2018

1. Efektywność żywienia krów mlecznych w wybranych gospodarstwach indywidualnych środkowo-wschodniej Polski
inne publikacje [AUT.] Renata Klebaniuk, [AUT.] Bożena Kiczorowska, [AUT.] Edyta Kowalczuk-Vasilev, [AUT.] Wioletta Semeniuk , [AUT.] Maciej Bąkowski, [AUT.] Eugeniusz Grela, [AUT.] Anna Danek-Majewska, [AUT.] Małgorzata Kwiecień, [AUT.] Anna Winiarska-Mieczan, [AUT.] Magdalena Olcha, [AUT.] Robert Krusiński, [AUT.] Antoni Lipiec, [AUT.] Bogdan Szostak, [AUT.] Justyna Góźdź , [AUT.] Stanisław Pecka. W: Wyzwania zootechniki w warunkach rolnictwa zrównoważonego : LXXXIII Zjazd Naukowy Polskiego Towarzystwa Zootechnicznego, Konferencja Międzynarodowa. Streszczenia, Lublin, 19–21 września 2018 r. / Redakcja merytoryczna Marek Babicz, Wydawnictwo Uniwersytetu Przyrodniczego w Lublinie, Lublin 2018 2018, s. 20

2017

2. Profil metaboliczny krwi kurcząt brojlerów żywionych dietą z udziałem różnych form i poziomów inuliny = Blood metabolic profile in broiler chickens fed diets with different types and levels of inulin
inne publikacje [AUT.] Edyta Kowalczuk-Vasilev, [AUT.] Eugeniusz Grela, [AUT.] Wioletta Semeniuk , [AUT.] Renata Klebaniuk, [AUT.] Bożena Kiczorowska, [AUT.] Robert Krusiński, [AUT.] Stanisław Pecka. W: XLVI Sesja Naukowa Sekcji Żywienia Zwierząt Komitet Nauk Zootechnicznych i Akwakultury Polska Akademia Nauk. Materiały konferencyjne, Lublin, 21-23 czerwca 2017 rok, [Lublin] 2017, s. 117-118

2015

7. Efektywność żywienia świń w systemie ekologicznym lub konwencjonalnym z uwzględnieniem bezpiecznych dodatków paszowych
rozdział z monografii [AUT.] Eugeniusz Grela, [AUT.] Mariusz Soszka , [AUT.] Sandra Sobolewska , [AUT.] Stanisław Pecka. , Radom 2015 s. 78-81, 978-83-63411-51-0

2014

8. Zawartość cholesterolu oraz skład kwasów tłuszczowych w polędwicy i słoninie tuczników żywionych z dodatkiem ekstraktu z inuliny lub surowców inulinodajnych oraz probiotyku
inne publikacje [AUT.] Renata Klebaniuk, [AUT.] Stanisław Pecka, [AUT.] Kamila Stachyra , [AUT.] Eugeniusz Grela. W: Ekstrakty inuliny jako prebiotyczne dodatki paszowe dla zwierząt monogastrycznych. Monografie i streszczenia prac pod red. Eugeniusza R. Greli i Jacka Skomiała. Jabłonna-Lublin-Radom, 26.06.2014, [Radom] 2014, s. 49-51, 978-8363411-25-1
9. Efektywnośc dodatku inuliny, surowców inulinodajnych oraz probiotyku na efekty produkcyjne kurcząt rzeźnych
inne publikacje [AUT.] Eugeniusz Grela, [AUT.] Szymon Sroka , [AUT.] Stanisław Pecka. W: Ekstrakty inuliny jako prebiotyczne dodatki paszowe dla zwierząt monogastrycznych. Monografie i streszczenia prac pod red. Eugeniusza R. Greli i Jacka Skomiała. Jabłonna-Lublin-Radom, 26.06.2014, [Radom] 2014, s. 67-69, 978-8363411-25-1
10. Ocena zawartości cholesterolu i składu kwasów tłuszczowych w mięśniu piersiowym i tłuszczu sadełkowym kurcząt żywionych z dodatkiem ekstraktu z inuliny lub surowców inulinodajnych oraz probiotyku
inne publikacje [AUT.] Renata Klebaniuk, [AUT.] Kamila Stachyra , [AUT.] Stanisław Pecka, [AUT.] Eugeniusz Grela. W: Ekstrakty inuliny jako prebiotyczne dodatki paszowe dla zwierząt monogastrycznych. Monografie i streszczenia prac pod red. Eugeniusza R. Greli i Jacka Skomiała. Jabłonna-Lublin-Radom, 26.06.2014, [Radom] 2014, s. 79-80, 978-8363411-25-1
12. Ostropest plamisty w żywieniu zwierząt
artykuł [AUT.] Eugeniusz Grela, [AUT.] Krzysztof Pietrzak, [AUT.] Stanisław Pecka, [AUT.] Sandra Sobolewska , [AUT.] Wacław Krasucki. Przegląd Hodowlany 2014 Nr 5 s. 38-40

2013

2012

14. Efektywność periodycznego stosowania koncentratu białkowo-ksantofilowego w żywieniu loch
inne publikacje [AUT.] Eugeniusz Grela, [AUT.] Krzysztof Pietrzak, [AUT.] Wioletta Semeniuk , [AUT.] Stanisław Pecka. W: Lucerna w żywieniu ludzi i zwierząt : współczesne tendencje w produkcji żywności na tle wymogów zrównoważonego rozwoju obszarów wiejskich : 5th International Scientific Conference : Lublin - Susiec, 30th May - 1st June, 2012 : monographic / by Eugeniusz R. Grela ed., Dzierdziówka 2012, s. 64, 978-83-927698-5-9
15. Wpływ ekologicznych dodatków ziołowych w żywieniu zwierząt na ich zdrowotność
rozdział z monografii [AUT.] Renata Klebaniuk, [AUT.] Eugeniusz Grela, [AUT.] Edyta Kowalczuk-Vasilev, [AUT.] Mariusz Florek, [AUT.] Justyna Góźdź , [AUT.] Stanisław Pecka, [AUT.] Anna Danek-Majewska. , Warszawa 2012 s. 139-149, 978-83-62178-52-0
16. Prozdrowotne właściwości nasion wiesiołka (Oenothera L.)
rozdział z monografii [AUT.] Renata Klebaniuk, [AUT.] Stanisław Pecka, [AUT.] Magdalena Olcha, [AUT.] Monika Laszewska , [AUT.] Anna Danek-Majewska. W: Środowiskowe aspekty produkcji roślinnej i zwierzęcej, Lublin 2012 s. 156-169, 978-83-7259-207-1

2010

2007

18. Evaluation of modified method for determination of fatty acid composition in tissues of land snail Cepaea nemoralis (Gastropoda: Pulmonata)
inne publikacje [AUT.] Danuta Kowalczyk-Pecka, [AUT.] Stanisław Pecka. W: Molecular and physiological aspects of regulatory processes of the organism : Materials of 16th International Symposium of Polish Network of Molecular and Cellular Biology, edited by Henryk Lach, Cracow 2007, s. 82, 978-83-7271-430-5

2004

2003

20. Influence of antioxidant supplementation on performance and biochemical indices in turkey`s muscle tissue
inne publikacje [AUT.] Bogusław Makarski, [AUT.] Stanisław Pecka. W: Animal nutrition and safety food production : proceedings of the XXXII international conference. Lublin, 2003, 16-17 September, Lublin 2003, s. 83, 83-7259-090-7

2001

2000

23. The effect of microbial phytase and citric acid addition into the sows` feed on content of some blood components
inne publikacje [AUT.] Anna Czech, [AUT.] Jerzy Truchliński, [AUT.] Iwona Sembratowicz, [AUT.] Stanisław Pecka, [AUT.] Robert Krusiński. W: Phytase in animal nutrition : proceedings of the International Symposium on phytase in animal nutrition. Lublin, 2000, 8-9 June, Lublin 2000, s. 61-68, 83-7259-021-4
Elementów na stronie: