2024

1. Supplementation of nutraceuticals from dwarf kiwi and apple Improves lipid profile in overweight adults
artykuł [AUT. KOR.] Joanna Popiolek-Kalisz , [AUT.] Paweł Glibowski, [AUT.] Ewa Solarska. Applied Sciences-Basel 2024 T. 14 Nr 4 s. 1324, DOI: 10.3390/app14041324

2023

3. Apple peel supplementation potential in metabolic syndrome prevention
artykuł [AUT. KOR.] Joanna Popiolek-Kalisz , [AUT.] Paweł Glibowski. Life (Basel) 2023 T. 13 Nr 3 s. 753, DOI: 10.3390/life13030753
4. Food-derived caffeine in human nutrition
artykuł [AUT.] Paweł Glibowski, [AUT.] Agnieszka Spodymek , [AUT.] Patrycja Gazda , [AUT.] Łukasz Siłka , [AUT.] Zuzanna Rząd . Journal of Food and Nutrition Research 2023 T. 62 Nr 1 s. 1-13
5. Rola wieloletniego wsparcia otyłych pacjentów po redukcji masy ciała w celu uniknięcia efektu jojo
inne publikacje [AUT.] Paweł Glibowski, [AUT.] Katarzyna Iłowiecka , [AUT.] Michał Skrzypek , [AUT.] Wojciech Styk . W: Nutrition and women''s health. Book of abstracts. 3rd International scientific of the "Dilemmes of human nutrition sciences - today and tomorrow" Poznań, June 22-23, 2023, Polish Society of Nutritional Sciences, Poznań 2023 2023, s. 66, 978-83-949238-8-4
6. Comparative analysis of the depressive symptoms and diet quality between Polish vegetarians and omnivores using Beck's Depression Inventory-II
artykuł [AUT.] Jedut Paulina , [AUT.] Paweł Glibowski, [AUT.] Wojciech Styk , [AUT.] Katarzyna Iłowiecka . Medycyna Ogólna i Nauki o Zdrowiu 2023 T. 29 Nr 3 s. 214-223, DOI: 10.26444/monz/170102
7. Analysis of the diet quality and nutritional state of children, youth, and young adults with Prader-Willi syndrome: A Polish multiple case study
artykuł [AUT.] Michał Skrzypek , [AUT.] Katarzyna Kowal , [AUT.] Paweł Glibowski, [AUT.] Grzegorz Dzida , [AUT.] Karolina Nowosad, [AUT.] Renata Krzyszycha , [AUT.] Kludia Soczyńska , [AUT.] Olga Przybysz . Nutrients 2023 T. 15 Nr 17 s. 3811, DOI: 10.3390/nu15173811
9. Rola suplementacji w insulinooporności
artykuł [AUT.] Ewa Żmuda, [AUT.] Paweł Glibowski. Medycyna Ogólna i Nauki o Zdrowiu 2023 T. 29 Nr 3 s. 153-156, DOI: 10.26444/monz/170821
10. Verification of the theoretical energy requirement of underweight, normal weight and overweight young women using ergospirometry
artykuł [AUT.] Karolina Jachimowicz-Rogowska, [AUT.] Anna Winiarska-Mieczan , [AUT.] Paweł Glibowski, [AUT.] Ilona Aleksandrowicz-Niedziela , [AUT.] Iwona Smagała , [AUT.] Agata Bielak. Nauki Inżynierskie i Technologie 2023 Nr 39 s. 52-64, DOI: 10.15611/nit.2023.39.04

2022

12. Transglutaminase from UV mutated Bacillus cereus NRC215: production, purification, and characterization
artykuł [AUT.] Osama Ibrahim , [AUT.] Paweł Glibowski, [AUT. KOR.] Rasha G. Salim , [AUT.] Ghada M. El-Sayed . Biointerface Research in Applied Chemistry 2022 T. 12 Nr 5 s. 5753-5771, DOI: 10.33263/BRIAC125.57535771
14. Usefulness of potentially probiotic L. lactis isolates from polish fermented cow milk for the production of cottage cheese
artykuł [AUT. KOR.] Monika Pytka, [AUT.] Monika Kordowska-Wiater, [AUT.] Justyna Wajs , [AUT.] Paweł Glibowski, [AUT.] Ewa Sajnaga . Applied Sciences-Basel 2022 T. 12 Nr 23 s. 12088, DOI: 10.3390/app122312088
16. Evaluation of vitamins and minerals intake from food products in Poland
artykuł [AUT.] Paweł Glibowski, [AUT.] D. Grądzki , [AUT.] Julia Glibowska . Journal of Food Science and Technology-Ukraine 2022 T. 16 Nr 3 s. 4-11, DOI: 10.15673/fst.v16i3.2419

2021

18. The long-term dietitian and psychological support of obese patients who have reduced their weight allows them to maintain the effects
artykuł [AUT.] Katarzyna Iłowiecka , [AUT.] Paweł Glibowski, [AUT.] Michał Skrzypek , [AUT.] Wojciech Styk . Nutrients 2021 T. 13 Nr 6 s. 2020, DOI: 10.3390/nu13062020
19. Some plant food products present on the Polish market are a source of vitamin B12
artykuł [AUT.] Jedut Paulina , [AUT.] Dominik Szwajgier, [AUT.] Paweł Glibowski, [AUT.] Katarzyna Iłowiecka . Applied Sciences-Basel 2021 T. 11 Nr 8 s. 3601, DOI: 10.3390/app11083601
20. Stabilność chemiczna fruktanów w napojach jabłkowych i wpływ ich spożycia na przewlekłe zaparcia
inne publikacje [AUT.] Paweł Glibowski, [AUT.] Michał Skrzypek , [AUT.] Magdalena Ćwiklińska, [AUT.] Monika Drozd , [AUT.] Aleksandra Kowalska . W: Żywność w strategii Zielonego Ładu : XLV Sesja Naukowa Komitetu Nauk o Żywności i Żywieniu PAN, 1-2 lipca 2021 Gdańsk, Politechnika Gdańska, Wydział Chemiczny : Materiały konferencyjne, [b.m.] [2021] 2021
21. Health consequences of vitamin D deficiency in the human body
artykuł [AUT.] Paweł Glibowski, [AUT.] Katarzyna Iłowiecka , [AUT.] Karolina Środek . Postepy Higieny I Medycyny Doswiadczalnej 2021 T. 75 s. 947-958, DOI: 10.2478/ahem-2021-0045
22. Żywieniowe i nieżywieniowe czynniki wpływające na metabolizm cholesterolu
artykuł [AUT.] Paweł Glibowski, [AUT.] Angelika Pietrak , [AUT.] Zuzanna Rząd , [AUT.] Julia Glibowska . Zywnosc. Nauka. Technologia. Jakosc/Food. Science Technology. Quality 2021 T. 28 Nr 4 s. 5-23, DOI: 10.15193/zntj/2021/129/397
23. Evaluation of the average consumption of food products and its nutritional value in Poland
artykuł [AUT.] D. Grądzki , [AUT.] Paweł Glibowski, [AUT.] Julia Glibowska . Journal of Food Science and Technology-Ukraine 2021 T. 15 Nr 4 s. 4-11, DOI: 10.15673/fst.v15i4.2252

2020

24. Chemical stability of fructans in apple beverages and their influence on chronic constipation
artykuł [AUT.] Paweł Glibowski, [AUT.] Michał Skrzypek , [AUT.] Magdalena Ćwiklińska, [AUT.] Monika Drozd , [AUT.] Aleksandra Kowalska . Food & Function 2020 T. 11 Nr 5 s. 3860-3866, DOI: 10.1039/c9fo02596k
25. Fast consumption increases the risk of overweight and obesity
artykuł [AUT.] Paweł Glibowski, [AUT.] Magdalena Ćwiklińska, [AUT.] Agnieszka Białasz , [AUT.] Wojciech Koch, [AUT.] Zbigniew Marzec . Roczniki Panstwowego Zakladu Higieny 2020 T. 71 Nr 1 s. 27-31, DOI: 10.32394/rpzh.2020.0099
26. Organic food and health
artykuł [AUT.] Paweł Glibowski. Roczniki Panstwowego Zakladu Higieny 2020 T. 71 Nr 2 s. 131-136, DOI: 10.32394/rpzh.2020.0110

2019

29. Changes in sedentary and active lifestyle, diet quality and body composition nine months after an education program in Polish students aged 11-12 years: Report from the ABC of healthy eating study
artykuł [AUT.] Lidia Wadolowska , [AUT.] Jadwiga Hamulka , [AUT.] Joanna Kowalkowska , [AUT. KOR.] Natalia Ulewicz , [AUT.] Monika Hoffmann , [AUT.] Magdalena Górnicka , [AUT.] Monika Bronkowska , [AUT.] Teresa Leszczyńska , [AUT.] Paweł Glibowski, [AUT.] Renata Korzeniowska-Ginter . Nutrients 2019 T. 11 Nr 2 s. 1-16, DOI: 10.3390/nu11020331
Elementów na stronie: