2023

3. Zastosowanie pulsacyjnego pola elektrycznego (PEF) do wzbogacania drożdży Saccharomyces cerevisiae w jony żelaza
inne publikacje [AUT.] Monika Sujka, [AUT.] Karolina Nowosad, [AUT.] Urszula Pankiewicz, [AUT.] Radosław Kowalski, [AUT.] Artur Mazurek, [AUT.] Marzena Włodarczyk-Stasiak, [AUT.] Ewelina Zielińska , [AUT.] Izabela Podgórska . W: XXIII Ogólnopolska Konferencja Naukowa-"Postęp w Inżynierii Produkcji - Doniesienia Naukowe": Zamość 2023, Zamość 2023 2023, s. 80

2022

8. Wykorzystanie niekonwencjonalnych drożdży ograniczających wzrost grzybów Penicillium roqueforti stanowiących zagrożenie w piekarnictwie
inne publikacje [AUT.] Izabela Podgórska . W: VI Ogólnopolska Konferencja Naukowa „Nauki przyrodnicze na rzecz człowieka i środowiska” Abstrakty. Redakcja / Alicja Danielewska, Kinga Kalbarczyk, Wydawnictwo Naukowe TYGIEL Sp. z o. o., Lublin 2022 2022, s. 53-54, 978-83-67194-78-5
9. Ocena jakości chleba wyprodukowanego metodą bezpośrednią z dodatkiem drożdży wzbogaconych w cynk za pomocą pulsacyjnego pola elektrycznego (PEF)
inne publikacje [AUT.] Urszula Pankiewicz, [AUT.] Monika Sujka, [AUT.] Radosław Kowalski, [AUT.] Marzena Włodarczyk-Stasiak, [AUT.] Artur Mazurek, [AUT.] Ewelina Zielińska , [AUT.] Izabela Podgórska , [AUT.] Anna Wirkijowska. W: III Konferencja Naukowa Nauka o Zbożach osiągnięcia i perspektywy : streszczenia : Lublin 22-23 września 2022, Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie, Lublin 2022 2022, s. 30, 978-83-7259-372-6, DOI: 10.24326/mon.2022.11
10. Mikotoksyny - ograniczanie ich występowania i wybrane metody dekontaminacji
artykuł [AUT.] Izabela Podgórska . PRZEMYSL CHEMICZNY 2022 T. 101 Nr 8 s. 587-590, DOI: 10.15199/62.2022.8.8

2018

2017

13. Identyfikacja genetyczna grzybów Dreshslera tritici-repentis izolowanych z pszenicy ozimej
inne publikacje [AUT.] Izabela Podgórska . W: XIV Międzynarodowe Seminarium Studenckich Kół Naukowych na temat "Środowisko-Zwierzę-Produkt", IV Ogólnopolska Konferencja Doktorantów, Lublin, 4 kwietnia 2017 r., Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie, [Lublin] 2017, s. 156
14. Ocena czystości mikrobiologicznej suszonych ziół
inne publikacje [AUT.] Izabela Podgórska . W: XIV Międzynarodowe Seminarium Studenckich Kół Naukowych na temat "Środowisko-Zwierzę-Produkt", IV Ogólnopolska Konferencja Doktorantów, Lublin, 4 kwietnia 2017 r., Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie, [Lublin] 2017, s. 165
16. Sterole roślinne w żywieniu i przemyśle spożywczym
artykuł [AUT.] Izabela Podgórska , [AUT.] Ewa Solarska. Przemysł Spożywczy 2017 T. 72 Nr 4 s. 34-36, DOI: 10.15199/65.2017.4.7
17. Zanieczyszczenia mikrobiologiczne suszonych ziół i metody ich dekontaminacji
rozdział z monografii [AUT.] Izabela Podgórska . W: Monitorowanie zagrożeń / redakcja naukowa: Bożena Nowakowicz-Dębek, Witold Chabuz, Lublin 2017 2017, Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie s. 56-62, 978-83-7259-262-0
18. Czystość mikrobiologiczna wybranych suszonych ziół
artykuł [AUT.] Izabela Podgórska . Przemysł Spożywczy 2017 T. 71 Nr 6 s. 26-29, DOI: 10.15199/65.2017.6.5

2016

19. Identyfikacja grzybów >Rhizoctonia cerealis z pszenicy ozimej metodą PCR
inne publikacje [AUT.] Izabela Podgórska . W: XIII Międzynarodowe Seminarium Studenckich Kół Naukowych nt. "Środowisko - Zwierzę - Produkt" : III Ogólnopolska Konferencja Doktorantów, Lublin, 7 kwietnia 2016 r., [Lublin] 2016, s. 117
20. Antagonistyczne oddziaływanie drożdży wobec toksynotwórczych grzybów Fusarium culmorum
inne publikacje [AUT.] Izabela Podgórska . W: XIII Międzynarodowe Seminarium Studenckich Kół Naukowych nt. "Środowisko - Zwierzę - Produkt" : III Ogólnopolska Konferencja Doktorantów, Lublin, 7 kwietnia 2016 r., [Lublin] 2016, s. 118
21. Metody identyfikacji drożdży pozyskanych ze środowiska
rozdział z monografii [AUT.] Izabela Podgórska . , Poznań 2016 s. 29-34, 978-83-65362-84-1
22. Mikroorganizmy ograniczające występowanie mikotoksyn w żywności
rozdział z monografii [AUT.] Izabela Podgórska . , Poznań 2016 s. 35-41, 978-83-65362-84-1
23. Identyfikacja grzybów z rodzaju Fusarium izolowanych z materiału roślinnego
rozdział z monografii [AUT.] Izabela Podgórska . , Lublin 2016 2016 s. 111-121, 978-83-65598-37-0
24. Identyfikacja grzybów z rodzaju Fusarium metodą PCR
inne publikacje [AUT.] Izabela Podgórska . W: Interdyscyplinarność kluczem do rozwoju : VIII Interdyscyplinarna Konferencja Naukowa Tygiel 2016 : abstrakty / redakcja Kamil Maciąg, Monika Olszówka, Krzysztof Bałękowski., Lublin 2016, s. 258, 978-83-65272-32-4
25. Yeats as an alternative to chemical fugicides
inne publikacje [AUT.] Izabela Podgórska . W: Badania i rozwój młodych naukowców w Polsce 2016. Materiały konferencyjne - wiosna. Część trzecia - Lublin / Red. nauk. Jędrzej Nyćkowiak, Jacek Leśny, Lublin 2016, s. 100, 978-83-65362-41-4
26. Zdolność drożdży do ograniczania toksycznotwórczych grzybów z rodzaju Fusarium
inne publikacje [AUT.] Izabela Podgórska . W: Problemy technologii produkcji roślinnej, zwierzęcej i żywności : XIV Konferencja Naukowa Doktorantów, Lublin 2016, s. 43-44, 978-83-7259-243-9
29. Beneficial microorganisms: An opportunity to improve the yelding quality of crop plants
inne publikacje [AUT.] Lidia Sas-Paszt , [AUT.] Ewa Solarska, [AUT.] Paweł Trzciński , [AUT.] Marcelina Olszak , [AUT.] Izabela Podgórska . W: 2016 Vol. 6, Issue 7 (Suppl) 4TH International food safety, quality & policy conference, December 05-06, 2016 Dubai, UAE, Journal of Nutrition & Food Sciences 2016, s. 25, DOI: 10.4172/2155-9600.C1.032
30. Organic food for the benefit of the consumers and the environment
inne publikacje [AUT.] Ewa Solarska, [AUT.] Lidia Sas-Paszt , [AUT.] Paweł Trzciński , [AUT.] Marcelina Olszak , [AUT.] Izabela Podgórska . W: 2016 Vol. 6, Issue 7 (Suppl) 4TH International food safety, quality & policy conference, December 05-06, 2016 Dubai, UAE, Journal of Nutrition & Food Sciences 2016, s. 39, DOI: 10.4172/2155-9600.C1.032
Elementów na stronie: