4.
Zastosowanie spektroskopii w bliskiej podczerwieni do oznaczania zawartości białka, tłuszczu i wody w produktach mięsnych - poprawność metody w porównaniu do klasycznych metod odniesienia
rozdział z monografii
[AUT.] Radosław Kowalski, [AUT.] Artur Mazurek, [AUT.] Grażyna Kowalska, [AUT.] Urszula Pankiewicz, [AUT.] Marzena Włodarczyk-Stasiak, [AUT.] Monika Sujka, [AUT.]
Ewelina Zielińska
.
W: Żywność a oczekiwania współczesnego konsumenta: monografia / pod redakcją naukową Stanisława Kowalskiego, Gabrieli Zięć, Iwony Drożdż, Kraków 2020 2020, Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie s. 342-353, 978-83-66602-10-6
8.
Wpływ systemu produkcji na zawartość bioaktywnych białek serwatkowych w mleku krów rasy simentalskiej pozyskiwanym w sezonie pastwiskowym
inne publikacje
[AUT.] Aneta Brodziak, [AUT.] Jolanta Król, [AUT.] Zygmunt Litwińczuk.
W: Produkcja mleka i wołowiny - interdyscyplinarne spojrzenie w przyszłość : XXV Szkoła Zimowa Hodowców Bydła, Zakopane, 27-30.03.2017. / [red. nauk. i oprac. red. Zygmunt Gil, Grzegorz Skrzyński, Krzysztof Adamczyk], Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie, Kraków 2017, s. 133, 978-83-926689-3-0
9.
Porównanie życiowej efektywności produkcji mleka bydła rasy polskiej holsztyńsko-hryzyjskiej odmiany czarno-białej i simentalskiej
inne publikacje
[AUT.] Witold Chabuz, [AUT.] Piotr Stanek, [AUT.] Wioletta Sawicka-Zugaj, [AUT.] Waldemar Teter, [AUT.] Paweł Żółkiewski, [AUT.]
Mateusz Arasimowicz
.
W: Produkcja mleka i wołowiny - interdyscyplinarne spojrzenie w przyszłość : XXV Szkoła Zimowa Hodowców Bydła, Zakopane, 27-30.03.2017. / [red. nauk. i oprac. red. Zygmunt Gil, Grzegorz Skrzyński, Krzysztof Adamczyk], Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie, Kraków 2017, s. 136, 978-83-926689-3-0
10.
Zawartość makroelementów w mleku krów rasy simentalskiej pozyskiwanym z gospodarstw konwencjonalnych
inne publikacje
[AUT.] Monika Kędzierska-Matysek, [AUT.] Joanna Barłowska, [AUT.] Zygmunt Litwińczuk.
W: Produkcja mleka i wołowiny - interdyscyplinarne spojrzenie w przyszłość : XXV Szkoła Zimowa Hodowców Bydła, Zakopane, 27-30.03.2017. / [red. nauk. i oprac. red. Zygmunt Gil, Grzegorz Skrzyński, Krzysztof Adamczyk], Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie, Kraków 2017, s. 154, 978-83-926689-3-0
11.
Zawartość bioaktywnych białek i witamin lipofilnych w mleku krów ras wysoko wydajnych
inne publikacje
[AUT.] Jolanta Król, [AUT.] Aneta Brodziak, [AUT.]
Agnieszka Wawryniuk
,
[AUT.] Zygmunt Litwińczuk.
W: Produkcja mleka i wołowiny - interdyscyplinarne spojrzenie w przyszłość : XXV Szkoła Zimowa Hodowców Bydła, Zakopane, 27-30.03.2017. / [red. nauk. i oprac. red. Zygmunt Gil, Grzegorz Skrzyński, Krzysztof Adamczyk], Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie, Kraków 2017, s. 157, 978-83-926689-3-0
12.
Zawartość wybranych białek serwatkowych w mleku krów ras rodzimych
inne publikacje
[AUT.] Jolanta Król, [AUT.] Aneta Brodziak, [AUT.] Zygmunt Litwińczuk, [AUT.] Joanna Barłowska.
W: Produkcja mleka i wołowiny - interdyscyplinarne spojrzenie w przyszłość : XXV Szkoła Zimowa Hodowców Bydła, Zakopane, 27-30.03.2017. / [red. nauk. i oprac. red. Zygmunt Gil, Grzegorz Skrzyński, Krzysztof Adamczyk], Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie, Kraków 2017, s. 158, 978-83-926689-3-0
13.
Analiza zmienności genetycznej i użytkowości rozpłodowej buhajów rasy białogrzbietej
inne publikacje
[AUT.] Wioletta Sawicka-Zugaj, [AUT.] Witold Chabuz, [AUT.] Zygmunt Litwińczuk, [AUT.] Karolina Kasprzak-Filipek.
W: Produkcja mleka i wołowiny - interdyscyplinarne spojrzenie w przyszłość : XXV Szkoła Zimowa Hodowców Bydła, Zakopane, 27-30.03.2017. / [red. nauk. i oprac. red. Zygmunt Gil, Grzegorz Skrzyński, Krzysztof Adamczyk], Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie, Kraków 2017, s. 189, 978-83-926689-3-0
14.
Wartość opasowa i rzeźna mieszańców międzyrasowych bydła mięsnego żywionych TMR
inne publikacje
[AUT.] Piotr Stanek, [AUT.] Paweł Żółkiewski, [AUT.] Agnieszka Denka.
W: Produkcja mleka i wołowiny - interdyscyplinarne spojrzenie w przyszłość : XXV Szkoła Zimowa Hodowców Bydła, Zakopane, 27-30.03.2017. / [red. nauk. i oprac. red. Zygmunt Gil, Grzegorz Skrzyński, Krzysztof Adamczyk], Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie, Kraków 2017, s. 198, 978-83-926689-3-0
15.
Ocena wartości opasowej i rzeźnej jałówek mieszańców z rasą limousin
inne publikacje
[AUT.] Waldemar Teter, [AUT.] Piotr Stanek, [AUT.]
Kinga Kępa
.
W: Produkcja mleka i wołowiny - interdyscyplinarne spojrzenie w przyszłość : XXV Szkoła Zimowa Hodowców Bydła, Zakopane, 27-30.03.2017. / [red. nauk. i oprac. red. Zygmunt Gil, Grzegorz Skrzyński, Krzysztof Adamczyk], Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie, Kraków 2017, s. 203-204, 978-83-926689-3-0
16.
Zawartość białka i mocznika w mleku pozyskiwanym od krów rasy simentalskiej z uwzględnieniem systemu produkcji
inne publikacje
[AUT.] Barbara Topyła, [AUT.] Anna Litwińczuk, [AUT.] Monika Kędzierska-Matysek.
W: Produkcja mleka i wołowiny - interdyscyplinarne spojrzenie w przyszłość : XXV Szkoła Zimowa Hodowców Bydła, Zakopane, 27-30.03.2017. / [red. nauk. i oprac. red. Zygmunt Gil, Grzegorz Skrzyński, Krzysztof Adamczyk], Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie, Kraków 2017, s. 205-206, 978-83-926689-3-0
18.
Tekstura skrzepów podpuszczkowych otrzymywanych z mleka krów ras białogrzbietej i polskiej czerwonej
inne publikacje
[AUT.] Anna Teter, [AUT.] Joanna Barłowska, [AUT.] Mariusz Florek.
W: Produkcja mleka i wołowiny - interdyscyplinarne spojrzenie w przyszłość : XXV Szkoła Zimowa Hodowców Bydła, Zakopane, 27-30.03.2017. / [red. nauk. i oprac. red. Zygmunt Gil, Grzegorz Skrzyński, Krzysztof Adamczyk], Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie, Kraków 2017, s. 212, 978-83-926689-3-0
19.
Zmiany składu chemicznego mleka w laktacji 305 dniowej i pełnej u krów holsztyńsko-fryzyjskich żywionych systemem PMR
inne publikacje
[AUT.] Paweł Żółkiewski, [AUT.] Piotr Stanek, [AUT.]
Tomasz Staszewski
.
W: Produkcja mleka i wołowiny - interdyscyplinarne spojrzenie w przyszłość : XXV Szkoła Zimowa Hodowców Bydła, Zakopane, 27-30.03.2017. / [red. nauk. i oprac. red. Zygmunt Gil, Grzegorz Skrzyński, Krzysztof Adamczyk], Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie, Kraków 2017, s. 217-218, 978-83-926689-3-0
|