2023

3. Comparison of the quality of selected meat products and their plant-based analogs
artykuł [AUT. KOR.] Tomasz Daszkiewicz , [AUT.] Mariusz Florek, [AUT.] Monika Wodzak , [AUT.] Dorota Kubiak , [AUT.] Ewa Burczyk . POLISH JOURNAL OF FOOD AND NUTRITION SCIENCES 2023 T. 73 Nr 2 s. 109-119, DOI: 10.31883/pjfns/162504
5. Use of physicochemical, FTIR and chemometric analysis for quality assessment of selected monofloral honeys
artykuł [AUT.] Monika Kędzierska-Matysek, [AUT.] Anna Teter, [AUT.] Mariusz Florek, [AUT.] Arkadiusz Matwijczuk, [AUT.] Agnieszka Niemczynowicz , [AUT.] Alicja Matwijczuk, [AUT.] Grzegorz Czernel, [AUT.] Piotr Skałecki, [AUT.] Bożena Gładyszewska. JOURNAL OF APICULTURAL RESEARCH 2023 T. 62 Nr 4 s. 863–872, DOI: 10.1080/00218839.2021.1900637
7. Microbiological quality of Polish artisanal varietal honeys
artykuł [AUT.] Monika Kędzierska-Matysek, [AUT.] Anna Teter, [AUT. KOR.] Tomasz Daszkiewicz , [AUT.] Mariusz Florek. Foods 2023 T. 12 Nr 18 s. 3349, DOI: 10.3390/foods12183349

2022

10. Composition and fatty acid profile of bone marrow in farmed Fallow deer (Dama dama) depending on diet
artykuł [AUT.] Żaneta Steiner-Bogdaszewska , [AUT. KOR.] Katarzyna Tajchman, [AUT.] Piotr Domaradzki, [AUT.] Mariusz Florek. Animals 2022 T. 12 s. 941, DOI: 10.3390/ani12080941
11. Composition of fatty acids in bone marrow of red deer from various ecosystems and different categories
artykuł [AUT.] Żaneta Steiner-Bogdaszewska , [AUT. KOR.] Katarzyna Tajchman, [AUT.] Piotr Domaradzki, [AUT.] Mariusz Florek. MOLECULES 2022 T. 27 Nr 8 s. 2511, DOI: 10.3390/molecules27082511
14. Skład i jakość serów produkowanych na bazie mleka krów żywionych dawkami pokarmowymi z udziałem ziół
inne publikacje [AUT.] Renata Klebaniuk, [AUT.] Edyta Kowalczuk-Vasilev, [AUT.] Mariusz Florek, [AUT.] Wioletta Samolińska, [AUT.] Bożena Kiczorowska, [AUT.] Anna Winiarska-Mieczan, [AUT.] J. Fabjanowska . W: Żywność w XXI wieku-innowacje czy powrót do tradycji: Sympozjum Naukowe. Lublin 11 maja 2022 r., Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie, Lublin 2022 2022, s. 76-77
15. Pozostałości pestycydów w polskich miodach odmianowych
inne publikacje [AUT.] Monika Kędzierska-Matysek, [AUT.] Anna Teter, [AUT.] Mariusz Florek, [AUT.] Piotr Skałecki. W: Żywność w XXI wieku-innowacje czy powrót do tradycji: Sympozjum Naukowe. Lublin 11 maja 2022 r., Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie, Lublin 2022 2022, s. 49-50
16. Właściwości fizykochemiczne mięsa wołowego przechowywanego próżniowo w woreczkach z kompozytowych materiałów biodegradowalnych
inne publikacje [AUT. KOR.] Marek Kowalczyk, [AUT.] Piotr Domaradzki, [AUT.] Mariusz Florek, [AUT.] Piotr Skałecki, [AUT.] Agnieszka Kaliniak-Dziura, [AUT.] Małgorzata Dmoch, [AUT.] Małgorzata Ryszkowska-Siwko, [AUT.] Piotr Stanek, [AUT.] Paweł Żółkiewski, [AUT.] Karolina Kaczmar . W: Żywność w XXI wieku-innowacje czy powrót do tradycji: Sympozjum Naukowe. Lublin 11 maja 2022 r., Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie, Lublin 2022 2022, s. 52-53
17. Wpływ dodatku huminowo-mineralnego żywieniu krów na wartość odżywczą i właściwości koagulujące mleka
inne publikacje [AUT.] Anna Teter, [AUT.] Monika Kędzierska-Matysek, [AUT.] Joanna Barłowska, [AUT.] Jolanta Król, [AUT. KOR.] Aneta Brodziak, [AUT.] Barbara Topyła, [AUT.] Mariusz Florek. W: Żywność w XXI wieku-innowacje czy powrót do tradycji: Sympozjum Naukowe. Lublin 11 maja 2022 r., Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie, Lublin 2022 2022, s. 68-69
20. Właściwości fizykochemiczne mięsa buhajków rasy białogrzbietej w zależności od końcowej temperatury grillowania
inne publikacje [AUT.] Piotr Domaradzki, [AUT.] Mariusz Florek, [AUT.] Patrycja Zawadzka , [AUT.] Agnieszka Kaliniak-Dziura, [AUT. KOR.] Marek Kowalczyk, [AUT.] Małgorzata Dmoch, [AUT.] Małgorzata Ryszkowska-Siwko. W: Konferencja Międzynarodowa pt.: Rodzime rasy zwierząt jako ważny element ochrony bioróżnorodności, zachowania tradycji regionów oraz produkcji żywności o podwyższonych walorach prozdrowotnych połączona z Jubileuszem 50-lecia pracy naukowej prof. dr hab. dr h.c. multi Zygmunta Litwińczuka, oraz 70-leciem Katedry Hodowli i Ochrony Zasobów Genetycznych Bydła, Lublin, 14-15 czerwca 2022 r., Lublin 2022 2022, s. 37
21. Residues of pesticides and heavy metals in polish varietal honey
artykuł [AUT.] Monika Kędzierska-Matysek, [AUT.] Anna Teter, [AUT.] Piotr Skałecki, [AUT.] Barbara Topyła, [AUT.] Piotr Domaradzki, [AUT.] Ewa Poleszak , [AUT.] Mariusz Florek. Foods 2022 T. 11 Nr 15 s. 2362, DOI: 10.3390/foods11152362
22. Żywieniowe metody modyfikowania wartości odżywczej i cech sensorycznych mięsa wołowego - zawartość tłuszczu i profil kwasów tłuszczowych
rozdział z monografii [AUT.] Piotr Domaradzki, [AUT.] Piotr Stanek, [AUT.] Paweł Żółkiewski, [AUT.] Katarzyna Zdrzałek , [AUT.] Mariusz Florek, [AUT. KOR.] Marek Kowalczyk, [AUT.] Piotr Skałecki, [AUT.] Agnieszka Kaliniak-Dziura, [AUT.] Anna Teter. W: Substancje bioaktywne w surowcach i produktach spożywczych. Systemy produkcji i pakowania żywności zapewniające ich zachowanie w łańcuchu żywnościowym pod redakcją / Joanny Stadnik, Lublin 2022 2022, Wydawnictwo Uniwersytetu Przyrodniczego w Lublinie s. 55-68, 978-83-7259-353-5
23. Żywieniowe metody modyfikowania wartości odżywczej i cech sensorycznych mięsa wołowego - zawartość witamin i składników mineralnych oraz jakość sensoryczna
rozdział z monografii [AUT.] Piotr Domaradzki, [AUT.] Piotr Stanek, [AUT.] Paweł Żółkiewski, [AUT.] Aneta Krawiec , [AUT.] Mariusz Florek, [AUT. KOR.] Marek Kowalczyk, [AUT.] Piotr Skałecki, [AUT.] Monika Kędzierska-Matysek. W: Substancje bioaktywne w surowcach i produktach spożywczych. Systemy produkcji i pakowania żywności zapewniające ich zachowanie w łańcuchu żywnościowym pod redakcją / Joanny Stadnik, Lublin 2022 2022, Wydawnictwo Uniwersytetu Przyrodniczego w Lublinie s. 69-85, 978-83-7259-353-5
24. Żywieniowa rola lipidów ryb w profilaktyce i leczeniu chorób cywilizacyjnych
rozdział z monografii [AUT.] Agnieszka Kaliniak-Dziura, [AUT.] Piotr Skałecki, [AUT.] Mariusz Florek, [AUT.] Piotr Domaradzki. W: Substancje bioaktywne w surowcach i produktach spożywczych. Systemy produkcji i pakowania żywności zapewniające ich zachowanie w łańcuchu żywnościowym pod redakcją / Joanny Stadnik, Lublin 2022 2022, Wydawnictwo Uniwersytetu Przyrodniczego w Lublinie s. 111-130, 978-83-7259-353-5
27. The mineral composition of bone marrow, plasma, bones and the first antlers of farmed fallow deer
artykuł [AUT.] Żaneta Steiner-Bogdaszewska , [AUT. KOR.] Katarzyna Tajchman, [AUT.] Aleksandra Ukalska-Jaruga , [AUT.] Mariusz Florek, [AUT.] Monika Pecio . Animals 2022 T. 12 Nr 20 s. 2764, DOI: 10.3390/ani12202764
28. Antioxidant properties and proximate composition of different tissues of European beaver
artykuł [AUT.] Mariusz Florek, [AUT.] Piotr Domaradzki, [AUT.] Piotr Skałecki, [AUT.] Małgorzata Stryjecka , [AUT. KOR.] Katarzyna Tajchman, [AUT.] Agnieszka Kaliniak-Dziura, [AUT.] Anna Teter, [AUT.] Monika Kędzierska-Matysek. MOLECULES 2022 T. 27 Nr 24 s. 8973, DOI: 10.3390/molecules27248973

2021

Elementów na stronie: