Rodzaj publikacji:
*
Rodzaj publikacji
artykuł
monografia
rozdział z monografii
inne publikacje
Rok od:
*
Rok do:
*
Filtruj
2018
1.
Wybrane zagadnienia dotyczące mrożenia owoców w aspekcie zmian jakościowych surowca
artykuł
[AUT.]
Kamil Wilczyński
, [AUT.]
Marian Panasiewicz
, [AUT.]
Katarzyna Olesińska ,
[AUT.]
Klaudia Kałwa
.
Inżynieria Przetwórstwa Spożywczego Polish Journal of Food Engineering
2018 T. 1/4 Nr 25 s. 26-31
2.
Właściwości antyoksydacyjne naparów z wybranych krajowych owoców jagodowych
artykuł
[AUT.]
Klaudia Kałwa
.
Inżynieria Przetwórstwa Spożywczego Polish Journal of Food Engineering
2018 T. 1/4 Nr 25 s. 10-14
2017
3.
Zastosowanie pulsacyjnego pola elektrycznego do produkcji żywności wzbogaconej
artykuł
[AUT.]
Małgorzata Góral-Kowalczyk
, [AUT.]
Dariusz Góral
.
Inżynieria Przetwórstwa Spożywczego Polish Journal of Food Engineering
2017 T. 1/4 Nr 21 s. 13-18
4.
Wpływ sposobu pozyskiwania oleju konopnego na wybrane jego właściwości
artykuł
[AUT.]
Katarzyna Olesińska ,
[AUT.]
Katarzyna Luchowska
, [AUT.]
Danuta Sugier
, [AUT.]
Kamil Wilczyński
.
Inżynieria Przetwórstwa Spożywczego Polish Journal of Food Engineering
2017 T. 2/4 Nr 22 s. 17-22
5.
Wpływ pasteryzacji i mrożenia na właściwości antyoksydacyjne soku jabłkowego
artykuł
[AUT.]
Klaudia Kałwa
, [AUT.]
Kamil Wilczyński
, [AUT.]
Katarzyna Olesińska .
Inżynieria Przetwórstwa Spożywczego Polish Journal of Food Engineering
2017 T. 3/4 Nr 23 s. 19-24
6.
Właściwości antyoksydacyjne komercyjnych herbatek owocowych
artykuł
[AUT.]
Katarzyna Olesińska ,
[AUT.]
Kamil Wilczyński
, [AUT.]
Katarzyna Luchowska
, [AUT.]
Klaudia Kałwa
.
Inżynieria Przetwórstwa Spożywczego Polish Journal of Food Engineering
2017 T. 3/4 Nr 23 s. 25-30
7.
Kwas askorbinowy - budowa, właściwości i funkcje w organizmie człowieka
artykuł
[AUT.]
Klaudia Kałwa
, [AUT.]
Kamil Wilczyński
.
Inżynieria Przetwórstwa Spożywczego Polish Journal of Food Engineering
2017 T. 4/4 s. 8-13
2016
8.
Energetyczne aspekty płatkowania ziarna orkiszu
artykuł
[AUT.]
Agnieszka Sagan
, [AUT.]
Dariusz Andrejko
, [AUT.]
Zofia Hanusz
, [AUT.]
Beata Ślaska-Grzywna
, [AUT.]
Marian Panasiewicz
, [AUT.]
Dariusz Piekarski
, [AUT.]
Leszek Rydzak
, [AUT.]
Agnieszka Starek-Wójcicka
, [AUT.]
Agata Blicharz-Kania
.
Inżynieria Przetwórstwa Spożywczego Polish Journal of Food Engineering
2016 T. 3/4 Nr 17 s. 19-22
9.
Wpływ obróbki wstępnej miazgi na napięcie powierzchniowe soków jabłkowych
artykuł
[AUT.]
Kamil Wilczyński
, [AUT.]
Zbigniew Kobus
, [AUT.]
Anna Krawczuk
, [AUT.]
Rafał Nadulski
.
Inżynieria Przetwórstwa Spożywczego Polish Journal of Food Engineering
2016 T. 3/4 Nr 17 s. 28-31
2015
10.
Prof. dr hab. Stanisław Pietruszewski
artykuł
[AUT.]
Agnieszka Sujak
.
Inżynieria Przetwórstwa Spożywczego Polish Journal of Food Engineering
2015 T. 1 s. 62-63
11.
Analiza procesów suszenia i rozdrabniania pieczywa wycofanego z obrotu w aspekcie możliwości wykorzystania do celów energetycznych i przemysłowych
artykuł
[AUT.]
Dariusz Dziki
, [AUT.]
Renata Polak
, [AUT.]
Jerzy Wójcik
, [AUT.]
Paweł Kozak
, [AUT.]
Sławomir Gawłowski
, [AUT.]
Zbigniew Krzysiak
.
Inżynieria Przetwórstwa Spożywczego Polish Journal of Food Engineering
2015 T. 1/4 Nr 13 s. 19-23
12.
Ciasto pszenne - wytwarzanie i metody badań
artykuł
[AUT.]
Dariusz Dziki
, [AUT.]
Monika Wójcik
.
Inżynieria Przetwórstwa Spożywczego Polish Journal of Food Engineering
2015 T. 2/4 Nr 14 s. 5-9
13.
Normalizacja w piekarstwie
artykuł
[AUT.]
Renata Różyło
.
Inżynieria Przetwórstwa Spożywczego Polish Journal of Food Engineering
2015 T. 2/4 Nr 14 s. 37-41
14.
Chemia w kuchni - historia, konieczność i zagrożenia
artykuł
[AUT.]
Jadwiga Stachowicz
.
Inżynieria Przetwórstwa Spożywczego Polish Journal of Food Engineering
2015 T. 4/4 Nr 16 s. 21-27
15.
Nowoczesne technologie utrwalania żywności minimalnie przetworzonej i funkcjonalnej - Stan badań i perspektywa rozwojowa
artykuł
[AUT.]
Józef Grochowicz
, [AUT.]
Paweł Sobczak
, [AUT.]
Kazimierz Zawiślak
.
Inżynieria Przetwórstwa Spożywczego Polish Journal of Food Engineering
2015 T. 4/4 Nr 16 s. 5-10
16.
Ocena wybranych parametrów tekstury popularnych przekąsek owocowych i warzywnych
artykuł
[AUT.]
Marta jolanta Kozak-Kalita
.
Inżynieria Przetwórstwa Spożywczego Polish Journal of Food Engineering
2015 T. 4/4 Nr 16 s. 17-20
17.
Wpływ natłuszczania w warunkach podciśnienia na trwałość i jakość granulatu
artykuł
[AUT.]
Paweł Sobczak
, [AUT.]
Jacek Mazur
, [AUT.]
Marta jolanta Kozak-Kalita
, [AUT.]
Kazimierz Zawiślak
.
Inżynieria Przetwórstwa Spożywczego Polish Journal of Food Engineering
2015 T. 4/4 Nr 16 s. 34-37
18.
Ocena skuteczności procesu prognozowania wskaźników wypadkowości w przetwórstwie przemysłowym z wykorzystaniem modelu Holta
artykuł
[AUT.]
Kinga Mianowana ,
[AUT.]
Leszek Rydzak
, [AUT.]
Violetta Mianowana ,
[AUT.]
Marcin Natoniewski
.
Inżynieria Przetwórstwa Spożywczego Polish Journal of Food Engineering
2015 T. 3/4 Nr 15 s. 26-33
2014
19.
Ocena czystości mikrobiologicznej farszu parówek oraz cech jakościowych wykorzystanych osłonek
artykuł
[AUT.]
Paweł Sobczak
, [AUT.]
Wioletta Żukiewicz-Sobczak ,
[AUT.]
Marian Panasiewicz
, [AUT.]
Kazimierz Zawiślak
, [AUT.]
Jacek Mazur
.
Inżynieria Przetwórstwa Spożywczego Polish Journal of Food Engineering
2014 T. 2/4 Nr 10 s. 30-33
20.
Historia znaczkiem pisana
artykuł
[AUT.]
Stanisław Pietruszewski
.
Inżynieria Przetwórstwa Spożywczego Polish Journal of Food Engineering
2014 T. 1 s. 5-12
21.
Wybrane aspekty innowacyjności oraz zasad i procedur opracowywania nowego produktu spożywczego
artykuł
[AUT.]
Marian Panasiewicz
, [AUT.]
Jacek Mazur
, [AUT.]
Rafał Nadulski
, [AUT.]
Kazimierz Zawiślak
, [AUT.]
Paweł Sobczak
.
Inżynieria Przetwórstwa Spożywczego Polish Journal of Food Engineering
2014 T. 3/4 Nr 11 s. 15-19
22.
Wpływ wielkości frakcji otrąb pszennych na jakość granulatu
artykuł
[AUT.]
Kazimierz Zawiślak
, [AUT.]
Paweł Sobczak
, [AUT.]
Marian Panasiewicz
, [AUT.]
Jacek Mazur
, [AUT.]
Rafał Nadulski
, [AUT.]
Agnieszka Starek-Wójcicka
.
Inżynieria Przetwórstwa Spożywczego Polish Journal of Food Engineering
2014 T. 3/4 Nr 11 s. 25-28
23.
Ocena stabilności i energochłonności ekstruzji pelletów ziemniaczanych wzbogaconych dodatkiem otrąb zbożowych
artykuł
[AUT.]
Marta jolanta Kozak-Kalita
, [AUT.]
Zuzanna Lewandowska ,
[AUT.]
Agnieszka Wójtowicz
, [AUT.]
Paweł Sobczak
.
Inżynieria Przetwórstwa Spożywczego Polish Journal of Food Engineering
2014 T. 4/4 Nr 12 s. 27-31
2013
24.
Ocena pracy separatora pneumatyczno-sitowego do wybranych materiałów sypkich
artykuł
[AUT.]
Kazimierz Zawiślak
, [AUT.]
Marian Panasiewicz
, [AUT.]
Paweł Sobczak
, [AUT.]
Jacek Mazur
.
Inżynieria Przetwórstwa Spożywczego Polish Journal of Food Engineering
2013 T. 3/4 Nr 7 s. 25-29
25.
Jakość makaronów fortyfikowanych dodatkiem mąki sojowej
artykuł
[AUT.]
Dariusz Dziki
, [AUT.]
Renata Różyło
, [AUT.]
Beata Biernacka
.
Inżynieria Przetwórstwa Spożywczego Polish Journal of Food Engineering
2013 T. 3/4 Nr 7 s. 11-16
26.
Zastosowanie pola magnetycznego jako ekologicznej metody poprawy jakości upraw
artykuł
[AUT.]
Stanisław Pietruszewski
, [AUT.]
Konrad Kania
, [AUT.]
Krzysztof Kornarzyński
.
Inżynieria Przetwórstwa Spożywczego Polish Journal of Food Engineering
2013 T. 1/4 Nr 5 s. 25-33
27.
Nanotechnologie i inne aktualne problemy badawcze w inżynierii żywności
artykuł
[AUT.]
Józef Grochowicz
, [AUT.]
Andrzej Bień .
Inżynieria Przetwórstwa Spożywczego Polish Journal of Food Engineering
2013 T. 2/4 Nr 6 s. 5-8
28.
Ocena cech fizycznych brykietów wytworzonych z wybranych surowców roślinnych w brykieciarce ślimakowej
artykuł
[AUT.]
Ignacy Niedziółka
, [AUT.]
Beata Zaklika .
Inżynieria Przetwórstwa Spożywczego Polish Journal of Food Engineering
2013 T. 4/4 Nr 8 s. 16-20
29.
Analiza spożycia drobiu i jego rola w diecie człowieka
artykuł
[AUT.]
Beata Ślaska-Grzywna
, [AUT.]
Dariusz Andrejko
, [AUT.]
Teresa Jaśkiewicz
, [AUT.]
Emilia Kowalska .
Inżynieria Przetwórstwa Spożywczego Polish Journal of Food Engineering
2013 T. 4/4 Nr 8 s. 29-33
2012
30.
Wpływ ogrzewania ziarna pszenicy promieniami podczerwonymi na właściwości fizyczne produktów przemiału
artykuł
[AUT.]
Mariusz Kania ,
[AUT.]
Dariusz Andrejko
, [AUT.]
Adam Samborski ,
[AUT.]
Leszek Rydzak
.
Inżynieria Przetwórstwa Spożywczego Polish Journal of Food Engineering
2012 T. 1 s. 19-21
1
2
Elementów na stronie:
10
20
30
40
50