września 2013, Balice 2013, s. 204, 978-83-7607-260-9

2012

7. Wchłanianie magnezu z przewodu pokarmowego krów
inne publikacje [AUT.] Jerzy Lechowski, [AUT.] Bogusław Makarski, [AUT.] Tomasz Kubrak , [AUT.] Piotr Kamyk , [AUT.] Anna Kasprzyk, [AUT.] Marek Babicz. W: Pierwiastki - środowisko - człowiek : XV Naukowa Lubelska Konferencja Magnezologiczna : materiały konferencyjne, Lublin, 26 maja 2012, Lublin 2012, s. 54-55
8. Wartość rzeźna oraz jakość mięsa tuczników rasy puławskiej i pbz
inne publikacje [AUT.] Anna Kasprzyk, [AUT.] Piotr Kamyk , [AUT.] Jerzy Lechowski, [AUT.] Marek Babicz. W: Rodzime rasy zwierząt jako potencjalne źródło żywności o działaniu prozdrowotnym, Lublin-Urszulin, 26-27 czerwca 2012. [Materiały z konferencji], [Lublin] 2012

2011

10. Wpływ magnezu na zawartość witaminy C i kruchość mięsa wieprzowego
inne publikacje [AUT.] Jerzy Lechowski, [AUT.] Piotr Kamyk , [AUT.] Katarzyna Gizińska . W: "Znaczenie tradycji w chowie i hodowli zwierząt w dobie globalizacji" : LXXVI Zjazd Naukowy Polskiego Towarzystwa Zootechnicznego Poznań, 14-16 września 2011 : materiały konferencyjne / Polskie Towarzystwo Zootechniczne im. Michała Oczapowskiego, Poznań 2011, s. 109, 978-83-7160-631-1
11. Wpływ magnezu na jakość mięsa wieprzowego
inne publikacje [AUT.] Jerzy Lechowski, [AUT.] Marek Babicz, [AUT.] Andrzej Stasiak, [AUT.] Anna Kasprzyk, [AUT.] Piotr Kamyk . W: XIV Naukowa Lubelska Konferencja Magnezologiczna : Pierwiastki w nauce i praktyce, Lublin, 28 maja 2011 r., [Lublin] 2011
12. Wpływ magnezu na rozwój narządów rozrodczych i wybrane wskaźniki użytkowości rozpłodowej loch
inne publikacje [AUT.] Jerzy Lechowski, [AUT.] Marek Babicz, [AUT.] Andrzej Stasiak, [AUT.] Anna Kasprzyk, [AUT.] Piotr Kamyk . W: XIV Naukowa Lubelska Konferencja Magnezologiczna : Pierwiastki w nauce i praktyce, Lublin, 28 maja 2011 r., [Lublin] 2011

2010

13. Analiza czynników oddziałowujących na długość użytkowania rozpłodowego loch rasy puławskiej
inne publikacje [AUT.] Marek Babicz, [AUT.] Andrzej Stasiak, [AUT.] Piotr Kamyk , [AUT.] Zbigniew Bajda , [AUT.] Anna Kasprzyk, [AUT.] Jerzy Lechowski, [AUT.] Krzysztof Pietrzak. W: "Nauka dla praktyki hodowlanej" : LXXV Zjazd Naukowy Polskiego Towarzystwa Zootechnicznego, Olsztyn 2010
14. Wpływ magnezu na cechy fizyczne i chemiczne mięsa wieprzowego
inne publikacje [AUT.] Jerzy Lechowski, [AUT.] Piotr Kamyk , [AUT.] Andrzej Stasiak, [AUT.] Anna Kasprzyk, [AUT.] Marek Babicz. W: 2010 Vol. 15 Nr 3 supl., Journal of Elementology 2010, s. 56
15. Wykorzystanie świń rasy puławskiej do produkcji wieprzowiny o specyficznej jakości
artykuł [AUT.] Marek Babicz, [AUT.] Piotr Kamyk , [AUT.] Barbara Rejduch , [AUT.] Anna Kozubska-Sobocińska , [AUT.] Andrzej Stasiak, [AUT.] Jerzy Lechowski. Medycyna Weterynaryjna-Veterinary Medicine-Science and Practice 2010 T. 66 Nr 8 s. 555-558

2009

2008

17. Utilization of Pulawska breed for utilizing the pork of specific consumption quality
inne publikacje [AUT.] Marek Babicz, [AUT.] Piotr Kamyk , [AUT.] Andrzej Stasiak. W: Book of abstracts of the 3rd international symposium "Safe food. Plant production, animal production, management", September 18-20, 2008, Bydgoszcz, Poland / University of Technology and Life Sciences in Bydgoszcz, Bydgoszcz 2008, s. 78, 978-83-61314-24-0
18. Możliwości wykorzystania świń rasy puławskiej do produkcji tuczników ciężkich
inne publikacje [AUT.] Marek Babicz, [AUT.] Piotr Kamyk , [AUT.] Andrzej Stasiak, [AUT.] Marcin Pastwa. W: Rodzime rasy zwierząt podstawą żywności regionalnej i ważnym elementem kształtowania krajobrazu, Lublin, Serpelice n. Bugiem, 11-12 wrzesień 2008, - Lublin 2008

2007

2006

2005

2004

Elementów na stronie: