2019

5. Cereal processing and methods of its using
inne publikacje [AUT.] Marcin Natoniewski, [AUT.] Leszek Rydzak, [AUT.] Ewelina Surdacka, [AUT.] Klaudia Kałwa. W: Badania i rozwój młodych naukowców w Polsce 2019. Materiały konferencyjne - wiosna. Część pierwsza - Lublin / Red. nauk. Jędrzej Nyćkowiak, Jacek Leśny, Młodzi Naukowcy, Poznań 2019, s. 97, 978-83-66139-83-1
6. Malt and unmalted raw materials in beer production
inne publikacje [AUT.] Marcin Natoniewski, [AUT.] Leszek Rydzak, [AUT.] Ewelina Surdacka, [AUT.] Klaudia Kałwa. W: Badania i rozwój młodych naukowców w Polsce 2019. Materiały konferencyjne - wiosna. Część pierwsza - Lublin / Red. nauk. Jędrzej Nyćkowiak, Jacek Leśny, Młodzi Naukowcy, Poznań 2019, s. 98, 978-83-66139-83-1
7. Methods of bottling and storage of beer
inne publikacje [AUT.] Marcin Natoniewski, [AUT.] Leszek Rydzak, [AUT.] Ewelina Surdacka, [AUT.] Klaudia Kałwa. W: Badania i rozwój młodych naukowców w Polsce 2019. Materiały konferencyjne - wiosna. Część pierwsza - Lublin / Red. nauk. Jędrzej Nyćkowiak, Jacek Leśny, Młodzi Naukowcy, Poznań 2019, s. 99, 978-83-66139-83-1
8. Factors that increase the attractiveness of your stay on agritourism farms operating in the Świętokrzyskie Province - the opinion of tourists
inne publikacje [AUT.] Ewelina Surdacka, [AUT.] Marcin Natoniewski, [AUT.] Klaudia Kałwa. W: Badania i rozwój młodych naukowców w Polsce 2019. Materiały konferencyjne - wiosna. Część pierwsza - Lublin / Red. nauk. Jędrzej Nyćkowiak, Jacek Leśny, Młodzi Naukowcy, Poznań 2019, s. 132, 978-83-66139-83-1
9. Multifunctional of rural areas in the light of the concept of sustainable economic development
inne publikacje [AUT.] Ewelina Surdacka, [AUT.] Marcin Natoniewski, [AUT.] Klaudia Kałwa. W: Badania i rozwój młodych naukowców w Polsce 2019. Materiały konferencyjne - wiosna. Część pierwsza - Lublin / Red. nauk. Jędrzej Nyćkowiak, Jacek Leśny, Młodzi Naukowcy, Poznań 2019, s. 133, 978-83-66139-83-1
10. The role of agrotourism in the development of rural areas and the activation of rural residents
inne publikacje [AUT.] Ewelina Surdacka, [AUT.] Klaudia Kałwa, [AUT.] Marcin Natoniewski. W: Badania i rozwój młodych naukowców w Polsce 2019. Materiały konferencyjne - wiosna. Część pierwsza - Lublin / Red. nauk. Jędrzej Nyćkowiak, Jacek Leśny, Młodzi Naukowcy, Poznań 2019, s. 134, 978-83-66139-83-1
11. Innowacje i trendy w zakresie nowoczesnych opakowań do żywności
rozdział z monografii [AUT.] Kamil Wilczyński, [AUT.] Klaudia Kałwa. W: Marketing XXI wieku : Konsument - Komunikacja - Przewaga konkurencyjna / redakcja naukowa mgr Monika Ratajczyk, Lublin 2019 2019, Uniwersytet Marii Curie-Skłodowskiej w Lublinie s. 93-104, 978-83-65046-10-9
12. The role of barley (Hordeum L.) in human nutrition
inne publikacje [AUT.] Marcin Natoniewski, [AUT.] Leszek Rydzak, [AUT.] Katarzyna Niewęgłowska , [AUT.] Klaudia Kałwa, [AUT.] Ewelina Surdacka. W: XVI Międzynarodowe Seminarium Studenckich Kół Naukowych nt. "Środowisko - Zwierzę - Produkt" : VI Konferencja Doktorantów, Lublin, 8 kwietnia 2019 r. / Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie, Lublin 2019 2019, s. 140
13. The market of unusual brewer's malts
inne publikacje [AUT.] Marcin Natoniewski, [AUT.] Leszek Rydzak, [AUT.] Katarzyna Niewęgłowska , [AUT.] Klaudia Kałwa, [AUT.] Ewelina Surdacka. W: XVI Międzynarodowe Seminarium Studenckich Kół Naukowych nt. "Środowisko - Zwierzę - Produkt" : VI Konferencja Doktorantów, Lublin, 8 kwietnia 2019 r. / Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie, Lublin 2019 2019, s. 141
