2024

3. Quality and functional properties of bread containing the addition of probiotically fermented Cicer arietinum
artykuł [AUT. KOR.] Katarzyna Skrzypczak, [AUT.] Anna Wirkijowska, [AUT.] Krzysztof Przygoński , [AUT.] Konrad Terpiłowski , [AUT.] Agata Blicharz-Kania. FOOD CHEMISTRY 2024 T. 448 s. 139117, DOI: 10.1016/j.foodchem.2024.139117

2023

5. Effect of dietary fibre waste originating from food production on the gluten structure in common wheat dough
artykuł [AUT. KOR.] Agnieszka Nawrocka , [AUT.] Piotr Zarzycki, [AUT.] Konrad Kłosok , [AUT.] Renata Welc-Falęciak , [AUT.] Anna Wirkijowska, [AUT.] Dorota Teterycz. International Agrophysics 2023 T. 37 Nr 1 s. 101-109, DOI: 10.31545/intagr/159236
6. The potential of aquafaba as a structure-shaping additive in plant-derived food technology
artykuł [AUT.] Joanna Stasiak , [AUT.] Dariusz Stasiak, [AUT. KOR.] Justyna Libera. Applied Sciences-Basel 2023 T. 13 Nr 7 s. 4122, DOI: 10.3390/app13074122
10. The influence of tomato and pepper processing waste on bread quality
artykuł [AUT.] Anna Wirkijowska, [AUT.] Piotr Zarzycki, [AUT.] Dorota Teterycz, [AUT. KOR.] Agnieszka Nawrocka , [AUT.] Agata Blicharz-Kania, [AUT.] Paulina Łysakowska. Applied Sciences-Basel 2023 T. 13 Nr 16 s. 9312, DOI: 10.3390/app13169312
11. Nutrition value of baked meat products fortified with lyophilized dragon fruit (Hylocereus undatus)
artykuł [AUT.] Paulina Kęska, [AUT.] Patrycja Gazda , [AUT.] Łukasz Siłka , [AUT.] Katarzyna Mazurek , [AUT. KOR.] Joanna Stadnik. Foods 2023 T. 12 Nr 19 s. 3550, DOI: 10.3390/foods12193550
12. Comparative study of antioxidant, antiglycation and chemoprotective potential of beetroot juice powder formulations with functional carriers
artykuł [AUT.] Jessica Brzezowska , [AUT. KOR.] Katarzyna Skrzypczak, [AUT.] Wojciech Radzki, [AUT.] Igor Piotr Turkiewicz , [AUT.] Marta Ziaja-Sołtys , [AUT.] Anna Bogucka-Kocka , [AUT.] Aneta Wojdyło , [AUT.] Anna Michalska-Ciechanowska . Food Bioscience 2023 T. 55 s. 103049, DOI: 10.1016/j.fbio.2023.103049
13. Influence of legume-derived proteins with varying solubility on the direct expansion of corn starch during twin-screw extrusion processing
artykuł [AUT.] Brean Downs , [AUT. KOR.] Katarzyna Skrzypczak, [AUT.] Jana K. Richter , [AUT.] Tomasz Krajka , [AUT.] Marina Ikuse , [AUT.] Joshua B. Bernin , [AUT.] Girish M. Ganjyal . JOURNAL OF FOOD SCIENCE 2023 T. 88 Nr 10 s. 4169-4179, DOI: 10.1111/1750-3841.16730
14. Wpływ dodatku reishi (Ganoderma lucidum) na skład chemiczny, zawartość polifenoli i aktywność antyoksydacyjną makaronu
inne publikacje [AUT.] Paulina Łysakowska, [AUT. KOR.] Aldona Sobota, [AUT.] Anna Wirkijowska, [AUT.] Dorota Teterycz, [AUT.] Ewa Bator . W: Żywność jako wyzwanie dla współczesnej nauki i przemysłu: XV Konferencja Naukowa z cyklu: Żywność XXI wieku. Kraków, 21–22 września 2023 r. Materiały konferencyjne. Opracowanie redakcyjne / Dorota Gałkowska, Emilia Bernaś, Kraków 2023 2023, s. 36, 978-83-962880-3-5
15. Wpływ dodatku wytłoków z owoców rokitnika (Hippophae rhamnoides) na właściwości fizykochemiczne i jakość makaronów
inne publikacje [AUT. KOR.] Aldona Sobota, [AUT.] Paulina Łysakowska, [AUT.] Piotr Zarzycki, [AUT. KOR.] Justyna Libera, [AUT.] Angelika Plewik . W: Żywność jako wyzwanie dla współczesnej nauki i przemysłu: XV Konferencja Naukowa z cyklu: Żywność XXI wieku. Kraków, 21–22 września 2023 r. Materiały konferencyjne. Opracowanie redakcyjne / Dorota Gałkowska, Emilia Bernaś, Kraków 2023 2023, s. 49, 978-83-962880-3-5
16. Wytłoki z rokitnika jako komponent pieczywa pszennego o cechach funkcjonalnych
inne publikacje [AUT.] Anna Wirkijowska, [AUT. KOR.] Aldona Sobota, [AUT.] Piotr Zarzycki, [AUT.] Paulina Łysakowska, [AUT.] Agata Blicharz-Kania. W: Żywność jako wyzwanie dla współczesnej nauki i przemysłu: XV Konferencja Naukowa z cyklu: Żywność XXI wieku. Kraków, 21–22 września 2023 r. Materiały konferencyjne. Opracowanie redakcyjne / Dorota Gałkowska, Emilia Bernaś, Kraków 2023 2023, s. 58, 978-83-962880-3-5
17. Ocena możliwości wykorzystania błonnika jabłkowego do suplementacji makaronu
inne publikacje [AUT.] Piotr Zarzycki, [AUT.] Anna Wirkijowska, [AUT. KOR.] Aldona Sobota, [AUT.] Dorota Teterycz, [AUT.] Katarzyna Kozłowicz, [AUT.] Agnieszka Sagan. W: Żywność jako wyzwanie dla współczesnej nauki i przemysłu: XV Konferencja Naukowa z cyklu: Żywność XXI wieku. Kraków, 21–22 września 2023 r. Materiały konferencyjne. Opracowanie redakcyjne / Dorota Gałkowska, Emilia Bernaś, Kraków 2023 2023, s. 61, 978-83-962880-3-5
20. Warsztaty technologiczne
artykuł [AUT.] Monika Michalak-Majewska, [AUT.] Małgorzata Seroka . Aktualności Uniwersytetu Przyrodniczego w Lublinie 2023 T. 27 Nr 1 s. 18
23. The influence of vegetable processing waste from bell pepper and tomato on the baking characteristics of wheat flour and the quality of wheat bread
inne publikacje [AUT.] Piotr Zarzycki, [AUT.] Anna Wirkijowska, [AUT.] Dorota Teterycz, [AUT. KOR.] Agnieszka Nawrocka , [AUT.] Agata Blicharz-Kania, [AUT.] Paulina Łysakowska. W: 14th International Conference on Agrophysics, 11-13 September 2023, Lublin, Poland. Book of Abstracts, Polska Akademia Nauk, Lublin 2023 2023, s. 185, 978-83-89969-82-8
24. Effect of the addition of sea buckthorn (Hippophae rhamnoides) leaves on the physicochemical properties and quality of pasta
inne publikacje [AUT. KOR.] Aldona Sobota, [AUT.] Piotr Zarzycki, [AUT.] A Pyzik . W: 14th International Conference on Agrophysics, 11-13 September 2023, Lublin, Poland. Book of Abstracts, Polska Akademia Nauk, Lublin 2023 2023, s. 186, 978-83-89969-82-8
25. Wykorzystanie odpadów z przetwórstwa warzyw w produkcji makaronu
inne publikacje [AUT.] Dorota Teterycz, [AUT. KOR.] Aldona Sobota. W: XXVII Sesja Naukowa Sekcji Młodej Kadry Naukowej PTTŻ „Rozwój Nauk o Żywności. Zrównoważona przyszłość”. Warszawa, 11-12.05.2023. Książka streszczeń., Polskie Towarzystwo Technologów Żywności, Warszawa 2023 2023, s. 58
26. Przebieg trzymiesięcznej interwencji żywieniowej u kobiet z atopowym zapaleniem skóry - studium przypadków
rozdział z monografii [AUT.] Paulina Dudek , [AUT. KOR.] Justyna Libera. W: Współczesne trendy w dietetyce. Redakcja naukowa Joanna Gromadzka-Ostrowska, Łódź 2023 2023, Wydawnictwo Naukowe ArchaeGraph Diana Łukomiak s. 380-393, 978-83-67527-62-0
27. Oat and oat processed products - technology, composition, nutritional value, and health
artykuł [AUT. KOR.] Danuta Leszczyńska , [AUT.] Anna Wirkijowska, [AUT.] Alan Gasiński , [AUT.] Dominika Średnicka- Tober , [AUT.] Joanna Trafiałek , [AUT. KOR.] Renata Kazimierczak . Applied Sciences-Basel 2023 T. 13 Nr 20 s. 11267, DOI: 10.3390/app132011267
28. Wpływ dodatku liofilizowanego miąższu czerwonej pitaji (Hylocereus undatus) na stabilność barwy pieczeni wieprzowej
rozdział z monografii [AUT.] Paulina Kęska, [AUT. KOR.] Joanna Stadnik, [AUT.] Katarzyna Mazurek , [AUT.] Szymon Czerniak , [AUT.] Patrycja Gazda , [AUT.] Łukasz Siłka . W: Żywność jako wyzwanie dla współczesnej nauki i przemysłu. Monografia pod redakcją naukową / Emilii Bernaś, Doroty Gałkowskiej, Kingi Topolskiej, Kraków 2023 2023, Wydawnictwo Naukowe PTTŻ s. 164-175, 978-83-953897-5-7

2022

29. Wheat bread supplemented with Agaricus bisporus powder: effect on bioactive substances content and technological quality
artykuł [AUT. KOR.] Aneta Sławińska, [AUT. KOR.] Bartosz Sołowiej, [AUT.] Wojciech Radzki, [AUT.] Emilia Fornal . Foods 2022 T. 11 Nr 23 s. 3786, DOI: 10.3390/foods11233786
Elementów na stronie: