2024

1. Influence of apple pomace on the oxidation status, fatty acidcontent, colour stability and microbiological profile of baked meat products
artykuł [AUT.] Paulina Kęska, [AUT.] Karolina Wójciak, [AUT.] Joanna Stadnik, [AUT.] Maciej Ireneusz Kluz , [AUT.] Miroslava Kačániová , [AUT.] Natália Čmiková , [AUT.] Elżbieta Solska, [AUT.] Katarzyna Mazurek . INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY 2024 T. 59 Nr 3 s. 1591-1604, DOI: 10.1111/ijfs.16908
3. Nutritional value and physicochemical properties of male and female broad-breasted Bronze turkey muscle
artykuł [AUT.] Anna Czech, [AUT.] Piotr Domaradzki, [AUT.] Mateusz Niedzielak , [AUT.] Joanna Stadnik. Foods 2024 T. 13 Nr 9 s. 1369, DOI: 10.3390/foods13091369

2023

6. The potential of aquafaba as a structure-shaping additive in plant-derived food technology
artykuł [AUT.] Joanna Stasiak , [AUT.] Dariusz Stasiak, [AUT. KOR.] Justyna Libera. Applied Sciences-Basel 2023 T. 13 Nr 7 s. 4122, DOI: 10.3390/app13074122
7. The effect of erythritol on the physicochemical properties of reformulated, high-protein, and sugar-free macarons produced from whey protein isolate intended for diabetics, athletes, and physically active people
artykuł [AUT.] Maciej Nastaj, [AUT. KOR.] Bartosz Sołowiej, [AUT.] Konrad Terpiłowski , [AUT.] Wiesław Kucia , [AUT.] Igor Tomasevic , [AUT.] Salvador Perez-Huertas . Foods 2023 T. 12 Nr 7 s. 1547, DOI: 10.3390/foods12071547
8. Co-gelation of pumpkin-seed protein with egg-white protein
artykuł [AUT.] Marta Tomczyńska-Mleko, [AUT.] Konrad Terpiłowski , [AUT.] Salvador Perez-Huertas , [AUT.] Viktoria Sapiga , [AUT.] Galyna Polischuk , [AUT. KOR.] Bartosz Sołowiej, [AUT.] Maciej Nastaj, [AUT.] Marta Wesołowska-Trojanowska, [AUT.] Stanisław Mleko. Foods 2023 T. 12 Nr 10 s. 2030, DOI: 10.3390/foods12102030
9. Novel α-glucosidase inhibitory peptides identified in silico from dry-cured pork loins with probiotics through peptidomic and molecular docking analysis
artykuł [AUT.] Paulina Kęska, [AUT.] Joanna Stadnik, [AUT.] Aleksandra Łupawka , [AUT.] Agata Michalska . Nutrients 2023 T. 15 Nr 16 s. 3539, DOI: 10.3390/nu15163539
10. Effect of marinating in dairy-fermented products and sous-vide cooking on the protein profile and sensory quality of pork longissimus muscle
artykuł [AUT. KOR.] Agnieszka Latoch, [AUT.] Małgorzata Moczkowska-Wyrwisz , [AUT.] Piotr Sałek , [AUT.] Ewa Czarniecka-Skubina . Foods 2023 T. 12 Nr 17 s. 3257, DOI: 10.3390/foods12173257
11. Sous-vide as an alternative method of cooking to improve the quality of meat: A review
artykuł [AUT. KOR.] Agnieszka Latoch, [AUT. KOR.] Artur Głuchowski , [AUT.] Ewa Czarniecka-Skubina . Foods 2023 T. 12 Nr 16 s. 3110, DOI: 10.3390/foods12163110
12. Assessment of suitability and lipid quality indicators of lamb meat of Polish native breeds
artykuł [AUT. KOR.] Agnieszka Latoch, [AUT.] Dariusz Stasiak, [AUT. KOR.] Justyna Libera, [AUT.] Andrzej Junkuszew. Annals of Animal Science 2023 T. 23 Nr 3 s. 897- 908, DOI: 10.2478/aoas-2023-0049
13. Long-matured cured meats from Poland and Europe compared - An overview
artykuł [AUT.] Robert Waraczewski, [AUT.] Maciej Bartoń , [AUT.] Dariusz Stasiak, [AUT. KOR.] Bartosz Sołowiej. MEAT SCIENCE 2023 T. 206 s. 109336, DOI: 10.1016/j.meatsci.2023.109336
15. Nutrition value of baked meat products fortified with lyophilized dragon fruit (Hylocereus undatus)
artykuł [AUT.] Paulina Kęska, [AUT.] Patrycja Gazda , [AUT.] Łukasz Siłka , [AUT.] Katarzyna Mazurek , [AUT.] Joanna Stadnik. Foods 2023 T. 12 Nr 19 s. 3550, DOI: 10.3390/foods12193550
16. Wpływ dodatku serwatki kwasowej i sonikacji na stabilność mikrobiologiczną i chemiczną farszów z jagnięciny
inne publikacje [AUT.] Dariusz Stasiak, [AUT. KOR.] Agnieszka Latoch, [AUT.] Andrzej Junkuszew. W: Żywność jako wyzwanie dla współczesnej nauki i przemysłu: XV Konferencja Naukowa z cyklu: Żywność XXI wieku. Kraków, 21–22 września 2023 r. Materiały konferencyjne. Opracowanie redakcyjne / Dorota Gałkowska, Emilia Bernaś, Kraków 2023 2023, s. 107, 978-83-962880-3-5
17. Stimulation of soy seeds using environmentally friendly magnetic and electric fields
artykuł [AUT. KOR.] Agata Dziwulska-Hunek, [AUT.] Agnieszka Niemczynowicz , [AUT.] Radosław A. Kycia , [AUT.] Arkadiusz Matwijczuk, [AUT.] Krzysztof Kornarzyński, [AUT.] Joanna Stadnik, [AUT.] Mariusz Szymanek. Scientific Reports 2023 T. 13 s. 18085, DOI: 10.1038/s41598-023-45134-y
18. Współczesne wyzwania dla nauki i technologii mięsa
inne publikacje [AUT.] Joanna Stadnik. W: Żywność jako wyzwanie dla współczesnej nauki i przemysłu: XV Konferencja Naukowa z cyklu: Żywność XXI wieku. Kraków, 21–22 września 2023 r. Materiały konferencyjne. Opracowanie redakcyjne / Dorota Gałkowska, Emilia Bernaś, Kraków 2023 2023, s. 21, 978-83-962880-3-5
20. Wpływ fermentacji mlekowej na przebieg procesu technologicznego i wybrane wyróżniki jakościowe piwa
rozdział z monografii [AUT.] Sylwia Rząd-Kosidło . W: Mikrobiologia środowiskowa i przemysłowa: aktualne trendy oraz perspektywy. Redakcja: Kinga Kalbarczyk, Kamil Maciąg, Lublin 2023 2023, Wydawnictwo Naukowe TYGIEL Sp. z o. o. s. 41-58, 978-83-67881-10-4
23. Marinades based on natural ingredients as a way to improve the quality and shelf life of meat: A review
artykuł [AUT. KOR.] Agnieszka Latoch, [AUT.] Ewa Czarniecka-Skubina , [AUT.] Małgorzata Moczkowska-Wyrwisz . Foods 2023 T. 12 Nr 19 s. 3638, DOI: 10.3390/foods12193638
25. Wpływ dodatku liofilizowanego miąższu czerwonej pitaji (Hylocereus undatus) na stabilność barwy pieczeni wieprzowej
rozdział z monografii [AUT.] Paulina Kęska, [AUT.] Joanna Stadnik, [AUT.] Katarzyna Mazurek , [AUT.] Szymon Czerniak , [AUT.] Patrycja Gazda , [AUT.] Łukasz Siłka . W: Żywność jako wyzwanie dla współczesnej nauki i przemysłu. Monografia pod redakcją naukową / Emilii Bernaś, Doroty Gałkowskiej, Kingi Topolskiej, Kraków 2023 2023, Wydawnictwo Naukowe PTTŻ s. 164-175, 978-83-953897-5-7
26. Impact of storage conditions of yogurt dry ingredients on the physicochemical properties of the final product
artykuł [AUT.] Konrad Terpiłowski , [AUT.] Ignace Lange , [AUT.] Krzysztof Kowalczyk, [AUT.] Marta Tomczyńska-Mleko, [AUT.] Viktoria Sapiga , [AUT.] Marta Wesołowska-Trojanowska, [AUT.] Stanisław Mleko, [AUT.] Salvador Perez-Huertas . Applied Sciences-Basel 2023 T. 13 Nr 24 s. 13201, DOI: 10.3390/app132413201
27. Zastosowanie mlecznych napojów fermentowanych i techniki sous-vide w kreowaniu kruchości wieprzowiny
inne publikacje [AUT. KOR.] Agnieszka Latoch, [AUT.] Małgorzata Moczkowska-Wyrwisz , [AUT.] Piotr Sałek , [AUT.] Dariusz Stasiak. W: Mięso i jego przyszłość w erze zrównoważonego rozwoju. Poznań 28.09.2023, Poznań 2023 2023
28. Cold gelation of whey protein isolate with sugars in an ultrasound environment
artykuł [AUT.] Marta Tomczyńska-Mleko, [AUT.] Katsuyoshi Nishinari , [AUT.] Stanisław Mleko, [AUT.] Konrad Terpiłowski , [AUT.] Salvador Perez-Huertas . FOOD HYDROCOLLOIDS 2023 T. 139 s. 108510, DOI: 10.1016/j.foodhyd.2023.108510
29. Hodowla in vitro mięsa - szanse i zagrożenia
rozdział z monografii [AUT.] Katarzyna Mazurek , [AUT.] Czerniak Szymon , [AUT.] Paulina Kęska. , Lublin 2023 2023, Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie s. 82-88, 978-83-7259-403-7
30. Rola antyoksydantów w (po)żywieniu
rozdział z monografii [AUT.] Katarzyna Mazurek , [AUT.] Paulina Kęska. , Lublin 2023 2023, Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie s. 54-60
Elementów na stronie: