2.
The effect of fresh Kale (Brassica oleracea var. sabellica) addition and processing conditions on selected biological, physical, and chemical properties of extruded snack pellets
artykuł
[AUT.] Jakub Soja, [AUT. KOR.] Maciej Combrzyński, [AUT.] Tomasz Oniszczuk, [AUT.] Beata Biernacka, [AUT.] Agnieszka Wójtowicz, [AUT.] Karol Kupryaniuk, [AUT.]
Karolina Wojtunik-Kulesza
,
[AUT.] Maciej Bąkowski, [AUT.]
Marek Gancarz
,
[AUT.]
Jarosław Mołdoch
,
[AUT.]
Jarosław Szponar
,
[AUT. KOR.] Anna Oniszczuk.
MOLECULES 2023 T. 28 Nr 4 s. 1835, DOI: 10.3390/molecules28041835
6.
Nutritional characteristics of new generation extruded snack pellets with edible cricket flour processed at various extrusion conditions
artykuł
[AUT. KOR.] Maciej Combrzyński, [AUT.] Tomasz Oniszczuk, [AUT.] Agnieszka Wójtowicz, [AUT.] Beata Biernacka, [AUT.]
Karolina Wojtunik-Kulesza
,
[AUT.] Maciej Bąkowski, [AUT.] Renata Różyło, [AUT.]
Jarosław Szponar
,
[AUT.] Jakub Soja, [AUT. KOR.] Anna Oniszczuk.
Antioxidants 2023 T. 12 Nr 6 s. 1253, DOI: 10.3390/antiox12061253
11.
Przestrzeganie zasad bezpieczeństwa w czasie pandemii koronawirusa na podstawie sklepów spożywczych
rozdział z monografii
[AUT.]
Agata Szymczak
,
[AUT.] Anna Winiarska-Mieczan, [AUT.] Małgorzata Kwiecień, [AUT.] Maciej Bąkowski, [AUT.] Robert Krusiński, [AUT.] Karolina Jachimowicz , [AUT.] Renata Klebaniuk.
W: Szanse nauk o zwierzętach/ pod redakcją Brygidy Ślaskiej, Andrzeja Junkuszewa, Bożeny Kiczorowskiej., Lublin 2023 2023, Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie s. 128-134, 978-83-7259-415-0
14.
Ocena wpływu diety BARF na zdrowie psów
inne publikacje
[AUT.] Maciej Bąkowski, [AUT.] Agata Bielak, [AUT.] Garbiec A. , [AUT.] Kapustka J. , [AUT.]
Miklaszewska M.
.
W: Materiały konferencyjne Międzynarodowej Konferencji „Doskonalenie Żywienia w Zrównoważonej Produkcji Zwierzęcej” w ramach XLIX Konferencji Naukowej Sekcji Żywienia Zwierząt Komitetu Nauk Zootechnicznych i Akwakultury Polskiej Akademii Nauk, Lublin, 25–27 września 2023., Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie, Lublin 2023 2023, s. 22, DOI: 10.24326/mk.2023.5
15.
Polifenole jako potencjalny czynnik wspomagający mikrobiom jelitowy psów
inne publikacje
[AUT.] Agata Bielak, [AUT.] Renata Klebaniuk, [AUT.] Bożena Kiczorowska, [AUT.] Edyta Kowalczuk-Vasilev, [AUT.] Maciej Bąkowski.
W: Materiały konferencyjne Międzynarodowej Konferencji „Doskonalenie Żywienia w Zrównoważonej Produkcji Zwierzęcej” w ramach XLIX Konferencji Naukowej Sekcji Żywienia Zwierząt Komitetu Nauk Zootechnicznych i Akwakultury Polskiej Akademii Nauk, Lublin, 25–27 września 2023., Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie, Lublin 2023 2023, s. 24, DOI: 10.24326/mk.2023.5
16.
Suplementy diety
rozdział z monografii
[AUT.] Anna Winiarska-Mieczan, [AUT.] Wioletta Samolińska, [AUT.] Maciej Bąkowski, [AUT.] Robert Krusiński, [AUT.] Edyta Kowalczuk-Vasilev.
W: Czynniki żywieniowe a stan skóry, włosów i paznokci. Fizjologia, dietoterapia, suplementy diety, bezpieczeństwo i skuteczność terapii, toksykologia pod redakcją / Anny Winiarskiej-Mieczan, Wioletty Samolińskiej, Edyty Kowalczuk-Vasilev, Lublin 2022 2022, Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie s. 103-114, 978-83-7259-356-6
18.
Effectiveness of production of cows fed with rations supplemented with oregano (Origanum vulgare)
inne publikacje
[AUT.] Julia Fabjanowska, [AUT.] Renata Klebaniuk, [AUT.] Edyta Kowalczuk-Vasilev, [AUT.] Agata Bielak, [AUT.]
Szymon Milewski
,
[AUT.] Maciej Bąkowski, [AUT.] Magdalena Olcha.
W: 1st International PhD Student’s Conference at the University of Life Sciences in Lublin, Poland: ENVIRONMENT – PLANT – ANIMAL – PRODUCT, 26 April 2022. Volume: 1, 2022., Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie, Lublin 2022 2022, s. 022, DOI: 10.24326/ICDSUPL1.A022
20.
Zioła i fitobiotyki w żywieniowej i pozażywieniowej biostymulacji organizmu zwierząt gospodarskich
inne publikacje
[AUT.] Renata Klebaniuk, [AUT.] Bożena Kiczorowska, [AUT.] Edyta Kowalczuk-Vasilev, [AUT.] Wioletta Samolińska, [AUT.] Eugeniusz Grela, [AUT.] Małgorzata Kwiecień, [AUT.] Jan Matras, [AUT.] Maciej Bąkowski, [AUT.] Anna Winiarska-Mieczan, [AUT.] Robert Krusiński, [AUT.] Justyna Widz, [AUT.] Anna Danek-Majewska, [AUT.] Agata Bielak, [AUT.] Magdalena Olcha, [AUT.] Julia Fabjanowska, [AUT.]
Szymon Milewski
,
[AUT.]
Malwina Zając
,
[AUT.] Karolina Jachimowicz , [AUT.] Michał Pałys.
W: Konferencja Międzynarodowa pt.: Rodzime rasy zwierząt jako ważny element ochrony bioróżnorodności, zachowania tradycji regionów oraz produkcji żywności o podwyższonych walorach prozdrowotnych połączona z Jubileuszem 50-lecia pracy naukowej prof. dr hab. dr h.c. multi Zygmunta Litwińczuka, oraz 70-leciem Katedry Hodowli i Ochrony Zasobów Genetycznych Bydła, Lublin, 14-15 czerwca 2022 r., Lublin 2022 2022, s. 50
26.
Ocena efektywności produkcji krów żywionych dawkami pokarmowymi z udziałem dodatków ziołowych
inne publikacje
[AUT.]
Paulina Główka
,
[AUT.] Julia Fabjanowska, [AUT.] Agata Bielak, [AUT.]
Krystian Strojny
,
[AUT.]
Marek Zalewski
,
[AUT.]
Mateusz Wojno
,
[AUT.]
Piotr Puton
,
[AUT.]
Hubert Gąska
,
[AUT.] Maciej Bąkowski.
W: Międzynarodowe Sympozjum Studenckich Kół Naukowych. Streszczenia. Redakcja merytoryczna / Marek Babicz, Witold Chabuz, Katarzyna Dzida, Adam Gawryluk, Urszula Szymanowska, Wojciech Płaska, Monika Stoma, Marta Wójcik, Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie, Lublin 2021 2021, s. 78
27.
Dodatki ziołowe w żywieniu zwierząt -projekty receptur mieszanek uzupełniających
inne publikacje
[AUT.] Julia Fabjanowska, [AUT.] Agata Bielak, [AUT.]
Piotr Jarzyna
,
[AUT.]
Dominika Modzelewska
,
[AUT.]
Agata Jones
,
[AUT.] Karolina Jachimowicz , [AUT.] Maciej Bąkowski, [AUT.]
Martyna Bielak
.
W: Międzynarodowe Sympozjum Studenckich Kół Naukowych. Streszczenia. Redakcja merytoryczna / Marek Babicz, Witold Chabuz, Katarzyna Dzida, Adam Gawryluk, Urszula Szymanowska, Wojciech Płaska, Monika Stoma, Marta Wójcik, Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie, Lublin 2021 2021, s. 74
28.
Dodatki ziołowe w żywieniu cieląt - receptury mieszanek uzupełniających
rozdział z monografii
[AUT.] Julia Fabjanowska, [AUT.] Agata Bielak, [AUT.]
Piotr Jarzyna
,
[AUT.]
Paulina Główka
,
[AUT.] Karolina Jachimowicz , [AUT.] Maciej Bąkowski, [AUT.] Wioletta Samolińska, [AUT.] Edyta Kowalczuk-Vasilev, [AUT.] Renata Klebaniuk.
, Lublin 2021 2021, Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie s. 76-92
29.
Wpływ żywienia na występowanie alergii pokarmowych - świadomość konsumentów z województwa lubelskiego
inne publikacje
[AUT.]
Karolina Targos
,
[AUT.] Maciej Bąkowski, [AUT.] Agata Bielak, [AUT.] Karolina Jachimowicz .
W: Międzynarodowe Sympozjum Studenckich Kół Naukowych. Streszczenia. Redakcja merytoryczna / Marek Babicz, Witold Chabuz, Katarzyna Dzida, Adam Gawryluk, Urszula Szymanowska, Wojciech Płaska, Monika Stoma, Marta Wójcik, Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie, Lublin 2021 2021, s. 152
|