2023

1. The effect of fresh Kale (Brassica oleracea var. sabellica) addition and processing conditions on selected biological, physical, and chemical properties of extruded snack pellets
artykuł [AUT.] Jakub Soja, [AUT. KOR.] Maciej Combrzyński, [AUT.] Tomasz Oniszczuk, [AUT.] Beata Biernacka, [AUT.] Agnieszka Wójtowicz, [AUT.] Karol Kupryaniuk, [AUT.] Karolina Wojtunik-Kulesza , [AUT.] Maciej Bąkowski, [AUT.] Marek Gancarz , [AUT.] Jarosław Mołdoch , [AUT.] Jarosław Szponar , [AUT. KOR.] Anna Oniszczuk. MOLECULES 2023 T. 28 Nr 4 s. 1835, DOI: 10.3390/molecules28041835
3. Innovative high-fiber wheat bread fortified with micronized oat and Plantago ovata husks: Spectroscopic and physicochemical characteristics
artykuł [AUT.] Renata Różyło, [AUT.] Regine Schönlechner , [AUT.] Eleonora Charlotte Pichler , [AUT. KOR.] Dariusz Dziki, [AUT.] Arkadiusz Matwijczuk, [AUT.] Beata Biernacka, [AUT.] Michał Świeca. FOOD CHEMISTRY 2023 T. 428 s. 136782, DOI: 10.1016/j.foodchem.2023.136782
4. Fresh Broccoli in fortified snack pellets: extrusion-cooking aspects and physical characteristics
artykuł [AUT.] Marcin Mitrus, [AUT. KOR.] Maciej Combrzyński, [AUT.] Beata Biernacka, [AUT.] Agnieszka Wójtowicz, [AUT.] Marek Milanowski, [AUT.] Karol Kupryaniuk, [AUT.] Marek Gancarz , [AUT.] Jakub Soja, [AUT.] Renata Różyło. Applied Sciences-Basel 2023 T. 13 Nr 14 s. 8138, DOI: 10.3390/app13148138
5. Nutritional characteristics of new generation extruded snack pellets with edible cricket flour processed at various extrusion conditions
artykuł [AUT. KOR.] Maciej Combrzyński, [AUT.] Tomasz Oniszczuk, [AUT.] Agnieszka Wójtowicz, [AUT.] Beata Biernacka, [AUT.] Karolina Wojtunik-Kulesza , [AUT.] Maciej Bąkowski, [AUT.] Renata Różyło, [AUT.] Jarosław Szponar , [AUT.] Jakub Soja, [AUT. KOR.] Anna Oniszczuk. Antioxidants 2023 T. 12 Nr 6 s. 1253, DOI: 10.3390/antiox12061253
6. Fresh chokeberry (Aronia melanocarpa) fruits as valuable additive in extruded snack pellets: selected nutritional and physiochemical properties
artykuł [AUT.] Agnieszka Wójtowicz, [AUT. KOR.] Maciej Combrzyński, [AUT.] Beata Biernacka, [AUT.] Renata Różyło, [AUT.] Maciej Bąkowski, [AUT.] Karolina Wojtunik-Kulesza , [AUT.] Jarosław Mołdoch , [AUT.] Iwona Kowalska . Plants-Basel 2023 T. 12 Nr 18 s. 3276, DOI: 10.3390/plants12183276
7. Analysis of the extrusion-cooking process and selected physical properties of snack pellets with the addition of fresh kale
artykuł [AUT. KOR.] Maciej Combrzyński, [AUT.] Beata Biernacka, [AUT.] Agnieszka Wójtowicz, [AUT.] Karol Kupryaniuk, [AUT.] Tomasz Oniszczuk, [AUT.] Marcin Mitrus, [AUT.] Renata Różyło, [AUT.] Marek Gancarz , [AUT.] Mateusz Stasiak , [AUT.] Kamila Kasprzak-Drozd . International Agrophysics 2023 T. 37 Nr 3 s. 353-364, DOI: 10.31545/intagr/168434
9. Common wheat pasta enriched with ultrafine ground oat husk: physicochemical and sensory properties
artykuł [AUT.] Beata Biernacka, [AUT. KOR.] Dariusz Dziki, [AUT.] Renata Różyło, [AUT.] Urszula Gawlik-Dziki , [AUT.] Renata Nowak , [AUT.] Wioleta Pietrzak . MOLECULES 2023 T. 28 Nr 20 s. 7197, DOI: 10.3390/molecules28207197
10. Possibility of water saving in processing of snack pellets by the application of fresh lucerne sprouts: selected aspects and nutritional characteristics
artykuł [AUT. KOR.] Maciej Combrzyński, [AUT.] Agnieszka Wójtowicz, [AUT.] Beata Biernacka, [AUT.] Tomasz Oniszczuk, [AUT.] Marcin Mitrus, [AUT.] Jakub Soja, [AUT.] Renata Różyło, [AUT.] Karolina Wojtunik-Kulesza , [AUT.] Kamila Kasprzak-Drozd , [AUT. KOR.] Anna Oniszczuk. Journal of Ecological Engineering 2023 T. 24 Nr 12 s. 130-142, DOI: 10.12911/22998993/173009

2022

12. Pasta enriched with dried and powdered leek: physicochemical properties and changes during cooking
artykuł [AUT.] Beata Biernacka, [AUT. KOR.] Dariusz Dziki, [AUT.] Urszula Gawlik-Dziki . MOLECULES 2022 T. 27 Nr 14 s. 4495, DOI: 10.3390/molecules27144495
13. Influence of pretreatments and freeze-drying conditions of Strawberries on drying kinetics and physicochemical properties
artykuł [AUT.] Beata Biernacka, [AUT. KOR.] Dariusz Dziki, [AUT.] Stanisław Rudy, [AUT.] Andrzej Krzykowski, [AUT.] Renata Polak, [AUT.] Laura Dziki . Processes 2022 T. 10 Nr 8 s. 1588, DOI: 10.3390/pr10081588
14. Selected aspects of the use of sprouted seeds in food production
inne publikacje [AUT.] Beata Biernacka. W: 9th International Conference on Food Pathogen and Food Safety. June 20-21, 2022, Paris, France, [b.w], Paris 2022 2022, s. 22-22
15. Wykorzystanie mikronizowanej łuski owsianej do wytwarzania wysokobłonnikowego pieczywa pszennego
inne publikacje [AUT.] Renata Różyło, [AUT.] Regine Schönlechner , [AUT.] Eleonora Charlotte Pichler , [AUT. KOR.] Dariusz Dziki, [AUT.] Arkadiusz Matwijczuk, [AUT.] Beata Biernacka, [AUT.] Michał Świeca.
16. Dried and powdered leaves of parsley as a functional additive to wheat bread
artykuł [AUT. KOR.] Dariusz Dziki, [AUT.] Waleed H. Hassoon , [AUT.] Beata Biernacka, [AUT.] Urszula Gawlik-Dziki . Applied Sciences-Basel 2022 T. 12 Nr 15 s. 7930, DOI: 10.3390/app12157930
17. Ditlenek węgla jako nośnik energii geotermalnej
artykuł [AUT.] Renata Polak, [AUT. KOR.] Dariusz Dziki, [AUT.] Andrzej Krzykowski, [AUT.] Stanisław Rudy, [AUT.] Beata Biernacka. PRZEMYSL CHEMICZNY 2022 T. 101 Nr 9 s. 646-652, DOI: 10.15199/62.2022.9.3

2021

19. Wheat grinding process with low moisture content: a new approach for wholemeal flour production
artykuł [AUT.] Waleed H. Hassoon , [AUT. KOR.] Dariusz Dziki, [AUT.] Antoni Miś , [AUT.] Beata Biernacka. Processes 2021 T. 9 Nr 1 s. 32, DOI: 10.3390/pr9010032
20. Dehydrated at different conditions and powdered leek as a concentrate of biologically active substances: antioxidant activity and phenolic compound profile
artykuł [AUT.] Beata Biernacka, [AUT. KOR.] Dariusz Dziki, [AUT.] Joanna Kozłowska , [AUT.] Iwona Kowalska , [AUT.] Agata Soluch . Materials 2021 T. 14 Nr 20 s. 6127, DOI: 10.3390/ma14206127

2020

22. Banana powder as an additive to common wheat pasta
artykuł [AUT.] Beata Biernacka, [AUT. KOR.] Dariusz Dziki, [AUT.] Renata Różyło, [AUT.] Urszula Gawlik-Dziki . Foods 2020 T. 9 Nr 1 s. 53, DOI: 10.3390/foods9010053
24. Wild strawberry Fragaria vesca L.: kinetics of fruit drying and quality characteristics of the dried fruits
artykuł [AUT.] Andrzej Krzykowski, [AUT. KOR.] Dariusz Dziki, [AUT.] Stanisław Rudy, [AUT.] Urszula Gawlik-Dziki , [AUT.] Emilia Janiszewska-Turak , [AUT.] Beata Biernacka. Processes 2020 T. 8 Nr 10 s. 1-13, DOI: 10.3390/pr8101265
25. Evaluation of color, texture, sensory and antioxidant properties of gels composed of freeze-dried maqui berries and agave sugar
artykuł [AUT.] Patryk Sobaszek , [AUT.] Renata Różyło, [AUT.] Laura Dziki , [AUT.] Urszula Gawlik-Dziki , [AUT.] Beata Biernacka, [AUT.] Marian Panasiewicz. Processes 2020 T. 8 Nr 10 s. 1294, DOI: 10.3390/pr8101294
26. Właściwości fizyczne chleba bezglutenowego z dodatkiem liofilizowanych jagód acai
inne publikacje [AUT.] Renata Różyło, [AUT. KOR.] Monika Siastała , [AUT.] Patryk Sobaszek , [AUT.] Beata Biernacka, [AUT. KOR.] Dariusz Dziki. W: XIX KONFERENCJA NAUKOWO-TECHNICZNA BEMS 2020 ,MIKOŁAJKI – STARE SADY 8-11 WRZEŚNIA, [b.w], Stare Sady 2020 2020, s. 56-57
27. Właściwości fizykochemiczne i sensoryczne makaronów wzbogaconych dodatkiem kawy zbożowej
inne publikacje [AUT.] Beata Biernacka, [AUT. KOR.] Dariusz Dziki, [AUT.] Renata Różyło, [AUT.] Urszula Gawlik-Dziki . W: XIX KONFERENCJA NAUKOWO-TECHNICZNA BEMS 2020 ,MIKOŁAJKI – STARE SADY 8-11 WRZEŚNIA, [b.w], Stare Sady 2020 2020, s. 17-18

2019

28. Changes in pasta properties during cooking and short-time storage
artykuł [AUT.] Beata Biernacka, [AUT. KOR.] Dariusz Dziki, [AUT.] Antoni Miś , [AUT.] Stanisław Rudy, [AUT.] Andrzej Krzykowski, [AUT.] Renata Polak, [AUT.] Renata Różyło. International Agrophysics 2019 T. 33 Nr 3 s. 323-330, DOI: 10.31545/intagr/110806
29. Freeze-dried elderberry and chokeberry as natural colorants for gluten-free wafer sheets
artykuł [AUT.] Renata Różyło, [AUT. KOR.] Monika Siastała , [AUT. KOR.] Dariusz Dziki, [AUT.] Beata Biernacka, [AUT.] Grażyna Cacak-Pietrzak , [AUT.] Sławomir Gawłowski, [AUT.] Adam Zdybel. International Agrophysics 2019 T. 33 Nr 2 s. 217-225, DOI: 10.31545/intagr/109422
Elementów na stronie: