2024

2. Pleiotropic potential of evernia prunastri extracts and their main compounds evernic acid and atranorin: in vitro and in silico studies
artykuł [AUT. KOR.] Elżbieta Studzińska-Sroka , [AUT.] Magdalena Bulicz , [AUT.] Marika Henkel , [AUT.] Natalia Rosiak , [AUT.] Walendowska Magdalena Paczkowska- , [AUT.] Dominik Szwajgier, [AUT.] Ewa Baranowska-Wójcik, [AUT.] Katarzyna Korybalska , [AUT.] Judyta Cielecka-Piontek . MOLECULES 2024 T. 29 Nr 1 s. 233, DOI: 10.3390/molecules29010233
4. An assessment of women’s knowledge of the menstrual cycle and the influence of diet and adherence to dietary patterns on the alleviation or exacerbation of menstrual distress
artykuł [AUT.] Anna Ciołek, [AUT. KOR.] Małgorzata Kostecka, [AUT.] Julianna Kostecka , [AUT.] Paulina Kawecka , [AUT.] Monika Popik-Samborska . Nutrients 2024 T. 16 Nr 1 s. 69, DOI: 10.3390/nu16010069
5. The effect of peppermint and thyme oils on stabilizing the fatty acid profile of sunflower oil
artykuł [AUT. KOR.] Radosław Kowalski, [AUT.] Grażyna Kowalska, [AUT.] Przemysław Mitura , [AUT.] Rafał Rowiński, [AUT.] Urszula Pankiewicz, [AUT.] Joanna Hawlena. MOLECULES 2024 T. 29 Nr 2 s. 292, DOI: 10.3390/molecules29020292
6. Health-promoting properties of anthocyanins from cornelian cherry (Cornus mas L.) fruits
artykuł [AUT.] Iwona Szot, [AUT.] Grzegorz Łysiak, [AUT.] Bożena Sosnowska, [AUT.] Justyna Chojdak-Łukasiewicz . MOLECULES 2024 T. 29 Nr 2 s. 449, DOI: 10.3390/molecules29020449
8. Influence of apple pomace on the oxidation status, fatty acidcontent, colour stability and microbiological profile of baked meat products
artykuł [AUT.] Paulina Kęska, [AUT.] Karolina Wójciak, [AUT.] Joanna Stadnik, [AUT.] Maciej Ireneusz Kluz , [AUT.] Miroslava Kačániová , [AUT.] Natália Čmiková , [AUT.] Elżbieta Solska, [AUT.] Katarzyna Mazurek . INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY 2024 T. 59 Nr 3 s. 1591-1604, DOI: 10.1111/ijfs.16908
9. Innovative high fat diet establishes a novel zebrafish model for the study of visceral obesity
artykuł [AUT. KOR.] Katarzyna Smolińska , [AUT.] Jan Sobczyński , [AUT.] Aleksandra Szopa , [AUT.] Artur Wnorowski , [AUT.] Ewa Tomaszewska, [AUT.] Siemowit Muszyński, [AUT.] Anna Winiarska, [AUT.] Tomasz Czernecki, [AUT.] Agata Bielak, [AUT.] Katarzyna Dobrowolska , [AUT.] Kacper Smoliński , [AUT.] Renata Klebaniuk, [AUT. KOR.] Piotr Dobrowolski . Scientific Reports 2024 T. 14 s. 3012
14. Polyphenols influence the development of endometrial cancer by modulating the gut microbiota
artykuł [AUT.] Ewa Baranowska-Wójcik, [AUT.] Anna Winiarska, [AUT.] Piotr Olcha , [AUT.] Małgorzata Kwiecień, [AUT.] Karolina Jachimowicz-Rogowska, [AUT.] Łukasz Nowakowski , [AUT.] Andrzej Miturski , [AUT.] Krzysztof Gałczyński . Nutrients 2024 T. 16 Nr 5 s. 681, DOI: 10.3390/nu16050681
15. Supplementation of nutraceuticals from dwarf kiwi and apple Improves lipid profile in overweight adults
artykuł [AUT. KOR.] Joanna Popiolek-Kalisz , [AUT.] Paweł Glibowski, [AUT.] Ewa Solarska. Applied Sciences-Basel 2024 T. 14 Nr 4 s. 1324, DOI: 10.3390/app14041324
16. Acute and chronic exposure to linagliptin, a selective inhibitor of dipeptidyl peptidase-4 (DPP-4), has an effect on dopamine, serotonin and noradrenaline level in the striatum and hippocampus of rats
artykuł [AUT. KOR.] Małgorzata Łupina , [AUT.] Agnieszka Wąsik , [AUT.] Irena Baranowska-Bosiacka , [AUT.] Maciej Tarnowski , [AUT.] Tymoteusz Słowik , [AUT.] Piotr Listos, [AUT.] Jolanta Kotlińska , [AUT.] Danuta Kosik-Bogacka , [AUT.] Izabela Gutowska , [AUT.] Joanna Listos . INTERNATIONAL JOURNAL OF MOLECULAR SCIENCES 2024 T. 25 Nr 5 s. 3008, DOI: 10.3390/ijms25053008
17. Powdered plant beverages obtained by spray-drying without carrier addition-physicochemical and chemometric studies
artykuł [AUT.] Katarzyna Samborska , [AUT.] Iwona Budziak-Wieczorek, [AUT.] Arkadiusz Matwijczuk, [AUT.] Dorota Witrowa-Rajchert , [AUT.] Mariusz Gagoś, [AUT.] Bożena Gładyszewska, [AUT.] Dariusz Karcz , [AUT.] Katarzyna Rybak , [AUT.] Maciej Jaskulski , [AUT.] Alicja Barańska , [AUT.] Aleksandra Jedlińska . Scientific Reports 2024 T. 14 s. 4488, DOI: 10.1038/s41598-024-54978-x
18. Cooperativity of ESPT and aggregation-induced emission effects—an experimental and theoretical analysis of a 1,3,4-thiadiazole derivative
artykuł [AUT.] Iwona Budziak-Wieczorek, [AUT.] Dominika Kaczmarczyk , [AUT.] Klaudia Rząd , [AUT.] Mariusz Gagoś, [AUT.] Andrzej Stepulak , [AUT.] Beata Myśliwa-Kurdziel , [AUT.] Dariusz Karcz , [AUT.] Karolina Starzak , [AUT.] Gotard Burdziński , [AUT.] Monika Srebro‑Hooper , [AUT.] Arkadiusz Matwijczuk. INTERNATIONAL JOURNAL OF MOLECULAR SCIENCES 2024 T. 25 Nr 6, DOI: 10.3390/ijms25063352
20. Combined antimicrobial action of streptomycin and terpenes against atypical mycobacteria isolated from fish
artykuł [AUT.] Leszek Guz, [AUT. KOR.] Krzysztof Puk, [AUT.] Dominik Szwajgier, [AUT.] Anna Pastuszka . POLISH JOURNAL OF VETERINARY SCIENCES 2024 T. 27 Nr 1 s. 135-138, DOI: 10.24425/pjvs.2024.149334
21. The application of chitosan as an eco-filler of polymeric composites.
artykuł [AUT.] Karolina Fila , [AUT. KOR.] Beata Podkościelna , [AUT.] Katarzyna Szymczyk . ADSORPTION-JOURNAL OF THE INTERNATIONAL ADSORPTION SOCIETY 2024 T. 30 Nr 3-4 s. 157, DOI: 10.1007/s10450-023-00403-0
23. Studies on the effects of fermentation on the phenolic profile and biological activity of three cultivars of Kale
artykuł [AUT. KOR.] Magdalena Michalak-Tomczyk , [AUT.] Ewa Baranowska-Wójcik, [AUT.] Dominik Szwajgier, [AUT.] Anna Rymuszka , [AUT.] Wirginia Kukuła-Koch, [AUT.] Jacek Jachuła, [AUT.] Agnieszka Welman-Styk , [AUT.] Kinga Kędzierska . MOLECULES 2024 T. 29 Nr 8 s. 1727, DOI: 10.3390/molecules29081727
24. Lactic acid bacteria in sustainable food production.
artykuł [AUT.] Kamila Rachwał, [AUT. KOR.] Klaudia Gustaw. Sustainability 2024 T. 16 Nr 8 s. 3362, DOI: 10.3390/su16083362
25. Quality and functional properties of bread containing the addition of probiotically fermented Cicer arietinum
artykuł [AUT.] Katarzyna Skrzypczak, [AUT. KOR.] Anna Wirkijowska, [AUT.] Krzysztof Przygoński , [AUT.] Konrad Terpiłowski , [AUT.] Agata Blicharz-Kania. FOOD CHEMISTRY 2024 T. 448 s. 139117, DOI: 10.1016/j.foodchem.2024.139117
26. Nutritional value and physicochemical properties of male and female broad-breasted Bronze turkey muscle
artykuł [AUT.] Anna Czech, [AUT.] Piotr Domaradzki, [AUT.] Mateusz Niedzielak , [AUT.] Joanna Stadnik. Foods 2024 T. 13 Nr 9 s. 1369, DOI: 10.3390/foods13091369
29. Kongres Europejskich Towarzystw i Kolegiów Patologii Weterynaryjnej i Patologii Klinicznej
artykuł [AUT.] Wojciech Łopuszyński, [AUT.] Izabela Dolka , [AUT.] Michał Reichert . Życie Weterynaryjne 2024 T. 99 Nr 1 s. 9-11
30. Proteomika - nowoczesna analiza białek
inne publikacje [AUT. KOR.] Aleksandra Kamińska , [AUT.] Aleksandra Garbacz, [AUT.] Jan Sadurski . W: V Międzynarodowe Sympozjum Studenckich Kół Naukowych. Środowisko - Roślina - Zwierzę - Produkt. Streszczenia, Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie, Lublin 2024 2024, s. 169
Elementów na stronie: