2023

1. Effect of dietary fibre waste originating from food production on the gluten structure in common wheat dough
artykuł [AUT.] Agnieszka Nawrocka , [AUT.] Piotr Zarzycki, [AUT.] Konrad Kłosok , [AUT.] Renata Welc , [AUT.] Anna Wirkijowska, [AUT.] Dorota Teterycz. International Agrophysics 2023 T. 37 Nr 1 s. 101-109, DOI: 10.31545/intagr/159236
2. The influence of tomato and pepper processing waste on bread quality
artykuł [AUT.] Anna Wirkijowska, [AUT.] Piotr Zarzycki, [AUT.] Dorota Teterycz, [AUT.] Agnieszka Nawrocka , [AUT.] Agata Blicharz-Kania, [AUT.] Paulina Łysakowska. Applied Sciences-Basel 2023 T. 13 Nr 16 s. 9312, DOI: 10.3390/app13169312
3. Wpływ dodatku wytłoków z owoców rokitnika (Hippophae rhamnoides) na właściwości fizykochemiczne i jakość makaronów
inne publikacje [AUT.] Aldona Sobota, [AUT.] Paulina Łysakowska, [AUT.] Piotr Zarzycki, [AUT.] Justyna Libera, [AUT.] Angelika Plewik . W: Żywność jako wyzwanie dla współczesnej nauki i przemysłu: XV Konferencja Naukowa z cyklu: Żywność XXI wieku. Kraków, 21–22 września 2023 r. Materiały konferencyjne. Opracowanie redakcyjne / Dorota Gałkowska, Emilia Bernaś, Kraków 2023 2023, s. 49, 978-83-962880-3-5
4. Wytłoki z rokitnika jako komponent pieczywa pszennego o cechach funkcjonalnych
inne publikacje [AUT.] Anna Wirkijowska, [AUT.] Aldona Sobota, [AUT.] Piotr Zarzycki, [AUT.] Paulina Łysakowska, [AUT.] Agata Blicharz-Kania. W: Żywność jako wyzwanie dla współczesnej nauki i przemysłu: XV Konferencja Naukowa z cyklu: Żywność XXI wieku. Kraków, 21–22 września 2023 r. Materiały konferencyjne. Opracowanie redakcyjne / Dorota Gałkowska, Emilia Bernaś, Kraków 2023 2023, s. 58, 978-83-962880-3-5
5. Ocena możliwości wykorzystania błonnika jabłkowego do suplementacji makaronu
inne publikacje [AUT.] Piotr Zarzycki, [AUT.] Anna Wirkijowska, [AUT.] Aldona Sobota, [AUT.] Dorota Teterycz, [AUT.] Katarzyna Kozłowicz, [AUT. KOR.] Agnieszka Sagan. W: Żywność jako wyzwanie dla współczesnej nauki i przemysłu: XV Konferencja Naukowa z cyklu: Żywność XXI wieku. Kraków, 21–22 września 2023 r. Materiały konferencyjne. Opracowanie redakcyjne / Dorota Gałkowska, Emilia Bernaś, Kraków 2023 2023, s. 61, 978-83-962880-3-5
6. The influence of vegetable processing waste from bell pepper and tomato on the baking characteristics of wheat flour and the quality of wheat bread
inne publikacje [AUT.] Piotr Zarzycki, [AUT.] Anna Wirkijowska, [AUT.] Dorota Teterycz, [AUT.] Agnieszka Nawrocka , [AUT.] Agata Blicharz-Kania, [AUT.] Paulina Łysakowska. W: 14th International Conference on Agrophysics, 11-13 September 2023, Lublin, Poland. Book of Abstracts, Polska Akademia Nauk, Lublin 2023 2023, s. 185, 978-83-89969-82-8
7. Effect of the addition of sea buckthorn (Hippophae rhamnoides) leaves on the physicochemical properties and quality of pasta
inne publikacje [AUT.] Aldona Sobota, [AUT.] Piotr Zarzycki, [AUT.] Pyzik A . W: 14th International Conference on Agrophysics, 11-13 September 2023, Lublin, Poland. Book of Abstracts, Polska Akademia Nauk, Lublin 2023 2023, s. 186, 978-83-89969-82-8

2022

8. Effect of Moldavian dragonhead seed residue on the baking properties of wheat flour and bread quality
artykuł [AUT.] Piotr Zarzycki, [AUT.] Anna Wirkijowska, [AUT.] Agnieszka Nawrocka , [AUT.] Katarzyna Kozłowicz, [AUT.] Marta Krajewska, [AUT.] Konrad Kłosok , [AUT.] Ada Krawęcka. LWT-FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY 2022 T. 155 s. 112967, DOI: 10.1016/j.lwt.2021.112967
11. Wpływ dodatku wytłoków z rokitnika zwyczajnego i jagody kamczackiej na ogólną zawartość polifenoli w wyrobach piekarniczych
inne publikacje [AUT. KOR.] Agnieszka Sagan, [AUT.] Anna Wirkijowska, [AUT.] Piotr Zarzycki, [AUT.] Agata Blicharz-Kania. W: Nauka o Zbożach :osiągnięcia i perspektywy. Streszczenia. III Konferencja Naukowa, Lublin 22–23 września 2022., Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie, Lublin 2022 2022
12. Makarony o niskim indeksie glikemicznym z dodatkiem mąki łubinowej i β-glukanów
inne publikacje [AUT.] Aldona Sobota, [AUT.] Dominik Polak , [AUT.] Ada Krawęcka, [AUT.] Piotr Zarzycki, [AUT.] Dorota Teterycz, [AUT.] Anna Wirkijowska. W: III Konferencja Naukowa Nauka o Zbożach osiągnięcia i perspektywy : streszczenia : Lublin 22-23 września 2022, Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie, Lublin 2022 2022, s. 10, 978-83-7259-372-6, DOI: 10.24326/mon.2022.11
13. Ocena jakości pieczywa pszennego z udziałem produktów ubocznych przerobu pomidorów i papryki
inne publikacje [AUT.] Piotr Zarzycki, [AUT.] Anna Wirkijowska, [AUT.] Dorota Teterycz, [AUT.] Aldona Sobota, [AUT.] Agata Blicharz-Kania, [AUT.] Agnieszka Nawrocka . W: III Konferencja Naukowa Nauka o Zbożach osiągnięcia i perspektywy : streszczenia : Lublin 22-23 września 2022, Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie, Lublin 2022 2022, s. 11, 978-83-7259-372-6, DOI: 10.24326/mon.2022.11
14. Wpływ dodatku wytłoków lnianych na jakość i wartość odżywczą wyrobów ciastkarskich
inne publikacje [AUT.] Anna Wirkijowska, [AUT.] Paulina Łysakowska, [AUT.] Dorota Teterycz, [AUT.] Piotr Zarzycki, [AUT.] Aldona Sobota, [AUT.] Agata Blicharz-Kania. W: III Konferencja Naukowa Nauka o Zbożach osiągnięcia i perspektywy : streszczenia : Lublin 22-23 września 2022, Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie, Lublin 2022 2022, s. 12, 978-83-7259-372-6, DOI: 10.24326/mon.2022.11

2021

16. Wyroby półcukiernicze fortyfikowane mąką i wytłokami kokosowymi - właściwości fizykochemicze i sensoryczne
inne publikacje [AUT.] Anna Wirkijowska, [AUT.] Aldona Sobota, [AUT.] Piotr Zarzycki, [AUT.] Agnieszka Nawrocka , [AUT.] Agata Blicharz-Kania, [AUT.] Dariusz Andrejko. W: Żywność w strategii Zielonego Ładu : XLV Sesja Naukowa Komitetu Nauk o Żywności i Żywieniu PAN, 1-2 lipca 2021 Gdańsk, Politechnika Gdańska, Wydział Chemiczny : Materiały konferencyjne, [b.m.] [2021] 2021, s. 111

2020

19. Legume flour as a natural colouring component in pasta production
artykuł [AUT.] Dorota Teterycz, [AUT.] Aldona Sobota, [AUT.] Piotr Zarzycki, [AUT.] Agnieszka Latoch. JOURNAL OF FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY-MYSORE 2020 T. 57 Nr 1 s. 301-309, DOI: 10.1007/s13197-019-04061-5
20. The possibility of using by-products from the flaxseed industry for functional bread production
artykuł [AUT.] Anna Wirkijowska, [AUT.] Piotr Zarzycki, [AUT.] Aldona Sobota, [AUT.] Agnieszka Nawrocka , [AUT.] Agata Blicharz-Kania, [AUT.] Dariusz Andrejko. LWT-FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY 2020 T. 118 s. 108860, DOI: 10.1016/j.lwt.2019.108860
22. Flaxseed enriched pasta—chemical composition and cooking quality
artykuł [AUT.] Piotr Zarzycki, [AUT. KOR.] Emilia Sykut-Domańska, [AUT.] Aldona Sobota, [AUT.] Dorota Teterycz, [AUT.] Ada Krawęcka, [AUT.] Agata Blicharz-Kania, [AUT.] Dariusz Andrejko, [AUT.] Beata Zdybel. Foods 2020 T. 9 Nr 4, DOI: 10.3390/foods9040404
23. Application of extrusion-cooking technology in hatchery waste management
artykuł [AUT.] Aldona Sobota, [AUT.] Piotr Zarzycki, [AUT.] Anna Wirkijowska, [AUT.] Zbigniew Rzedzicki, [AUT.] Agnieszka Pawlas . Open Life Sciences 2020 T. 15 Nr 1 s. 572-579, DOI: 10.1515/biol-2020-0065

2019

28. Możliwość wykorzystania produktów ubocznych przemysłu lnianego do produkcji pieczywa funkcjonalnego
inne publikacje [AUT.] Anna Wirkijowska, [AUT.] Aldona Sobota, [AUT.] Piotr Zarzycki, [AUT.] Dorota Teterycz, [AUT. KOR.] Emilia Sykut-Domańska, [AUT.] Katarzyna Serewa. W: II Konferencja Naukowa Nauka o Zbożach "Nowa jakość dla świadomego konsumenta", Poznań 26-27 wrezśnia 2019 r., [Poznań], [2019] 2019, s. 8
30. Effect of nitrogen fertilisation on technological value of spring barley grain
artykuł [AUT.] Anna Wirkijowska, [AUT.] Piotr Zarzycki, [AUT.] Kazimierz Noworolnik , [AUT.] Danuta Leszczyńska . Zywnosc. Nauka. Technologia. Jakosc/Food. Science Technology. Quality 2019 T. 26 Nr 4 s. 102-112, DOI: 10.15193/zntj/2019/121/316
Elementów na stronie: