2022

2. Bezpieczeństwo wyrobu surowego dojrzewającego z mięsa jelenia szlachetnego
inne publikacje [AUT.] Małgorzata Karwowska, [AUT.] Patrycja Skwarek, [AUT.] Justyna Masłowska , [AUT.] Iwona Ochnik , [AUT.] Anna Kononiuk, [AUT.] Julia Kaczmarczyk , [AUT.] Anna Korzekwa . W: VI Sympozjum Naukowe "Bezpieczeństwo żywnościowe i żywności". Kiry (k. Zakopanego), 25-27 kwietnia 2022 r., [b.m] 2022, s. 12

2021

2020

9. Nitrates/nitrites in food - risk for nitrosative stress and benefits
artykuł [AUT.] Małgorzata Karwowska, [AUT.] Anna Kononiuk. Antioxidants 2020 T. 9 Nr 3 s. 241, DOI: 10.3390/antiox9030241

2019

17. Ocena wpływu dodatku serwatki oraz zastosowanego gatunku mięsa na wybrane cechy jakościowe ekologicznych kiełbas surowo dojrzewających
inne publikacje [AUT.] Anna Kononiuk, [AUT.] Małgorzata Karwowska. W: XXIV Sesja Naukowa sekcji Młodej kadry naukowej PTTŻ oraz VII International Session of Young Scientific Staff "Żywność - wczoraj, dziś i na zdrowe jutro", Olsztyn 23-24 maja 2019 r., [Olsztyn] 2019 2019, s. 44

2018

21. Biogenic amines in foods
inne publikacje [AUT.] Anna Kononiuk, [AUT.] Małgorzata Karwowska. W: Rolnictwo - żywność - zdrowie : V Forum Młodych Przyrodników. Program i streszczenia prac, Lublin 26.05.2018 / [redakcja: Paulina Gil-Kulik, Jolanta Karwat], Lublin 2018 2018, 978-83-939764-4-7
22. Zastosowanie dziczyzny jako surowca do produkcji surowo dojrzewających kiełbas bez dodatku azotanów
inne publikacje [AUT.] Anna Kononiuk, [AUT.] Małgorzata Karwowska. W: XXIII Sesja Naukowa Sekcji Młodej Kadry Naukowej" Żywność – tradycja i nowoczesność" : VI International Session Of Young Scientific Staff "Food - tradition and modernity", Materiały konferencji naukowej, Lublin, 24-25 maj 2018, Lublin 2018 2018, 978-83-63761-74-5
23. Wpływ serwatki kwasowej na wybrane cechy jakościowe wołowych produktów mięsnych
inne publikacje [AUT.] Małgorzata Karwowska, [AUT.] Weronika Sokołowska, [AUT.] Anna Kononiuk, [AUT. KOR.] Karolina Wójciak. W: Żywność a składniki bioaktywne. XIII Konferencja Naukowa z cyklu "Żywność XXI wieku, Kraków, 24-25 września 2018 r. : komunikaty / Iwona Drożdż,Tomasz Tarko, Emilia Bernaś, Marta Liszka-Skoczylas, Jacek Słupski (redaktorzy) ; Polskie Towarzystwo Technologów Żywności. Oddział Małopolski, Wydział Technologii Żywności. Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie, Kraków 2018 2018, s. 32, 978-83-946796-3-7
24. Wpływ serwatki kwasowej na wybrane cechy jakościowe wołowych produktów mięsnych
rozdział z monografii [AUT.] Małgorzata Karwowska, [AUT.] Weronika Sokołowska, [AUT.] Anna Kononiuk, [AUT. KOR.] Karolina Wójciak. W: Surowce pochodzenia zwierzęcego jako źródło składników bioaktywnych / Redaktorzy Jacek Słupski, Tomasz Tarko, Iwona Drożdż, Kraków 2018 2018 s. 164-175, 978-83-946796-2-0
25. Studies on the quality of pork sausages enriched with selected lyophilized vegetables during refrigerated storage
inne publikacje [AUT.] Anna Kononiuk, [AUT.] Małgorzata Karwowska. W: Badania i rozwój młodych naukowców w Polsce 2018. Materiały konferencyjne-jesień. Część trzecia-Lublin / Red.nauk.Jędrzej Nyćkowiak,Jacek Leśny, Młodzi Naukowcy, Poznań 2018 2018, s. 71
26. Czynniki determinujące zawartość amin biogennych w surowo dojrzewających kiełbasach wołowych
inne publikacje [AUT.] Anna Kononiuk, [AUT.] Małgorzata Karwowska. W: Badania i rozwój młodych naukowców w Polsce 2018. Materiały konferencyjne-jesień. Część trzecia-Lublin / Red.nauk.Jędrzej Nyćkowiak,Jacek Leśny, Młodzi Naukowcy, Poznań 2018 2018, s. 72
27. Zafałszowania mięsa i produktów mięsnych na podstawie danych dostępnych w Systemie RASFF
rozdział z monografii [AUT.] Anna Kononiuk, [AUT.] Małgorzata Karwowska. W: Żywienie i żywność. Część I / [ Redakcja naukowa Marcin Baran, Jędrzej Nyćkowiak], Poznań 2018 2018, Młodzi Naukowcy s. 90-96, 978-83-65917-97-3
28. Wpływ przemian fizykochemicznych na jakość wyrobów mięsnych fermentowanych podczas ich wytwarzania
rozdział z monografii [AUT.] Anna Kononiuk, [AUT.] Paulina Kęska. W: Żywienie i żywność. Część I / [ Redakcja naukowa Marcin Baran, Jędrzej Nyćkowiak], Poznań 2018 2018, Młodzi Naukowcy s. 97-103, 978-83-65917-97-3

2017

30. Bezpieczeństwo ekologiczne kiełbas wołowych surowo dojrzewajacych bez dodatku azotanów
inne publikacje [AUT.] Małgorzata Karwowska, [AUT.] Anna Kononiuk, [AUT.] Zbigniew Dolatowski . W: II Sympozjum Naukowe : "Bezpieczeństwo Żywnościowe i Żywności", Kiry (k. Zakopanego), 24-26.04.2017 r., [b.m.] 2017
Elementów na stronie: