4.
Meat nutritional value of Puławska fattening pigs, Polish Large White × Puławska crossbreeds and hybrids of DanBred
artykuł
[AUT.] Grzegorz Siemiński, [AUT.] Piotr Skałecki, [AUT.] Mariusz Florek, [AUT.] Piotr Domaradzki, [AUT.]
Ewa Poleszak
,
[AUT.] Małgorzata Dmoch, [AUT.] Małgorzata Ryszkowska-Siwko, [AUT.] Monika Kędzierska-Matysek, [AUT.] Anna Teter, [AUT. KOR.] Marek Kowalczyk, [AUT.] Agnieszka Kaliniak-Dziura.
Animals 2023 T. 13 Nr 15 s. 2408, DOI: 10.3390/ani13152408
9.
70 lat Wydziału Nauk o Zwierzętach i Biogospodarki. Zespól redakcyjny / Brygida Ślaska, Andrzej Junkuszew, Bożena Kiczorowska, Witold Chabuz, Mariusz Florek, Iwona Janczarek, Mirosław Karpiński, Renata Klebaniuk, Bożena Nowakowicz-Dębek, Katarzyna Ognik, Grzegorz Zięba
monografia
[RED.] Brygida Ślaska, [RED.] Andrzej Junkuszew, [AUT.] Bożena Kiczorowska, [RED.] Witold Chabuz, [AUT.] Mariusz Florek, [RED.] Iwona Janczarek, [RED.] Mirosław Karpiński, [AUT.] Renata Klebaniuk, [AUT.] Bożena Nowakowicz-Dębek, [RED.] Katarzyna Ognik, [RED.] Grzegorz Zięba.
Lublin 2023 2023, Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie, 978-83-7259-388-7
13.
Effect of heat treatments on the physicochemical and sensory properties of the longissimus thoracis muscle in unweaned Limousin calves
artykuł
[AUT.] Agnieszka Kaliniak-Dziura, [AUT.] Piotr Domaradzki, [AUT. KOR.] Marek Kowalczyk, [AUT.] Mariusz Florek, [AUT.] Piotr Skałecki, [AUT.] Monika Kędzierska-Matysek, [AUT.] Piotr Stanek, [AUT.] Małgorzata Dmoch, [AUT.]
Tomasz Grenda
,
[AUT.] Edyta Kowalczuk-Vasilev.
MEAT SCIENCE 2022 T. 192 s. 108881, DOI: 10.1016/j.meatsci.2022.108881
16.
Właściwości fizykochemiczne mięsa wołowego przechowywanego próżniowo w woreczkach z kompozytowych materiałów biodegradowalnych
inne publikacje
[AUT. KOR.] Marek Kowalczyk, [AUT.] Piotr Domaradzki, [AUT.] Mariusz Florek, [AUT.] Piotr Skałecki, [AUT.] Agnieszka Kaliniak-Dziura, [AUT.] Małgorzata Dmoch, [AUT.] Małgorzata Ryszkowska-Siwko, [AUT.] Piotr Stanek, [AUT.] Paweł Żółkiewski, [AUT.]
Karolina Kaczmar
.
W: Żywność w XXI wieku-innowacje czy powrót do tradycji: Sympozjum Naukowe. Lublin 11 maja 2022 r., Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie, Lublin 2022 2022, s. 52-53
20.
Właściwości fizykochemiczne mięsa buhajków rasy białogrzbietej w zależności od końcowej temperatury grillowania
inne publikacje
[AUT.] Piotr Domaradzki, [AUT.] Mariusz Florek, [AUT.]
Patrycja Zawadzka
,
[AUT.] Agnieszka Kaliniak-Dziura, [AUT. KOR.] Marek Kowalczyk, [AUT.] Małgorzata Dmoch, [AUT.] Małgorzata Ryszkowska-Siwko.
W: Konferencja Międzynarodowa pt.: Rodzime rasy zwierząt jako ważny element ochrony bioróżnorodności, zachowania tradycji regionów oraz produkcji żywności o podwyższonych walorach prozdrowotnych połączona z Jubileuszem 50-lecia pracy naukowej prof. dr hab. dr h.c. multi Zygmunta Litwińczuka, oraz 70-leciem Katedry Hodowli i Ochrony Zasobów Genetycznych Bydła, Lublin, 14-15 czerwca 2022 r., Lublin 2022 2022, s. 37
22.
Żywieniowe metody modyfikowania wartości odżywczej i cech sensorycznych mięsa wołowego - zawartość tłuszczu i profil
kwasów tłuszczowych
rozdział z monografii
[AUT.] Piotr Domaradzki, [AUT.] Piotr Stanek, [AUT.] Paweł Żółkiewski, [AUT.]
Katarzyna Zdrzałek
,
[AUT.] Mariusz Florek, [AUT. KOR.] Marek Kowalczyk, [AUT.] Piotr Skałecki, [AUT.] Agnieszka Kaliniak-Dziura, [AUT.] Anna Teter.
W: Substancje bioaktywne w surowcach i produktach spożywczych. Systemy produkcji i pakowania żywności zapewniające ich zachowanie w łańcuchu żywnościowym pod redakcją / Joanny Stadnik, Lublin 2022 2022, Wydawnictwo Uniwersytetu Przyrodniczego w Lublinie s. 55-68, 978-83-7259-353-5
23.
Żywieniowe metody modyfikowania wartości odżywczej i cech sensorycznych mięsa wołowego - zawartość witamin i składników mineralnych oraz jakość sensoryczna
rozdział z monografii
[AUT.] Piotr Domaradzki, [AUT.] Piotr Stanek, [AUT.] Paweł Żółkiewski, [AUT.]
Aneta Krawiec
,
[AUT.] Mariusz Florek, [AUT. KOR.] Marek Kowalczyk, [AUT.] Piotr Skałecki, [AUT.] Monika Kędzierska-Matysek.
W: Substancje bioaktywne w surowcach i produktach spożywczych. Systemy produkcji i pakowania żywności zapewniające ich zachowanie w łańcuchu żywnościowym pod redakcją / Joanny Stadnik, Lublin 2022 2022, Wydawnictwo Uniwersytetu Przyrodniczego w Lublinie s. 69-85, 978-83-7259-353-5
|