2024

1. Impact of extensive sheep grazing on the biochemical status of soils of the grassland habitat of natura 2000
artykuł [AUT. KOR.] Barbara Futa, [AUT.] Joanna Trzcińska , [AUT.] Krzysztof Patkowski. Journal of Ecological Engineering 2024 T. 25 Nr 1 s. 256-268, DOI: 10.12911/22998993/174652

2023

4. The impact of grazing of native breeds of farm animals on the biochemical condition of soils within large-scale protected area
inne publikacje [AUT. KOR.] Barbara Futa, [AUT.] Krzysztof Patkowski. W: Materiały Konferencyjne Międzynarodowego Kongresu: Szanse nauk o zwierzętach. 70 lat Wydziału Nauk o Zwierzętach I Biogospodarki. Wydział Nauk o Zwierzętach i Biogospodarki. Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie. Lublin, 2023., Lublin 2023 2023
5. Małe przeżuwacze oraz wielbłądowate w gospodarstwach agroturystycznych
rozdział z monografii [AUT.] Paulina Nazar, [AUT.] Andrzej Junkuszew, [AUT.] Monika Greguła-Kania, [AUT.] Krzysztof Patkowski, [AUT.] Wiktor Bojar, [AUT.] Szczepan Leszczyński . W: Szanse nauk o zwierzętach/ pod redakcją Brygidy Ślaskiej, Andrzeja Junkuszewa, Bożeny Kiczorowskiej., Lublin 2023 2023, Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie s. 72-77, 978-83-7259-415-0
6. The activity of neutrophils isolated after biomaterial implantation, response to different blood-derived products. The study on sheep model
inne publikacje [AUT. KOR.] Joanna Wessely-Szponder, [AUT.] Nguyen Ngoc D. , [AUT.] Drzewiecka B. , [AUT.] Tomasz Szponder, [AUT.] Krzysztof Patkowski, [AUT.] Andrzej Junkuszew, [AUT.] Szymczak B. . W: 2023 Vol. 74 Supp. 1 - 29th Congress of The Polish Physiological Society, September 21-23, 2023 Łódź, Poland - Book of Programme and Abstracts, JOURNAL OF PHYSIOLOGY AND PHARMACOLOGY 2023, s. 77

2022

7. Ocena przydatności mięsa jagniąt ras wrzosówka, uhruska i świniarka oraz mleka fermentowanego do produkcji niepeklowanych wędlin surowych dojrzewających
inne publikacje [AUT.] Małgorzata Karwowska, [AUT. KOR.] Dariusz Stasiak, [AUT.] Krzysztof Patkowski, [AUT.] Karolina Wójciak. W: Konferencja Międzynarodowa pt.: Rodzime rasy zwierząt jako ważny element ochrony bioróżnorodności, zachowania tradycji regionów oraz produkcji żywności o podwyższonych walorach prozdrowotnych połączona z Jubileuszem 50-lecia pracy naukowej prof. dr hab. dr h.c. multi Zygmunta Litwińczuka, oraz 70-leciem Katedry Hodowli i Ochrony Zasobów Genetycznych Bydła, Lublin, 14-15 czerwca 2022 r., Lublin 2022 2022, s. 44
8. Jakość wyrobów blokowych z mięsa jagnięcego z dodatkiem fermentowanego mleka
inne publikacje [AUT. KOR.] Dariusz Stasiak, [AUT.] Karolina Wójciak, [AUT.] Małgorzata Karwowska, [AUT.] Justyna Libera, [AUT.] Krzysztof Patkowski. W: Konferencja Międzynarodowa pt.: Rodzime rasy zwierząt jako ważny element ochrony bioróżnorodności, zachowania tradycji regionów oraz produkcji żywności o podwyższonych walorach prozdrowotnych połączona z Jubileuszem 50-lecia pracy naukowej prof. dr hab. dr h.c. multi Zygmunta Litwińczuka, oraz 70-leciem Katedry Hodowli i Ochrony Zasobów Genetycznych Bydła, Lublin, 14-15 czerwca 2022 r., Lublin 2022 2022, s. 76

2021

2020

2019

18. Monitoring pedosfery
rozdział z monografii [AUT.] Elżbieta J. Bielińska , [AUT. KOR.] Barbara Futa, [AUT.] Krzysztof Patkowski, [AUT.] T. Gruszecki . W: Rasy rodzime w ochronie przyrody i produkcji żywności prozdrowotnej / redakcja naukowa Tomasz M. Gruszecki, Andrzej Junkuszew., Lublin 2019 2019, Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie s. 30-45, 978-83-7259-304-7
19. Wypas jako forma ochrony środowiska przyrodniczego
rozdział z monografii [AUT.] Anna Szymanowska, [AUT.] Krzysztof Patkowski, [AUT.] Paweł Żółkiewski, [AUT.] T. Gruszecki , [AUT.] Andrzej Junkuszew, [AUT.] Paulina Nazar, [AUT.] Witold Chabuz, [AUT.] Piotr Stanek, [AUT.] Wioletta Sawicka-Zugaj, [AUT. KOR.] Antoni Lipiec. W: Rasy rodzime w ochronie przyrody i produkcji żywności prozdrowotnej / redakcja naukowa Tomasz M. Gruszecki, Andrzej Junkuszew., Lublin 2019 2019, Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie s. 112-125, 978-83-7259-304-7
20. Wpływ wypasu na organizm zwierząt
rozdział z monografii [AUT.] Monika Greguła-Kania, [AUT.] Andrzej Junkuszew, [AUT.] Paulina Nazar, [AUT.] Krzysztof Patkowski, [AUT. KOR.] Antoni Lipiec, [AUT.] T. Gruszecki . W: Rasy rodzime w ochronie przyrody i produkcji żywności prozdrowotnej / redakcja naukowa Tomasz M. Gruszecki, Andrzej Junkuszew., Lublin 2019 2019, Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie s. 164-174, 978-83-7259-304-7
21. Behawior zwierząt podczas wypasu
rozdział z monografii [AUT.] Krzysztof Patkowski, [AUT.] Piotr Stanek, [AUT.] Witold Chabuz, [AUT.] Wioletta Sawicka-Zugaj, [AUT.] Paweł Żółkiewski, [AUT.] Zygmunt Litwińczuk, [AUT. KOR.] Antoni Lipiec, [AUT.] T. Gruszecki . W: Rasy rodzime w ochronie przyrody i produkcji żywności prozdrowotnej / redakcja naukowa Tomasz M. Gruszecki, Andrzej Junkuszew., Lublin 2019 2019, Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie s. 175-189, 978-83-7259-304-7
26. Wpływ wypasu owiec na proces odtwarzania się muraw kserotermicznych na obszarze Kąty PLH060010
inne publikacje [AUT.] M. Kulik , [AUT.] M. Warda , [AUT.] Andrzej Bochniak, [AUT.] Krzysztof Patkowski, [AUT.] T. Gruszecki , [AUT.] Wiktor Bojar, [AUT.] Andrzej Junkuszew, [AUT.] Elżbieta J. Bielińska , [AUT. KOR.] Barbara Futa. W: "Botanika bez granic"- 58. Zjazd Polskiego Towarzystwa Botanicznego. Streszczenia Referatów i Plakatów58. Zjazdu PTB, Kraków 1-7 lipca 2019="Botany without borders"-58th Congress of the Polish Botanical Society. Abstracts of Lectures and Postersof the 58th PBS Congress, Krakow 1-7 July 2019, Polskie Towarzystwo Botaniczne 2019, s. 100

2018

28. Mutual relations between PAHs derived from atmospheric deposition, enzymatic activity, and humic substances in soils of differently urbanized areas
artykuł [AUT.] Elżbieta J. Bielińska , [AUT. KOR.] Barbara Futa, [AUT.] Aleksandra Ukalska-Jaruga , [AUT.] Jerzy Weber , [AUT.] Szymon Chmielewski, [AUT.] Sylwia Wesołowska, [AUT.] Agnieszka Mocek-Płóciniak , [AUT.] Krzysztof Patkowski, [AUT.] Lilla Mielnik . JOURNAL OF SOILS AND SEDIMENTS 2018 T. 18 Nr 8 s. 2682-2691, DOI: 10.1007/s11368-018-1937-z
30. Influence of lamb breed on physicochemical properties of raw-fermented sausage with acid whey addition
inne publikacje [AUT.] Karolina Ferysiuk, [AUT.] Karolina Wójciak, [AUT. KOR.] Dariusz Stasiak, [AUT.] Elżbieta Solska, [AUT.] Krzysztof Patkowski. W: XXIII Sesja Naukowa Sekcji Młodej Kadry Naukowej" Żywność – tradycja i nowoczesność" : VI International Session Of Young Scientific Staff "Food - tradition and modernity", Materiały konferencji naukowej, Lublin, 24-25 maj 2018, Lublin 2018 2018, 978-83-63761-74-5
Elementów na stronie: