2023

2. Wioski tematyczne jako innowacyjny produkt turystyki wiejskiej - problemy i wyzwania
rozdział z monografii [AUT.] Anna Mazurek-Kusiak. W: Instytucje i organizacje wobec turystyki wiejskiej w Polsce - kontekst historyczny i współczesny. Monografia pod redakcją naukową Andrzeja Wiatraka, Kraków 2023 2023, Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie s. 367-380, 978-83-66602-72-4

2020

4. Zastosowanie spektroskopii w bliskiej podczerwieni do oznaczania zawartości białka, tłuszczu i wody w produktach mięsnych - poprawność metody w porównaniu do klasycznych metod odniesienia
rozdział z monografii [AUT.] Radosław Kowalski, [AUT.] Artur Mazurek, [AUT.] Grażyna Kowalska, [AUT.] Urszula Pankiewicz, [AUT.] Marzena Włodarczyk-Stasiak, [AUT.] Monika Sujka, [AUT.] Ewelina Zielińska . W: Żywność a oczekiwania współczesnego konsumenta: monografia / pod redakcją naukową Stanisława Kowalskiego, Gabrieli Zięć, Iwony Drożdż, Kraków 2020 2020, Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie s. 342-353, 978-83-66602-10-6
5. Scalenia gruntów w województwie lubelskim
monografia [AUT.] Wojciech Przegon , [AUT.] Roman Rybicki. Kraków 2020 2020, Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie, 978-83-66602-07-6
6. Wpływ ekstraktów z wybranych roślin zielnych na stabilizację nitrozylomiochromogenu w konserwach mięsnych z obniżoną zawartością azotanu (III) sodu
rozdział z monografii [AUT.] Karolina Ferysiuk, [AUT.] Karolina Wójciak. W: Żywność a oczekiwania współczesnego konsumenta: monografia / pod redakcją naukową Stanisława Kowalskiego, Gabrieli Zięć, Iwony Drożdż, Kraków 2020 2020, Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie s. 206-219, 978-83-66602-10-6

2017

7. Jak pogodzić ilośc i jakośc mleka?
inne publikacje [AUT.] Joanna Barłowska, [AUT.] Anna Teter. W: Produkcja mleka i wołowiny - interdyscyplinarne spojrzenie w przyszłość : XXV Szkoła Zimowa Hodowców Bydła, Zakopane, 27-30.03.2017. / [red. nauk. i oprac. red. Zygmunt Gil, Grzegorz Skrzyński, Krzysztof Adamczyk], Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie, Kraków 2017, s. 66-74, 978-83-926689-3-0
8. Wpływ systemu produkcji na zawartość bioaktywnych białek serwatkowych w mleku krów rasy simentalskiej pozyskiwanym w sezonie pastwiskowym
inne publikacje [AUT.] Aneta Brodziak, [AUT.] Jolanta Król, [AUT.] Zygmunt Litwińczuk. W: Produkcja mleka i wołowiny - interdyscyplinarne spojrzenie w przyszłość : XXV Szkoła Zimowa Hodowców Bydła, Zakopane, 27-30.03.2017. / [red. nauk. i oprac. red. Zygmunt Gil, Grzegorz Skrzyński, Krzysztof Adamczyk], Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie, Kraków 2017, s. 133, 978-83-926689-3-0
9. Porównanie życiowej efektywności produkcji mleka bydła rasy polskiej holsztyńsko-hryzyjskiej odmiany czarno-białej i simentalskiej
inne publikacje [AUT.] Witold Chabuz, [AUT.] Piotr Stanek, [AUT.] Wioletta Sawicka-Zugaj, [AUT.] Waldemar Teter, [AUT.] Paweł Żółkiewski, [AUT.] Mateusz Arasimowicz . W: Produkcja mleka i wołowiny - interdyscyplinarne spojrzenie w przyszłość : XXV Szkoła Zimowa Hodowców Bydła, Zakopane, 27-30.03.2017. / [red. nauk. i oprac. red. Zygmunt Gil, Grzegorz Skrzyński, Krzysztof Adamczyk], Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie, Kraków 2017, s. 136, 978-83-926689-3-0
10. Zawartość makroelementów w mleku krów rasy simentalskiej pozyskiwanym z gospodarstw konwencjonalnych
inne publikacje [AUT.] Monika Kędzierska-Matysek, [AUT.] Joanna Barłowska, [AUT.] Zygmunt Litwińczuk. W: Produkcja mleka i wołowiny - interdyscyplinarne spojrzenie w przyszłość : XXV Szkoła Zimowa Hodowców Bydła, Zakopane, 27-30.03.2017. / [red. nauk. i oprac. red. Zygmunt Gil, Grzegorz Skrzyński, Krzysztof Adamczyk], Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie, Kraków 2017, s. 154, 978-83-926689-3-0
11. Zawartość bioaktywnych białek i witamin lipofilnych w mleku krów ras wysoko wydajnych
inne publikacje [AUT.] Jolanta Król, [AUT.] Aneta Brodziak, [AUT.] Agnieszka Wawryniuk , [AUT.] Zygmunt Litwińczuk. W: Produkcja mleka i wołowiny - interdyscyplinarne spojrzenie w przyszłość : XXV Szkoła Zimowa Hodowców Bydła, Zakopane, 27-30.03.2017. / [red. nauk. i oprac. red. Zygmunt Gil, Grzegorz Skrzyński, Krzysztof Adamczyk], Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie, Kraków 2017, s. 157, 978-83-926689-3-0
12. Zawartość wybranych białek serwatkowych w mleku krów ras rodzimych
inne publikacje [AUT.] Jolanta Król, [AUT.] Aneta Brodziak, [AUT.] Zygmunt Litwińczuk, [AUT.] Joanna Barłowska. W: Produkcja mleka i wołowiny - interdyscyplinarne spojrzenie w przyszłość : XXV Szkoła Zimowa Hodowców Bydła, Zakopane, 27-30.03.2017. / [red. nauk. i oprac. red. Zygmunt Gil, Grzegorz Skrzyński, Krzysztof Adamczyk], Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie, Kraków 2017, s. 158, 978-83-926689-3-0
13. Analiza zmienności genetycznej i użytkowości rozpłodowej buhajów rasy białogrzbietej
inne publikacje [AUT.] Wioletta Sawicka-Zugaj, [AUT.] Witold Chabuz, [AUT.] Zygmunt Litwińczuk, [AUT.] Karolina Kasprzak-Filipek. W: Produkcja mleka i wołowiny - interdyscyplinarne spojrzenie w przyszłość : XXV Szkoła Zimowa Hodowców Bydła, Zakopane, 27-30.03.2017. / [red. nauk. i oprac. red. Zygmunt Gil, Grzegorz Skrzyński, Krzysztof Adamczyk], Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie, Kraków 2017, s. 189, 978-83-926689-3-0
14. Wartość opasowa i rzeźna mieszańców międzyrasowych bydła mięsnego żywionych TMR
inne publikacje [AUT.] Piotr Stanek, [AUT.] Paweł Żółkiewski, [AUT.] Agnieszka Denka. W: Produkcja mleka i wołowiny - interdyscyplinarne spojrzenie w przyszłość : XXV Szkoła Zimowa Hodowców Bydła, Zakopane, 27-30.03.2017. / [red. nauk. i oprac. red. Zygmunt Gil, Grzegorz Skrzyński, Krzysztof Adamczyk], Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie, Kraków 2017, s. 198, 978-83-926689-3-0
15. Ocena wartości opasowej i rzeźnej jałówek mieszańców z rasą limousin
inne publikacje [AUT.] Waldemar Teter, [AUT.] Piotr Stanek, [AUT.] Kinga Kępa . W: Produkcja mleka i wołowiny - interdyscyplinarne spojrzenie w przyszłość : XXV Szkoła Zimowa Hodowców Bydła, Zakopane, 27-30.03.2017. / [red. nauk. i oprac. red. Zygmunt Gil, Grzegorz Skrzyński, Krzysztof Adamczyk], Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie, Kraków 2017, s. 203-204, 978-83-926689-3-0
16. Zawartość białka i mocznika w mleku pozyskiwanym od krów rasy simentalskiej z uwzględnieniem systemu produkcji
inne publikacje [AUT.] Barbara Topyła, [AUT.] Anna Litwińczuk, [AUT.] Monika Kędzierska-Matysek. W: Produkcja mleka i wołowiny - interdyscyplinarne spojrzenie w przyszłość : XXV Szkoła Zimowa Hodowców Bydła, Zakopane, 27-30.03.2017. / [red. nauk. i oprac. red. Zygmunt Gil, Grzegorz Skrzyński, Krzysztof Adamczyk], Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie, Kraków 2017, s. 205-206, 978-83-926689-3-0
17. Przydatność serowarska mleka pozyskiwanego od krów utrzymywanych w gospodarstwach rodzinnych
inne publikacje [AUT.] Anna Teter, [AUT.] Joanna Barłowska. W: Produkcja mleka i wołowiny - interdyscyplinarne spojrzenie w przyszłość : XXV Szkoła Zimowa Hodowców Bydła, Zakopane, 27-30.03.2017. / [red. nauk. i oprac. red. Zygmunt Gil, Grzegorz Skrzyński, Krzysztof Adamczyk], Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie, Kraków 2017, s. 211, 978-83-926689-3-0
18. Tekstura skrzepów podpuszczkowych otrzymywanych z mleka krów ras białogrzbietej i polskiej czerwonej
inne publikacje [AUT.] Anna Teter, [AUT.] Joanna Barłowska, [AUT.] Mariusz Florek. W: Produkcja mleka i wołowiny - interdyscyplinarne spojrzenie w przyszłość : XXV Szkoła Zimowa Hodowców Bydła, Zakopane, 27-30.03.2017. / [red. nauk. i oprac. red. Zygmunt Gil, Grzegorz Skrzyński, Krzysztof Adamczyk], Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie, Kraków 2017, s. 212, 978-83-926689-3-0
19. Zmiany składu chemicznego mleka w laktacji 305 dniowej i pełnej u krów holsztyńsko-fryzyjskich żywionych systemem PMR
inne publikacje [AUT.] Paweł Żółkiewski, [AUT.] Piotr Stanek, [AUT.] Tomasz Staszewski . W: Produkcja mleka i wołowiny - interdyscyplinarne spojrzenie w przyszłość : XXV Szkoła Zimowa Hodowców Bydła, Zakopane, 27-30.03.2017. / [red. nauk. i oprac. red. Zygmunt Gil, Grzegorz Skrzyński, Krzysztof Adamczyk], Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie, Kraków 2017, s. 217-218, 978-83-926689-3-0
Elementów na stronie: