2024

1. Wpływ dodatku wybranych surowców utylizacyjnych do filamentu PLA na właściwości wytrzymałościowe próbek z druku 3D w technologii FDM
inne publikacje [AUT.] Jacek Mazur, [AUT.] Paweł Sobczak, [AUT. KOR.] Marian Panasiewicz, [AUT.] Kazimierz Zawiślak, [AUT.] Patrycja Łusiak. W: 30 Jubileuszowa Konferencja Naukowa " Postęp Naukowo-Techniczny i Organizacyjny w rolnictwie" Zakopane, 5-8 luty, 2024. Książka streszczeń, Zakopane 2024 2024, s. 58, 978-83-64377-59-4
2. Możliwości technologiczne produkcji karm dla psów
inne publikacje [AUT. KOR.] Marian Panasiewicz, [AUT.] Jacek Mazur, [AUT.] Paweł Sobczak, [AUT.] Kazimierz Zawiślak, [AUT.] Patrycja Łusiak. W: 30 Jubileuszowa Konferencja Naukowa " Postęp Naukowo-Techniczny i Organizacyjny w rolnictwie" Zakopane, 5-8 luty, 2024. Książka streszczeń, Zakopane 2024 2024, s. 65, 978-83-64377-59-4

2023

6. Parametry tarcia mydeł z dodatkiem rozdrobnionych łupin orzechów laskowych
inne publikacje [AUT.] Jacek Mazur, [AUT.] Monika Wójcik, [AUT. KOR.] Marian Panasiewicz, [AUT.] Paweł Sobczak, [AUT.] Patrycja Łusiak, [AUT. KOR.] Renata Różyło, [AUT.] Kazimierz Zawiślak. W: XXIII Ogólnopolska Konferencja Naukowa-"Postęp w Inżynierii Produkcji - Doniesienia Naukowe": Zamość 2023, Zamość 2023 2023, s. 12-12
7. Wykorzystanie wytłoków jabłkowych i marchwiowych w produkcji wzbogaconych mydeł
inne publikacje [AUT.] Patrycja Łusiak, [AUT.] Paweł Sobczak, [AUT.] Jacek Mazur, [AUT. KOR.] Renata Różyło, [AUT.] Arkadiusz Matwijczuk. W: XXIII Ogólnopolska Konferencja Naukowa-"Postęp w Inżynierii Produkcji - Doniesienia Naukowe": Zamość 2023, Zamość 2023 2023, s. 64-64
8. The use of carrot and apple pomace in the production of healthy snack bars
artykuł [AUT.] Patrycja Łusiak, [AUT.] Jacek Mazur, [AUT.] Paweł Sobczak, [AUT.] Kazimierz Zawiślak, [AUT. KOR.] Marian Panasiewicz. Agricultural Engineering 2023 T. 27 Nr 1 s. 289-300, DOI: 10.2478/agriceng-2023-0021

2022

15. Application of the bromocresol purple Index (BCPI) to evaluate the effectiveness of heating soybeans and their products
artykuł [AUT.] Marek Szmigielski, [AUT.] Paweł Sobczak, [AUT.] Kazimierz Zawiślak, [AUT.] Dariusz Andrejko, [AUT.] Grażyna Bielecka , [AUT.] Jolanta Rubaj , [AUT.] Jacek Mazur, [AUT.] Małgorzata Szczepanik. Sustainability 2022 T. 14 Nr 3 s. 1872, DOI: 10.3390/su14031872
16. Analysis of the problem of waste in relation to food consumers
artykuł [AUT.] Konrad Żukiewicz , [AUT.] Agnieszka Dudziak, [AUT. KOR.] Tomasz Słowik, [AUT.] Jacek Mazur, [AUT.] Patrycja Łusiak. Sustainability 2022 T. 14 Nr 18 s. 11126, DOI: 10.3390/su141811126
18. Changes in soil pH and their Influence on sustainable development in the agriculture
rozdział z monografii [AUT.] Wioletta Żukiewicz-Sobczak , [AUT.] Paweł Sobczak, [AUT.] Katarzyna Grotkiewicz , [AUT.] Anna Domańska , [AUT.] Jacek Mazur, [AUT.] Patrycja Łusiak, [AUT.] Konrad Żukiewicz , [AUT.] Małgorzata Bernatek . W: Book: Farm Machinery and Processes Management in Sustainable Agriculture ,XI International Scientific Symposium: Bari, Italy 13-15 June 2022 pod redakcją : Simone Pascuzzi i Francesco Santoro, Bari 2022 2022, Springer s. 145-157, 978-3-031-13089-2

2021

2020

29. Energochłonność procesu płatkowania ziarniaków poddanych zróżnicowanym zabiegom nawilżania
inne publikacje [AUT. KOR.] Marian Panasiewicz, [AUT.] Jacek Mazur, [AUT.] Paweł Sobczak, [AUT.] Kazimierz Zawiślak, [AUT.] Ryszard Kulig, [AUT.] Grzegorz Łysiak. W: XIX KONFERENCJA NAUKOWO-TECHNICZNA BEMS 2020 ,MIKOŁAJKI – STARE SADY 8-11 WRZEŚNIA, [b.w], Stare Sady 2020 2020, s. 45-45
30. Wpływ obróbki termicznej na wybrane parametry tekstury mięsa z odzysku po filetowaniu karpia
inne publikacje [AUT.] Paweł Sobczak, [AUT.] Kazimierz Zawiślak, [AUT.] Jacek Mazur, [AUT.] Piotr Skałecki, [AUT.] Agnieszka Kaliniak-Dziura. W: XIX KONFERENCJA NAUKOWO-TECHNICZNA BEMS 2020 ,MIKOŁAJKI – STARE SADY 8-11 WRZEŚNIA, [b.w], Stare Sady 2020 2020, s. 58-58
Elementów na stronie: