2024

1. Tomato pomace as natural antioxidants inhibiting oxidation processes in raw fermented sausages.
inne publikacje [AUT.] Patrycja Skwarek, [AUT.] Małgorzata Karwowska. W: 3rd International PhD Student’s Conference at the University of Life Sciences in Lublin, Poland: ENVIRONMENT – PLANT – ANIMAL – PRODUCT, 24 April 2024, Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie, Lublin 2024 2024, s. 014, DOI: 10.24326/ICDSUPL3.F014
2. Sterilized canned lamb with non-standard starch as a fat replacement - comparison of properties during storage
inne publikacje [AUT. KOR.] Robert Waraczewski, [AUT.] Joanna Stasiak , [AUT.] Patrycja Skwarek, [AUT.] Dariusz Stasiak , [AUT.] Bartosz Sołowiej. W: 3rd International PhD Student’s Conference at the University of Life Sciences in Lublin, Poland: ENVIRONMENT – PLANT – ANIMAL – PRODUCT, 24 April 2024, Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie, Lublin 2024 2024, s. 016, DOI: 10.24326/ICDSUPL3.F016
3. Wpływ zastosowania czosnku niedźwiedziego (Allinum Ursinum L) w żywieniu indyków na potencjał przeciwutleniający mięsa.
inne publikacje [AUT.] Patrycja Skwarek, [AUT.] Małgorzata Karwowska. W: Żywność wobec wyzwań współczesnego świata. XXVIII sesja naukowe sekcji młodej kadry naukowej. Książka streszczeń. 16-17 maj 2024, Gdańsk., Gdańsk 2024 2024, s. 43
4. Tomato pomace powder as a functional ingredient in minced meat products—influence on technological and sensory properties of traditional serbian minced meat product Ćevapi
artykuł [AUT. KOR.] Slaviša Stajić , [AUT.] Patrycja Skwarek, [AUT.] Sanja Đurđević , [AUT.] Małgorzata Karwowska, [AUT.] Boris Pisinov , [AUT.] Igor Tomasevic , [AUT.] Vladimir Kurćubić . Processes 2024 T. 12 Nr 7 s. 1330, DOI: 10.3390/pr12071330

2023

7. Influence of tomato pomace on selected quality characteristics of raw fermented sausages.
inne publikacje [AUT.] Patrycja Skwarek, [AUT.] Małgorzata Karwowska. W: 2nd International PhD Student’s Conference at the University of Life Sciences in Lublin, Poland: ENVIRONMENT – PLANT – ANIMAL – PRODUCT, 19 April 2023, Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie, Lublin 2023 2023, s. 046, DOI: 10.24326/ICDSUPL2.T046
8. Wytłoki pomidorowe jako innowacyjny dodatek do kiełbas surowo dojrzewających o obniżonej zawartości azotanów.
inne publikacje [AUT.] Patrycja Skwarek, [AUT.] Małgorzata Karwowska. W: "Rozwój nauk o żywności. Zrównoważona przyszłość". Książka streszczeń. XXVII sesja naukowa sekcji młodej kadry naukowej 11-12 maj, Warszawa., Warszawa 2023 2023, s. 54
9. The utilization of non-standard hydrocolloids in meat gel strengthening of sterilized canned lamb.
inne publikacje [AUT. KOR.] Robert Waraczewski, [AUT.] Patrycja Skwarek, [AUT.] Joanna Stasiak . W: Książka streszczeń. XXVII sesja naukowa sekcji młodej kadry naukowej "Rozwój nauk o żywności. Zrównoważona przyszłość" 11-12 maja 2023, Warszawa (The book of abstracts. Xth international session of young scientific staff "Food science development. Sustainable future" 11-12 may 2023, Warsaw)., Polskie Towarzystwo Technologów Żywności, Warszawa 2023 2023, s. 78

2022

10. Bezpieczeństwo wyrobu surowego dojrzewającego z mięsa jelenia szlachetnego
inne publikacje [AUT.] Małgorzata Karwowska, [AUT.] Patrycja Skwarek, [AUT.] Justyna Masłowska , [AUT.] Iwona Ochnik , [AUT.] Anna Kononiuk, [AUT.] Julia Kaczmarczyk , [AUT.] Anna Korzekwa . W: VI Sympozjum Naukowe "Bezpieczeństwo żywnościowe i żywności". Kiry (k. Zakopanego), 25-27 kwietnia 2022 r., [b.m] 2022, s. 12
11. Tomato by-products as innovative additives for meat products
inne publikacje [AUT.] Patrycja Skwarek, [AUT.] Małgorzata Karwowska. W: 1st International PhD Student’s Conference at the University of Life Sciences in Lublin, Poland: ENVIRONMENT – PLANT – ANIMAL – PRODUCT., Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie, Lublin 2022 2022, DOI: 10.24326/ICDSUPL1.T031
12. Wykorzystanie składników roślinnych bogatych w substancje bioaktywne, pochodzących z produktów ubocznych przetwórstwa spożywczego jako potencjalnych dodatków do wyrobów mięsnych
inne publikacje [AUT.] Patrycja Skwarek, [AUT.] Małgorzata Karwowska. W: IV Ogólnopolska Konferencja Naukowa „Problem odpadów i ich zagospodarowania”. Abstrakty, Wydawnictwo Naukowe TYGIEL Sp. z o. o., Lublin 2022 2022, s. 29-30, 978-83-67194-19-8

2021

14. Ocena preferencji żywieniowych studentów Uniwersytetu Przyrodniczego w Lublinie
rozdział z monografii [AUT.] Patrycja Skwarek, [AUT.] Karol Jakubowski , [AUT.] Justyna Libera, [AUT.] Ada Krawęcka. W: Żywienie i produkcja żywności - przegląd najnowszych doniesień. Redakcja / Beata Bujalska, Joanna Kozłowska, Lublin 2021 2021, Wydawnictwo Naukowe TYGIEL Sp. z o. o. s. 49-6, 978-83-66489-97-4
15. Występowanie społeczeństwa konsumpcyjnego w dzisiejszych czasach oraz skutki tego zjawiska
rozdział z monografii [AUT.] Patrycja Skwarek, [AUT.] Dorota Teterycz. W: Dysfunkcje i szanse współczesnego społeczeństwa. Redakcja / Monika Iwaniuk, Beata Bujalska, Lublin 2021 2021, Wydawnictwo Naukowe TYGIEL Sp. z o. o., 978-83-66489-85-1
17. Ocena preferencji żywieniowych studentów Uniwersytetu Przyrodniczego w Lublinie
inne publikacje [AUT.] Patrycja Skwarek, [AUT.] Justyna Libera, [AUT.] Karol Jakubowski , [AUT.] Ada Krawęcka. W: III Ogólnopolska Konferencja Naukowa Nutricib „Żywność i żywienie – przegląd i badania” 27.05.2021. Abstrakty, Wydawnictwo Naukowe TYGIEL Sp. z o. o., Lublin 2021 2021, s. 24, 978-83-66861-36-7
18. Porównanie jakości wybranych czerwonych win dostępnych na rynku i wina produkowanego w warunkach domowych
inne publikacje [AUT.] Patrycja Skwarek, [AUT.] Urszula Gawlik-Dziki . W: IV Ogólnopolska Konferencja Naukowa „Nauki przyrodnicze na rzecz człowieka i środowiska”. Abstrakty. Redakcja: Beata Bujalska, Konrad Skrzątek, Wydawnictwo Naukowe TYGIEL Sp. z o. o., Lublin 2021 2021, s. 27-28, 978-83-66861-19-0
19. Projekt potencjalnie probiotycznego napoju mlecznego z dodatkiem nasion ostropestu
inne publikacje [AUT.] Patrycja Skwarek, [AUT.] Justyna Libera, [AUT.] Katarzyna Woźniak . W: IV Ogólnopolska Konferencja Naukowa „Rośliny w naukach medycznych i przyrodniczych” 28.05.2021. Abstrakty, Wydawnictwo Naukowe TYGIEL Sp. z o. o., Lublin 2021 2021, s. 31-32, 978-83-66861-39-8
20. Jakość żywności na podstawie raportu RASFF w okresie od 01.01.2019 do 31.12.2020 roku w krajach Unii Europejskiej
inne publikacje [AUT.] Patrycja Skwarek, [AUT.] Justyna Libera. W: Młodzi Liderzy Jakości 2021. Książka abstraktów, Uniwersytet Ekonomiczny w Poznaniu, Poznań 2021 2021, s. 37
21. Występowanie trendów clean label i zero waste w strategiach produkcji żywności
rozdział z monografii [AUT.] Patrycja Skwarek, [AUT.] Justyna Libera. W: Wybrane problemy środowiska przyrodniczego w ujęciu naukowym, Lublin 2021 2021, Wydawnictwo Naukowe TYGIEL Sp. z o. o. s. 186-195, 978-83-66489-62-2
22. Nanotechnologie wykorzystywane w przemyśle spożywczym
inne publikacje [AUT.] Patrycja Skwarek. W: V Ogólnopolska Konferencja Naukowa Nanotechnologia wobec oczekiwań XXI w. Abstrakty. Redakcja:Alicja Danielewska, Monika Maciąg, Wydawnictwo Naukowe TYGIEL Sp. z o. o., Lublin 2021 2021, s. 20, 978-83-66861-35-0
Elementów na stronie: