2024

1. Agricultural chambers in the process of transfer of knowledge and innovations for the development of agriculture and rural areas in Poland
artykuł [AUT.] Anna Kasprzyk, [AUT.] Alina Walenia , [AUT.] Dariusz Kusz , [AUT.] Bożena Kusz . Agriculture-Basel 2024 T. 14 Nr 1 s. 72, DOI: 10.3390/agriculture14010072

2023

2. Najważniejsze cechy jakości mięsa wieprzowego
inne publikacje [AUT.] Anna Kasprzyk. W: Materiały Konferencyjne Międzynarodowego Kongresu: Szanse nauk o zwierzętach. 70 lat Wydziału Nauk o Zwierzętach I Biogospodarki. Wydział Nauk o Zwierzętach i Biogospodarki. Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie. Lublin, 2023., Lublin 2023 2023
3. Native pig breeds as a source of biodiversity—breeding and economic aspects
artykuł [AUT.] Anna Kasprzyk, [AUT.] Alina Walenia . Agriculture-Basel 2023 T. 13 Nr 8 s. 1528, DOI: 10.3390/agriculture13081528
4. Nutrition-related welfare of the red deer (Cervus elaphus) in organic rearing systems
inne publikacje [AUT.] Anna Kasprzyk. W: International Conference on Veterinary Science, Online Event, Book of Abstracts, 28-29 August 2023, [b.m.] 2023 2023, s. 51
5. Czy hodowla rodzimych ras świń ma sens?
artykuł [AUT.] Anna Kasprzyk. Trzoda Chlewna 2023 T. 61 Nr 10 s. 18-23

2022

6. Comparison of lipid properties and cadmium and lead content in red deer (Cervus elaphus) meat from three feeding grounds
artykuł [AUT.] Anna Kasprzyk, [AUT.] Janusz Kilar , [AUT.] Alina Walenia , [AUT.] Bożena Kusz . Animals 2022 T. 12 Nr 20 s. 2859, DOI: 10.3390/ani12202859
7. Analiza użytkowości rozpłodowej loch rasy puławskiej
inne publikacje [AUT.] Anna Kasprzyk. W: Konferencja Międzynarodowa pt.: Rodzime rasy zwierząt jako ważny element ochrony bioróżnorodności, zachowania tradycji regionów oraz produkcji żywności o podwyższonych walorach prozdrowotnych połączona z Jubileuszem 50-lecia pracy naukowej prof. dr hab. dr h.c. multi Zygmunta Litwińczuka, oraz 70-leciem Katedry Hodowli i Ochrony Zasobów Genetycznych Bydła, Lublin, 14-15 czerwca 2022 r., Lublin 2022 2022, s. 48
8. Lanolina we współczesnej kosmetologii i farmacji
inne publikacje [AUT.] Anna Kasprzyk. W: Ogólnopolska Konferencja Naukowa: Naturalne surowce lecznicze i kosmetyczne. Streszczenia. Lublin, 15–16 listopada 2022, Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie, Lublin 2022 2022, s. 49
9. Kolagen zwierzęcy składnik preparatów kosmetycznych
inne publikacje [AUT.] Anna Kasprzyk. W: Ogólnopolska Konferencja Naukowa: Naturalne surowce lecznicze i kosmetyczne. Streszczenia. Lublin, 15–16 listopada 2022, Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie, Lublin 2022 2022, s. 106
10. Keratyna, naturalny surowiec wykorzystywany w kosmetologii
inne publikacje [AUT.] Anna Kasprzyk. W: Ogólnopolska Konferencja Naukowa: Naturalne surowce lecznicze i kosmetyczne. Streszczenia. Lublin, 15–16 listopada 2022, Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie, Lublin 2022 2022, s. 107

2021

12. Jakość wieprzowiny i wpływ jej konsumpcji na zdrowie człowieka.
rozdział z monografii [AUT.] Anna Kasprzyk. W: Środowiskowe i genetyczne uwarunkowania zdrowia ludzi i zwierząt. Praca zbiorowa pod redakcją / Bogumiły Pilarczyk, Agnieszki Tomzy-Marciniak, Renaty Pilarczyk i Jana Udały, Szczecin 2021 2021, Zachodniopomorski Uniwersytet Technologiczny w Szczecinie s. 33-48, 978-83-7663-309-1
14. Comparative studies of selected minerals in the skeletal muscles of fallow deer (Dama dama) and red deer (Cervus elaphus) from the ecological rearing system
inne publikacje [AUT.] Janusz Kilar , [AUT.] Anna Kasprzyk. W: 67th International Congress of Meat Science and Technology Kraków, August 23-27, 2021. Abstract Book, Kraków 2021 2021, s. 228
15. Wykorzystanie odpadów z przemysłu mięsnego
inne publikacje [AUT.] Anna Kasprzyk. W: Problem odpadów i ich zagospodarowania : 3 Ogólnopolska Konferencja Naukowa, 26 sierpnia 2021 r.. Abstrakty. Redakcja / Kinga Kalbarczyk, Alicja Danielewska, Lublin 2021 2021, s. 14, 978-83-66861-61-9
16. Odporność i zdolności adaptacyjne świń rasy puławskiej
inne publikacje [AUT.] Marek Babicz, [AUT.] Kinga Kropiwiec-Domańska, [AUT.] Anna Kasprzyk, [AUT.] Karolina Grabowska , [AUT.] Estera Hul , [AUT.] Agnieszka Jankowska .
17. Jakość mięsa tuczników z chowu masowego
inne publikacje [AUT.] Kinga Kropiwiec-Domańska, [AUT.] Piotr Witkowski , [AUT.] Marek Babicz, [AUT.] Anna Kasprzyk, [AUT.] Aleksandr Tsereniuk , [AUT.] Magdalena Napieracz , [AUT.] Daria Adamczyk .

2020

21. Czynniki wyboru przez konsumentów mięsa wieprzowego oraz wędlin podrobowych
rozdział z monografii [AUT.] Artur Niedzielski , [AUT.] Monika Szymczuk , [AUT.] Jakub Kalinowski , [AUT.] Łukasz Kozian , [AUT.] Amelia Kowal , [AUT.] Kinga Kropiwiec-Domańska, [AUT.] Anna Kasprzyk, [AUT.] Marek Babicz. , Lublin 2020 2020, Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie s. 7-16
22. Biologically active compounds from herbs used in meat and meat products
rozdział z monografii [AUT.] Anna Kasprzyk. W: Biologically active compounds of plant origin in medicine / edited by Mirosława Chwil, Michał M. Skoczylas, Lublin 2020 2020, Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie s. 123-131, 978-83-7259-332-0

2019

24. Comparative analysis of the mineral composition in the meat of wild boar and domestic pig
artykuł [AUT.] Marek Babicz, [AUT.] Anna Kasprzyk. Italian Journal of Animal Science 2019 T. 18 Nr 1 s. 1020-1030, DOI: 10.1080/1828051X.2019.1610337
26. Jakość mięsa i jadalnych ubocznych surowców poubojowych
rozdział z monografii [AUT.] Marek Babicz, [AUT.] Anna Kasprzyk, [AUT.] Kinga Kropiwiec-Domańska. W: Przewodnik do ćwiczeń z hodowli i chowu świń / pod redakcją Marka Babicza, Lublin 2019 2019, Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie s. 65-73, 978-83-7259-305-4

2018

28. Pb and Cd contents in the wild boar tissues
inne publikacje [AUT.] Anna Kasprzyk, [AUT.] Stanisław Chwil, [AUT.] Michał Rudaś. W: III Międzynarodowa Konferencja „Ekologia człowieka” = The 3rd International Conference ''Human ecology'', Lublin, 19-20.06.2018 Poland, POLSKIE TOWARZYSTWO PRZYRODNIKÓW im. KOPERNIKA, Kraków 2018 2018, s. 76
29. Wild boar meat (Sus scrofa scrofa) - natural raw material and food product
inne publikacje [AUT.] Anna Kasprzyk, [AUT.] Zbigniew Czarnecki. W: III Międzynarodowa Konferencja „Ekologia człowieka” = The 3rd International Conference ''Human ecology'', Lublin, 19-20.06.2018 Poland, POLSKIE TOWARZYSTWO PRZYRODNIKÓW im. KOPERNIKA, Kraków 2018 2018, s. 77
30. Comparative analysis of the minerals composition in the meat of wild boar and domestic pig
inne publikacje [AUT.] Anna Kasprzyk, [AUT.] Marek Babicz. W: Meat in technology and human nutrition : meat as functional and pro-healthy part of our diet : V International Scientific Conference : abstracts of plenary lectures & posters presentations, Poznań - Tarnowo Podgórne June 27-29, 2018, [Poznań] [2018] 2018
Elementów na stronie: