2020

1. Wpływ probiotycznego jogurtu zawierającego Lactobacillus acidophilus i Bifidobacterium lactis na wybrane parametry antropometryczne u osób otyłych będących na diecie redukcyjnej
inne publikacje [AUT.] Katarzyna Banach. W: Badania i rozwój młodych naukowców w Polsce 2020. Materiały konferencyjne- wiosna. Część III. Redakcja naukowa dr. Jędrzej Nyćkowiak i dr. hab Jacek Leśny, Młodzi Naukowcy, Poznań 2020 2020, s. 11, 978-83-66392-65-6
2. Zasady postępowania dietetycznego u pacjentów z insulinoopornością
inne publikacje [AUT.] Katarzyna Banach. W: Badania i rozwój młodych naukowców w Polsce 2020. Materiały konferencyjne- wiosna. Część III. Redakcja naukowa dr. Jędrzej Nyćkowiak i dr. hab Jacek Leśny, Młodzi Naukowcy, Poznań 2020 2020, s. 12, 978-83-66392-65-6
4. Innowacje na rynku żywności - Napoje sproszkowane na bazie warzyw i owoców jako spożywcze produkty funkcjonalne
rozdział z monografii [AUT.] Justyna Bochnak-Niedźwiecka, [AUT.] Katarzyna Banach, [AUT.] Paulina Skorek , [AUT.] Katarzyna Niedźwiadek, [AUT.] Michał Świeca. W: Żywność i żywienie / Redakcja naukowa Marcin Baran, Jędrzej Nyćkowiak, Poznań 2020 2020, Młodzi Naukowcy T. 10 s. 7-11, 978-83-66392-59-5
5. Diety wegetariańskie w prewencji chorób cywilizacyjnych
rozdział z monografii [AUT.] Paulina Skorek , [AUT.] Katarzyna Banach, [AUT.] Justyna Bochnak-Niedźwiecka. W: Żywność i żywienie / Redakcja naukowa Marcin Baran, Jędrzej Nyćkowiak, Poznań 2020 2020, Młodzi Naukowcy s. 61-66, 978-83-66392-59-5

2019

6. Nutrition of vegetarians in Poland - a review of research
artykuł [AUT.] Paulina Skorek , [AUT.] Paweł Glibowski, [AUT.] Katarzyna Banach. Roczniki Panstwowego Zakladu Higieny 2019 T. 70 Nr 3 s. 217-223, DOI: 10.32394/rpzh.2019.0072
7. Wartość Body Mass Index, a procent tkanki tłuszczowej w ocenie częstości występowania nadmiernej masy ciała
inne publikacje [AUT.] Katarzyna Banach. W: Badania i rozwój młodych naukowców w Polsce 2019. Materiały konferencyjne - wiosna. Część pierwsza - Lublin / Red. nauk. Jędrzej Nyćkowiak, Jacek Leśny, Młodzi Naukowcy, Poznań 2019, s. 15, 978-83-66139-83-1
8. Analiza impedancji bioelektrycznej w praktyce dietetyka
inne publikacje [AUT.] Katarzyna Banach. W: Badania i rozwój młodych naukowców w Polsce 2019. Materiały konferencyjne - wiosna. Część pierwsza - Lublin / Red. nauk. Jędrzej Nyćkowiak, Jacek Leśny, Młodzi Naukowcy, Poznań 2019, s. 16, 978-83-66139-83-1
9. Ocena zachowań związanych z żywieniem i aktywnością fizyczną oraz stopnia występowania nadwagi i otyłości wśród dzieci i młodzieży
rozdział z monografii [AUT.] Paulina Skorek , [AUT.] Katarzyna Banach, [AUT.] Justyna Libera, [AUT.] Paweł Glibowski. W: Choroby XXI wieku - najnowsze doniesienia. T1 / redakcja Monika Maciąg, Kamil Maciąg, Lublin 2019 2019, Wydawnictwo Naukowe TYGIEL Sp. z o. o. s. 76-90, 978-83-65932-78-5
10. Analiza porównawcza wielkości spożycia surówek w przedszkolnych obiadach w zależności od wieku dziecka
rozdział z monografii [AUT.] Justyna Libera, [AUT.] Paulina Skorek , [AUT.] Katarzyna Banach, [AUT.] Paweł Glibowski. W: Przegląd badań z zakresu żywienia i technologii żywności / redakcja Kamil Maciąg, Monika Maciąg, Lublin 2019 2019, Wydawnictwo Naukowe TYGIEL Sp. z o. o. s. 183-197, 978-83-65932-88-4

2018

14. The relationship beetween body mass index and selected anthropometric paramters in normal-weight and obese individuals
inne publikacje [AUT.] Katarzyna Banach, [AUT.] Karina Błądkowska . W: Rolnictwo - żywność - zdrowie : V Forum Młodych Przyrodników. Program i streszczenia prac, Lublin 26.05.2018 / [redakcja: Paulina Gil-Kulik, Jolanta Karwat], Lublin 2018 2018, 978-83-939764-4-7
15. Wpływ wybranych składników zawartych w żywności na prawidłową pracę mózgu człowieka
inne publikacje [AUT.] Karolina Jachimowicz , [AUT.] Kinga Głaszewska , [AUT.] Katarzyna Banach. W: Rolnictwo - żywność - zdrowie : V Forum Młodych Przyrodników. Program i streszczenia prac, Lublin 26.05.2018 / [redakcja: Paulina Gil-Kulik, Jolanta Karwat], Lublin 2018 2018, 978-83-939764-4-7
17. Oszacowanie wielkości spożycia wybranych pierwiastków śladowych w przedszkolnych racjach pokarmowych
rozdział z monografii [AUT.] Justyna Libera, [AUT.] Jakuszewska Magdalena , [AUT.] Paulina Skorek , [AUT.] Katarzyna Banach. W: Prozdrowotne właściwości żywności. Aspekty żywieniowe i technologiczne / Pod redakcją naukową: Małgorzaty Karwowskiej, Izabelli Jackowskiej, Lublin 2018 2018, 978-83-63761-51-6
18. The relationship between body mass index and selected anthropometric parameters in overweight and obese individuals
inne publikacje [AUT.] Katarzyna Banach, [AUT.] Justyna Libera, [AUT.] Paulina Skorek , [AUT.] Paweł Glibowski. W: III Międzynarodowa Konferencja „Ekologia człowieka” = The 3rd International Conference ''Human ecology'', Lublin, 19-20.06.2018 Poland, POLSKIE TOWARZYSTWO PRZYRODNIKÓW im. KOPERNIKA, Kraków 2018 2018, s. 57
19. Różnice w składzie ciała osób dorosłych w zależności od wartości wskaźnika Body Mass Index
inne publikacje [AUT.] Katarzyna Banach, [AUT.] Karina Błądkowska . W: X Konferencja Adeptów Fizjologii : Homeostaza - mikrobiom - ksenobiotyki / Ksiązka streszczeń, Lublin 13-14 września 2018, [Lublin] 2018 2018

2017

23. Analiza wyżywienia osadzonych w wybranych zakładach karnych i aresztach śledczych w Polsce
inne publikacje [AUT.] Piotr Stanikowski, [AUT.] Katarzyna Banach, [AUT.] Monika Poźniak . W: Rolnictwo - żywność - zdrowie : IV Forum Młodych Przyrodników, Lublin 27.05.2017 : program i streszczenia prac / [redakcja: Paulina Gil-Kulik, Jolanta Karwat], Lublin 2017, s. 93, 978-83-939764-4-7
25. Wybrane problemy z zakresu profilaktyki zdrowotnej występujące w lubelskich placówkach oświatowych
inne publikacje [AUT.] Katarzyna Banach, [AUT.] Justyna Libera, [AUT.] Karina Błądkowska . W: 2017 Vol.7 Issue 4 Suppl., Medtube Science 2017, s. 147

2016

26. Peptydy opioidowe w żywności i ich wpływ na organizm człowieka
inne publikacje [AUT.] Beata Rutkowska , [AUT.] Katarzyna Banach. W: Rolnictwo - żywność - zdrowie : Trzecie Forum Młodych Przyrodników, Lublin 21.05.2016 : program i streszczenia prac / [redakcja: Paulina Gil-Kulik, Jolanta Karwat], Lublin 2016, s. 103, 978-83-939764-3-0
Elementów na stronie: