Rodzaj publikacji:
*
Rodzaj publikacji
artykuł
monografia
rozdział z monografii
inne publikacje
Rok od:
*
Rok do:
*
Filtruj
Wykaz autora
Pobierz wykaz autora
2024
1.
Impact of calcium chloride addition on the microstructural and physicochemical properties of pea protein isolate-based films plasticized with glycerol and sorbitol
artykuł
[AUT.]
Dariusz Kowalczyk
, [AUT.]
Waldemar Kazimierczak .
Coatings
2024 T. 19 Nr 9 s. 1116, DOI: 10.3390/coatings14091116
2023
2.
Inherently acidic films based on chitosan lactate-doped starches and pullulan as carries of nisin: a comparative study of controlled-release and antimicrobial properties
artykuł
[AUT.]
Dariusz Kowalczyk
, [AUT.]
Monika Karaś
, [AUT.]
Monika Kordowska-Wiater
, [AUT.]
Tomasz Skrzypek
, [AUT.]
Waldemar Kazimierczak .
FOOD CHEMISTRY
2023 T. 404 s. 134760, DOI: 10.1016/j.foodchem.2022.134760
3.
Antioxidant polysaccharide/gelatin blend films loaded with curcumin - a comparative study
artykuł
[AUT.]
Katarzyna Niedźwiadek
, [AUT.]
Dariusz Kowalczyk
, [AUT.]
Magdalena Lis ,
[AUT.]
Monika Basiura-Cembala .
INTERNATIONAL JOURNAL OF BIOLOGICAL MACROMOLECULES
2023 T. 236 s. 123945, DOI: 10.1016/j.ijbiomac.2023.123945
2022
4.
Controlled release of water-soluble astaxanthin from carboxymethyl cellulose/gelatin and octenyl succinic anhydride starch/gelatin blend films
artykuł
[AUT.]
Katarzyna Niedźwiadek
, [AUT.]
Dariusz Kowalczyk
, [AUT.]
Magdalena Lis ,
[AUT.]
Aneta Raszkowska-Kaczor ,
[AUT.]
Emilia Drozłowska .
FOOD HYDROCOLLOIDS
2022 T. 123 s. 107179, DOI: 10.1016/j.foodhyd.2021.107179
5.
Aktywne folie i powłoki jadalne o działaniu przeciwutleniającym
rozdział z monografii
[AUT.]
Dariusz Kowalczyk
. W: Substancje bioaktywne w surowcach i produktach spożywczych. Systemy produkcji i pakowania żywności zapewniające ich zachowanie w łańcuchu żywnościowym pod redakcją / Joanny Stadnik, Lublin 2022 2022,
Wydawnictwo Uniwersytetu Przyrodniczego w Lublinie
s. 207-227, 978-83-7259-353-5
6.
Content of biogenic amines and physical properties of lacto-fermented button mushrooms
artykuł
[AUT. KOR.]
Ewa Jabłońska-Ryś
, [AUT.]
Aneta Sławińska
, [AUT.]
Katarzyna Skrzypczak
, [AUT.]
Dariusz Kowalczyk
, [AUT.]
Joanna Stadnik
.
Applied Sciences-Basel
2022 T. 12 Nr 18 s. 8957, DOI: 10.3390/app12188957
7.
A comprehensive study on gelatin‑ and whey protein isolate‑based edible films as carriers of fireweed (Epilobium angustifolium L.) extract
artykuł
[AUT.]
Dariusz Kowalczyk
, [AUT. KOR.]
Urszula Szymanowska
, [AUT.]
Tomasz Skrzypek
, [AUT.]
Monika Basiura-Cembala ,
[AUT.]
Artur Bartkowiak ,
[AUT.]
Katarzyna Niedźwiadek
.
Food and Bioprocess Technology
2022 T. 15 Nr 11 s. 2547-2561, DOI: 10.1007/s11947-022-02898-x
8.
Functional properties and storage stability of astaxanthin-loaded polysaccharide/gelatin blend films - a comparative study
artykuł
[AUT.]
Katarzyna Niedźwiadek
, [AUT.]
Dariusz Kowalczyk
, [AUT.]
Waldemar Kazimierczak .
Polymers
2022 T. 14 Nr 19 s. 4001, DOI: 10.3390/polym14194001
9.
Effect of potassium salts of iso- α -acids on physicochemical, antioxidant, and antibacterial properties of edible films based on gelatin, carboxymethyl cellulose and their blends
inne publikacje
[AUT.]
Monika Pytka
, [AUT.]
Dariusz Kowalczyk
, [AUT. KOR.]
Urszula Szymanowska
. W: Book of abstracts / Agriculture & Food 10th International Conference / 16-19 August 2022 Burgas, Bulgaria,
[b. wyd.]
, Burgas 2022 2022, s. 32-33
10.
Polysaccharide/chitosan lactate edible films as carries oj nisin: comparison of physicochemical, release, and antimicrobial, properties
inne publikacje
[AUT.]
Dariusz Kowalczyk
, [AUT.]
Monika Karaś
, [AUT.]
Monika Kordowska-Wiater
, [AUT. KOR.]
Urszula Szymanowska
. W: Book of abstracts / Agriculture & Food 10th International Conference / 16-19 August 2022 Burgas, Bulgaria,
[b. wyd.]
, Burgas 2022 2022
11.
Effect of potassium sorbate on the physicochemical, release, and antymicrobiological properties of edible films based on pullulan, gelatine and their blends
inne publikacje
[AUT.]
Monika Kordowska-Wiater
, [AUT.]
Dariusz Kowalczyk
, [AUT.]
Monika Karaś
. W: Book of abstracts / Agriculture & Food 10th International Conference / 16-19 August 2022 Burgas, Bulgaria,
[b. wyd.]
, Burgas 2022 2022, s. s. 33-34
12.
Porównanie jakości wybranych passat pomidorowych dostępnych na rynku krajowym
inne publikacje
[AUT.]
Kinga Konofał ,
[AUT.]
Dariusz Kowalczyk
. W: III Międzynarodowe Sympozjum Studenckich Kół Naukowych. Środowisko – Roślina – Zwierzę – Produkt. Streszczenia.,
Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
, Lublin 2022 2022, s. 184, DOI: 10.24326/mon.2022.2
13.
Porównanie jakości wybranych passat pomidorowych dostępnych na rynku krajowym
rozdział z monografii
[AUT.]
Kinga Konofał ,
[AUT.]
Dariusz Kowalczyk
. , Lublin 2022 2022,
Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
s. 61-69, DOI: 10.24326/mon.2022.8
2021
14.
Edible films based on gelatin, carboxymethyl cellulose, and their blends as carriers of potassium salts of iso-α-acids: Structural, physicochemical and antioxidant properties
artykuł
[AUT.]
Dariusz Kowalczyk
, [AUT. KOR.]
Urszula Szymanowska
, [AUT.]
Tomasz Skrzypek ,
[AUT.]
Monika Basiura-Cembala ,
[AUT.]
Katarzyna Niedźwiadek
, [AUT.]
Martin Biendl .
FOOD HYDROCOLLOIDS
2021 T. 115 s. 106574, DOI: 10.1016/j.foodhyd.2020.106574
15.
Gum arabic/gelatin and water-soluble soy polysaccharides/gelatin blend films as carriers of astaxanthin - A comparative study of the kinetics of release and antioxidant properties
artykuł
[AUT.]
Katarzyna Niedźwiadek
, [AUT.]
Dariusz Kowalczyk
, [AUT.]
Waldemar Kazimierczak .
Polymers
2021 T. 13 Nr 7 s. 1062, DOI: 10.3390/polym13071062
16.
Release of fireweed extract (Epilobium angustifolium L.) from corn starch- and methylcellulose-based films - A comparative study
artykuł
[AUT.]
Dariusz Kowalczyk
, [AUT. KOR.]
Urszula Szymanowska
, [AUT.]
Tomasz Skrzypek
, [AUT.]
Artur Bartkowiak ,
[AUT.]
Małgorzata Materska
, [AUT.]
Katarzyna Niedźwiadek
.
FOOD HYDROCOLLOIDS
2021 T. 120 s. 106887, DOI: 10.1016/j.foodhyd.2021.106887
17.
Mathematical modeling of water-soluble astaxanthin release from binary polysaccharide/gelatin blend matrices
artykuł
[AUT.]
Katarzyna Niedźwiadek
, [AUT.]
Dariusz Kowalczyk
, [AUT.]
Tomasz Skrzypek ,
[AUT.]
Barbara Baraniak
.
Colloids and Interfaces
2021 T. 5 Nr 3 s. 41, DOI: 10.3390/colloids5030041
18.
Corn starch and methylcellulose edible films incorporated with fireweed (Chamaenerion angustifolium L.) extract: Comparison of physicochemical and antioxidant properties
artykuł
[AUT.]
Dariusz Kowalczyk
, [AUT. KOR.]
Urszula Szymanowska
, [AUT.]
Tomasz Skrzypek
, [AUT.]
Monika Basiura-Cembala ,
[AUT.]
Małgorzata Materska
, [AUT.]
Katarzyna Niedźwiadek
.
INTERNATIONAL JOURNAL OF BIOLOGICAL MACROMOLECULES
2021 T. 190 s. 969-977, DOI: 10.1016/j.ijbiomac.2021.09.079
2020
19.
Release kinetics and antimicrobial properties of the potassium sorbate-loaded edible films made from pullulan, gelatin and their blends
artykuł
[AUT.]
Dariusz Kowalczyk
, [AUT.]
Monika Kordowska-Wiater
, [AUT.]
Monika Karaś
, [AUT.]
Emil Zięba ,
[AUT.]
Monika Mężyńska ,
[AUT.]
Agnieszka Wiącek .
FOOD HYDROCOLLOIDS
2020 T. 101 s. 105539, DOI: 10.1016/j.foodhyd.2019.105539
20.
The effect of potassium sorbate on the physicochemical properties of edible films based on pullulan, gelatin and their blends
artykuł
[AUT.]
Dariusz Kowalczyk
, [AUT.]
Tomasz Skrzypek
, [AUT.]
Monika Basiura-Cembala ,
[AUT.]
Katarzyna Niedźwiadek
, [AUT.]
Monika Mężyńska .
FOOD HYDROCOLLOIDS
2020 T. 105 s. 105837, DOI: 10.1016/j.foodhyd.2020.105837
21.
Polysaccharide/gelatin blend films as carriers of ascorbyl palmitate - A comparative study
artykuł
[AUT.]
Katarzyna Niedźwiadek
, [AUT.]
Dariusz Kowalczyk
, [AUT.]
Emilia Drozłowska .
FOOD CHEMISTRY
2020 T. 333 s. 127465, DOI: 10.1016/j.foodchem.2020.127465
22.
Effect of carboxymethyl cellulose/candelilla wax edible coating incorporated with ascorbic acid on the physicochemical and sensory qualities of prepackaged minimally processed carrots (Daucus carota L.) during cold storage
artykuł
[AUT.]
Dariusz Kowalczyk
, [AUT.]
Tomasz Skrzypek
, [AUT.]
Katarzyna Niedźwiadek
.
JOURNAL OF FOOD PROCESSING AND PRESERVATION
2020 T. 44 Nr 9 s. 14713, DOI: 10.1111/jfpp.14713
23.
Release kinetics and antibacterial activity of potassium salts of iso-α-acids loaded into the films based on gelatin, carboxymethyl cellulose and their blends
artykuł
[AUT.]
Dariusz Kowalczyk
, [AUT.]
Monika Pytka
, [AUT. KOR.]
Urszula Szymanowska
, [AUT.]
Tomasz Skrzypek ,
[AUT.]
Katarzyna Niedźwiadek
, [AUT.]
Martin Biendl .
FOOD HYDROCOLLOIDS
2020 T. 109 s. 106104, DOI: 10.1016/j.foodhyd.2020.106104
24.
The effect of sodium ascorbate on the mechanical and optical properties of gelatin films
inne publikacje
[AUT.]
Katarzyna Niedźwiadek
, [AUT.]
Dariusz Kowalczyk
. W: Badania i rozwój młodych naukowców w Polsce 2020. Materiały konferencyjne- wiosna. Część III. Redakcja naukowa dr. Jędrzej Nyćkowiak i dr. hab Jacek Leśny,
Młodzi Naukowcy
, Poznań 2020 2020, s. 60, 978-83-66392-65-6
25.
Wpływ askorbinianu sodu na właściwości mechaniczne i optyczne filmów żelatynowych
rozdział z monografii
[AUT.]
Katarzyna Niedźwiadek
, [AUT.]
Dariusz Kowalczyk
. W: Żywność i żywienie / Redakcja naukowa Marcin Baran, Jędrzej Nyćkowiak, Poznań 2020 2020,
Młodzi Naukowcy
T. 10 s. 81-86, 978-83-66392-59-5
2019
26.
Potential anti-inflammatory and lipase inhibitory peptides generated by in vitro gastrointestinal hydrolysis of heat treated millet grains
artykuł
[AUT.]
Anna Jakubczyk
, [AUT. KOR.]
Urszula Szymanowska
, [AUT.]
Monika Karaś
, [AUT.]
Urszula Złotek
, [AUT.]
Dariusz Kowalczyk
.
CyTA-Journal of Food
2019 T. 17 Nr 1 s. 324-333, DOI: 10.1080/19476337.2019.1580317
27.
Physiological, qualitative, and microbiological changes of minimally processed Brussels sprouts in response to coating with carboxymethyl cellulose/candelilla wax emulsion
artykuł
[AUT.]
Dariusz Kowalczyk
, [AUT.]
Monika Kordowska-Wiater
, [AUT.]
Klaudia Kałwa
, [AUT.]
Tomasz Skrzypek
, [AUT.]
Małgorzata Sikora
, [AUT.]
Katarzyna Niedźwiadek
.
JOURNAL OF FOOD PROCESSING AND PRESERVATION
2019 T. 43 s. 1-8, DOI: 10.1111/jfpp.14004
28.
Edible films made from blends of gelatin and polysaccharide-based emulsifiers - A comparative study
artykuł
[AUT.]
Katarzyna Niedźwiadek
, [AUT.]
Dariusz Kowalczyk
, [AUT.]
Emil Zięba ,
[AUT.]
Waldemar Kazimierczak ,
[AUT.]
Monika Mężyńska ,
[AUT.]
Monika Basiura-Cembala ,
[AUT.]
Agnieszka Wiącek .
FOOD HYDROCOLLOIDS
2019 T. 96 s. 555-567, DOI: 10.1016/j.foodhyd.2019.05.053
29.
Zawartość likopenu i właściwości przeciwutleniające wybranych soków pomidorowych
rozdział z monografii
[AUT.]
Dariusz Kowalczyk
, [AUT.]
Katarzyna Niedźwiadek
. W: Nauki przyrodnicze. Część III - Żywienie i żywność, Poznań 2019 2019,
Młodzi Naukowcy
s. 75-80, 978-83-66392-35-9
30.
Wpływ modyfikacji peroksydazą chrzanu nawłaściwości filmów jadalnych otrzymanych z białek grochu
rozdział z monografii
[AUT.]
Katarzyna Niedźwiadek
, [AUT.]
Dariusz Kowalczyk
, [AUT.]
Justyna Bochniak ,
[AUT.]
Barbara Baraniak
. W: Biomedycyna i zagadnienia pokrewne. Tom 1 / red. Alicja DanielewskaBarbara Wrzyszcz, Lublin 2019 2019,
Wydawnictwo Naukowe TYGIEL Sp. z o. o.
T. 1 s. 196-205, 978-83-65932-69-3
1
2
3
Elementów na stronie:
10
20
30
40
50