14. Properties of hops (Humulus lupulus L.) as an additive used in beer production
inne publikacje [AUT.] Marcin Natoniewski, [AUT.] Leszek Rydzak, [AUT.] Katarzyna Niewęgłowska , [AUT.] Klaudia Kałwa, [AUT.] Ewelina Surdacka. W: XVI Międzynarodowe Seminarium Studenckich Kół Naukowych nt. "Środowisko - Zwierzę - Produkt" : VI Konferencja Doktorantów, Lublin, 8 kwietnia 2019 r. / Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie, Lublin 2019 2019, s. 142
15. Czynniki, które zwiększają atrakcyjność pobytu w gospodarstwach agroturystycznych funkcjonujących na terenie województwa świętokrzyskiego - opinia turystów
inne publikacje [AUT.] Ewelina Surdacka, [AUT.] Klaudia Kałwa, [AUT.] Marcin Natoniewski, [AUT.] Agata Kobyłka. W: XVI Międzynarodowe Seminarium Studenckich Kół Naukowych nt. "Środowisko - Zwierzę - Produkt" : VI Konferencja Doktorantów, Lublin, 8 kwietnia 2019 r. / Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie, Lublin 2019 2019, s. 156
16. Formy i sposoby wykorzystania czasu wolnego mieszkańców wsi województwa lubelskiego
inne publikacje [AUT.] Ewelina Surdacka, [AUT.] Klaudia Kałwa, [AUT.] Marcin Natoniewski, [AUT.] Agata Kobyłka. W: XVI Międzynarodowe Seminarium Studenckich Kół Naukowych nt. "Środowisko - Zwierzę - Produkt" : VI Konferencja Doktorantów, Lublin, 8 kwietnia 2019 r. / Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie, Lublin 2019 2019, s. 157
17. Znaczenie działalności agroturystycznej w rozwoju obszarów wiejskich i aktywizacji mieszkańców wsi
inne publikacje [AUT.] Ewelina Surdacka, [AUT.] Klaudia Kałwa, [AUT.] Marcin Natoniewski, [AUT.] Agata Kobyłka. W: XVI Międzynarodowe Seminarium Studenckich Kół Naukowych nt. "Środowisko - Zwierzę - Produkt" : VI Konferencja Doktorantów, Lublin, 8 kwietnia 2019 r. / Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie, Lublin 2019 2019, s. 158
18. Sensory and chemical evaluation of tea brews prepared with the assistance of ultrasound
artykuł [AUT. KOR.] Radosław Kowalski, [AUT.] Jakub Wyrostek, [AUT.] Klaudia Kałwa, [AUT.] Grażyna Kowalska, [AUT.] Urszula Pankiewicz, [AUT.] Monika Sujka, [AUT.] Marzena Włodarczyk-Stasiak, [AUT. KOR.] Artur Mazurek. CIENCIA RURAL 2019 T. 49 Nr 11 s. e20190056, DOI: 10.1590/0103-8478cr2019005
19. Skok w dal jako przykład konkurencji lekkoatletycznej, wyniki skoku w dal seniorek i seniorów na Mistrzostwach Polski w latach 1994-2010
rozdział z monografii [AUT.] Ewelina Surdacka, [AUT.] Marcin Natoniewski, [AUT.] Agata Kobyłka, [AUT.] Klaudia Kałwa. W: Nauki medyczne i nauki o zdrowiu. Część I . / pod redakcją dr inż. Jędrzej Nyćkowiak, dr hab. Jacek Leśny, Poznań 2019 2019, Młodzi Naukowcy s. 116-124, 978-83-66139-18-3
20. Wpływ sonikacji na stabilność i aktywność antyoksydacyjną kwasu kawowego
artykuł [AUT.] Zbigniew Kobus, [AUT. KOR.] Marek Szmigielski, [AUT.] Kamil Wilczyński, [AUT.] Klaudia Kałwa, [AUT.] Leszek Rydzak, [AUT.] Agata Blicharz-Kania, [AUT.] Anna Pecyna. PRZEMYSL CHEMICZNY 2019 T. 98 Nr 6 s. 944-947, DOI: 10.15199/62.2019.6.17

2018

21. Effect of carboxymethyl cellulose/candelilla wax coating on physicochemical and microbial properties of minimally processed Brussels sprouts
inne publikacje [AUT.] Klaudia Kałwa. W: Badania i rozwój młodych naukowców w Polsce 2018. Materiały konferencyjne - wiosna. Część czwarta - Lublin / Red. nauk. Jędrzej Nyćkowiak, Jacek Leśny, Młodzi Naukowcy, Poznań 2018, s. 50, 978-83-65917-78-2
22. Właściwości antyoksydacyjne naparów z wybranych owoców jagodowych
inne publikacje [AUT.] Klaudia Kałwa. W: Badania i rozwój młodych naukowców w Polsce 2018. Materiały konferencyjne - wiosna. Część czwarta - Lublin / Red. nauk. Jędrzej Nyćkowiak, Jacek Leśny, Młodzi Naukowcy, Poznań 2018, s. 51, 978-83-65917-78-2
23. Wpływ warunków przechowywania suszonej mięty pieprzowej (Mentha piperita L.) na antyoksydacyjne właściwości otrzymanych naparów oraz zawartość i skład olejku eterycznego
inne publikacje [AUT.] Klaudia Kałwa. W: XXIII Sesja Naukowa Sekcji Młodej Kadry Naukowej" Żywność – tradycja i nowoczesność" : VI International Session Of Young Scientific Staff "Food - tradition and modernity", Materiały konferencji naukowej, Lublin, 24-25 maj 2018, Lublin 2018 2018, 978-83-63761-74-5
24. Essential oil composition of Peumus boldus
inne publikacje [AUT.] Klaudia Kałwa, [AUT.] Jakub Wyrostek, [AUT.] T. Baj , [AUT. KOR.] Radosław Kowalski. W: 11th International Symposium on Chromatography of Natural Products, Lublin (Poland), June 4th-7th, 2018 : Book of Abstract, Lublin 2018 2018, 978-83-923841-9-9
25. Wpływ wybranych substancji na stabilność roztworów wzorcowych kwasu askorbinowego w analizie woltamperometrycznej
inne publikacje [AUT. KOR.] Radosław Kowalski, [AUT. KOR.] Artur Mazurek, [AUT.] Urszula Pankiewicz, [AUT.] Marzena Włodarczyk-Stasiak, [AUT.] Monika Sujka, [AUT.] Jakub Wyrostek, [AUT.] Klaudia Kałwa. W: X Polska Konferencja Chemii Analitycznej "Od chemii wszystko się zaczyna", Lublin 1-5 lipca 2018, Lublin 2018 2018, 978-83-94-3480-1-4
26. Oddziaływanie probiotyków i prebiotyków na organizm człowieka
rozdział z monografii [AUT.] Kamil Wilczyński, [AUT.] Klaudia Kałwa. W: Nauki medyczne i nauki o zdrowiu Część IV - Farmacja, Poznań 2018 2018, Młodzi Naukowcy s. 147-153, 978-83-66139-22-0
27. Zawartość związków biologicznie czynnych w wybranych naparach ziołowych
inne publikacje [AUT.] Klaudia Kałwa. W: XV Międzynarodowe Seminarium Studenckich Kół Naukowych nt. "Środowisko - Zwierzę - Produkt" : V Konferencja Doktorantów, Lublin, 17 kwietnia 2018 r. / Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie, Wydawnictwo Uniwersytetu Przyrodniczego w Lublinie, Lublin 2018 2018, s. 139
28. Drying milk process
inne publikacje [AUT.] Kamil Wilczyński, [AUT.] Klaudia Kałwa, [AUT.] Zbigniew Kobus. W: XV Międzynarodowe Seminarium Studenckich Kół Naukowych nt. "Środowisko - Zwierzę - Produkt" : V Konferencja Doktorantów, Lublin, 17 kwietnia 2018 r. / Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie, Wydawnictwo Uniwersytetu Przyrodniczego w Lublinie, Lublin 2018 2018, s. 152
29. Nowoczesne metody w zakresie systemów pakowania owoców i warzyw
rozdział z monografii [AUT.] Klaudia Kałwa, [AUT.] Kamil Wilczyński. W: Żywienie i żywność. Część I / [ Redakcja naukowa Marcin Baran, Jędrzej Nyćkowiak], Poznań 2018 2018, Młodzi Naukowcy s. 70-77, 978-83-65917-97-3
30. Żywność minimalnie przetworzona i metody jej utrwalania
rozdział z monografii [AUT.] Klaudia Kałwa. W: Żywienie i żywność. Część I / [ Redakcja naukowa Marcin Baran, Jędrzej Nyćkowiak], Poznań 2018 2018, Młodzi Naukowcy s. 63-69, 978-83-65917-97-3
Elementów na stronie: