2024

1. Możliwości zagospodarowania produktów ubocznych do wzbogacenia pieczywa pszennego.
inne publikacje [AUT.] Wiktoria Dąbek , [AUT.] Paulina Łysakowska. W: XVI Interdyscyplinarna Konferencja Naukowa TYGIEL 2024: Interdyscyplinarność kluczem do rozwoju. Abstrakty,21-24 marca 2024 r. Redakcja / Paulina Pomajda, Kamil Maciąg, Lublin 2024 2024, s. 65, 978-83-67670-53-1

2023

4. The influence of tomato and pepper processing waste on bread quality
artykuł [AUT.] Anna Wirkijowska, [AUT.] Piotr Zarzycki, [AUT.] Dorota Teterycz, [AUT.] Agnieszka Nawrocka , [AUT.] Agata Blicharz-Kania, [AUT.] Paulina Łysakowska. Applied Sciences-Basel 2023 T. 13 Nr 16 s. 9312, DOI: 10.3390/app13169312
5. Wpływ dodatku reishi (Ganoderma lucidum) na skład chemiczny, zawartość polifenoli i aktywność antyoksydacyjną makaronu
inne publikacje [AUT.] Paulina Łysakowska, [AUT. KOR.] Aldona Sobota, [AUT.] Anna Wirkijowska, [AUT.] Dorota Teterycz, [AUT.] Ewa Bator . W: Żywność jako wyzwanie dla współczesnej nauki i przemysłu: XV Konferencja Naukowa z cyklu: Żywność XXI wieku. Kraków, 21–22 września 2023 r. Materiały konferencyjne. Opracowanie redakcyjne / Dorota Gałkowska, Emilia Bernaś, Kraków 2023 2023, s. 36, 978-83-962880-3-5
6. Wpływ dodatku wytłoków z owoców rokitnika (Hippophae rhamnoides) na właściwości fizykochemiczne i jakość makaronów
inne publikacje [AUT. KOR.] Aldona Sobota, [AUT.] Paulina Łysakowska, [AUT.] Piotr Zarzycki, [AUT.] Justyna Libera, [AUT.] Angelika Plewik . W: Żywność jako wyzwanie dla współczesnej nauki i przemysłu: XV Konferencja Naukowa z cyklu: Żywność XXI wieku. Kraków, 21–22 września 2023 r. Materiały konferencyjne. Opracowanie redakcyjne / Dorota Gałkowska, Emilia Bernaś, Kraków 2023 2023, s. 49, 978-83-962880-3-5
7. Wytłoki z rokitnika jako komponent pieczywa pszennego o cechach funkcjonalnych
inne publikacje [AUT.] Anna Wirkijowska, [AUT. KOR.] Aldona Sobota, [AUT.] Piotr Zarzycki, [AUT.] Paulina Łysakowska, [AUT.] Agata Blicharz-Kania. W: Żywność jako wyzwanie dla współczesnej nauki i przemysłu: XV Konferencja Naukowa z cyklu: Żywność XXI wieku. Kraków, 21–22 września 2023 r. Materiały konferencyjne. Opracowanie redakcyjne / Dorota Gałkowska, Emilia Bernaś, Kraków 2023 2023, s. 58, 978-83-962880-3-5
8. The influence of vegetable processing waste from bell pepper and tomato on the baking characteristics of wheat flour and the quality of wheat bread
inne publikacje [AUT.] Piotr Zarzycki, [AUT.] Anna Wirkijowska, [AUT.] Dorota Teterycz, [AUT.] Agnieszka Nawrocka , [AUT.] Agata Blicharz-Kania, [AUT.] Paulina Łysakowska. W: 14th International Conference on Agrophysics, 11-13 September 2023, Lublin, Poland. Book of Abstracts, Polska Akademia Nauk, Lublin 2023 2023, s. 185, 978-83-89969-82-8

2022

9. By-products of hemp seed (Cannabis sativa L.) processing as a fortifying additive for durum wheat pasta
inne publikacje [AUT.] Dorota Teterycz, [AUT. KOR.] Aldona Sobota, [AUT.] Paulina Łysakowska, [AUT.] Dominika Przygodzka . W: XXVI Sesja Naukowa Sekcji Młodej Kadry Naukowej "Żywność dzisiaj lokalna czy globalna? Tradycyjna czy innowacyjna?" : Książka streszczeń : 19-20 maja Poznań 2022 (IXth International Session of Young Scientific Staff "Food nowadays local or global? Traditional or innovative?" : Book of abstracts : 19-20 maja Poznań 2022), Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu, Poznań 2022 2022, s. 102
10. Evaluation of the quality of crispy-yeast cake with the addition of lion's mane (Hericium erinaceus)
inne publikacje [AUT.] Paulina Łysakowska, [AUT.] Urszula Pankiewicz, [AUT. KOR.] Aldona Sobota. W: XXVI Sesja Naukowa Sekcji Młodej Kadry Naukowej "Żywność dzisiaj lokalna czy globalna? Tradycyjna czy innowacyjna?" : Książka streszczeń : 19-20 maja Poznań 2022 (IXth International Session of Young Scientific Staff "Food nowadays local or global? Traditional or innovative?" : Book of abstracts : 19-20 maja Poznań 2022), Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu, Poznań 2022 2022, s. 98
11. Wpływ dodatku wytłoków lnianych na jakość i wartość odżywczą wyrobów ciastkarskich
inne publikacje [AUT.] Anna Wirkijowska, [AUT.] Paulina Łysakowska, [AUT.] Dorota Teterycz, [AUT.] Piotr Zarzycki, [AUT. KOR.] Aldona Sobota, [AUT.] Agata Blicharz-Kania. W: III Konferencja Naukowa Nauka o Zbożach osiągnięcia i perspektywy : streszczenia : Lublin 22-23 września 2022, Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie, Lublin 2022 2022, s. 12, 978-83-7259-372-6, DOI: 10.24326/mon.2022.11
12. Wpływ dodatku soplówki jeżowatej (Hericium erinaceus) na właściwości fizyczne i cechy jakościowe pieczywa pszennego
inne publikacje [AUT.] Paulina Łysakowska, [AUT. KOR.] Aldona Sobota, [AUT.] Anna Wirkijowska, [AUT.] Hande Guven . W: III Konferencja Naukowa Nauka o Zbożach osiągnięcia i perspektywy : streszczenia : Lublin 22-23 września 2022, Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie, Lublin 2022 2022, s. 24, 978-83-7259-372-6, DOI: 10.24326/mon.2022.11

2021

13. Hemp seed (Cannabis sativa L.) enriched pasta: physicochemical properties and quality evaluation
artykuł [AUT.] Dorota Teterycz, [AUT. KOR.] Aldona Sobota, [AUT.] Dominika Przygodzka , [AUT.] Paulina Łysakowska. PLoS One 2021 T. 16 Nr 3 s. 0248790, DOI: 10.1371/journal.pone.0248790

2020

14. Wpływ wytłoków i mąki konopnej na jakość pieczywa pszennego
inne publikacje [AUT.] Paulina Łysakowska, [AUT.] Sylwia Konat , [AUT.] Anna Wirkijowska, [AUT.] Dorota Teterycz. W: Przegląd badań prowadzonych w studenckich kołach naukowych, Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie, Lublin 2020 2020, s. 166
Elementów na stronie: