2024

1. Lactic acid bacteria in sustainable food production.
artykuł [AUT. KOR.] Kamila Rachwał, [AUT.] Klaudia Gustaw. Sustainability 2024 T. 16 Nr 8 s. 3362, DOI: 10.3390/su16083362

2023

2. Reduced bioaccessibility of TiO2 (E 171) during puree soup digestion in a gastrointestinal tract simulated in vitro
artykuł [AUT.] Ewa Baranowska-Wójcik, [AUT.] Dominik Szwajgier, [AUT.] Klaudia Gustaw, [AUT.] Izabela Jośko, [AUT.] Bożena Pawlikowska-Pawlęga , [AUT.] Justyna Kapral-Piotrowska . FOOD RESEARCH INTERNATIONAL 2023 T. 164 s. 112189, DOI: 10.1016/j.foodres.2022.112189
3. Dwutlenek tytanu w żywności - badania w modelu przewodu pokarmowego in vitro
inne publikacje [AUT.] Ewa Baranowska-Wójcik, [AUT.] Dominik Szwajgier, [AUT.] Klaudia Gustaw, [AUT.] Izabela Jośko, [AUT.] Bożena Pawlikowska-Pawlęga , [AUT.] Justyna Kapral-Piotrowska . W: Żywność jako wyzwanie dla współczesnej nauki i przemysłu: XV Konferencja Naukowa z cyklu: Żywność XXI wieku. Kraków, 21–22 września 2023 r. Materiały konferencyjne. Opracowanie redakcyjne / Dorota Gałkowska, Emilia Bernaś, Kraków 2023 2023, s. 64, 978-83-962880-3-5

2022

6. Smoothies reduce the "bioaccessibility" of TiO2 (E 171) in the model of the in vitro gastrointestinal tract
artykuł [AUT.] Ewa Baranowska-Wójcik, [AUT.] Dominik Szwajgier, [AUT.] Izabela Jośko, [AUT.] Bożena Pawlikowska-Pawlęga , [AUT.] Klaudia Gustaw. Nutrients 2022 T. 14 Nr 17 s. 3503, DOI: 10.3390/nu14173503

2021

8. Four types of TiO2 reduced the growth of selected lactic acid bacteria strains
artykuł [AUT.] Ewa Baranowska-Wójcik, [AUT.] Klaudia Gustaw, [AUT.] Dominik Szwajgier, [AUT.] Patryk Oleszczuk, [AUT.] Bożena Pawlikowska-Pawlęga , [AUT.] Jarosław Pawelec , [AUT.] Justyna Kapral-Piotrowska . Foods 2021 T. 10 Nr 5 s. 939, DOI: 10.3390/foods10050939
9. New insight into bacterial interaction with the matrix of plant-based fermented foods
artykuł [AUT.] Klaudia Gustaw, [AUT.] Iwona Niedźwiedź, [AUT. KOR.] Kamila Rachwał, [AUT.] Magdalena Polak-Berecka. Foods 2021 T. 10 Nr 7 s. 1603, DOI: 10.3390/foods10071603

2020

12. Utilization of brewery wastes in food industry
artykuł [AUT. KOR.] Kamila Rachwał, [AUT.] Adam Waśko, [AUT.] Klaudia Gustaw, [AUT.] Magdalena Polak-Berecka. PeerJ 2020 T. 8 s. 9427, DOI: 10.7717/peerj.9427
13. Prebiotic potential of oligosaccharides obtained by acid hydrolysis ofα-(1→3)-glucan from Laetiporus sulphureus: A pilot study
artykuł [AUT. KOR.] Adrian Wiater , [AUT.] Adam Waśko, [AUT.] Paulina Adamczyk , [AUT.] Klaudia Gustaw, [AUT.] Małgorzata Pleszczyńska , [AUT.] Kamila Wlizło , [AUT.] Marcin Skowronek , [AUT.] Michał Tomczyk , [AUT.] Janusz Szczodrak . MOLECULES 2020 T. 25 Nr 23 s. 5542, DOI: 10.3390/molecules25235542

2019

16. Antimicrobial efficacy of mixtures of silver nanoparticles and polyhydric alcohols against health-promoting bacteria
artykuł [AUT. KOR.] Grzegorz Czernel, [AUT.] Adam Waśko, [AUT.] Klaudia Gustaw, [AUT.] Daniel Kamiński, [AUT.] Arkadiusz Matwijczuk, [AUT.] Aldona Nowicka , [AUT.] Alicja Matwijczuk, [AUT.] Tomasz Oniszczuk, [AUT.] Marta Arczewska, [AUT.] Dariusz Karcz . International Agrophysics 2019 T. 33 Nr 4 s. 473-480, DOI: 10.31545/intagr/113391
17. The importance of fructophilicity among bacteria isolated from fructose-rich environments
inne publikacje [AUT.] Klaudia Gustaw, [AUT.] Adam Waśko. W: Badania i rozwój młodych naukowców w Polsce 2019. Materiały konferencyjne - wiosna. Część pierwsza - Lublin / Red. nauk. Jędrzej Nyćkowiak, Jacek Leśny, Młodzi Naukowcy, Poznań 2019, s. 53, 978-83-66139-83-1

2018

21. Biogenic amines in alcoholic beverages
rozdział z monografii [AUT.] Klaudia Gustaw, [AUT.] Adam Waśko. W: Biogenic Amines (BA): Origins, biological importance and human health implications / Joanna Stadnik editor, New York 2018 2018 s. 177-202, 978-1-53612-712-6
22. Zdolność autoagregacji u wybranych szczepów Lactobacillus helveticusi Lactobacillus rhamnosus
inne publikacje [AUT.] Klaudia Gustaw, [AUT.] Adam Waśko. W: Rolnictwo - żywność - zdrowie : V Forum Młodych Przyrodników. Program i streszczenia prac, Lublin 26.05.2018 / [redakcja: Paulina Gil-Kulik, Jolanta Karwat], Lublin 2018 2018, 978-83-939764-4-7
24. Antimicrobial efficacy of mixtures of nanosilver and polyhydric alcohols against health-promoting bacteria
inne publikacje [AUT. KOR.] Grzegorz Czernel, [AUT.] Adam Waśko, [AUT.] Klaudia Gustaw, [AUT.] Arkadiusz Matwijczuk, [AUT.] Alicja Matwijczuk, [AUT.] Tomasz Oniszczuk. W: ICA 2018, 12th International Conference on Agrophysics: Soil, Plant&Climate, Book of Abstracts, 17-19 September, 2018 Lublin, Lublin 2018 2018, s. 140, 978-83-89969-59-0
25. Silver nanoparticles surface functionalized with azole derivates-synthesis and spectroscopic studies
inne publikacje [AUT. KOR.] Grzegorz Czernel, [AUT.] Arkadiusz Matwijczuk, [AUT.] Adam Waśko, [AUT.] Klaudia Gustaw, [AUT.] Alicja Matwijczuk, [AUT.] B. Gładyszewska , [AUT.] Tomasz Oniszczuk. W: ICA 2018, 12th International Conference on Agrophysics: Soil, Plant&Climate, Book of Abstracts, 17-19 September, 2018 Lublin, Lublin 2018 2018, s. 141, 978-83-89969-59-0
26. Analiza zróżnicowania szczepów bakterii z rodzaju Lactobacillus pod względem występowania genu enolazy
inne publikacje [AUT.] Klaudia Gustaw, [AUT. KOR.] Magdalena Michalak, [AUT.] Adam Waśko. W: XV Międzynarodowe Seminarium Studenckich Kół Naukowych nt. "Środowisko - Zwierzę - Produkt" : V Konferencja Doktorantów, Lublin, 17 kwietnia 2018 r. / Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie, Wydawnictwo Uniwersytetu Przyrodniczego w Lublinie, Lublin 2018 2018, s. 113
27. Fenole w formie związanej - charakterystyka i znaczenie w technologii żywności
rozdział z monografii [AUT. KOR.] Magdalena Michalak, [AUT.] Klaudia Gustaw, [AUT.] Magdalena Polak-Berecka. W: Żywienie i żywność. Część I / [ Redakcja naukowa Marcin Baran, Jędrzej Nyćkowiak], Poznań 2018 2018, Młodzi Naukowcy s. 110-116, 978-83-65917-97-3
29. Zdolności adaptacyjne Lactobacillus plantarum na podstawie organizacji genomu
rozdział z monografii [AUT.] Klaudia Gustaw. W: Nauki przyrodnicze. Część II / [ Redakcja naukowa Marcin Baran, Jędrzej Nyćkowiak]., Poznań 2018 2018, Młodzi Naukowcy, 978-83-65917-98-0
30. Mechanizmy adaptacyjne Euryarchaeota i ich potencjał biotechnologiczny
rozdział z monografii [AUT.] Klaudia Gustaw, [AUT. KOR.] Magdalena Michalak, [AUT.] Adam Waśko. W: Nauki przyrodnicze. Część II / [ Redakcja naukowa Marcin Baran, Jędrzej Nyćkowiak]., Poznań 2018 2018, Młodzi Naukowcy s. 68-73, 978-83-65917-98-0
Elementów na stronie: