2018

1. Determining moisture content in pasta by vibrational spectroscopy
artykuł [AUT.] Tomasz Czaja , [AUT.] Ewelina Kuzawińska, [AUT.] Aldona Sobota, [AUT.] Roman Szostak . TALANTA 2018 T. 178 s. 294-298, DOI: 10.1016/j.talanta.2017.09.050

2017

2016

5. An influence of wheat sprouts biofortification on its nutritional quality
inne publikacje [AUT.] Emilia Sykut-Domańska, [AUT.] Piotr Zarzycki, [AUT.] Eliza Blicharska , [AUT.] Zbigniew Rzedzicki, [AUT.] Ryszard Kocjan , [AUT.] Ewelina Kuzawińska, [AUT.] Aldona Sobota. W: ICA 2016, 11th International Conference on Agrophysics : Soil, Plant & Climate : Book of abstracts, Lublin 2016, s. 224, 978-83-89969-43-9
6. Effect of storage temperature on changes in dietary fibre composition and rheological properties of oat flours
inne publikacje [AUT.] Piotr Zarzycki, [AUT.] Emilia Sykut-Domańska, [AUT.] Ewelina Kuzawińska, [AUT.] Aldona Sobota, [AUT.] Anna Wirkijowska. W: ICA 2016, 11th International Conference on Agrophysics : Soil, Plant & Climate : Book of abstracts, Lublin 2016, s. 223, 978-83-89969-43-9
7. Przywrócić przetworom zbożowym należne miejsce w podstawie piramidy żywienia!!!
inne publikacje [AUT.] Zbigniew Rzedzicki, [AUT.] Aldona Sobota, [AUT.] Piotr Zarzycki, [AUT.] Emilia Sykut-Domańska, [AUT.] Anna Wirkijowska, [AUT.] Ewelina Kuzawińska, [AUT.] Katarzyna Bartoszek . W: Jakość zdrowotna żywności i żywienia : XXV Ogólnopolskie Sympozjum Bromatologiczne : Streszczenia wykładów, komunikatów i plakatów: Warszawa-Józefów, 12-13 wrzesień 2016 / [red. Andrzej Tokarz], Warszawa 2016, s. 43
8. Zachowania żywieniowe w zakresie produktów zbożowych w wybranych grupach konsumentów województwa lubelskiego
inne publikacje [AUT.] Emilia Sykut-Domańska, [AUT.] Zbigniew Rzedzicki, [AUT.] A. Dorosz , [AUT.] M. Osojca , [AUT.] Piotr Zarzycki, [AUT.] Aldona Sobota, [AUT.] Anna Wirkijowska, [AUT.] Ewelina Kuzawińska, [AUT.] Katarzyna Bartoszek . W: Jakość zdrowotna żywności i żywienia : XXV Ogólnopolskie Sympozjum Bromatologiczne : Streszczenia wykładów, komunikatów i plakatów: Warszawa-Józefów, 12-13 wrzesień 2016 / [red. Andrzej Tokarz], Warszawa 2016, s. 151-152
12. Przywrócić przetworom zbożowym należne miejsce w podstawie piramidy żywienia !!!
inne publikacje [AUT.] Zbigniew Rzedzicki, [AUT.] Aldona Sobota, [AUT.] Piotr Zarzycki, [AUT.] Emilia Sykut-Domańska, [AUT.] Anna Wirkijowska, [AUT.] Ewelina Kuzawińska, [AUT.] Katarzyna Bartoszek . W: Jakość zdrowotna żywności i żywienia : XXV Ogólnopolskie Sympozjum Bromatologiczne : Streszczenia wykładów, komunikatów i plakatów: Warszawa-Józefów, 12-13 wrzesień 2016 / [red. Andrzej Tokarz], Warszawa 2016 2016, s. 43

2015

13. Ocena żywienia dzieci w wieku przedszkolnym w województwie lubelskim
inne publikacje [AUT.] Emilia Sykut-Domańska, [AUT.] Zbigniew Rzedzicki, [AUT.] Piotr Zarzycki, [AUT.] Aldona Sobota, [AUT.] Anna Wirkijowska, [AUT.] Ewelina Kuzawińska, [AUT.] Anna Kot , [AUT.] Katarzyna Bartoszek . W: XLII Sesja Naukowa Komitetu Nauk o Żywności Polskiej Akademii Nauk : Żywność - Zdrowie - Przyszłość. Materiały konferencji naukowej. Lublin 25-26 czerwca 2015, Kraków 2015, s. 172, 978 - 83 - 935421 - 6 - 1
14. Studia nad metodą oceny wartości technologicznej ziarna pszenicy zwyczajnej
inne publikacje [AUT.] Ewelina Kuzawińska, [AUT.] Zbigniew Rzedzicki, [AUT.] Piotr Zarzycki, [AUT.] Aldona Sobota, [AUT.] Anna Wirkijowska, [AUT.] Emilia Sykut-Domańska. W: XLII Sesja Naukowa Komitetu Nauk o Żywności Polskiej Akademii Nauk : Żywność - Zdrowie - Przyszłość. Materiały konferencji naukowej. Lublin 25-26 czerwca 2015, Kraków 2015, s. 214, 978 - 83 - 935421 - 6 - 1
15. Wpływ podciśnienia w czasie mieszania składników ciasta na jakość makaronów tłoczonych
inne publikacje [AUT.] Aldona Sobota, [AUT.] Piotr Zarzycki, [AUT.] Zbigniew Rzedzicki, [AUT.] Emilia Sykut-Domańska, [AUT.] Anna Wirkijowska, [AUT.] Jarosław Mazurkiewicz, [AUT.] Ewelina Kuzawińska, [AUT.] Katarzyna Bartoszek , [AUT.] Monika Krupka . W: XLII Sesja Naukowa Komitetu Nauk o Żywności Polskiej Akademii Nauk : Żywność - Zdrowie - Przyszłość. Materiały konferencji naukowej. Lublin 25-26 czerwca 2015, Kraków 2015, s. 245, 978 - 83 - 935421 - 6 - 1
16. Wpływ dodatku surowego jęczmienia na wybrane cechy jakościowe pieczywa
inne publikacje [AUT.] Anna Wirkijowska, [AUT.] Zbigniew Rzedzicki, [AUT.] Piotr Zarzycki, [AUT.] Aldona Sobota, [AUT.] Emilia Sykut-Domańska, [AUT.] Ewelina Kuzawińska, [AUT.] Katarzyna Bartoszek , [AUT.] Stanisław Mleko, [AUT.] Marta Tomczyńska-Mleko. W: XLII Sesja Naukowa Komitetu Nauk o Żywności Polskiej Akademii Nauk : Żywność - Zdrowie - Przyszłość. Materiały konferencji naukowej. Lublin 25-26 czerwca 2015, Kraków 2015, s. 258, 978 - 83 - 935421 - 6 - 1
17. Ocena właściwości reologicznych kleików z mieszanek mąk pszennych o zróżnicowanej wartości wypiekowej
inne publikacje [AUT.] Piotr Zarzycki, [AUT.] Aldona Sobota, [AUT.] Emilia Sykut-Domańska, [AUT.] Anna Wirkijowska, [AUT.] Zbigniew Rzedzicki, [AUT.] Katarzyna Bartoszek , [AUT.] Ewelina Kuzawińska, [AUT.] Stanisław Mleko, [AUT.] Marta Tomczyńska-Mleko. W: XLII Sesja Naukowa Komitetu Nauk o Żywności Polskiej Akademii Nauk : Żywność - Zdrowie - Przyszłość. Materiały konferencji naukowej. Lublin 25-26 czerwca 2015, Kraków 2015, s. 261, 978 - 83 - 935421 - 6 - 1
18. Studia nad metodą oceny wartości technologicznej ziarna pszenicy zwyczajnej
rozdział z monografii [AUT.] Ewelina Kuzawińska, [AUT.] Zbigniew Rzedzicki, [AUT.] Piotr Zarzycki, [AUT.] Aldona Sobota, [AUT.] Anna Wirkijowska, [AUT.] Emilia Sykut-Domańska. W: Technologiczne kształtowanie jakości żywności, Kraków 2015 s. 125-135, 978-83-935421-9-2
19. Wpływ podciśnienia w czasie mieszania składników ciasta na jakość makaronów tłoczonych
rozdział z monografii [AUT.] Aldona Sobota, [AUT.] Piotr Zarzycki, [AUT.] Zbigniew Rzedzicki, [AUT.] Emilia Sykut-Domańska, [AUT.] Anna Wirkijowska, [AUT.] Jarosław Mazurkiewicz, [AUT.] Ewelina Kuzawińska, [AUT.] Katarzyna Bartoszek , [AUT.] Monika Krupka . W: Technologiczne kształtowanie jakości żywności, Kraków 2015 2015 s. 263-274, 978-83-935421-9-2
20. Wpływ dodatku razówki jęczmiennej na wybrane cechy jakościowe pieczywa
rozdział z monografii [AUT.] Anna Wirkijowska, [AUT.] Zbigniew Rzedzicki, [AUT.] Piotr Zarzycki, [AUT.] Aldona Sobota, [AUT.] Emilia Sykut-Domańska, [AUT.] Ewelina Kuzawińska, [AUT.] Katarzyna Bartoszek , [AUT.] Stanisław Mleko, [AUT.] Marta Tomczyńska-Mleko. W: Technologiczne kształtowanie jakości żywności, Kraków 2015 s. 299-309, 978-83-935421-9-2
21. Ocena właściwości reologicznych kleików z mieszanek mąk pszennych o zróżnicowanej wartości wypiekowej
rozdział z monografii [AUT.] Piotr Zarzycki, [AUT.] Aldona Sobota, [AUT.] Emilia Sykut-Domańska, [AUT.] Anna Wirkijowska, [AUT.] Zbigniew Rzedzicki, [AUT.] Katarzyna Bartoszek , [AUT.] Ewelina Kuzawińska, [AUT.] Stanisław Mleko, [AUT.] Marta Tomczyńska-Mleko. W: Technologiczne kształtowanie jakości żywności, Kraków 2015 2015 s. 343-354, 978-83-935421-9-2
22. Ocena żywienia dzieci w wieku przedszkolnym w województwie lubelskim
rozdział z monografii [AUT.] Emilia Sykut-Domańska, [AUT.] Zbigniew Rzedzicki, [AUT.] Piotr Zarzycki, [AUT.] Aldona Sobota, [AUT.] Anna Wirkijowska, [AUT.] Ewelina Kuzawińska, [AUT.] Anna Kot , [AUT.] Katarzyna Bartoszek . W: Trendy w żywieniu człowieka, Kraków 2015 2015 s. 343-353, 978-83-935421-8-5
24. Zboża niechlebowe - strategiczna rola w profilaktyce i zwalczaniu chorób cywilizacyjnych
inne publikacje [AUT.] Zbigniew Rzedzicki, [AUT.] Aldona Sobota, [AUT.] Piotr Zarzycki, [AUT.] Emilia Sykut-Domańska, [AUT.] Anna Wirkijowska, [AUT.] Katarzyna Bartoszek , [AUT.] Ewelina Kuzawińska. W: Jakość a wykorzystanie ziarna zbóż : V ogólnopolska konferencja naukowa, Puławy, 22-23 października 2015 / [opracowanie redakcyjne i graficzne Grażyna Hołubowicz-Kliza], Puławy 2015 2015, s. 88-89, 978-83-7562-195-2

2012

25. Badania nad metodą oceny wartości technologicznej ziarna pszenicy
inne publikacje [AUT.] Zbigniew Rzedzicki, [AUT.] Małgorzata Kasprzak, [AUT.] Anna Wirkijowska, [AUT.] Ewelina Kuzawińska, [AUT.] Krzysztof Bartoszek. W: Jakość a wykorzystanie ziarna zbóż : IV ogólnopolska konferencja naukowa, Puławy, 18-19 października 2012, Puławy 2012, s. 61-62, 978-83-7562-115-0
Elementów na stronie: