2024

1. Wpływ wytłoków z nasion marchwi na cechy fizyczne pieczywa pszennego.
inne publikacje [AUT.] Michalina Kwiatkowska , [AUT.] Anna Wirkijowska, [AUT.] Dorota Teterycz. W: XVI Interdyscyplinarna Konferencja Naukowa TYGIEL 2024: Interdyscyplinarność kluczem do rozwoju. Abstrakty,21-24 marca 2024 r. Redakcja / Paulina Pomajda, Kamil Maciąg, Lublin 2024 2024, s. 71, 978-83-67670-53-1

2023

3. Effect of dietary fibre waste originating from food production on the gluten structure in common wheat dough
artykuł [AUT. KOR.] Agnieszka Nawrocka , [AUT.] Piotr Zarzycki, [AUT.] Konrad Kłosok , [AUT.] Renata Welc , [AUT.] Anna Wirkijowska, [AUT.] Dorota Teterycz. International Agrophysics 2023 T. 37 Nr 1 s. 101-109, DOI: 10.31545/intagr/159236
5. The influence of tomato and pepper processing waste on bread quality
artykuł [AUT.] Anna Wirkijowska, [AUT.] Piotr Zarzycki, [AUT.] Dorota Teterycz, [AUT. KOR.] Agnieszka Nawrocka , [AUT.] Agata Blicharz-Kania, [AUT.] Paulina Łysakowska. Applied Sciences-Basel 2023 T. 13 Nr 16 s. 9312, DOI: 10.3390/app13169312
6. Wpływ dodatku reishi (Ganoderma lucidum) na skład chemiczny, zawartość polifenoli i aktywność antyoksydacyjną makaronu
inne publikacje [AUT.] Paulina Łysakowska, [AUT. KOR.] Aldona Sobota, [AUT.] Anna Wirkijowska, [AUT.] Dorota Teterycz, [AUT.] Ewa Bator . W: Żywność jako wyzwanie dla współczesnej nauki i przemysłu: XV Konferencja Naukowa z cyklu: Żywność XXI wieku. Kraków, 21–22 września 2023 r. Materiały konferencyjne. Opracowanie redakcyjne / Dorota Gałkowska, Emilia Bernaś, Kraków 2023 2023, s. 36, 978-83-962880-3-5
7. Ocena możliwości wykorzystania błonnika jabłkowego do suplementacji makaronu
inne publikacje [AUT.] Piotr Zarzycki, [AUT.] Anna Wirkijowska, [AUT. KOR.] Aldona Sobota, [AUT.] Dorota Teterycz, [AUT.] Katarzyna Kozłowicz, [AUT.] Agnieszka Sagan. W: Żywność jako wyzwanie dla współczesnej nauki i przemysłu: XV Konferencja Naukowa z cyklu: Żywność XXI wieku. Kraków, 21–22 września 2023 r. Materiały konferencyjne. Opracowanie redakcyjne / Dorota Gałkowska, Emilia Bernaś, Kraków 2023 2023, s. 61, 978-83-962880-3-5
8. The influence of vegetable processing waste from bell pepper and tomato on the baking characteristics of wheat flour and the quality of wheat bread
inne publikacje [AUT.] Piotr Zarzycki, [AUT.] Anna Wirkijowska, [AUT.] Dorota Teterycz, [AUT. KOR.] Agnieszka Nawrocka , [AUT.] Agata Blicharz-Kania, [AUT.] Paulina Łysakowska. W: 14th International Conference on Agrophysics, 11-13 September 2023, Lublin, Poland. Book of Abstracts, Polska Akademia Nauk, Lublin 2023 2023, s. 185, 978-83-89969-82-8
9. Wykorzystanie odpadów z przetwórstwa warzyw w produkcji makaronu
inne publikacje [AUT.] Dorota Teterycz, [AUT. KOR.] Aldona Sobota. W: XXVII Sesja Naukowa Sekcji Młodej Kadry Naukowej PTTŻ „Rozwój Nauk o Żywności. Zrównoważona przyszłość”. Warszawa, 11-12.05.2023. Książka streszczeń., Polskie Towarzystwo Technologów Żywności, Warszawa 2023 2023, s. 58

2022

10. By-products of hemp seed (Cannabis sativa L.) processing as a fortifying additive for durum wheat pasta
inne publikacje [AUT.] Dorota Teterycz, [AUT. KOR.] Aldona Sobota, [AUT.] Paulina Łysakowska, [AUT.] Dominika Przygodzka . W: XXVI Sesja Naukowa Sekcji Młodej Kadry Naukowej "Żywność dzisiaj lokalna czy globalna? Tradycyjna czy innowacyjna?" : Książka streszczeń : 19-20 maja Poznań 2022 (IXth International Session of Young Scientific Staff "Food nowadays local or global? Traditional or innovative?" : Book of abstracts : 19-20 maja Poznań 2022), Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu, Poznań 2022 2022, s. 102
12. Makarony o niskim indeksie glikemicznym z dodatkiem mąki łubinowej i β-glukanów
inne publikacje [AUT. KOR.] Aldona Sobota, [AUT.] Dominik Polak , [AUT.] Ada Krawęcka, [AUT.] Piotr Zarzycki, [AUT.] Dorota Teterycz, [AUT.] Anna Wirkijowska. W: III Konferencja Naukowa Nauka o Zbożach osiągnięcia i perspektywy : streszczenia : Lublin 22-23 września 2022, Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie, Lublin 2022 2022, s. 10, 978-83-7259-372-6, DOI: 10.24326/mon.2022.11
13. Ocena jakości pieczywa pszennego z udziałem produktów ubocznych przerobu pomidorów i papryki
inne publikacje [AUT.] Piotr Zarzycki, [AUT.] Anna Wirkijowska, [AUT.] Dorota Teterycz, [AUT. KOR.] Aldona Sobota, [AUT.] Agata Blicharz-Kania, [AUT. KOR.] Agnieszka Nawrocka . W: III Konferencja Naukowa Nauka o Zbożach osiągnięcia i perspektywy : streszczenia : Lublin 22-23 września 2022, Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie, Lublin 2022 2022, s. 11, 978-83-7259-372-6, DOI: 10.24326/mon.2022.11
14. Wpływ dodatku wytłoków lnianych na jakość i wartość odżywczą wyrobów ciastkarskich
inne publikacje [AUT.] Anna Wirkijowska, [AUT.] Paulina Łysakowska, [AUT.] Dorota Teterycz, [AUT.] Piotr Zarzycki, [AUT. KOR.] Aldona Sobota, [AUT.] Agata Blicharz-Kania. W: III Konferencja Naukowa Nauka o Zbożach osiągnięcia i perspektywy : streszczenia : Lublin 22-23 września 2022, Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie, Lublin 2022 2022, s. 12, 978-83-7259-372-6, DOI: 10.24326/mon.2022.11

2021

16. Hemp seed (Cannabis sativa L.) enriched pasta: physicochemical properties and quality evaluation
artykuł [AUT.] Dorota Teterycz, [AUT. KOR.] Aldona Sobota, [AUT.] Dominika Przygodzka , [AUT.] Paulina Łysakowska. PLoS One 2021 T. 16 Nr 3 s. 0248790, DOI: 10.1371/journal.pone.0248790
18. Występowanie społeczeństwa konsumpcyjnego w dzisiejszych czasach oraz skutki tego zjawiska
rozdział z monografii [AUT.] Patrycja Skwarek, [AUT.] Dorota Teterycz. W: Dysfunkcje i szanse współczesnego społeczeństwa. Redakcja / Monika Iwaniuk, Beata Bujalska, Lublin 2021 2021, Wydawnictwo Naukowe TYGIEL Sp. z o. o., 978-83-66489-85-1

2020

19. Legume flour as a natural colouring component in pasta production
artykuł [AUT.] Dorota Teterycz, [AUT. KOR.] Aldona Sobota, [AUT.] Piotr Zarzycki, [AUT.] Agnieszka Latoch. JOURNAL OF FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY-MYSORE 2020 T. 57 Nr 1 s. 301-309, DOI: 10.1007/s13197-019-04061-5
20. Influence of onion skin powder on nutritional and quality attributes of wheat pasta
artykuł [AUT. KOR.] Monika Michalak-Majewska, [AUT.] Dorota Teterycz, [AUT.] Siemowit Muszyński, [AUT.] Wojciech Radzki, [AUT.] Emilia Sykut-Domańska. PLoS One 2020 T. 15 Nr 1 s. 1-15, DOI: 10.1371/journal.pone.0227942
21. Flaxseed enriched pasta—chemical composition and cooking quality
artykuł [AUT.] Piotr Zarzycki, [AUT.] Emilia Sykut-Domańska, [AUT. KOR.] Aldona Sobota, [AUT.] Dorota Teterycz, [AUT.] Ada Krawęcka, [AUT.] Agata Blicharz-Kania, [AUT.] Dariusz Andrejko, [AUT.] Beata Zdybel. Foods 2020 T. 9 Nr 4, DOI: 10.3390/foods9040404
23. Wpływ wytłoków i mąki konopnej na jakość pieczywa pszennego
inne publikacje [AUT.] Paulina Łysakowska, [AUT.] Sylwia Konat , [AUT.] Anna Wirkijowska, [AUT.] Dorota Teterycz. W: Przegląd badań prowadzonych w studenckich kołach naukowych, Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie, Lublin 2020 2020, s. 166
24. Wpływ ostropestu plamistego (Sylibum marianum L.) Gaertner) na jakość pieczywa pszennego
inne publikacje [AUT.] Łukasz Makulec , [AUT.] Dominika Stasiuk , [AUT.] Anna Wirkijowska, [AUT.] Dorota Teterycz. W: Przegląd badań prowadzonych w studenckich kołach naukowych, Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie, Lublin 2020 2020, s. 167

2019

26. Możliwość wykorzystania produktów ubocznych przemysłu lnianego do produkcji pieczywa funkcjonalnego
inne publikacje [AUT.] Anna Wirkijowska, [AUT. KOR.] Aldona Sobota, [AUT.] Piotr Zarzycki, [AUT.] Dorota Teterycz, [AUT.] Emilia Sykut-Domańska, [AUT.] Katarzyna Serewa. W: II Konferencja Naukowa Nauka o Zbożach "Nowa jakość dla świadomego konsumenta", Poznań 26-27 wrezśnia 2019 r., [Poznań], [2019] 2019, s. 8
27. Możliwość wykorzystania wytłoków i mąki kokosowej jako dodatków funkcjonalnych do produkcji makaronu
inne publikacje [AUT.] Piotr Zarzycki, [AUT.] Emilia Sykut-Domańska, [AUT. KOR.] Aldona Sobota, [AUT.] Dorota Teterycz, [AUT.] Anna Wirkijowska, [AUT.] Jarosław Mazurkiewicz, [AUT.] Ada Krawęcka. W: II Konferencja Naukowa Nauka o Zbożach "Nowa jakość dla świadomego konsumenta", Poznań 26-27 września 2019 r., [Poznań], [2019] 2019
28. Wpływ dodatku (1,3)(1,4)-β-d-glukanówna właściwości fizykochemiczne i jakość kulinarną makaronu
inne publikacje [AUT. KOR.] Aldona Sobota, [AUT.] Ada Krawęcka, [AUT.] Dorota Teterycz, [AUT.] Piotr Zarzycki, [AUT.] Emilia Sykut-Domańska, [AUT.] Anna Wirkijowska, [AUT.] Angelika Hordejuk . W: II Konferencja Naukowa Nauka o Zbożach "Nowa jakość dla świadomego konsumenta", Poznań 26-27 września 2019 r., [Poznań], [2019] 2019

2018

29. Wpływ dodatki mąki łubinowej na właściwości fizyczne, jakość kulinarną i wartość odżywczą makaronów
inne publikacje [AUT.] Dorota Teterycz, [AUT. KOR.] Aldona Sobota, [AUT.] Anna Wirkijowska, [AUT.] Piotr Zarzycki, [AUT.] Emilia Sykut-Domańska, [AUT.] Jarosław Mazurkiewicz. W: Badania i rozwój młodych naukowców w Polsce 2018. Materiały konferencyjne-jesień. Część trzecia-Lublin / Red.nauk.Jędrzej Nyćkowiak,Jacek Leśny, Młodzi Naukowcy, Poznań 2018 2018, s. 130
Elementów na stronie: