2024

1. Physicochemical properties of dried and powdered pear pomace
artykuł [AUT.] Anna Krajewska , [AUT.] Dariusz Dziki, [AUT.] Mustafa Abdullah Yilmaz , [AUT.] Ahmet Fethi Özdemir . MOLECULES 2024 T. 29 Nr 3 s. 742, DOI: 10.3390/molecules29030742
2. Assessment of physicochemical properties and quality of the breads made from organically grown wheat and legumes
artykuł [AUT.] Grażyna Cacak-Pietrzak , [AUT.] Katarzyna Sujka , [AUT.] Jerzy Księżak , [AUT.] Jolanta Bojarszczuk , [AUT.] Małgorzata Ziarno , [AUT.] Marcin Studnicki , [AUT.] Anna Krajewska , [AUT.] Dariusz Dziki. Foods 2024 T. 13 Nr 8 s. 1244, DOI: 10.3390/foods13081244

2023

3. Dandelion flowers as an additive to wheat bread: physical properties of dough and bread quality
artykuł [AUT.] Grażyna Cacak-Pietrzak , [AUT.] Dariusz Dziki, [AUT. KOR.] Urszula Gawlik-Dziki , [AUT.] Alicja Sułek , [AUT.] Monika Wójcik, [AUT.] Anna Krajewska . Applied Sciences-Basel 2023 T. 13 Nr 1 s. 477, DOI: 10.3390/app13010477
4. Effect of production technology intensity on the grain yield, protein content and Amino Acid profile in common and durum wheat grain
artykuł [AUT.] Alicja Sułek , [AUT.] Grażyna Cacak-Pietrzak , [AUT.] Marcin Różewicz , [AUT.] Anna Nieróbca , [AUT.] Jerzy Grabiński , [AUT.] Marcin Studnicki , [AUT.] Katarzyna Sójka , [AUT.] Dariusz Dziki. Plants-Basel 2023 T. 12 Nr 2 s. 364, DOI: 10.3390/plants12020364
7. Development of energy-rich and fiber-rich bars based on puffed and non-puffed cereals
artykuł [AUT.] Hayat Bourekoua , [AUT.] Fairouz Djeghim , [AUT.] Radia Ayad , [AUT.] Ayoub Benabdelkader , [AUT.] Abdelbasset Bouakkaz , [AUT.] Dariusz Dziki, [AUT.] Renata Różyło. Processes 2023 T. 11 Nr 3 s. 813, DOI: 10.3390/pr11030813
8. Grinding characteristics of new varieties of winter triticale grain
artykuł [AUT.] Dariusz Dziki, [AUT.] Waleed H. Hassoon , [AUT.] Aneta Kramek, [AUT.] Anna Krajewska . Processes 2023 T. 11 Nr 5 s. 1477, DOI: 10.3390/pr11051477
9. Enrichment of cookies with fruits and their by-products: chemical composition, antioxidant properties, and sensory changes
artykuł [AUT.] Anna Krajewska , [AUT.] Dariusz Dziki. MOLECULES 2023 T. 28 Nr 10 s. 4005, DOI: 10.3390/molecules28104005
10. Testing the intensity of erosive wear of selected steels depending on the angle of incidence of the abrasive stream
rozdział z monografii [AUT.] Wojciech Tarasiuk , [AUT.] Tomasz Węgrzyn , [AUT.] Bożena Szczucka-Lasota , [AUT.] Dariusz Dziki, [AUT. KOR.] Urszula Gawlik-Dziki , [AUT.] Mariusz Liszewski . , East Sarajevo, 2023 2023, Institute of Electrical and Electronics Engineers (IEEE), DOI: 10.1109/INFOTEH57020.2023
11. Wheat bread enriched with black chokeberry (Aronia melanocarpa L.) Pomace: physicochemical properties and sensory evaluation
artykuł [AUT.] Grażyna Cacak-Pietrzak , [AUT.] Dariusz Dziki, [AUT. KOR.] Urszula Gawlik-Dziki , [AUT.] Natalia Parol-Nadłonek , [AUT. KOR.] Stanisław Kalisz , [AUT.] Anna Krajewska , [AUT.] Sylwia Stępniewska . Applied Sciences-Basel 2023 T. 13 Nr 12 s. 6936, DOI: 10.3390/app13126936
12. New coagulant proteases for cheesemaking from leaves and latex of the spontaneous plant pergularia tomentosa: biochemical characterization of coagulants and sensorial evaluation of cheese
artykuł [AUT.] Imene Leulmi , [AUT.] Mohammed Nasereddine Zidoune , [AUT.] Kahina Hafid , [AUT.] Fairouz Djeghim , [AUT.] Hayat Bourekoua , [AUT.] Dariusz Dziki, [AUT.] Renata Różyło. Foods 2023 T. 12 Nr 13 s. 2467, DOI: 10.3390/foods12132467
13. Innovative high-fiber wheat bread fortified with micronized oat and Plantago ovata husks: Spectroscopic and physicochemical characteristics
artykuł [AUT.] Renata Różyło, [AUT.] Regine Schönlechner , [AUT.] Eleonora Charlotte Pichler , [AUT.] Dariusz Dziki, [AUT.] Arkadiusz Matwijczuk, [AUT.] Beata Biernacka, [AUT.] Michał Świeca. FOOD CHEMISTRY 2023 T. 428 s. 136782, DOI: 10.1016/j.foodchem.2023.136782
14. Physical properties of shortbread biscuits enriched with dried and powdered fruit and their by-products: a review
artykuł [AUT.] Anna Krajewska , [AUT.] Dariusz Dziki. International Agrophysics 2023 T. 37 Nr 3 s. 245-264, DOI: 10.31545/intagr/165803
15. Sourdough wheat bread enriched with grass pea and lupine seed flour: physicochemical and sensory properties
artykuł [AUT.] Grażyna Cacak-Pietrzak , [AUT.] Katarzyna Sujka , [AUT.] Jerzy Księżak , [AUT.] Jolanta Bojarszczuk , [AUT.] Dariusz Dziki. Applied Sciences-Basel 2023 T. 13 Nr 15 s. 8664, DOI: 10.3390/app13158664
16. The latest innovations in wheat flour milling: A review
artykuł [AUT.] Dariusz Dziki. Agricultural Engineering 2023 T. 27 Nr 1 s. 147-162, DOI: 10.2478/agriceng-2023-0011
19. Examining the influence of ultrasounds and the addition of arrowroot on the physicochemical properties of ice cream
artykuł [AUT. KOR.] Katarzyna Kozłowicz, [AUT. KOR.] Marta Krajewska, [AUT.] Sybilla Nazarewicz, [AUT.] Grzegorz Gładyszewski , [AUT.] Dariusz Chocyk , [AUT.] Michał Świeca, [AUT.] Dariusz Dziki, [AUT.] Zbigniew Kobus, [AUT.] Stanisław Parafiniuk, [AUT.] Artur Przywara, [AUT.] Magdalena Kachel-Górecka. Applied Sciences-Basel 2023 T. 13 Nr 17 s. 9816, DOI: 10.3390/app13179816
20. Otrzymywanie i charakterystyka sproszkowanych wytłoków gruszkowych
inne publikacje [AUT.] Anna Krajewska , [AUT.] Dariusz Dziki, [AUT. KOR.] Urszula Gawlik-Dziki , [AUT.] Renata Różyło, [AUT.] Andrzej Krzykowski. W: XXIII Ogólnopolska Konferencja Naukowa-"Postęp w Inżynierii Produkcji - Doniesienia Naukowe": Zamość 2023, Zamość 2023 2023, s. 16-16
21. Common wheat pasta enriched with ultrafine ground oat husk: physicochemical and sensory properties
artykuł [AUT.] Beata Biernacka, [AUT.] Dariusz Dziki, [AUT.] Renata Różyło, [AUT. KOR.] Urszula Gawlik-Dziki , [AUT.] Renata Nowak , [AUT.] Wioleta Pietrzak . MOLECULES 2023 T. 28 Nr 20 s. 7197, DOI: 10.3390/molecules28207197
22. Dried under different conditions and powdered red cabbage pomace: granulometric distribution and color changes
inne publikacje [AUT.] Anna Krajewska , [AUT.] Dariusz Dziki, [AUT.] Renata Różyło. W: 14th International Conference on Agrophysics, 11-13 September 2023, Lublin, Poland. Book of Abstracts., Polska Akademia Nauk, Lublin 2023 2023, s. 121, 978-83-89969-82-8
23. Effect of time and temperature in sous-vide heat treatment on selected physicochemical properties of horsemeat
artykuł [AUT. KOR.] Renata Stanisławczyk , [AUT.] Jagoda Żurek , [AUT.] Mariusz Rudy , [AUT.] Marian Gil , [AUT.] Anna Krajewska , [AUT.] Dariusz Dziki. Processes 2023 T. 11 Nr 11 s. 3126, DOI: 10.3390/pr11113126

2022

24. Fiber preparation from micronized Oat by-products: antioxidant properties and interactions between bioactive compounds
artykuł [AUT.] Dariusz Dziki, [AUT. KOR.] Urszula Gawlik-Dziki , [AUT.] Wojciech Tarasiuk , [AUT.] Renata Różyło. MOLECULES 2022 T. 27 Nr 9 s. 2621, DOI: 10.3390/molecules27092621
26. Microencapsulated red powders from cornflower extract—spectral (FT-IR and FT-Raman) and antioxidant characteristics
artykuł [AUT.] Renata Różyło, [AUT.] Monika Szymańska-Chargot , [AUT.] Artur Zdunek , [AUT. KOR.] Urszula Gawlik-Dziki , [AUT.] Dariusz Dziki. MOLECULES 2022 T. 27 Nr 10 s. 3094, DOI: 10.3390/molecules27103094
27. Buckwheat hull-enriched pasta: physicochemical and sensory properties
artykuł [AUT.] Katarzyna Sujka , [AUT.] Grażyna Cacak-Pietrzak , [AUT.] Alicja Sułek , [AUT.] Karolina Murgrabia , [AUT.] Dariusz Dziki. MOLECULES 2022 T. 27 Nr 13 s. 4065, DOI: 10.3390/molecules27134065
28. Pasta enriched with dried and powdered leek: physicochemical properties and changes during cooking
artykuł [AUT.] Beata Biernacka, [AUT.] Dariusz Dziki, [AUT. KOR.] Urszula Gawlik-Dziki . MOLECULES 2022 T. 27 Nr 14 s. 4495, DOI: 10.3390/molecules27144495
29. Mathematical study of bio-fibre comminution process as first step towards valorization of post-harvest waste materials
artykuł [AUT. KOR.] Christian Emeka Okafor , [AUT.] Anthony Chinweuba Onovo , [AUT.] Okwuchukwu Innocent Ani , [AUT.] Chizoba May Obele , [AUT.] Dariusz Dziki, [AUT.] Christopher Chukwutoo Ihueze , [AUT.] Ugochukwu Chuka Okonkwo . Cleaner Materials 2022 T. 4 s. 100067, DOI: 10.1016/j.clema.2022.100067
30. Rye flour and rye bran: new perspectives for use
artykuł [AUT.] Dariusz Dziki. Processes 2022 T. 10 Nr 2 s. 293, DOI: 10.3390/pr10020293
Elementów na stronie: